pontosnews.gr
Παρασκευή, 17/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ηλίας Βροχίδης: Τρία χρόνια ταξίδι με μοτοσικλέτα σε 39 χώρες!

4/07/2016 - 9:11μμ
Ηλίας Βροχίδης: Τρία χρόνια ταξίδι με μοτοσικλέτα σε 39 χώρες!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πέρσι τέτοιον καιρό, το pontos-news.gr αναδείκνυε την απίστευτη ιστορία του Θεσσαλονικιού και Πόντιου (κατά το ήμισυ) μοτοσικλετιστή Ηλία Βροχίδη. Του «τρελού νομά» που επέλεξε, από τη σέλα μιας παλιάς Honda XR 250, να κάνει το… γύρο του κόσμου εξερευνώντας 39 χώρες και βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες. Τα χιλιόμετρα αμέτρητα στο κοντέρ του «Μπαομπάμπη» (όπως ο ίδιος ονόμασε την on off μηχανή που ανακατασκεύασε) και το ταξίδι πολλές στιγμές μοναχικό και δύσκολο.

Ωστόσο, τρία χρόνια μετά τους αποχαιρετισμούς σε συγγενείς και φίλους στη Θεσσαλονίκη, ο Ηλίας Βροχίδης επέστρεψε στη βάση του γεμάτος εμπειρίες, εικόνες, συναισθήματα. 

Συναισθήματα όπως αυτά που ένιωσε εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει στον «αδερφό» του, τον Παλαιστίνιο Άχμεντ. Τον καλύτερό του φίλο με τον οποίο συγκατοικούσε όταν σπούδαζε πληροφορική στις Σέρρες. Πριν φύγει για να κάνει με τη μοτοσικλέτα του το γύρο της Αφρικής, του είχε πει πως θα περάσει από το Αμμάν της Ιορδανίας, όπου μένει σήμερα η οικογένεια του Άχμεντ, και θα της παρέδιδε ένα γράμμα από τον γιο τους. Αυτό συνέβη πριν από λίγες μέρες, οπότε ο Ηλίας πέρασε το κατώφλι του σπιτιού του Άχμεντ, συναντήθηκε με τον πατέρα, τη μητέρα και τα αδέλφια του και τους παρέδωσε το γράμμα.


Στο Βύθισμα του Danakil, στην Αιθιοπία (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Δεν είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Είναι όμως δύσκολο να συναντηθούν καθώς δεν μπορούν εύκολα να ταξιδεύουν. Σήμερα ο Άχμεντ βρίσκεται στο Ντουμπάι, όπου εργάζεται και εγώ, σε μία συμβολική κίνηση, πήγα στους γονείς του για να τους μεταφέρω το μήνυμά του» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Με την κίνηση αυτή ολοκλήρωσε και μία υπόσχεση που είχε δώσει ο ίδιος, ξεκινώντας το ταξίδι του –αρχικά στην Ευρώπη και μετέπειτα στην Αφρική– να μεταφέρει γράμματα και φωτογραφίες οικονομικών μεταναστών, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα, σε συγγενείς τους στο εξωτερικό.

«Μετέφερα έξι εποστολές στην Αλβανία, το Μαρόκο, την Μπουργκίνα Φάσο, τη Νότια Αφρική, τη Ζιμπάμπουε και την Παλαιστίνη» λέει. «Η παράδοση στην οικογένεια του Άχμεντ ήταν η πιο ιδιαίτερη στιγμή της αποστολής μου, που είχε στόχο να δείξω ότι μπορούμε να χτίζουμε γέφυρες και όχι να σηκώνουμε τείχη. Οι γονείς του συγκινήθηκαν και με ένιωθαν και εμένα σαν παιδί τους. 


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

»Με φιλοξένησαν στο σπιτικό τους και έδειξαν πόσο νιάζονται για μένα. Όταν έπρεπε να φύγω με γέμισαν με δώρα και με την αγάπη τους. Άλλωστε λιθαράκι λιθαράκι χτίζονται οι γέφυρες και νιώθω ευτυχισμένος που μπόρεσα να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι». Από την Ιορδανία, τα εδάφη της Παλαιστίνης και το Ισραήλ ο Ηλίας Βροχίδης επέστρεψε στην Ελλάδα καθώς, όπως είπε, ύστερα από 30 χώρες στην Αφρική και άλλες 9 που επισκέφθηκε στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, πηγαίνοντας και επιστρέφοντας, «δεν έμενε, λόγω πολέμου, άλλη χώρα» για να πάει εκτός από την Ελλάδα.


Διασχίζοντας τον Νείλο (φωτ.: madnomad.gr)

«Δεν μετάνιωσα ούτε μία στιγμή για το ταξίδι» λέει και πλέον σχεδιάζει το επόμενο εγχείρημά του, ένα ταξίδι με μοτοσικλέτα στην αμερικανική ήπειρο μαζί με την Στέλλα Φωτακάκη, λάτρη της μοτοσικλέτας ανωμάλου δρόμου και των εκτός δρόμων διαδρομών. «Ελπίζω το ταξίδι στην Αμερική να είναι μεγαλύτερο από εκείνο στην Αφρική. Μέχρι όμως να το ξεκινήσω θα πρέπει να εργαστώ για μερικά χρόνια στην Ελλάδα ώστε να συγκεντρώσω τα βασικά και να ξεκινήσω στις αρχές του 2018» λέει ο Ηλίας Βροχίδης, ο οποίος περιγράφει τις εμπειρίες του από την Αφρική στο βιβλίο του 27 πανσέληνοι στην Ανατολή (εκδ. Όραμα).

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άποψη του χωριού Δερέταμ σήμερα, στον νομό Σεβάστειας (φωτ.: facebook.com/Ihsan.Tursunn)
ΠΟΝΤΟΣ

Δερέταμ: Το προπύργιο των Πόντιων μεταλλουργών στη Σεβάστεια

16/04/2026 - 8:50μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Το νέο ΔΣ του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων «Σέρρα» συγκροτήθηκε σε σώμα – Στο τιμόνι ο Νίκος Ζουρνατζίδης

16/04/2026 - 5:27μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέο Μουσείο Ποντίων Κατερίνης-Πιερίας: Ένα όραμα που γίνεται χρέος για τον ποντιακό ελληνισμό

16/04/2026 - 12:48μμ
ΠΟΝΤΟΣ

Παμποντιακόν Πανοΰρ 2026: Ιστορική στιγμή μνήμης και παρακαταθήκης για τον Ποντιακό Ελληνισμό

16/04/2026 - 11:52πμ
Αυγομαχίες 2026 στο Θρυλόριο Ροδόπης, 14 Απριλίου (φωτ.: Facebook / Maron news)
ΠΟΝΤΟΣ

Θρυλόριο Ροδόπης: Οι αυγομαχίες κρατούν ζωντανό το ποντιακό έθιμο

16/04/2026 - 10:00πμ
Στιγμιότυπο από το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ποντιακή Διάλεκτο, το οποίο είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Εορδαίας (πηγή: Facebook /  Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου Δήμου Εορδαίας)
ΠΟΝΤΟΣ

Πτολεμαΐδα: Επιστρέφει το Φεστιβάλ Θεάτρου στην ποντιακή διάλεκτο – Στόχος η διάσωση και διάδοση της γλώσσας

15/04/2026 - 7:40μμ
Κυριακή του Θωμά στα κοιμητήρια Καλαμαριάς με λύρες και χορούς (φωτ.: Δήμος Καλαμαριάς)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Καλαμαριά: Το ποντιακό ταφικό έθιμο επιστρέφει για 55η χρονιά την Κυριακή του Θωμά

15/04/2026 - 6:28μμ
Ο αείμνηστος φωτογράφος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Κυριακίδης στην τελετή έναρξης του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ MotionTeam)
ΠΟΝΤΟΣ

Γιάννης Κυριακίδης: Στον δήμο Καλαμαριάς το αρχείο του Πόντιου φωτορεπόρτερ

15/04/2026 - 3:04μμ
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Βριλησίων «Οι Τραντέλληνες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι «Τραντέλληνες» Βριλησσίων πρωταγωνιστούν σε μια γιορτή αγάπης και προσφοράς

15/04/2026 - 1:40μμ
ΠΟΝΤΟΣ

Ένωση Ποντίων Σουρμένων: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη – Η ζωντανή παρακαταθήκη του σπουδαίου Πόντιου διανοητή

15/04/2026 - 9:32πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Conference League: Πάλεψε γενναία αλλά αποχαιρέτησε την Ευρώπη η ΑΕΚ

7 ώρες πριν

Πρωτοβουλία «Οι απ’ εδώ»: 3η Πανελλήνια Ημερίδα-Διαβούλευση για το μέλλον της Βορείου Ηπείρου

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Η δημοκρατία στη σκηνή: Μαθητές από την Καλιφόρνια ζωντανεύουν το έργο του Ανδρέα Φλουράκη στην ιστορική αίθουσα «Παρνασσός»

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: Πρώτος στην κανονική περίοδο ο Ολυμπιακός

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Μέση Ανατολή: Τηλεφωνικές επικοινωνίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Λιβάνου και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΥΠΠΟ)

Μυκηναϊκή ακρόπολη Γλα: Σημαντική αποκατάσταση στη Νότια Πύλη και το κυκλώπειο τείχος

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign