pontosnews.gr
Τρίτη, 17/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Νόμπελ του τρελού επιστήμονα»: Οι απίστευτες έρευνες που βραβεύτηκαν (βίντεο)

13/09/2019 - 12:27μμ
«Νόμπελ του τρελού επιστήμονα»: Οι απίστευτες έρευνες που βραβεύτηκαν (βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για μια ακόμη χρονιά, 29η κατά σειρά, απονεμήθηκαν σε τελετή στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ τα βραβεία Ig, αποκαλούμενα και «Νόμπελ του τρελού επιστήμονα», τα οποία επιβραβεύουν αστείες, παράδοξες και συχνά άχρηστες επιστημονικές ανακαλύψεις.

Τα εν λόγω βραβεία, που προηγούνται κατά ένα μήνα περίπου των βραβείων Νόμπελ, αναδεικνύουν έρευνες που «πρώτα κάνουν τους ανθρώπους να γελάσουν και μετά να σκεφτούν».

Απονεμήθηκαν δέκα βραβεία (την απονομή έκαναν όπως πάντα πραγματικοί νομπελίστες) και κάθε νικητής έβγαζε λόγο ενός λεπτού. Αν παρέβαινε αυτό το όριο, ένα οκτάχρονο κοριτσάκι με έναν χάρακα στο χέρι τον έκοβε με τη φράση «παρακαλώ σταμάτα, βαριέμαι!». Κάθε βραβείο συνοδευόταν από ένα –προφανώς άχρηστο– χαρτονόμισμα δέκα τρισεκατομμυρίων της Ζιμπάμπουε (όταν ο πληθωρισμός της είχε φθάσει στον ουρανό).

Μεταξύ άλλων, βραβεύτηκε μια μελέτη σε Γάλλους ταχυδρόμους, στους όρχεις των οποίων είχε τοποθετηθεί θερμόμετρο. Την ιδέα είχε ο ειδικός σε θέματα γονιμότητας Ροζέ Μιουσέ του Πανεπιστημίου της Τουλούζης για να διαπιστώσει κατά πόσο και οι δύο όρχεις ενός άνδρα έχουν την ίδια ακριβώς θερμοκρασία. Συμπέρασμα: ο αριστερός είναι πιο ζεστός, αλλά μόνο όταν ο άνδρας είναι ντυμένος.

Ο Γάλλος επιστήμονες εφηύρε και θερμαινόμενα εσώρουχα που βοηθούν τους άνδρες με προβλήματα υπογονιμότητας.

Το βραβείο Χημείας κατέληξε σε Ιάπωνες επιστήμονες που υπολόγισαν πόσο σάλιο παράγει ένα τυπικό πεντάχρονο παιδί μέσα σε μια μέρα (περίπου μισό λίτρο), το βραβείο Μηχανικής σε έναν Ιρανό εφευρέτη για ένα μηχάνημα του που αλλάζει πάνες στα μωρά, και το βραβείο Οικονομικών δόθηκε σε Ολλανδούς ερευνητές που ανακάλυψαν ότι τα χαρτονομίσματα μπορούν να διαδώσουν επικίνδυνα μικρόβια, ιδίως το ρουμανικό λέου.


(Φωτ.: ΑΡ)

Ιταλοί επιστήμονες πήραν το βραβείο Ιατρικής για την ιδέα τους ότι η πίτσα προστατεύει από πρόωρο θάνατο (σ.σ.: βολική θεωρία για Ιταλούς…), αν και στην πραγματικότητα ποτέ δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι αυτό όντως ισχύει.

Μια διεθνής ερευνητική ομάδα πήρε βραβείο επειδή «χαρτογράφησε» ποια ακριβώς μέρη του σώματος είναι πιο απολαυστικό να ξύνει κανείς (προηγούνται οι αστράγαλοι και ακολουθεί η πλάτη).

Δύο Αμερικανοί κατάφεραν να βραβευτούν για δεύτερη φορά: το 2015 είχαν τιμηθεί για την ανακάλυψη του «νόμου της ούρησης» (που λέει ότι όλα τα θηλαστικά αδειάζουν την ουροδόχο κύστη τους σε περίπου 21 δευτερόλεπτα), ενώ φέτος για τη μελέτη τους σχετικά με το γιατί ο φασκωλόμυς (μαρσιποφόρο φυτοφάγο ζώο της Αυστραλίας) κάνει κυβικού σχήματος κόπρανα, κάτι μοναδικό στο ζωικό βασίλειο.

Ακόμη, σύμφωνα με την Guardian, Κινέζοι ερευνητές βραβεύτηκαν για την ανακάλυψη ότι οι νεκρές κατσαρίδες που έχουν μαγνητιστεί συμπεριφέρονται διαφορετικά από τις ζωντανές κατσαρίδες που έχουν μαγνητιστεί, όταν μελετηθούν με κβαντικό αισθητήρα (οπωσδήποτε μια πολύ χρήσιμη γνώση…).

Τέλος, βραβείο ιατρικής εκπαίδευσης δόθηκε σε Αμερικανούς που ανακάλυψαν ότι οι ακουστικές συσκευές που κάνουν «κλικ» και χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των σκύλων, είναι δυνατό να επίσης να βελτιώσουν τις δεξιότητες φοιτητών χειρουργικής.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΔρ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: e-gerakis.gr)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Θραύση κάνει η λαμπάδα ChatGPT – Στο εξωτερικό ζητούν ποντιακή λύρα, κλαρίνο και σουβλάκι

7/03/2026 - 11:10πμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ιταλία: Πέταξε στα σκουπίδια ράβδους χρυσού αξίας 120.000 ευρώ

12/02/2026 - 8:43μμ
(Φωτ.: facebook / eftihis.koukoutsakis)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Κρήτη: Ποιοι είναι οι Journeymen που επισκέφτηκαν τον Αζωγυρέ – Μια παράδοση με ρίζες στον ύστερο Μεσαίωνα

29/01/2026 - 2:20μμ
Ο Χρήστος Παρασίδης ποζάρει ως Τζέιμς Μποντ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τζέιμς Μποντ: Ζει στο Ρετζίκι και τον λένε Παρασίδη – Χρήστο Παρασίδη

24/01/2026 - 9:34πμ
Η αυτοκρατορική οικογένεια της Ιαπωνίας στην καθιερωμένη τελετή της Πρωτοχρονιάς (φωτ.: EPA / Kiyoshi Ota)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ιαπωνία: Νεαρός γδύθηκε μπροστά στον αυτοκράτορα την ώρα που χαιρετούσε το πλήθος

2/01/2026 - 10:42μμ
Ομάδα σαμάνων και θεραπευτών κρατούν εικόνες ηγετών κρατών κατά τη διάρκεια τελετουργικού, σε παραλία στη λίστα του Περού (φωτ.: EPA/Paolo Aguilar)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

2026: Σαμάνοι προβλέπουν ασθένεια του Τραμπ, ήττα του Μαδούρο και το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

30/12/2025 - 11:29μμ
Εικόνα από την περσινή προσπάθεια για την παρασκευή της μεγαλύτερης βασιλόπιτας της Ελλάδας, στον δήμο Περιστερίου (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος / EUROKINISSI)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Βασιλόπιτα 100 μέτρων και 10 τόνων φτιάχνουν σήμερα στο Περιστέρι

30/12/2025 - 2:36μμ
Η στιγμή που ο νεαρός Κίριλ κάνει την πρόταση γάμου (στιγμιότυπο από το βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ρωσία: «Ολέτσκα, παντρέψου με!» – Δημοσιογράφος έκανε πρόταση γάμου σε απευθείας μετάδοση, κατά την ετήσια συνέντευξη του Πούτιν

19/12/2025 - 7:36μμ
Ο αρσενικός κύκνος όσο βρισκόταν ακόμη στην Καστοριά (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος Παναγιωτόπουλος)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Καστοριά: Μια ξεχωριστή ιστορία αγάπης, αφοσίωσης και νέου ξεκινήματος με πρωταγωνιστή έναν κύκνο

7/12/2025 - 2:10μμ
Τα 225 αγαλματίδια όπως βρέθηκαν μέσα στον βασιλικό τάφο (φωτ.: Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου )
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αίγυπτος: 225 ταφικά αγαλματίδια «πρόδωσαν» την ταυτότητα ενός μυστηριώδους φαραώ

6/12/2025 - 8:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία Βόλου (φωτ.: Flickr / Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος)

Νέα Ιωνία Βόλου: Συγκίνηση για τα 100 χρόνια από τον πρώτο προσφυγικό ναό

6 λεπτά πριν
Οι Κωστής Χατζηδάκης,  Σταύρος Παπασταύρου και Νίκος Παπαθανάσης λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου, Τρίτη 17 Μαρτίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Πακέτο 5,3 δισ. για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις: Ποιοι κερδίζουν και τι αλλάζει

31 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τον επετειακό χορό του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Καστοριάς, Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Σπουδαστών Καστοριάς)

Καστοριά: Από την προετοιμασία στο γλέντι – Τα 25 χρόνια του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών σε μια βραδιά

56 λεπτά πριν
O Αλί Λαριτζανί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, 31 Μαΐου 2024 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Ιράν: Γιατί ο θάνατος Λαριτζανί αλλάζει τα πάντα – Ο άνθρωπος που κρατούσε όρθιο το σύστημα

1 ώρα πριν
«Nα σκάσουν οι ζηλιάρηδες» στα νέα ελληνικά, σε ψηφιδωτό στην είσοδο οικίας στην αρχαία πόλη της Σύεδρας (φωτ.: Anadolu)

Ψηφιδωτό 1.500 ετών με ελληνική επιγραφή-έκπληξη βρέθηκε στην Τουρκία

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Θρίλερ στη Χαλκιδική: Σκελετός βρέθηκε σε λίμνη ξενοδοχείου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign