Σοβαρά επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ μελών φοιτητικών παρατάξεων σημειώθηκαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών και του ΕΚΑΒ.
Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως μέλη της φοιτητικής παράταξης «ΕΑΑΚ» είχαν συνέλευση στο κτήριο του Μαθηματικού όταν μια ομάδα περίπου 40 ατόμων, πιθανόν αναρχικοί, τους επιτέθηκε.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που παρείχε το ΕΚΑΒ στις αστυνομικές Αρχές, από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί συνολικά τρία άτομα. Δύο φοιτητές φέρουν τραύματα στα κάτω άκρα, τα οποία προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού και ένας τρίτος φοιτητής έχει τραυματιστεί από ρίψη βόμβας μολότοφ.
Στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ, που έχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό της περιοχής και πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων. Παράλληλα, οι Αρχές συγκεντρώνουν μαρτυρίες για να διακριβωθούν τα ακριβή αίτια που πυροδότησαν τη βίαιη αναμέτρηση.

















