pontosnews.gr
Σάββατο, 1/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2020: Το τελικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

2/06/2020 - 3:49μμ
Τέλος από σήμερα οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις στην Αττική
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πιστό στο ραντεβού του με το κοινό, ακόμα και μέσα σε αυτή την πρωτοφανή συγκυρία, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θα παρουσιάσει ένα συμπυκνωμένο πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα από το κανάλι του Φεστιβάλ στο Youtube η καλλιτεχνική διευθύντριά του, Κατερίνα Ευαγγελάτου. Με αυτόν τον τρόπο, το Φεστιβάλ «στηρίζει έμπρακτα την ελληνική δημιουργία, που περνά μια ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο, και ταυτόχρονα δίνει στους πολίτες, αλλά και στους επισκέπτες της χώρας μας, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραστάσεις και συναυλίες μεγάλης κλίμακας στα εμβληματικά μνημεία μας» δήλωσε.

Ειδικότερα, σε αυτήν την ειδική εκδοχή του προγράμματος, όπως διαμορφώθηκε, θα παρουσιαστούν 17 ελληνικές παραγωγές μουσικής, θεάτρου και όπερας, με περίπου 300 καλλιτέχνες, που θα εμφανιστούν μόνο στα ανοικτά θέατρα της Επιδαύρου και στο Ηρώδειο.

Πρόκειται για ορισμένες παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, καθώς και συνεργασίες με κρατικούς φορείς, που όλες είχαν ήδη εξαγγελθεί στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο και θα παρουσιαστούν προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η πανδημία.

«Ο εορταστικός προγραμματισμός που παρουσιάσαμε στις 30 Μαρτίου με αίσθημα ελπίδας, αλλά και με αρκετές επιφυλάξεις λόγω της υπό εξέλιξη πανδημίας, δεν θα μπορέσει τελικά να υλοποιηθεί. Για όλους εμάς στο Φεστιβάλ, η αναγκαστική ματαίωση δεκάδων υπέροχων παραστάσεων και συνεργασιών με σημαντικούς ανθρώπους των τεχνών υπήρξε πραγματικά επώδυνη. Είχαμε προγραμματίσει περισσότερες από 70 εκδηλώσεις, με προέλευση από 14 χώρες, και τη συνεργασία 1.400 περίπου καλλιτεχνών, σε μια πληθώρα χώρων, ανοικτών και κλειστών» ανέφερε η Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, σημείωσε: «Η πανδημία μάς ανάγκασε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας. Έτσι, φέτος θα έχουμε μια ειδική εκδοχή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη στους καλλιτεχνικούς διευθυντές των θεσμών μας. Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, με το ταλέντο που την διακρίνει, με την οξυδέρκεια και με πολλή δουλειά κατάφερε να μας προσφέρει ένα διαφορετικό αλλά πολύ ποιοτικό φεστιβάλ. Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η Μικρή Επίδαυρος και το Ηρώδειο θα λειτουργήσουν με τους κρατικούς οργανισμούς και θα μας παρέχουν ένα ζωντανό πολιτιστικό καλοκαίρι. Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Ευαγγελάτου, στο ΔΣ του Φεστιβάλ, στους συνεργάτες της και σε όλους τους καλλιτέχνες γιατί εμπόδισαν την πολιτιστική ανυδρία το φετινό καλοκαίρι».

«Υποσύνολο – Fragment»
Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει με αντισυμβατικό τρόπο, καθώς συμπράττει φέτος με τον οργανισμό ΝΕΟΝ σε ένα τολμηρό εικαστικό και επιμελητικό εγχείρημα, που θέτει στο επίκεντρό του τη σύνδεση των παραστατικών τεχνών με την εικαστική δημιουργία, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει, με τρόπο εντελώς απρόσμενο για τον θεατή, τον εμβληματικό χώρο του Ωδείου Ηρώδου Αττικού.

«Αυτό δεν είναι το σύνολο του σχεδιασμού μας, αλλά ένα μικρό μα ισχυρό Υποσύνολο, που θα σταθεί με θάρρος στα θέατρά μας για να μας θυμίζει ότι η Τέχνη είναι αναγκαία και ότι το Φεστιβάλ θα είναι ολοκληρωμένο όταν θα μπορέσει να αγκαλιάσει πάλι όλους τους καλλιτέχνες που είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του για φέτος, μαζί με άλλους που θα προστεθούν στον νέο σχεδιασμό του για το επόμενο καλοκαίρι, με ανοιχτή την Πειραιώς 260, που είναι η καρδιά της σύγχρονης δημιουργίας στον χώρο των παραστατικών τεχνών», τόνισε η καλλιτεχνική διευθύντρια.

Έτσι, λοιπόν, η διοργάνωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για το 2020 θα έχει τον υπότιτλο «Υποσύνολο – Fragment». Σύμφωνα με την Κατερίνα Ευαγγελάτου, τα έργα που δεν θα μπορέσουν να παρουσιαστούν κατά την τρέχουσα περίοδο προγραμματίζονται ήδη για το 2021, σε ένα διευρυμένο Φεστιβάλ ’20-’21, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα μεγάλο πρόγραμμα, εμπλουτισμένο με νέες δημιουργίες και συμπαραγωγές, για να γιορτάσει τα 65 χρόνια του θεσμού.

«Η έναρξη, ο πρόλογος αν θέλετε, γίνεται φέτος. Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο μέρος ειδικών δράσεων, αργότερα μέσα στη χρονιά, και φυσικά η ανάπτυξη του σχεδιασμού μας για το καλοκαίρι του ’21» επισήμανε η Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Πρόγραμμα

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

  • Έργο στην πόλη / City project 2020 – Σύμπραξη με το ΝΕΟΝ – Διονύσης Καβαλλιεράτος: «Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης».
  • Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο: «Τους προβολείς στήσε».
  • Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ – Γιώργος Πέτρου: «Γκαλά Μπετόβεν».
  • Μόνικα: «Κάτι ανθίζει στο Ηρώδειο».
  • Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης – Ζωή Τσόκανου – Σίμος Παπανάς: «Έργα Μπάρτοκ και Βιβάλντι, με τα φημισμένα έγχορδα της ΚΟΘ».
  • Εθνική Λυρική Σκηνή: «Δύο γκαλά όπερας».
  • Γιάννης Αγγελάκας – Νίκος Βελιώτης: «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων».
  • Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής – Γιώργος Πέτρου.
  • Μαριάννα Κάλμπαρη: Η επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα, του Κλάουντιο Μοντεβέρντι.
  • Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Στέφανος Τσιάλης: «Μπετόβεν 250 χρόνια» (έργα Μπετόβεν και Σοστακόβιτς).

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

  • Εθνικό Θέατρο – Δημήτρης Λιγνάδης: Πέρσες του Αισχύλου.
  • Εθνικό Θέατρο – Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Λυσιστράτη του Αριστοφάνη.
  • Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – Γιάννης Ρήγας: Όρνιθες του Αριστοφάνη.

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

  • Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Live Looping».
  • Mihalis Kalkanis Group με τους Χάικ Γιαζιτζιάν και Γιάννη Αναστασάκη.
  • Ομάδα Ραφή – Nova Melancholia – Μιχάλης Σιγανίδης: Η κιβωτός του Νώε / Il diluvio universale του Μικελάντζελο Φαλβέτι.
  • Μ. Μαργαρίτη – Μ. Παπαπετροπούλου – Μ. Πανουργιά: «Έχω μάτια στ’ αυτιά» – Η ανθρώπινη φωνή του Φρανσίς Πουλένκ, κείμενο Ζαν Κοκτώ.
  • Σαβίνα Γιαννάτου – Primavera en Salonico με τη συμμετοχή της Λάμιας Μπεντίουι: «Watersong».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Μπ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΥΠΠΟ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σπουδαία ανακάλυψη στην Άνδρο: Αρχαίο ναυάγιο με εκατοντάδες αμφορείς στον βυθό – Ένα ταξίδι στο εμπόριο του 5ου αιώνα π.Χ.

31/07/2026 - 10:28μμ
Τα δύο πρόωρα βρέφη, πιθανότατα δίδυμα, όπως βρέθηκαν τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο στον μικρό κιβωτιόσχημο τάφο. Η ταφή χρονολογείται στον 8ο ή τον 9ο αιώνα μ.Χ. (φωτ.: OeAW–OeAI / L. Zabrana)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έφεσος: Δύο πρόωρα βρέφη είχαν ταφεί μέσα σε… ρωμαϊκή τουαλέτα πριν από 1.200 χρόνια

28/07/2026 - 11:29μμ
H ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου εγγράφηκε ομόφωνα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ως Μικτό Αγαθό. Κορυφή Στεφάνι (φωτ.: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Πολιτισμού)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Όλυμπος στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ιστορική ομόφωνη απόφαση

26/07/2026 - 12:34μμ
(Φωτ.: ekirikas.com)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Μικρά Ασία του Μίκη Θεοδωράκη: Η ρίζα, η μνήμη και η μουσική που ταξιδεύει στον χρόνο

25/07/2026 - 8:38μμ
Από εξώφυλλο άλμπουμ
ΕΛΛΑΔΑ

Ζωή Φυτούση: Η διανοούμενη ηθοποιός με την ξεχωριστή φωνή και τις μικρασιατικές ρίζες – Ποτέ δεν ξέχασε την προσφυγική παράγκα, παρά την επιτυχία

24/07/2026 - 4:35μμ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

83ο Φεστιβάλ Βενετίας: Η Ελλάδα στο επίκεντρο με τρεις ταινίες και τιμητική διάκριση

23/07/2026 - 10:16μμ
Τμήμα της αφίσας των εκδηλώσεων του υπουργείου Πολιτισμού (πηγή: ΥΠΠΟ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυγουστιάτικη πανσέληνος 2026: Ελεύθερη είσοδος και εκδηλώσεις σε 126 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

23/07/2026 - 1:40μμ
H Μαίρη Λίντα στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, στο Παλλάς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαίρη Λίντα: Η φωνή που μπήκε στη δισκογραφία μέσα από τη… Μικρασία

22/07/2026 - 3:16μμ
Στιγμιότυπο από τη συναυλία της Μάιρη Λίντα στο Ηρώδειο, 26 Ιουνίου 2014.
(φωτ.: EUROKINISSI / NDP / Θωμάς Δασκαλάκης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαίρη Λίντα: Έσβησε στα 90 η χρυσή φωνή του ελληνικού ελαφρολαϊκού τραγουδιού

22/07/2026 - 10:17πμ
Ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης σε παλαιότερη φωτογραφία (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης – Έπασχε από σπάνια αιματολογική ασθένεια

21/07/2026 - 11:05πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ποντιακός Σύλλογος Βεγόρας «Η Μαυροθάλασσα»/Facebook)

Η λύρα θα ηχήσει στη Βεγόρα της Φλώρινας, στο μεγάλο ποντιακό γλέντι

26 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/ EUROKINISSI)

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΔΕΔΔΗΕ Ρεθύμνου για τη φωτιά στην Κρύα Βρύση

53 λεπτά πριν
(φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πύρινος κλοιός σε Πόρτο Γερμενό και Φωκίδα – Εκκενώσεις οικισμών, καμένα σπίτια και μάχη με τις φλόγες

1 ώρα πριν
(Πηγή: facebook / mihail.baglaridis)

Μιχαήλ Μπαγλαρίδης – Ο Πόντιος ζωγράφος του παλίμψηστου

2 ώρες πριν
(Φωτ.:  Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο)

Βαλκανικό πρωτάθλημα τζούντο: Ελληνικές διακρίσεις στα Τίρανα με τρία χάλκινα μετάλλια

2 ώρες πριν
(Φωτ.: The Greek Herald)

Ο Έλληνας που έμαθε τους Αυστραλούς να αγαπούν το παγωτό μηχανής!

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign