pontosnews.gr
Σάββατο, 7/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συνάντηση Τσίπρα-Μοσκοβισί στη Λισαβόνα

2/12/2017 - 4:21μμ
Συνάντηση Τσίπρα-Μοσκοβισί στη Λισαβόνα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Κοινό μήνυμα, όχι μόνο για επιτυχημένη ολοκλήρωση των προγραμμάτων και έξοδο από αυτά τον Αύγουστο, αλλά ταυτόχρονα με προστασία της κοινωνίας, ώθηση της ανάπτυξης, νέες θέσεις απασχόλησης, αντιμετώπιση της ανεργίας και μείωσης των ανισοτήτων, έστειλαν Αλέξης Τσίπρας και Πιέρ Μοσκοβισί από τη συνάντηση που είχαν στη Λισαβόνα. «Είναι σημαντικό να έχουμε επιτυχημένα παραδείγματα, αλλά αριστερά επιτυχημένα παραδείγματα, όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων.

«Διότι», εξήγησε ο Αλ. Τσίπρας, «για μένα το μείζον είναι όχι μόνο να ολοκληρώσουμε επιτυχημένα τα προγράμματα αλλά να προστατεύσουμε την κοινωνία, να προσπαθήσουμε να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη και να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, αυτό είναι το σημαντικότερο». Γιατί, σημείωσε, κάποιες φορές τα νούμερα μπορεί να βγαίνουν, άλλα οι άνθρωποι υποφέρουν. «Συνεπώς για μένα το σημαντικότερο είναι να βρούμε έναν τρόπο όχι μόνο να υπερβούμε την κρίση, αλλά να υπερβούμε τις κοινωνικές επιπτώσεις αυτών των κακών συνταγών, των νεοφιλελεύθερων συνταγών».

«Γι’ αυτό για μένα», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «η Πορτογαλία είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους μας». Ανέφερε ειδικότερα ότι τώρα στην Πορτογαλία έχουν ανάπτυξη 2,5%, αντιμετωπίζουν την ανεργία και το σημαντικότερο είναι ότι η Πορτογαλία μπορεί να αναλάβει την προεδρία του Eurogroup. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό και για εμάς, είναι ακόμα σημαντικότερο γιατί θα ακολουθήσουμε τα βήματα τους», είπε, τονίζοντας ότι το καλοκαίρι θα βγούμε από το πρόγραμμα, ότι ήδη έχουμε ανάπτυξη το 2017, ότι η πρόβλεψη είναι για 2,5% το 2018 και πως «το σημαντικότερο για εμάς είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, γιατί είναι ακόμα υψηλή».

«Έχουμε μειώσει περίπου 7%, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο γιατί ανεργία 20% είναι ακόμα υψηλή», πρόσθεσε.

Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση που έγινε, χθες, στο δείπνο εργασίας του ΕΣΚ όπου συμμετείχε, με τον Π. Μοσκοβισί να παρατηρεί ότι υπάρχει αρκετά ευρεία στήριξη στις απόψεις της ελληνικής πλευράς, που εδράζονται στην αναγκαιότητα για αγώνα για τη δημοκρατία, για μεγαλύτερη σύγκλιση και αλληλεγγύη. «Ας ελπίσουμε ότι θα κερδίσουμε κάτι χειροπιαστό σε αυτές τις συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης», είπε ο πρωθυπουργός. Ο Επίτροπος είπε ότι έχει γίνει πρόοδος τα τελευταία χρόνια, καθώς το θέμα αυτό ήταν ταμπού 2-3 χρόνια πριν και πως τώρα χειριζόμαστε τα πράγματα λίγο διαφορετικά. «Ελπίζω ότι η ελληνική περίπτωση θα έχει τελειώσει το καλοκαίρι», τόνισε ο Π. Μοσκοβισί και υπογράμμισε ότι η βούληση της Κομισιόν είναι ξεκάθαρα η επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα, μια κανονική χώρα μέσα στην Ευρωζώνη, με πλήρη πρόσβαση στις αγορές, με χαμηλά επιτόκια, με κοινωνική δικαιοσύνη.

Είπε ακόμη ότι συμμερίζεται την άποψη του Έλληνα πρωθυπουργού, ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, αλλά να ολοκληρωθεί με την Ελλάδα να επιστρέφει στην ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και κοινωνικές πολιτικές που θα μειώνουν τις ανισότητες. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε ότι οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών κατά τη διάρκεια της κρίσης και οι προσπάθειες που έγιναν με τις μεταρρυθμίσεις των οποίων ηγήθηκε η κυβέρνηση, πρέπει τώρα να «ανταμειφθούν», να αποδώσουν.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Justin Lane)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fitch: Επιβεβαίωση της βαθμίδας BBB με σταθερές προοπτικές για την Ελλάδα

7/11/2026 - 9:21πμ
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις: Στα 68 έτη από το 2030 και στα 72 έως το 2080 – Τι προβλέπει η Κομισιόν για τα όρια ηλικίας

6/11/2026 - 12:33μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οκτώ μέτρα για τους δήμους ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Διπλασιάζεται η επιχορήγηση για τα σχολεία

5/11/2026 - 7:23μμ
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνεδρίαση υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες παρεμβάσεις για το ιδιωτικό χρέος: Σταθερό επιτόκιο 3% στον εξωδικαστικό και πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ στους servicers

3/11/2026 - 4:53μμ
Κυκλοφοριακή συμφόρηση στη λεωφόρο Συγγρού, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2027: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια – Πληρωμή έως 31 Δεκεμβρίου

2/11/2026 - 4:10μμ
Υποσταθμός ηλεκτρικού ρεύματος στο νομό Τρικάλων (φωτ.: EUROKINISSI/ Θανάσης Καλλιάρας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενεργειακό κόστος: Νέες αυξήσεις σε ρεύμα και τιμολόγια – Στα 102 ευρώ το φυσικό αέριο

2/11/2026 - 8:32πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: «Σβήνονται» υποθέσεις φοροδιαφυγής των ετών 2012-2017

1/11/2026 - 4:17μμ
Γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Περισσότερα από 73 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν έως τις 6 Νοεμβρίου

1/11/2026 - 1:21μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δάνεια και πλειστηριασμοί: Πώς αποσύρθηκε το άρθρο 23 και τι σημαίνει για τους δανειολήπτες

31/10/2026 - 4:20μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Μάντζιαρης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Επεκτείνεται η κρατική επιδότηση για την περίοδο 1 έως 15 Νοεμβρίου

30/10/2026 - 10:53μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απο το λιμάνι του Ηρακλείου αναμένεται να αποπλεύσει το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/ EUROKINISSI)

Καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης: Καμία συνεννόηση Ελλάδας-Τουρκίας για την αδειοδότηση του γαλλικού σκάφους

18 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χ / Gymnastics)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυμναστικής: Χρυσό μετάλλιο για την Εφραίμογλου

42 λεπτά πριν
(Φωτ.: Cretan Association of Sydney & NSW/Facebook)

Σίδνεϊ: 160 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου – Οι Κρητικοί της Αυστραλίας τιμούν τους νεκρούς με διήμερο εκδηλώσεων

1 ώρα πριν
Αρμένιοι πολίτες, συνοδευόμενοι από ένοπλους Οθωμανούς στρατιώτες, πεζοπορούν διά μέσου του Χαρπούτ (γνωστού ως Χαρπέρτ στους Αρμενίους, καζάς του Μαμουρέτ-ουλ-Αζίζ) προς μια φυλακή στη γειτονική Μεζιρέχ (πηγή: Armin T. Wegner/Δημοσιεύτηκε από τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό και για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, πριν από την 1η Ιανουαρίου 1923/ commons. wikimedia.org)

Τέισι Άτκινσον: Η Αμερικανίδα που έκρυψε τη φρίκη της Γενοκτονίας των Αρμενίων σ’ ένα μπαούλο

2 ώρες πριν
(Πηγή: rewardsforjustice.net)

CENTCOM: Αμοιβή 20 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: filmfestival.gr)

Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Η Θεσσαλονίκη και το μέλλον του θεσμού

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV