pontosnews.gr
Τετάρτη, 16/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υποψήφιος και επίσημα για την προεδρία της Κύπρου ο Νίκος Αναστασιάδης

14/10/2017 - 5:39μμ
Η παραδοχή δεν σας απαλλάσσει των ευθυνών σας, εξοχότατε!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε σήμερα και επισήμως την υποψηφιότητά του για επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, για δεύτερη και τελευταία –όπως είπε– πενταετή θητεία.

Προβαίνοντας σε εφ’ όλης της ύλης απολογισμό του έργου της παρούσας κυβέρνησης, ο Ν. Αναστασιάδης είπε ότι αποφάσισε να θέσει το όραμά του στην κρίση του κυπριακού λαού. Σε λίγους μήνες, πρόσθεσε, ολοκληρώνεται η εντολή που μου έδωσε ο λαός το 2013, μια εντολή που συνέπεσε με τις δυσκολότερες ώρες που η πατρίδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι, χάρη στην αποφασιστικότητα, τις τολμηρές αποφάσεις ευθύνης, τη συμβολή των συνεργατών του στο υπουργικό συμβούλιο και όχι μόνο, τη συνεργασία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, των κοινωνικών εταίρων, αλλά κυρίως χάρη στις θυσίες του κυπριακού λαού, έχουν επιτευχθεί πολλά. «Πετύχαμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του κράτους και του χρηματοπιστωτικού τομέα, να αναβαθμίσουμε το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, φέρνοντας σταθερότητα και ανάπτυξη», υπογράμμισε.

Ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον εκσυγχρονισμό της Πολιτείας, εμπεδώθηκε η μηδενική ανοχή στη διαφθορά και ανασχεδιάστηκε ο προσανατολισμός της οικονομίας σε νέους δημιουργικούς τομείς. «Δημιουργήσαμε και κτίζουμε το κοινωνικό κράτος που γνοιάζεται για όσους των πολιτών του έχουν πραγματική ανάγκη και βάλαμε τις βάσεις για εξεύρεση μιας λύσης που θα μας οδηγεί σ ένα πραγματικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, απόλυτα εναρμονισμένο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο», συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε ότι η επανένωση της Κύπρου παραμένει ο κορυφαίος στόχος και το όραμά του, επισημαίνοντας ότι η μη λύση του Κυπριακού δεν είναι προς όφελος ούτε των Ελληνοκυπρίων ούτε και των Τουρκοκυπρίων, αλλά ούτε φυσικά και της Τουρκίας. Τόνισε ότι η παρούσα κυβέρνηση εργάστηκε για να φτάσει στη λύση, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και στην πορεία αυτή πέτυχε να δημιουργήσει σημαντικά θετικά δεδομένα, όχι μόνο για την ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά για το σύνολο του κυπριακού λαού.

«Σε αυτή την προσπάθεια πολιτευτήκαμε με σύνεση και τόλμη, χωρίς να παραγνωρίζουμε τα όρια πέραν των οποίων η ασφάλεια, η λειτουργικότητα και η βιωσιμότητα μιας επιδιωκόμενης λύσης θα τίθεται σε κίνδυνο», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

Υπέδειξε ότι όσο επικίνδυνη είναι η άποψη ότι η λύση στο Κυπριακό μπορεί να προέλθει μόνο με υποχωρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι και η πρόταξη υπερβολικών προϋποθέσεων για την επίτευξή της. «Χρειάζεται μέτρο και σοβαρότητα για να πείσεις για τη λογική των θέσεων σου, στηριζόμενος πάνω σε μια αξιόπιστη εξωτερική πολιτική αλλά και διεθνείς συνεργασίες», ανέφερε.

Για την αποτυχία της διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα, τόνισε ότι ουδέποτε έχει επιτρέψει στην όποια απογοήτευση ή πικρία να μειώσει το πείσμα του για να πετύχει ένα στόχο. Είπε ότι έχει ήδη εκφράσει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, την ετοιμότητα και αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Η Γαλλία βλέπει λύση – «Απαιτείται πολιτικό θάρρος»

11/09/2026 - 11:41πμ
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχεται τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, στις 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΓΤΠ / Ανδρέας Λουκαΐδης)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος-Ισραήλ: Άμυνα και ενέργεια στη σκιά του πολέμου – Η ιδέα για τριμερή με τον Λίβανο

10/09/2026 - 4:04μμ
Συλληφθείς για το πολύνεκρο ναυάγιο του Filo Jet οδηγείται στο «δικαστήριο» της κατεχόμενης Κερύνειας (φωτ.: AA / Harun Özalp)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο στην Κερύνεια: «Η πλώρη έσπασε από τα κύματα», κατέθεσε ο καπετάνιος του Filo Jet

31/08/2026 - 2:33μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο ΕΡΑ)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο στα Κατεχόμενα: Αγωνία για 18 αγνοουμένους – Συνεχίζονται οι έρευνες σε βάθος άνω των 500 μέτρων

31/08/2026 - 10:53πμ
(Φωτ.: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο στα Κατεχόμενα: Συνελήφθη ο καπετάνιος – «Έλεγαν δεν συμβαίνει τίποτα, έφυγαν πρώτοι», λένε επιζώντες

30/08/2026 - 10:51μμ
Επιβαίνοντες με σωσίβια, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας (φωτ.: Takvim / στιγμιότυπο από βίντεο)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο ανοιχτά της Κερύνειας: Αναφορές για νεκρούς – Έτοιμη να επέμβει η Κυπριακή Δημοκρατία

30/08/2026 - 4:13μμ
Το αναποδογυρισμένο καταμαράν ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας, με επιβαίνοντες να περιμένουν τη διάσωσή τους πάνω στο εκτεθειμένο τμήμα του σκάφους (φωτ.: Takvim / στιγμιότυπο από βίντεο)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ανατράπηκε καταμαράν με 270 επιβαίνοντες ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας

30/08/2026 - 2:39μμ
Το σημείο της τραγωδίας, στο Κάβο Γκρέκο. Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής, συνολικά τρία σκάφη βρέθηκαν σε κίνδυνο. Σάββατο 29 Αυγούστου 2026 (πηγή: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Ντίμης Μαυρόπουλος: «Του φώναζαν να κατέβει» – Η δραματική μαρτυρία για την τραγωδία στο Κάβο Γκρέκο

30/08/2026 - 1:48μμ
(Εικ.: skai.gr)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Νεκρός γνωστός επιχειρηματίας από προσάραξη σκαφών στο Κάβο Γκρέκο – Τι έγινε

30/08/2026 - 8:58πμ
Από το επίσημο προωθητικό υλικό για τα καμπ της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα (φωτ.: Facebook / Barça Academy)
ΚΥΠΡΟΣ

Η Μπαρτσελόνα διοργανώνει καμπ στα Kατεχόμενα – Αντιδράσεις για το «Northern Cyprus»

25/08/2026 - 4:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ουκρανία: «Δύσκολα και αντιδημοφιλή» μέτρα προαναγγέλλει ο Ζελένσκι για τη «μαύρη τρύπα» των 23 δισ. ευρώ

1 ώρα πριν
Εικόνα από την πολιτική κηδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ) (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)

Σπύρος Χαλβατζής: Ρίγη συγκίνησης και κόκκινες σημαίες στο τελευταίο «αντίο»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Ιαπωνία: Ρεκόρ με 107.677 αιωνόβιους – Οι γυναίκες αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)

Γιώργος Μαζωνάκης: Μαραθώνια απολογία για τη γιατρό Ιωάννα Γάκα – Στον ανακριτή ο σύζυγός της

3 ώρες πριν
Πορτρέτο της Γκιουλ Μπαχάρ από Ιταλό ζωγράφο του 17ου αι. (πηγή: commons.wikimedia.org)

Γκιουλ Μπαχάρ: Η «Μαρία της Λιβεράς» ανάμεσα στην ποντιακή παράδοση και τις οθωμανικές πηγές

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/syllogospontionedessas.gavras)

Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς»: Αρχίζουν οι εγγραφές – Ποια τμήματα θα λειτουργήσουν

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV