pontosnews.gr
Σάββατο, 28/01/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Μήδεια»: Κλειστά τα σχολεία και με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα λόγω χιονιού

Ούτε ένα μάθημα χαμένο, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

15/02/2021 - 8:01πμ
Παιχνίδια στο κάστρο του Επταπυργίου στη Θεσσαλονίκη, χθες. Μικροί και μεγάλοι χάρηκαν το χιόνι (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Τοσίδης)

Παιχνίδια στο κάστρο του Επταπυργίου στη Θεσσαλονίκη, χθες. Μικροί και μεγάλοι χάρηκαν το χιόνι (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Τοσίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κλειστά μεν λόγω καιρού, ανοιχτά δε σε επίπεδο εκπαίδευσης. Ο λόγος για τα σχολεία ανά την επικράτεια που θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο, στις περιοχές που η κακοκαιρία «Μήδεια» έχει καταστήσει αδύνατες ή εξαιρετικά επικίνδυνες τις μετακινήσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κλείνουν σχολεία μετά ή κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών συνθηκών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές δεν θα χάσουν μαθήματα μια και θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

Η εμπειρία όλου αυτού του διαστήματος με αφορμή την πανδημία Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα χρησιμοποιηθεί και σε αυτή την περίπτωση.

Σε ποιες περιοχές δεν θα ανοίξουν τα σχολεία

Κεντρική Μακεδονία: Κλειστά όλα τα σχολεία και στους 38 δήμους της περιφέρειας.

Θράκη: Κλειστά θα είναι τα σχολεία και σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων και του ολικού παγετού, που επικρατούν στο σύνολό της.

Κέρκυρα: Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο όλες οι βαθμίδες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα.

Ήπειρος: Κλειστά σήμερα και αύριο τα σχολεία σε όλο τον νομό Ιωαννίνων, αλλά και στον ορεινό δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα.

Λάρισα: Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, τα σχολεία στο νομό με αποφάσεις των δήμων, λόγω της κακοκαιρίας και της έντονης χιονόστρωσης που επικρατεί στην περιοχή. Παράλληλα, κλειστοί θα παραμείνουν και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της πόλης της Λάρισας.

Χιονισμένο τοπίο στο πάρκο Αλκαζάρ στη Λάρισα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ντόμαλης)

Κοζάνη: Με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, σήμερα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Ηλεία: Κλειστές, σήμερα, όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Λέσβος: Με απόφαση των δημάρχων Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Χίος: Στη Χίο με απόφαση του δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από σήμερα, μέχρι και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Βόλος: Κλειστά θα είναι σήμερα, όλα τα σχολεία του δήμου Βόλου έπειτα από απόφαση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου. Η απόφαση για τη μη λειτουργία των σχολείων αφορά όλες τις εκπαιδευτικές δομές του Βόλου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επειδή υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα για τη μετακίνηση των μαθητών.

Κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.

Ειδικά σχολεία: Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) στην Περιφέρεια Αττικής, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών. Πρόκειται για απόφαση της Περιφερειακής Αρχής που κρίθηκε επιβεβλημένη για την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των μαθητών.

Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί εντός της μέρας και θα αποφασιστεί εάν απαιτείται να παραταθεί το κλείσιμο των Ειδικών Σχολείων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης: Ο «Μάξιμος Σαράφης» απολογείται για την υπόθεση εξαπάτησης επιχειρηματιών

28/01/2023 - 12:10μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός το Σάββατο: Παγετός στα ηπειρωτικά, βροχές στις νησιωτικές περιοχές

28/01/2023 - 8:09πμ
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, συνολικά 350 ηλεκτρικά λεωφορεία πρόκειται να ενταχθούν στον συγκοινωνιακό στόλο της Αθήνας και Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αναμένονται τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία

27/01/2023 - 9:56μμ
Τα κατασχεθέντα ναρκωτικά, τα χρήματα και τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθεισών (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Δύο Βραζιλιάνες συνελήφθησαν με 13 κιλά κοκαΐνη

27/01/2023 - 8:58μμ
Το σπίτι του ζευγαριού στη Νίκαια, όπου διαπράχθηκε η δολοφονία (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκαια: Προφυλακιστέος ο 50χρονος συζυγοκτόνος

27/01/2023 - 6:57μμ
Η στιγμή που ο Γιάννης Μπουτάρης έχει δεχθεί επίθεση και βρίσκεται πεσμένος στον δρόμο (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Φανή Τρυψάνη)
ΕΛΛΑΔΑ

Γενοκτονία των Ποντίων: Μετά από επτά αναβολές άρχισε η δίκη για την επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη

27/01/2023 - 6:00μμ
Ο Αλέξης Κούγιας μιλά σε δημοσιογράφους (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κούγιας ζητά την άρση της προσωρινής κράτησης της Πισπιρίγκου – Στρέφεται κατά ιατροδικαστών

27/01/2023 - 12:57μμ
Μαθητές ανεβαίνουν στη γέφυρα που βρίσκεται πάνω από τον Εύηνο (φωτ.: Facebook / Ανδρέας Κοτσανάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Στο έλεος της κακοκαιρίας: Μαθητές στην Αιτωλοακαρνανία σε αιωρούμενη γέφυρα πάνω από τον φουσκωμένο Εύηνο

27/01/2023 - 12:08μμ
Ο παραλιακός δρόμος της κοινότητας Αφάντου (φωτ.: rodiaki.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στη Ρόδο: Τα κύματα κατάπιαν παραλιακό δρόμο

27/01/2023 - 10:08πμ
Εκτεταμένα ήταν τα προβλήματα χθες στην Αττική λόγω της έντονης βροχόπτωσης (φωτ.: EUROKINISSI /Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Παγετός κατά τόπους και ισχυρές βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα

27/01/2023 - 8:09πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλεντερίδης-Τσαϊλάς για τη γεωπολιτική στον άξονα Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης: Ο «Μάξιμος Σαράφης» απολογείται για την υπόθεση εξαπάτησης επιχειρηματιών

40 λεπτά πριν
Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης (πρώτος αριστερά) με την Ευτυχία Μαρινάκη και άλλα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας στο μνημείο που τοποθετήθηκε στην πόλη (φωτ.: Δήμος Ιεράπετρας)

Ιεράπετρα: Οι Μικρασιάτες παραλαμβάνουν έναν «ολοκληρωμένο χώρο τιμής»

1 ώρα πριν
Παλαιστίνιοι σε δρόμο της Γάζας μετά την επίθεση κοντά σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Μεσανατολικό: Κίνδυνος για ανάφλεξη μετά και την επίθεση κοντά σε συναγωγή

1 ώρα πριν
Το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Νέο πακέτο στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά, με «επιταγή ακρίβειας»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Twitter / T.C. Millî Savunma Bakanlığı)

Θεσσαλονίκη: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις σε πάνελ στο Money Show

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign