pontosnews.gr
Κυριακή, 22/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο καθένας για τον εαυτό του: Βάζει τέρμα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης το νέο δόγμα Χατζηδάκη

Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

28/06/2021 - 2:53μμ
Ο Κωστής Χατζηδάκης στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)

Ο Κωστής Χατζηδάκης στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης υπεραμύνεται των θέσεων του και καμαρώνει για το νέο νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή για την επικουρική ασφάλιση, το οποίο προβλέπει ένα νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα που θα δημιουργεί έναν «προσωπικό κουμπαρά». Θα διαλέγει ο ασφαλισμένος τι επικουρική θέλει να πάρει και θα πληρώνει ανάλογα.

Τα χρήματα αυτά θα τα τζιράρει μια ιδιωτική ανεξάρτητη Αρχή, το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης. Σ’ αυτή την ιδιωτική εταιρεία θα πέσουν φυσικά περίπου 60 δισ. ευρώ, κρατικά χρήματα, έτσι για μαγιά.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου του 2022, δηλαδή σε λίγους μήνες.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που φέρει την ταμπέλα του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος καταργεί στην πράξη το κοινωνικό κράτος και προωθεί τον ατομικισμό. 

Κυριαρχεί μόνο το «Εγώ» και εξαφανίζει το «Εμείς». Ο καθένας θα πασχίζει αποκλειστικά για τον εαυτό του και μόνο ο Θεός για όλους – και κανείς άλλος. Δηλαδή, με λίγα λόγια, αν έχεις χρήματα θα ασφαλίζεσαι και θα έχεις να λαμβάνεις επικουρική σύνταξη. Αν δεν έχεις να πληρώσεις, δεν θα παίρνεις τίποτα απολύτως.

Αυτό το σύστημα ονειρεύονται και για την κύρια σύνταξη. Εξάλλου αυτά πρεσβεύει ο νεοφιλελευθερισμός, όπου κι αν εφαρμόζεται.

Το κακό είναι ότι ο κόσμος –χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό το νέο σύστημα– δείχνει να πείθεται, ύστερα από την επικοινωνιακή καταιγίδα της κυβέρνησης, και να πιστεύει στ’ αλήθεια πως με τη συνεχή μείωση των μισθών που υφίσταται, με την εκτόξευση της ανεργίας και της μαύρης και της αδήλωτης εργασίας από ασύδοτους εργοδότες, θα καταφέρει σε μεγάλο ποσοστό να πάρει στο τέλος επικουρική σύνταξη.

Θα παίρνουν επικουρική σύνταξη όσοι θα έχουν την άνεση να πληρώσουν τα υψηλά ποσά που θα τους ζητούνται. Οι υπόλοιποι δεν θα παίρνουν τίποτα, ή στην καλύτερη περίπτωση ακόμα πιο λίγα ψίχουλα από αυτά που λαμβάνουν σήμερα όσοι παίρνουν επικουρική.

Αυτά τα ωραία περιέχει η νέα σπουδαία πρόταση της κυβέρνησης για την πολύπαθη επικουρική ασφάλιση, την οποία είχαν βάλει πολλοί στο μάτι εδώ και χρόνια, για να την καταργήσουν. Όμως επειδή δεν τα κατάφεραν, την έκαναν δώρο στους ιδιώτες, που όπως πάντα είναι οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι, και όχι ο κόσμος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν υποδέχεται τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τζέντα, στις 17 Ιουλίου 2023 (φωτ.: EPA / Bandar al-Jaloud)
ΓΝΩΜΕΣ

Περί Σαουδικής Αραβίας

22/03/2026 - 3:53μμ
Τεχεράνη, 18 Μαρτίου 2026: Χιλιάδες Ιρανοί συμμετέχουν στην νεκρική πομπή για τον Αλί Λαριτζανί και τον υποστράτηγο Γολαμρεζά Σολεϊμανί, που σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΓΝΩΜΕΣ

Μέση Ανατολή: Το τέλος των βεβαιοτήτων και η ελληνική αμηχανία

21/03/2026 - 10:13πμ
Στιγμιότυπο από την 1η Συνάντηση της Τουρκικής Κοινότητας των Βαλκανίων, η οποία φιλοξενήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2025 στα Σκόπια (πηγή:   Humanitarian Relief Foundation)
ΓΝΩΜΕΣ

Η επικίνδυνη στρατηγική της Τουρκίας

20/03/2026 - 7:23μμ
Ο Αδάμ και η Εύα στον Παράδεισο, διά χειρός Θεόφιλου Χατζημιχαήλ (πηγή: nationalgallery.gr)
ΓΝΩΜΕΣ

Στη νηστεία (Μέρος Δ’)

17/03/2026 - 10:03πμ
Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχωρούν μετά από κοινή συνέντευξη Τύπου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάφου, στις 9 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Gonzalo Fuentes / POOL)
ΓΝΩΜΕΣ

Τα σύνορα της ανατολικής Ευρώπης και η Κύπρος

15/03/2026 - 3:34μμ
Ιρανοί διαδηλωτές  κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για την Ημέρα Αλ-Κουντς στην Τεχεράνη, 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΓΝΩΜΕΣ

Αδιέξοδο

14/03/2026 - 9:38πμ
Υποκατάστημα της Halkbank στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
ΓΝΩΜΕΣ

Οι ΗΠΑ «κρατούν» τον Ερντογάν

13/03/2026 - 3:35μμ
Το δέντρο της γνώσης, χαραγμένο σε επιτύμβια πλάκα (πηγή: getarchive.net)
ΓΝΩΜΕΣ

Στη νηστεία (Μέρος Γ’)

10/03/2026 - 9:35πμ
Μαχητικό του Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΓΝΩΜΕΣ

Ποιος έχει σειρά;

8/03/2026 - 3:53μμ
Αφγανοί διαδηλώνουν εναντίον του Πακιστάν στην Καμπούλ, Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Samiullah Popal)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν αποσταθεροποιεί μια ολόκληρη περιοχή

7/03/2026 - 10:45πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Στην ΑΕΚ έως το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος!

3 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πανιωνίου και η ΑΕΚ νίκησε τον Ηρακλή

32 λεπτά πριν
Από παλαιότερη σύμπραξη του μουσικού εργαστηρίου με τον π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη (φωτ.: facebook / Γιώργος Πουλαντσακλής)

«Ακρίτες» Σταυρούπολης: Διήμερο εκδηλώσεων για τα 15 χρόνια του μουσικού εργαστηρίου

1 ώρα πριν
Από την περσινή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Θεσσαλονίκη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

1 ώρα πριν
Κρούσματα αφθώδους πυρετού σε κτηνοτροφική μονάδα της Λέσβου, στο χωριό Πελόπη (φωτ.: EUROKINISSI / Παναγιώτης Μπαλάσκας)

Λέσβος: Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα αφθώδους πυρετού στην ίδια περιοχή

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Ταξί: Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία από τις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign