pontosnews.gr
Τρίτη, 5/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης: Δεν ξέρω ποιος είναι υπό παρακολούθηση, οι πολιτικοί δεν εξαιρούνται

Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση στη Βουλή ο πρωθυπουργός δεν έδωσε απάντηση στο γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν στο στόχαστρο

26/08/2022 - 4:52μμ
(Φωτ.: EYROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

(Φωτ.: EYROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στην Ολομέλεια της Βουλής, στην πρώτη σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών μετά την αποκάλυψη ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση μετά το διάγγελμα, ισχυρίστηκε ότι οι βουλευτές δεν πρέπει να εξαιρούνται από τις νόμιμες παρακολουθήσεις. Εντούτοις, δεν έδωσε απάντηση στο γιατί ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν ευρωβουλευτής κρίθηκε επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια.

«Οι υπηρεσίες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν όποιον κρίνουν. Για τα πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να υπάρχει πιο αυστηρό φίλτρο. Εγώ πρώτος δέχθηκα ότι στην περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη αυτό το φίλτρο δεν υπήρχε. Είμαι ανοιχτός να ακούσω προτάσεις πώς αυτή η διαδικασία μπορεί να βελτιωθεί. Η πρώτη βελτίωση είναι η διπλή έγκριση από τη δικαστική Αρχή», είπε.

Σχετικά με τις απομακρύνσεις του γενικού γραμματέα Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα ισχυρίστηκε ότι έγιναν διότι το… φίλτρο στην περίπτωση Ανδρουλάκη δεν υπήρξε. Επανέλαβε ωστόσο ότι η διαδικασία ήταν νόμιμη και ότι το γιατί επελέγη το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο θα απαντηθεί μόνο μέσα από απόρρητη ενημέρωση.

Από την πρώτη ώρα που η κυβέρνηση έλαβε γνώση των γεγονότων κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη να ενημερωθεί προσωπικά, καθώς τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν. Ενώ άλλαξε την ελαστικότερη ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης, θέτοντας διπλό δικαστικό φίλτρο στις επισυνδέσεις.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) August 26, 2022

Παρόλο που η ΕΥΠ ανήκει στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει ποιος παρακολουθείται και γιατί. Μάλιστα, προσπάθησε να βάλει στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον να πει αν γίνονταν παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ την περίοδο της διακυβέρνησής του. Νωρίτερα ο ίδιος είχε κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα όπως τον Γιάνη Βαρουφάκη, ισχυριζόμενος ότι είχαν καταγγείλει υποκλοπές, όλοι ωστόσο τον διέψευσαν.

«Με κατηγορήσατε ότι εγώ έδωσα εντολή παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη. Αναρωτιόμουν μήπως κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Εγώ κοίταξα τον ελληνικό λαό στα μάτια και τον διαβεβαίωσα ότι δεν ήξερα τίποτα για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, ή άλλου πολιτικού ή δημοσιογράφου» επανέλαβε.

Κάθε πρωτοβουλία μας οφείλει να σεβαστεί το σημαντικό εθνικό έργο που επιτελεί σήμερα η ΕΥΠ. Θα πρέπει να βελτιώσει και όχι να βαλτώσει τη δράση της. Γιατί είναι η ΕΥΠ που συντέλεσε καθοριστικά ώστε να μας βρει έτοιμους η μαζική μεταναστευτική εισβολή που επιχειρήθηκε στον Έβρο.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) August 26, 2022

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι… πιάστηκε με τον κοριό στο αυτί, σημειώνοντας ότι πλέον τη δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχει δεδομένη και ότι σύντομα αυτή θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής, σε ψήφο απαλλαγής της δημοκρατίας από καθεστωτικές πρακτικές.

Ακόμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να μάθει για ποιο λόγο εθνικής ασφάλειας ήταν υπό παρακολούθηση ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, αλλά και ποιοι ακόμα βουλευτές και ευρωβουλευτές είναι στο στόχαστρο της ΕΥΠ. «Ποιος ο λόγος για τον οποίο ακούγατε τον Ανδρουλάκη;», επανέλαβε, σχολιάζοντας ότι «το επιχείρημα ότι δεν μπορείτε να τοποθετηθείτε δημόσια και ότι θα το πείτε στον ίδιο, είναι παιδικό».

Δώστε μία απάντηση. Ποιος ήταν ο εθνικός λόγος; Είναι πράκτορας ξένων συμφερόντων ο κ. Ανδρουλάκης; Είναι κατάσκοπος ξένων Δυνάμεων; Είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα; Σταματώ την αγόρευσή μου και σας δίνω το λόγο. Πάρτε το μικρόφωνο και απαντήστε. Δεν το κάνετε…#Βουλη

— Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) August 26, 2022

Σημείωσε ακόμα ότι είναι προβληματική η παραδοχή ότι κανένας εκλεγμένος δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις, προσθέτοντας ότι αφότου η κυβέρνηση πιάστηκε στα πράσα ο πρωθυπουργός ματαίως προσπαθεί να ανακαλύψει αντιπερισπασμούς και φτηνές δικαιολογίες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ βγαίνει από το Air Force One (φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκάλυψη Γκιλφόιλ: Ο Τραμπ στην Ελλάδα το 2026 – Αμερικανική κινητικότητα στην περιοχή μας

5/05/2026 - 6:33μμ
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο βήμα της ελληνικής Βουλής, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης. Τρίτη 6 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιστορική ομιλία Βαρθολομαίου στη Βουλή: Η ειρήνη δεν είναι δεδομένη, κατακτάται

5/05/2026 - 4:15μμ
(Φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης για ηλεκτρικά πατίνια: «Προσωπικά θα ήθελα να απαγορευτούν» – Αυστηρότερες ρυθμίσεις ενόψει

5/05/2026 - 11:32πμ
Ο Χάρης Καστανίδης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Παραιτήθηκε ο Χάρης Καστανίδης με σφοδρή επίθεση κατά Νίκου Ανδρουλάκη

4/05/2026 - 1:00μμ
Οι δημοσιογράφοι Βικτωρία Δενδρινού και Ελένη Βαρβιτσιώτη (πηγή: ΣΚΑΪ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απάντησαν Βαρβιτσιώτη και Δενδρινού στον Αλέξη Τσίπρα για το ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»

3/05/2026 - 8:12μμ
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Ιθάκη» στο κινηματοθέατρο Αστόρια, στο Ηράκλειο Κρήτης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος Χαλκιαδάκης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Γιατί αρνήθηκα να συμμετάσχω στη σειρά ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό» που αναφέρεται στο 2015

3/05/2026 - 6:27μμ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στο μνημείο Τσιτσερνακαμπέρντ, στο Γερεβάν (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Προεδρία της Δημοκρατίας/Θοδωρής Μανωλόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Γερεβάν

3/05/2026 - 5:35μμ
Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα «Ιθάκη» στo Ηράκλειο Κρήτης, Τετάρτη 29 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Μανιφέστο για «συμπαράταξη» της Αριστεράς – Το πλαίσιο για νέο προοδευτικό φορέα

1/05/2026 - 6:32μμ
Καρέ από βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Global Sumud Flotilla (πηγή: Χ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναχαίτιση στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας ανοιχτά της Κρήτης – Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

30/04/2026 - 3:37μμ
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη  του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Στο υπουργικό συμβούλιο η εισήγηση για αποζημιώσεις – Το Δημόσιο παραιτείται από ένδικα μέσα

29/04/2026 - 8:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΜΠΚ)

Μέριμνα Ποντίων Κυριών: Με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ίαμος» στον Αγώνα Δρόμου Μνημείων

17 λεπτά πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/AFP)

Συναγερμός για τον χανταϊό στο κρουαζιερόπλοιο: Διακομιδές ασθενών και αναζήτηση 82 επιβατών αεροπλάνου μετά από θάνατο 69χρονης

45 λεπτά πριν
Το σκίτσο που συνοδεύει το κεφάλαιο «Η αρχή της σταδιοδρομίας ενός τέρατος»

Πώς ο Οσμάν Φερεντίν έγινε «Τοπάλ Οσμάν» – Η αρχή της σταδιοδρομίας ενός τέρατος

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση μνήμης που έγινε το 2025 στην Πλατεία Καπετανίδη στη Βέροια (φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Βέροιας)

Βέροια: Από το γηροκομείο στις εκδηλώσεις μνήμης – Ο Μάιος της Ευξείνου Λέσχης με μήνυμα το «Δεν ξεχνώ»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex.gr)

Τραγωδία στην Αμμουδάρα Κρήτης: Πατέρας σκότωσε νεαρό θεωρώντας τον υπεύθυνο για τον χαμό του γιου του

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η εξουδετέρωση στόχου στο Ιράν από τις αμερικανικές δυνάμεις (φωτ.: Χ / Square profile picture
U.S. Central Command)

Δύο μήνες πολέμου, ίδιο αποτέλεσμα: Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν παραμένει όρθιο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign