pontosnews.gr
Τρίτη, 9/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το Twitter θα αφαιρεί fake news για τα εμβόλια κατά της Covid-19

Στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του για καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

17/12/2020 - 11:11μμ
(Φωτ.: pixabay.com)

(Φωτ.: pixabay.com)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το Twitter έκανε γνωστό ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ζητά από τους χρήστες να αφαιρούν τα νέα μηνύματά τους που περιέχουν ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με τα εμβόλια για την Covid-19, σε μια διεύρυνση της γενικότερης πολιτικής του για καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σχετικά με τον κορονοϊό.

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε μέσω του ιστολογίου της ότι η απαγόρευση αφορά μηνύματα «που χρησιμοποιούνται σκοπίμως για να προκαλέσουν βλάβη ή να ελέγξουν πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων δηλώσεων σχετικά με τα εμβόλια, οι οποίες επικαλούνται κάποια συνωμοσία».

Επίσης, η αφαίρεση tweets θα περιλάβει ψευδείς ισχυρισμούς ότι η πανδημία δεν είναι πραγματική ή σοβαρή και συνεπώς οι εμβολιασμοί δεν είναι αναγκαίοι, καθώς επίσης πως όσοι εμβολιάζονται θα έχουν σημαντικές παρενέργειες.

Εκπρόσωπος του Twitter ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με επιστήμονες για να προσδιορίσει ποιες παραπλανητικές πληροφορίες για τα εμβόλια είναι αρκούντως επιβλαβείς ώστε να δικαιολογείται η αφαίρεσή τους. Η νέα πολιτική του Twitter θα τεθεί σε ισχύ από τις 21 Δεκεμβρίου.

Οι θεωρίες συνωμοσίας και η παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορονοϊό και τα εμβόλια ανθούν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook και το YouTube πρόσφατα ανακοίνωσαν περιορισμούς σε περιεχόμενο με ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τα εμβόλια, οι οποίοι αντιβαίνουν στις πληροφορίες των ειδικών δημόσιας υγείας.

Το Twitter σημείωσε ότι θα προσπαθήσει να ξεχωρίσει ανάμεσα στην ξεκάθαρη παραπληροφόρηση που θα αφαιρείται κατά προτεραιότητα και σε μηνύματα που εμπίπτουν σε μια «γκρίζα ζώνη», όπως αυτά που εκφράζουν απλώς ανησυχίες για τις παρενέργειες των εμβολίων. Σε αυτό το πλαίσιο, από την αρχή του νέου έτους και μέσα στις επόμενες εβδομάδες η πλατφόρμα θα αρχίσει να βάζει σήμανση ή προειδοποιήσεις στα μηνύματα που περιέχουν «ανυπόστατες φήμες, αμφισβητούμενους ισχυρισμούς, καθώς επίσης μη ολοκληρωμένες και εκτός του δέοντος πλαισίου πληροφορίες για τα εμβόλια», σύμφωνα με τους New York Times και το πρακτορείο Reuters.

Προηγουμένως, το Twitter ζητούσε από τους χρήστες να αφαιρούν μηνύματα με ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τη φύση του κορονοϊού, την αποτελεσματικότητα ή ασφάλεια των προληπτικών μέτρων (π.χ. χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων) και των θεραπειών, καθώς επίσης τον κίνδυνο λοίμωξης ή θανάτου. Σύμφωνα με την εταιρεία, πλέον κρύβει τέτοια tweets και μπλοκάρει τους χρήστες από το να τα διαμοιράζουν, έως ότου τα αφαιρέσουν.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΔρ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πείραμα για τον φωτονικό επεξεργαστή Τεχνητής Νοημοσύνης. Από αριστερά οι υποψήφιοι διδάκτορες Αντώνης Πράπας, Μόσχος Θεόδωρος, Οδυσσέας Ασημόπουλος (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Από το ΑΠΘ, ο ισχυρότερος φωτονικός πυρήνας Τεχνητής Νοημοσύνης παγκοσμίως

9/12/2025 - 12:48μμ
Ρομποτικός μηχανισμός λαμβάνει δείγματα από μια υδροθερμική πηγή στη Μήλο (φωτ.: MARUM – Center for Marine Environmental Sciences, University of Bremen)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εντυπωσιακή ανακάλυψη στη Μήλο: Υδροθερμικά πεδία σε άγνωστα βάθη

7/12/2025 - 12:34μμ
Προσομοίωση της προβλεπόμενης φωτορύπανσης δορυφόρων σε ένα μελλοντικό διαστημικό τηλεσκόπιο (φωτ.: NASA / Borlaff, Marcum, Howell Nature, 2025)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η φωτορύπανση των δορυφόρων αλλοιώνει τις εικόνες του διαστήματος

4/12/2025 - 5:41μμ
Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία το 2022, 36 χρόνια μετά το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία (φωτ.: EPA / Sergey Dolzhenko)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τσερνόμπιλ: Βρέθηκε μεταλλαγμένος μύκητας που επιβιώνει χρησιμοποιώντας την ακτινοβολία

2/12/2025 - 7:31μμ
(Πηγή: SpaceX)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διάστημα: Μικροδορυφόροι ραντάρ made in Greece παρέχουν στοιχεία για την Άμυνα και την Ασφάλεια

30/11/2025 - 6:30μμ
(Φωτ.: Βασιλική Μουσλοπούλου / ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αποκρυπτογραφήθηκε το ανάγλυφο της Ελλάδας – Νέα χαρτογράφηση ρηγμάτων φωτίζει τον σεισμικό χάρτη της χώρας

29/11/2025 - 1:26μμ
Τα μέλη της Αποστολής 74, ο αστροναύτης της NASA Κρις Ουίλιαμς (α) και οι κοσμοναύτες της Roscosmos Σεργκέι Κουντ-Σβέρτσκοφ (κέντρο) και Σεργκέι Μικάεφ στην τελετή πριν από την εκτόξευση του Soyuz MS-28 (φωτ.: EPA/PAVEL MIKHEYEV)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Soyuz MS-28: Ασφαλείς οι δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και ο Αμερικανός αστροναύτης στον ISS

28/11/2025 - 11:05πμ
Το δέλτα του ποταμού Έλβα (πηγή: esa.int)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διάστημα: Εντυπωσιακές εικόνες υψηλής ανάλυσης από το δορυφόρο Copernicus Sentinel-1D – Μόλις 50 ώρες από την εκτόξευσή του

27/11/2025 - 6:56μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ Αρχείο)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Google προειδοποιεί: Καμία εταιρεία δεν θα μείνει «αλώβητη» αν «σκάσει η φούσκα» της τεχνητής νοημοσύνης

18/11/2025 - 4:35μμ
Οι ταλαντούχες μαθήτριες είδαν την ιδέα τους να αναδεικνύεται πρώτη στην Ελλάδα και ανάμεσα στις 10 καλύτερες της Ευρώπης (φωτ.: Έλενα Κασιμάτη)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Braille Voice: Μαθήτριες γυμνασίου μεταμορφώνουν τις αγορές στο σουπερμάρκετ για τα άτομα με οπτική αναπηρία

16/11/2025 - 6:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χριστουγεννιάτικο δέντρο πάνω σε τρακτέρ, στο αγροτικό μπλόκο στα «Πράσινα Φανάρια», στο κομβικό σημείο της διασταύρωσης πριν από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ)

Αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών

19 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/estia1930ns)

Μαγικό το 5ο Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της Μ.Φ.Η. «Οίκος Γαλήνης» στην ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης

43 λεπτά πριν
Η Ελένη Ουράνη το 1945, σε φωτογραφία ταυτότητας από το Στούντιο Ξανθάκη (πηγή: Αρχείο ΕΛΙΑ)

Ελένη Ουράνη: Συγγραφέας, κριτικός, φεμινίστρια – Μια γυναίκα (Άλκης) Θρύλος

1 ώρα πριν
Επεισόδια κατά την κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Χανιά, Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)

Κρήτη: Πρωτοφανή επεισόδια με αγρότες – 50 ταυτοποιήσεις, βαρύ κατηγορητήριο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Καλάσνικοφ και πιστόλια σε κλεμμένο όχημα στα Καλύβια

2 ώρες πριν
Δημήτρης Τομπουλίδης, Κούλα Ιορδανοπούλου και Ισαάκ Λαυρεντίδης στο ΔΣ της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών το 1993 (φωτ.: ΕΠΜ)

Ο Δημήτρης Τομπούλιδης τιμάται με το βραβείο «Ισαάκ Λαυρεντίδη» – Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών ενώνει γενιές

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign