pontosnews.gr
Τετάρτη, 4/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

AUKUS: Πώς κλείστηκε η συμφωνία στη G7 κάτω από τη μύτη του Εμανουέλ Μακρόν

Ήμασταν έντιμοι, ανοικτοί και ειλικρινείς με τη Γαλλία, ανέφερε ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας

19/09/2021 - 8:43πμ
Η αναμνηστική φωτογραφία από τη G7 στην Κορνουάλη της Βρετανίας (φωτ.: EPA/NEIL HALL/INTERNATIONAL POOL)

Η αναμνηστική φωτογραφία από τη G7 στην Κορνουάλη της Βρετανίας (φωτ.: EPA/NEIL HALL/INTERNATIONAL POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Λεπτομέρειες της τριμερούς συμφωνίας για την ασφάλεια μεταξύ της Αυστραλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, η οποία σήμανε την ακύρωση της σύμβασης που είχαν υπογράψει το Παρίσι και η Καμπέρα για την προμήθεια υποβρυχίων αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα οι βρετανικές εφημερίδες The Telegraph και The Guardian ο… γάμος και το διαζύγιο συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7, τον Ιούνιο, στην Κορνουάλη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, παρών στη σύνοδο, κρατήθηκε στο σκοτάδι ως προς την προετοιμασία της συμφωνίας.

Ο  τότε υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ (πλέον υπουργός Δικαιοσύνης) είχε προειδοποιηθεί πως η συμφωνία θα επηρέαζε αρνητικά τις σχέσεις με την Κίνα και τη Γαλλία. Οι λεπτομέρειές της λεγόμενης AUKUS συζητήθηκαν πάντως λεπτομερώς κατά τη διάρκεια της συνόδου της G7. Όλα τα έγγραφα γι’ αυτήν είχαν διαβάθμιση «άκρως απόρρητο», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της The Telegraph.

Η εφημερίδα The Guardian έγραψε, χθες Σάββατο, πως οι συνομιλίες για το ζήτημα διεξάγονταν επί μήνες με απόλυτη μυστικότητα και πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια της G7 στην Κορνουάλη δεν έγινε η παραμικρή νύξη στον Γάλλο πρόεδρο πως η κυβέρνηση της Αυστραλίας ετοιμαζόταν να ακυρώσει τη διμερή σύμβαση για την προμήθεια των υποβρυχίων, προκειμένου να αγοραστούν αντ’ αυτών αμερικανικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια.

«Ήμασταν έντιμοι και ανοικτοί με τη Γαλλία»

Η Αυστραλία ήταν «ειλικρινής, ανοικτή και έντιμη» με τη Γαλλία για τις ανησυχίες σε σχέση με τη συμφωνία για τα γαλλικά υποβρύχια, διαβεβαίωσε σήμερα ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας Πίτερ Ντάτον  καθώς η συμφωνία με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία συνεχίζει να τροφοδοτεί τη διεθνή διπλωματική κρίση.

Όπως δήλωσε, σήμερα, η Αυστραλία εξέφραζε τις ανησυχίες της στη Γαλλία αναφορικά με την παραγγελία – αποτιμήθηκε στα 40 δισ. δολάρια το 2016, θεωρήθηκε ότι θα κόστιζε πολύ περισσότερα σήμερα – επί περίπου 2 χρόνια. 

«Οι ισχυρισμοί ότι οι ανησυχίες δεν είχαν διατυπωθεί από την αυστραλιανή κυβέρνηση, απλά αψηφούν, ειλικρινά, ό,τι είναι δημόσια καταγεγραμμένο και σίγουρα ό,τι λέγαμε δημοσίως για μεγάλο διάστημα», δήλωσε ο Ντάτον στο Sky News.

Ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών Σάιμον Μπέρμιγχαμ δήλωσε ότι η Αυστραλία είχε ενημερώσει τη Γαλλία για τη συμφωνία αλλά σε σημερινές του δηλώσεις αναγνώρισε ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν μυστικές, δεδομένου του πόσο ευαίσθητο ήταν το ζήτημα.

Ο Ντάτον και ο Μπέρμιγχαμ αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το κόστος της νέας συμφωνίας, πάντως ο Ντάτον παραδέχθηκε ότι «δεν πρόκειται να είναι ένα φθηνό πρόγραμμα» εξοπλισμών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Αραβική Θάλασσα: Καταρρίφθηκε ιρανικό drone κοντά σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο

3/02/2026 - 10:32μμ
Μέλη τηλεοπτικών συνεργείων έχουν στηθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο του Όσλο για την έναρξη της δίκης του Μάριους Μποργκ Χόιμπι, γιου της πριγκίπισσας διαδόχου Μέτε-Μάριτ (φωτ.: . EPA/Lise Aserud)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Υπέρ της μοναρχίας ψήφισε με διαφορά το κοινοβούλιο – Τα σκάνδαλα μειώνουν την υποστήριξη των πολιτών

3/02/2026 - 7:44μμ
Ο Ίλον Μασκ κατά τη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας στο 6ο φόρουμ «Choose France», στο Παλάτι των Βερσαλλιών, έξω από το Παρίσι. 15 Μαΐου 2023 (φωτ.: EPA / Ludovic Marin / POOL MAXPPP OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εισαγγελική έφοδος στα γραφεία του Χ στο Παρίσι

3/02/2026 - 1:15μμ
(Φωτ.: Αρχείου  EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

Το σφοδρό κύμα ψύχους που πλήττει τις ΗΠΑ μετρά ήδη 13 νεκρούς από υποθερμία

2/02/2026 - 11:52μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Είναι ρεαλιστικό να επιτευχθεί μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη με τη Ρωσία»

2/02/2026 - 9:05μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Πρόστιμο 350€ στον υπουργό Δικαιοσύνης – Δεν έδωσε προτεραιότητα σε πεζή

2/02/2026 - 8:09μμ
Ασθενοφόρο περιμένει στην αιγυπτιακή πλευρά του συνοριακού περάσματος στη Ράφα κατά τη διάρκεια του ανοίγματος (φωτ.: ΕΡΑ/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ανοιχτά τα σύνορα ανάμεσα σε Γάζα και Αίγυπτο για περιορισμένο αριθμό πεζών

2/02/2026 - 3:00μμ
Το λεωφορείο που ανατράπηκε στην Αττάλεια, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026 (πηγή: hurriyetdailynews.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο θανατηφόρα τροχαία στην Τουρκία: 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

1/02/2026 - 4:29μμ
Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ  σε εκδήλωση ενόψει της 47ης επετείου της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979. Τεχεράνη, 1 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ: EPA / Iran’s Supreme Leader Office – Handout)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο χείλος περιφερειακής κλιμάκωσης Ιράν και ΗΠΑ

1/02/2026 - 3:40μμ
Με την πλωτή παρέλαση στο Μεγάλο Κανάλι ξεκινούν κάθε φορά οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού της Βενετίας, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Carnevale di Venezia - Official Page)
ΚΟΣΜΟΣ

Καρναβάλι Βενετίας 2026: Ο Όλυμπος κατεβαίνει στην πλατεία του Αγίου Μάρκου

1/02/2026 - 2:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Κομνηνών)

Ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Κομνηνών υποδέχτηκε τη νέα χρονιά με κοπή πίτας και την ετήσια γενική συνέλευσή του

21 λεπτά πριν
Διασώστες και πλήθος κόσμου στο λιμάνι της Χίου (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Αναγνώστου)

Χίος: Τουλάχιστον 15 νεκροί από τη σύγκρουση λέμβου με μετανάστες με σκάφος το Λιμενικού

58 λεπτά πριν
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)

Άστατος και σήμερα ο καιρός – Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Άγιος Αντώνιος Κιλκίς)

Γλέντι που δεν θα αφήσει… ούτε μια καρέκλα όρθια υπόσχονται τα «Κρούσσια» του Αγίου Αντωνίου

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Euroleague: Νίκη με Γκραντ ο Παναθηναϊκός στο φινάλε

10 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Παναγιώτης Μπαλάσκας)

Ναυτικό δυστύχημα με λέμβο μεταναστών ανοιχτά της Χίου – Σε εξέλιξη έρευνες για αγνοουμένους

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign