pontosnews.gr
Τρίτη, 6/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αγαπητό μου παιδί, Νικόλα…

25/09/2017 - 9:09πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αγαπητό μου παιδί Νικόλα, αν ενδιαφέρεσαι για το μέλλον σου, πες στον πατέρα σου να σε στείλει στο εξωτερικό. Έτσι έκανα κι εγώ με τον δικό μου γιο. Στην Ελλάδα τού σήμερα δεν πρόκειται να δεις χαΐρι. Μην προσδοκάς το όνειρο από εκείνους που σου το στέρησαν. Μην ζητάς την ελπίδα από εκείνους που την πρόδωσαν. Μην καρτεράς την αλήθεια από αυτούς που την πούλησαν.

Δεν άκουσες, Νικόλα μου, πως πάνω από 150.000 νέα παιδιά, με πτυχία και μεταπτυχιακά, ο πνευματικός ανθός της χώρας, έφυγε στα ξένα; Δεν σου είπαν ότι εκατομμύρια Έλληνες ζουν στα όρια της φτώχειας;

Κατάλαβες τώρα, αγόρι μου, το πόσο σημαντικός είσαι για την πατρίδα σου; Μόνο εσύ μπορείς να μειώσεις την ανεργία και να σώσεις τον εαυτό σου, αν φύγεις για αλλού. Αν πας σε άλλη χώρα.

Μην ακούς Νικόλα μου κανέναν από αυτούς, που μετά από σαράντα χρόνια, έφεραν τον τόπο μας στο χείλος του γκρεμού. Το κράτος αυτό, εδώ και πολύ καιρό, έχει ιδιωτικοποιηθεί. Από την ίδρυσή του και μετά ήταν για ορισμένα παιδιά και για συγκεκριμένα τζάκια. Για σένα, Νικόλα μου, εδώ δεν έχει θέση πουθενά. Και γιατρός να είσαι, τον ντελιβερά θα κάνεις. Αλλά κι αυτό θέλει να έχεις κάποιον γνωστό. Η Ελλάδα δεν είναι ίδια για όλα τα παιδιά της.

Φύγε, αγόρι μου, όσο πιο γρήγορα μπορείς, για να σωθείς. Φύγε, αν γίνεται και αύριο! Πήγαινε αλλού να βρεις την τύχη σου. Ξέρω τι σου λέω. Σου μιλώ σαν πατέρας κι όχι σαν πολιτικός.

Φύγε Νικόλα μου από τούτον τον προδομένο τόπο! Κι αν δεν έχεις λεφτά για να βγάλεις εισιτήρια, κοίταξε, αν μπορείς να δανειστείς. Εδώ και σπίτι να κληρονομήσεις, με τον ΕΝΦΙΑ που θα πληρώνεις, δεν θα μπορέσεις να το κρατήσεις. Οι δανειστές μάς το είπαν ορθά-κοφτά: Δεν μπορεί ο Έλληνας να έχει δικό του σπίτι, όταν οι Γερμανός μένει στα νοίκια.

Το μόνο καλό που έχει εδώ, Νικόλα μου, είναι ο ήλιος της Ελλάδας. Σαν κι αυτόν αλλού δεν θα βρεις. Όλα τ’ άλλα ξέχνα τα. Αν μπορείς να ζήσεις χωρίς δουλειά και φαγητό, η καλύτερη λύση είναι η Ελλάδα. Βγαλμένη από το γαλανό του ουρανού, το μπλε της θάλασσας, λουσμένη από του ήλιου το φως και τραγουδισμένη από τις πιο όμορφες σειρήνες. Τίποτα παραπάνω δεν έμεινε όρθιο εδώ.

Επειδή όμως απ’ ό,τι ξέρω σου αρέσει, Νικόλα μου, η μπάλα, θα σε συμβούλευα να βρεις προπονητή καλό, γιατί και το ποδόσφαιρο θέλει το μέσον του.

Σου μιλώ σε μια στιγμή αλήθειας, που σπάνια συμβαίνει σε πολιτικό. Το μέλλον το ανιχνεύει πιο καλά εκείνος που μελετά το παρελθόν. Δες πώς πέρασαν τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας και πες μου: Αν όντως πιστεύεις ότι το αύριο θα είναι διαφορετικό από το χθες.

Ο καλύτερος καταναλωτής, Νικόλα μου, είναι ο λαός της Ελλάδας. «Αγοράζει» ό,τι του σερβίρουν. Εύκολα ξεχνά και πιο εύκολα ενθουσιάζεται. Έμαθε να ζει στο παραταξιακό του μαντρί.

Σε ένα πράγμα μένει σταθερός ο Έλληνας: στην ποδοσφαιρική ομάδα που υποστηρίζει.

Ο πολιτικός όμως σε όποια παράταξη και αν είναι, είναι στη σκέψη και στην πράξη πιο επαναστατικός, όσον αφορά τον εαυτό του. Εύκολα αλλάζει «παράγκα». Και μάλιστα πιο συχνά κι από ποδοσφαιριστή. Έμαθε να δίνει αντιπαροχή τις ψήφους του για το δικό του καλό. Γι’ αυτό σου λέω: Αν δεν έχουν οι γονείς λεφτά να σε σπουδάσουν, γίνε αγόρι μου ποδοσφαιριστής. Στο ποδόσφαιρο οι μεταγραφές είναι αντίστοιχες της πραγματικής τους αξίας. Φρόντισε μόνο να γίνεις πολύ καλός για να φθάσεις ψηλά. Να μην χρειαστείς και για το ποδόσφαιρο μέσον. Αυτή η χώρα, Νικόλα μου, είναι φτιαγμένη γι’ αυτούς που βγάζουν τα πολλά, βάζοντας οι ίδιοι τα πιο λίγα!

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Αγλαΐα Μπαλτά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου του ΟΗΕ από την Ελλάδα (πηγή: UN)
ΓΝΩΜΕΣ

Όταν η Ελλάδα εξευτελίζεται από τους διπλωμάτες της

4/10/2026 - 3:33μμ
Φωτογραφία που παραχωρήθηκε από τη Σερβική Προεδρία απεικονίζει τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, να πραγματοποιεί δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης πριν υπογράψει την επίσημη επιστολή παραίτησής του στο Βελιγράδι, Σερβία, 27 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA/ DIMITRIJE GOLL/ SERBIAN PRESIDENCY)
ΓΝΩΜΕΣ

Οι εκλογές στη Σερβία και οι γεωπολιτικές ισορροπίες

3/10/2026 - 9:28πμ
O Χαλίφα Χάφταρ όταν είχε έρθει στην Ελλάδα (φωτ. αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA / Γιάννης Κολεσίδης)
ΓΝΩΜΕΣ

Γεωπολιτική μυωπία ή κάτι άλλο;

2/10/2026 - 4:02μμ
Ο Ιησούς και οι δέκα παρθένες σε εικονογράφηση κώδικα που φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας (πηγή: getarchive.net)
ΓΝΩΜΕΣ

Στις δέκα παρθένους ΙΙ (Μέρος Γ’)

29/09/2026 - 9:52πμ
Άποψη του Καστελόριζου (δεξιά) και των τουρκικών ακτών (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΓΝΩΜΕΣ

Στις θάλασσες θα κριθεί το παιχνίδι

28/09/2026 - 3:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΓΝΩΜΕΣ

Χώρα υπό περιορισμόν

26/09/2026 - 9:31πμ
Ερντογάν και Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που έγινε στην Άγκυρα στις 8 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Georgi Licovski)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο Τραμπ, η γεωπολιτική των δισεκατομμυρίων και η Τουρκία

25/09/2026 - 3:35μμ
Εικόνα από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Καστελλόριζο (φωτ.: Γρ.Τύπου Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος/ EUROKINISSI)
ΓΝΩΜΕΣ

Σε λίγο θα πηγαίνουμε στα νησιά με διαβατήριο;

23/09/2026 - 8:33πμ
«Η παραβολή των σοφών και ανόητων παρθένων» (1822), από τον Ουίλιαμ Μπλέικ (πηγή: freechristimages.com / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στις δέκα παρθένους ΙΙ (Μέρος Β’)

22/09/2026 - 9:54πμ
Μαχητής των Χούθι φρουρεί διαδήλωση κατά της Σαουδικής Αραβίας στη Σαναά, ενώ χιλιάδες υποστηρικτές του κινήματος διαμαρτύρονται για τη σαουδαραβική στρατιωτική επέμβαση, εν μέσω κλιμάκωσης των συγκρούσεων κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα και το Μπαμπ ελ Μαντέμπ (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΓΝΩΜΕΣ

Θέλει αρετή και τόλμη

20/09/2026 - 3:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: FIBA)

Προκλητικό πανό των Σκοπιανών στο ΜΖΤ Σκόπιε-Ηρακλής – Επίσημη καταγγελία της ελληνικής ομάδας

12 λεπτά πριν
(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: Ιστορική νίκη της Μυκόνου επί της Νέφσκι

28 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/profile/Σύλλογος Ποντίων Καματερού «Δημήτριος Ψαθάς»/Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Αγιασμός και ποντιακό γλέντι για τον Σύλλογο Ποντίων Καματερού «Δημήτριος Ψαθάς»

53 λεπτά πριν
(Πηγή: youtube.com/@AA-wi8kc)

Μπλόκο ΑΑΔΕ σε κύκλωμα λαθρεμπορίας: Κατάσχεση-μαμούθ 7,4 εκατ. τσιγάρων σε φέρετρα

1 ώρα πριν
1923. Προσφυγικός καταυλισμός Καλαμαριάς (πηγή: ΙΑΠΕ/ Συλλογή Άννας Θεοφυλάκτου)

Καλαμαριά: Η προσφυγική μνήμη μέσα από την εκπαίδευση και τον πολιτισμό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Argo WN/Facebook)

Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύτες» Waiblingen: Νέα σεζόν με ποντιακό στίχο, τραγούδι και χορό

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV