pontosnews.gr
Τρίτη, 24/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μανώλης Αγγελόπουλος: Σαν σήμερα έκλεισαν για πάντα τα «μαύρα μάτια» του

Η μεγάλη φωνή έσβησε έξι μέρες προτού κλείσει 50 χρόνια επί γης... Του Σπύρου Δευτεραίου

2/04/2022 - 2:09μμ
(Φωτ.: Facebook / Μανώλης Αγγελόπουλος)

(Φωτ.: Facebook / Μανώλης Αγγελόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Πάμε να ακούσουμε τον γύφτο». Αλήθεια, αν αυτή η φράση ακουγόταν σήμερα πόσα ανάθεμα και εγκεφαλικά θα εισέπρατε αυτός που την ξεστόμισε. Και δικαίως. Οι εποχές αλλάξαν ευτυχώς, αν και ακόμα φαντάζει ουτοπία να κρίνονται οι άνθρωποι από την αξία τους και όχι από τη φυλή ή τη θρησκεία τους.

Ο Μανώλης Αγγελόπουλος όμως όταν μεσουρανούσε πέρασε τρελά ζόρια.

Αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να πουλάνε οι δίσκοι και οι εμφανίσεις του. Και ας μην παιζόταν από τα ραδιόφωνα, και από τα ΜΜΕ γενικότερα. Ενίοτε και να απαξιωνόταν από ανθρώπους που το προηγούμενο βράδυ ήταν στο μαγαζί που τραγουδούσε.

Της γης οι κολασμένοι

Ο συνθέτης Θόδωρος Δερβενιὠτης ήταν ο άνθρωπος που άκουσε τον 17χρονο Μανώλη να τραγουδάει και ενθουσιάστηκε. Ο νεαρός πάλι από τα 13 του είχε άλλους μπελάδες, αφού μετά το θάνατο του μικροπωλητή πατέρα του, Ηλία, είχε αναλάβει τα ηνία της οικογένειας.

(Φωτ.: Facebook / Μανώλης Αγγελόπουλος)

Νά όμως που τα όνειρα έχουν θέση και στον καταυλισμό της Αγίας Βαρβάρας, όπου μεγάλωσε και ζούσε. Στα τέλη του 1956 άρχισε τις εμφανίσεις σε λαϊκό κέντρο του Χαϊδαρίου, δίπλα στον Στράτο Παγιουμτζή και τη Σωτηρία Μπέλλου. Την ίδια περίοδο ηχογράφησε το πρώτο του δισκάκι με το τραγούδι του Τόλη Εσδρά «Τρέξε στα τσαντίρια μάνα».

Στις αρχές του 1958 ήρθε η πρώτη μεγάλη επιτυχία, που του άνοιξε το δρόμο προς την κορυφή. Ήταν το ινδοπρεπές τραγούδι του Στράτου Ατταλίδη «Μαγκάλα», το οποίο ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 100.000 κομμάτια και αποτέλεσε το αντίπαλο δέος της «Μαντουμπάλας» του Στέλιου Καζαντζίδη. Ήταν η περίοδος του… ινδικού ελληνικού τραγουδιού.

Έτσι ξεκίνησε σιγά-σιγά η καριέρα του. Μια καριέρα που απαιτούσε από τον ίδιο γερό στομάχι, αφού εκτός των άλλων ήταν τσιγγάνος και δεν το έκρυβε. Δίπλα του στάθηκαν οι άνθρωποι της φυλής του και η μάνα του, η Ερασμία. Και μπορεί στην κοινότητα ο άντρας να είναι ο άρχοντας, όμως η γυναίκα είναι το σκληρό αφεντικό.

Υπάρχει μια ιστορία που θέλει τη μητέρα του να πηγαίνει στα δισκοπωλεία για να δει έαν υπήρχαν δίσκοι του γιου της. Σε περίπτωση που δεν υπήρχαν, υποχρεώνε τους μαγαζάτορες να τηλεφωνήσουν στην εταιρεία να στείλει. Και εκείνη καθόταν και περίμενε τις παραλαβές!

(Φωτ.: Facebook / Μανώλης Αγγελόπουλος)

«Μάνα μου, γλυκιά μανούλα, αγαπάω την Αννούλα»

Δεκαετία του ’60 και ο Αγγελόπουλος παρ’ όλες τις αντιξοότητες ήταν πρώτο όνομα. Μια μέρα στο στούντιο της Columbia εμφανίστηκαν δύο νεαρές κοπέλες. Τις πλησίασε και τους έπιασε την κουβέντα. Από τη πρώτη στιγμή τον γοήτευσε η ξανθιά με τα εντυπωσιακά μάτια. Ήταν η Αννούλα Βασιλείου, η οποία βρισκόταν στην εταιρεία για ακρόαση.

Εκείνος αμέσως άρχισε τα κομπλιμέντα και το φλερτ. Εκείνη, όπως είχε τονίσει σε συνέντευξή της, δεν θα ξεχάσει ποτέ τις πρώτες κουβέντες που αντάλλαξαν: «Έρχεται καταπάνω μας και μου λέει εμένα: “Τα κορίτσια τι κάνουν εδώ; Εσύ μικρό με τα τιγρίσια μάτια;”. Μου έχει μείνει αυτό και δεν θα το ξεχάσω. Του λέω: “Κύριε Αγγελόπουλε, θέλω ένα αυτόγραφο”. “Θα σου δώσω, αφού με περιμένεις”. Αφού τελείωσε, ήρθε και με ρώτησε τι έκανα εκεί. Του είπα ότι θέλουν να ακούσουν τη φωνή μου».

(Φωτ.: Facebook / Μανώλης Αγγελόπουλος)

Έρωτας με την πρώτη ματιά, λοιπόν. Και αν η μητέρα της Βασιλείου είχε κάποιες αντιρρήσεις λόγω του νεαρού της ηλικίας, ποιος είδε την κυρα-Ερασμία και δεν τη φοβήθηκε. Επ’ ουδενί δεν ήθελε ο γιος της να παντρευτεί γυναίκα από άλλη φυλή. Ξεκίνησε έτσι ένα απίστευτο σίριαλ με ένα τραγούδι (το «Αγαπάω την Ανούλα»), που κατέληξε σε έναν επεισοδιακό γάμο.

Το κυνηγημένο ζευγάρι έγινε το αγαπημένο του ελληνικού Τύπου. Χωρισμοί, κατάρες, καβγάς του Αγγελόπουλου όπου μάλιστα έσπασε το χέρι του σε μια τζαμαρία. Εκείνος έφυγε από το σπίτι και πήγε να μείνει στη Νέα Σμύρνη με την καλή του. Δεν παντρεύτηκαν όμως, γιατί η μάνα του αρνιόταν να δώσει την ευχή της. Σε τουρνέ στο Μόντρεαλ γεννήθηκε ο πρώτος γιος, ο Ηλίας, και λίγο μετά ο δεύτερος, ο Στάθης.

Κάντε το εικόνα: Δεκαετία ’60, φουλ στα στερεότυπα και το συντηρητισμό. Τσιγγάνος τραγουδιστής είχε αστεφάνωτη λευκή –και δη στα… σουηδικά χρώματα– τραγουδίστρια, και έχουν και δυο παιδιά.

Τελικά ο γάμος έγινε το 1966 και η Ερασμία ήταν παρούσα. Όχι να ευλογήσει, αλλά για να καταραστεί. Το δώρο της πεθεράς στη νύφη ήταν η ατάκα: «Εγώ θα σε χωρίσω εσένα».

https://www.youtube.com/watch?v=JVg_eejE1VM

Όλοι στο Λυκαβηττό

Το ζευγάρι απέκτησε και μία κόρη και κάποια στιγμή οι δρόμοι του χώρισαν. Τα εχουν αυτά οι έντονοι και μεγάλοι έρωτες. Από την άλλη, η καριέρα του Αγγελόπουλου συνεχίστηκε κανονικά. Μακριά από μόδες και τρεντ.

Και αν στις αρχές της Μεταπολίτευσης αυτό που κυριαρχούσε στο χώρο του τραγουδιού ήταν η λήθη του παρελθόντος, στις αρχές των ’80s με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα στο χώρο του τραγουδιού κοίταξαν λίγο πίσω. Και σε είδη (έτσι αναβίωσε το ρεμπέτικο), αλλά και σε ανθρώπους.

Ο Αγγελόπουλος στα 44 του πουλούσε και είχε φτάσει η ώρα να βγει στο φως με τις ευλογίες πλέον της κουλτούρας –ή μέρος της– της εποχής.

(Φωτ.: Facebook / Μανώλης Αγγελόπουλος)

Από την άλλη υπήρχε και το θέατρο του Λυκαβηττού, αυτό που έστησε η Άννα Συνοδινού και φιλοξενούσε παραστάσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών άλλου ύφους. Άντε να έφτανε μέχρι συναυλίες παραδοσιακής μουσικής. Αλλά αποφασίστηκε άνοιγμα στο λαϊκό τραγούδι και η πρώτη που ανηφόρισε ήταν η Χάρις Αλεξίου.

Γέμισε μεν το θέατρο, αλλά άκουσε τα εξ αμάξης. Και αν τα ακουσε η Αλεξίου, φανταστείτε τι συνέβη με τον Αγγελόπουλο.

https://www.youtube.com/watch?v=Wj8bZkAgwlI

Οι φήμες ήθελαν τον τραγουδιστή να φοβόταν για αυτή τη διπλή εμφάνιση. Στην ουσία πάντοτε ήταν ένας άνθρωπος του μέτρου, που ήξερε μέχρι που να απλώνεται. Πίστευε λοιπόν ότι και η συναυλία (που έγινε 19 και 20 Ιουνίου 1983) δεν θα είχε κόσμο και ο ίδιος δεν θα ήταν καλός.

Τελικά έγινε το αντίθετο. Το θέατρο ήταν φουλ, όπως και οι βράχοι γύρω απ’ αυτό. Τα ημιαγροτικά πάρκαραν δίπλα στις μηχανές, οι τσιγγάνοι κάθονταν στην ίδια σειρά με τους σοφιστικέ.

«Καλησπέρα σας, κύριε Σαββόπουλε. Πώς είστε; Τα σέβη μου… Αν και δύο άκρα αντίθετα, είμαι καλός σου φίλος!», είπε ο Μανώλης Αγγελόπουλος σε κάποιο σημείο της συναυλίας, καλωσορίζοντας τον Διονύση Σαββόπουλο που παρακολουθούσε από τις κερκίδες του Λυκαβηττού.

(Φωτ.: ogdoo.gr)

Την επομένη μέρα οι εφημερίδες έκαναν τον τραγουδιστή και τους διοργανωτές με τα κρεμμυδάκια. Τόνοι μελάνης, αλλά και ρατσιστικού μένους χύθηκαν, που σίγουρα πλήγωσαν τον τραγουδιστή, όμως… συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια.

Ρέκβιεμ για έναν άρχοντα

Εκτός από τη λατρεία του κόσμου και τη γνωριμία του με ένα νέο κοινό, ο Αγγελόπουλος μουσικά δεν κέρδισε πολλά πράγματα. Ίσως και να μην πρόλαβε. Από την άλλη, το είδος του τραγουδιού που βασικά υπηρετούσε είχε αρχίσει να γλιστρά στα σουξέ-σλόγκαν.

https://www.youtube.com/watch?v=8YxaFsapVBg

Ναι, ήθελε ο Χατζηδάκις να πει το «Γαρίφαλο στ’αυτί», και το είπε:

Αλλά οι έντεχνοι δεν του ταίριαξαν και οι νεολαϊκοί δεν τον προσέγγισαν. Ή μπορεί και να άργησαν, αφού στις 2 Απριλίου 1989 ο Μανώλης Αγγελόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Έξι μέρες προτού κλείσει μισό αιώνα ζωής.

Υπολογίζεται ότι γύρω στα 130.000 άτομα πήγαν στην κηδεία του. Φυσικά η φυλή του έδωσε δυναμικά το παρών. Μεγαλύτεροι αλλά και νεαροί τσιγγάνοι έκλαιγαν δίπλα σε πολιτικούς και δημοσιογράφους τον άρχοντα τους. Που τους ύψωσε στον ουρανό, που μεγάλωσαν με τα τραγούδια και τη ζωή του. Και που τα δικά τους δάκρυα ήταν και τα πιο αληθινά.

Σπύρος Δευτεραίος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η πρώτη εκφωνήτρια του ΕΙΡ Ελένη Κυπραίου (πηγή: Αρχείο ΕΡΤ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα, πριν από 60 χρόνια, άναψε η ελληνική τηλεόραση – Η πρώτη μετάδοση που έγραψε ιστορία

23/02/2026 - 6:21μμ
(Φωτ.: Facebook/ Γιώργος Πάντζας)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Γιώργος Πάντζας: Ο ζεν κομίκ της ελληνικής σκηνής έχει σήμερα γενέθλια

22/02/2026 - 1:01μμ
Ο Σαμ Πέκινπα στα γυρίσματα του αντιπολεμικού δράματος «Σιδηρούς Σταυρός», το 1977 (φωτ.: EMI Productions Ltd.)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαμ Πέκινπα: Ο «αιματοβαμμένος» σκηνοθέτης που απεχθανόταν το Χόλιγουντ

21/02/2026 - 3:00μμ
(Φωτ.: ΠΑΕ ΑΕΚ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Κώστας Νεγρεπόντης: Η εμβληματική μορφή που συνέδεε την ΑΕΚ με το παρελθόν της στην Πόλη

19/02/2026 - 11:27πμ
Ο Αντώνης Τουρκογιώργης στη σκηνή (πηγή: Glomex)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Αντώνης Τουρκογιώργης: Ο αυθεντικός ροκάς που δεν μένει πια εδώ

18/02/2026 - 6:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα η ΑΕΚ στην κορυφή του κόσμου: Κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο

18/02/2026 - 9:46πμ
Χαρακτηριστική φωτογραφία της επίσημης ανακήρυξης της Αυτονομίας της Β. Ηπείρου, στο Αργυρόκαστρο. Η φωτογραφία είναι από τις Συλλογές του Εθνικού και Ιστορικού Μουσείου, αλλά με ημερομηνία 1η Μαρτίου 1914
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Η ημέρα που υψώθηκε η σημαία της Βορείου Ηπείρου – Τι έγινε στις 17 Φεβρουαρίου 1914 και πώς φτάσαμε στη «Νότια Αλβανία»

17/02/2026 - 9:30πμ
Η Σούλη Σαμπάχ στο Ηρώδειο, για την Ημέρα των Ηθοποιών. 4 Οκτωβρίου 2005 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σούλη Σαμπάχ: Από την Αλεξάνδρεια στο μουσικό σανίδι της Αθήνας, από τον μεγάλο έρωτα στον πόνο και στη μοναξιά

16/02/2026 - 12:28μμ
Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ιωάννης ΣΤ' Καντακουζηνός προεδρεύει της Ησυχαστικής Συνόδου της Κωνσταντινούπολης, 1351. Ζωγραφική σε περγαμηνή, Ελληνικό Χειρόγραφο 1242 (Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας. Πηγή: Wikimedia Commons)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Βυζαντινός εμφύλιος πόλεμος (1341-1347): Η αρχή του τέλους για την Αυτοκρατορία

16/02/2026 - 9:40πμ
(Φωτ.: Facebook/ Kim Novak appreciation group)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Κιμ Νόβακ: Η γυναίκα… ίλιγγος, γίνεται σήμερα 93 ετών

13/02/2026 - 2:02μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης στο βιβλιοπωλείο Penny Lane στη Νέα Σμύρνη, ποζάρει μπροστά από το βιβλίο του «Οι δωσίλογοι» (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Μενέλαος Χαραλαμπίδης: Η Καισαριανή, οι Μικρασιάτες και η Ιστορία που ακόμη μας αφορά

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Σφοδρή χιονοθύελλα παρέλυσε τη βορειοανατολική Αμερική

52 λεπτά πριν
Κι όμως οι αμυγδαλιές στο Άργος πεισματικά ανθοφορούν στο καταχείμωνο (φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος / EUROKINISSI)

Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook/ Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» αποφασισμένη να γράψει ιστορία με τον ετήσιο χορό της

9 ώρες πριν
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την έρευνα, στο οποίο μητέρα και παιδί παίζουν φορώντας ειδικά ηλεκτρόδια που καταγράφουν την εγκεφαλική λειτουργία τους (φωτ.: Frontiers in Cognition)

Βρετανία: Μια Ελληνίδα μελετά την επιρροή της διγλωσσίας στη σύνδεση μεταξύ μελών μιας οικογένειας – Πώς συγχρονίζονται οι εγκέφαλοι μητέρας-παιδιού

9 ώρες πριν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)

Ο Ερντογάν μίλησε πάλι για «τουρκική μειόνοτητα» στη Θράκη – Τι είπε για τον διεθνή ρόλο της Τουρκίας

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign