pontosnews.gr
Δευτέρα, 31/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ηλίας Βροχίδης: Τρία χρόνια ταξίδι με μοτοσικλέτα σε 39 χώρες!

4/07/2016 - 9:11μμ
Ηλίας Βροχίδης: Τρία χρόνια ταξίδι με μοτοσικλέτα σε 39 χώρες!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πέρσι τέτοιον καιρό, το pontos-news.gr αναδείκνυε την απίστευτη ιστορία του Θεσσαλονικιού και Πόντιου (κατά το ήμισυ) μοτοσικλετιστή Ηλία Βροχίδη. Του «τρελού νομά» που επέλεξε, από τη σέλα μιας παλιάς Honda XR 250, να κάνει το… γύρο του κόσμου εξερευνώντας 39 χώρες και βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες. Τα χιλιόμετρα αμέτρητα στο κοντέρ του «Μπαομπάμπη» (όπως ο ίδιος ονόμασε την on off μηχανή που ανακατασκεύασε) και το ταξίδι πολλές στιγμές μοναχικό και δύσκολο.

Ωστόσο, τρία χρόνια μετά τους αποχαιρετισμούς σε συγγενείς και φίλους στη Θεσσαλονίκη, ο Ηλίας Βροχίδης επέστρεψε στη βάση του γεμάτος εμπειρίες, εικόνες, συναισθήματα. 

Συναισθήματα όπως αυτά που ένιωσε εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει στον «αδερφό» του, τον Παλαιστίνιο Άχμεντ. Τον καλύτερό του φίλο με τον οποίο συγκατοικούσε όταν σπούδαζε πληροφορική στις Σέρρες. Πριν φύγει για να κάνει με τη μοτοσικλέτα του το γύρο της Αφρικής, του είχε πει πως θα περάσει από το Αμμάν της Ιορδανίας, όπου μένει σήμερα η οικογένεια του Άχμεντ, και θα της παρέδιδε ένα γράμμα από τον γιο τους. Αυτό συνέβη πριν από λίγες μέρες, οπότε ο Ηλίας πέρασε το κατώφλι του σπιτιού του Άχμεντ, συναντήθηκε με τον πατέρα, τη μητέρα και τα αδέλφια του και τους παρέδωσε το γράμμα.


Στο Βύθισμα του Danakil, στην Αιθιοπία (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Δεν είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Είναι όμως δύσκολο να συναντηθούν καθώς δεν μπορούν εύκολα να ταξιδεύουν. Σήμερα ο Άχμεντ βρίσκεται στο Ντουμπάι, όπου εργάζεται και εγώ, σε μία συμβολική κίνηση, πήγα στους γονείς του για να τους μεταφέρω το μήνυμά του» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Με την κίνηση αυτή ολοκλήρωσε και μία υπόσχεση που είχε δώσει ο ίδιος, ξεκινώντας το ταξίδι του –αρχικά στην Ευρώπη και μετέπειτα στην Αφρική– να μεταφέρει γράμματα και φωτογραφίες οικονομικών μεταναστών, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα, σε συγγενείς τους στο εξωτερικό.

«Μετέφερα έξι εποστολές στην Αλβανία, το Μαρόκο, την Μπουργκίνα Φάσο, τη Νότια Αφρική, τη Ζιμπάμπουε και την Παλαιστίνη» λέει. «Η παράδοση στην οικογένεια του Άχμεντ ήταν η πιο ιδιαίτερη στιγμή της αποστολής μου, που είχε στόχο να δείξω ότι μπορούμε να χτίζουμε γέφυρες και όχι να σηκώνουμε τείχη. Οι γονείς του συγκινήθηκαν και με ένιωθαν και εμένα σαν παιδί τους. 


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

»Με φιλοξένησαν στο σπιτικό τους και έδειξαν πόσο νιάζονται για μένα. Όταν έπρεπε να φύγω με γέμισαν με δώρα και με την αγάπη τους. Άλλωστε λιθαράκι λιθαράκι χτίζονται οι γέφυρες και νιώθω ευτυχισμένος που μπόρεσα να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι». Από την Ιορδανία, τα εδάφη της Παλαιστίνης και το Ισραήλ ο Ηλίας Βροχίδης επέστρεψε στην Ελλάδα καθώς, όπως είπε, ύστερα από 30 χώρες στην Αφρική και άλλες 9 που επισκέφθηκε στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, πηγαίνοντας και επιστρέφοντας, «δεν έμενε, λόγω πολέμου, άλλη χώρα» για να πάει εκτός από την Ελλάδα.


Διασχίζοντας τον Νείλο (φωτ.: madnomad.gr)

«Δεν μετάνιωσα ούτε μία στιγμή για το ταξίδι» λέει και πλέον σχεδιάζει το επόμενο εγχείρημά του, ένα ταξίδι με μοτοσικλέτα στην αμερικανική ήπειρο μαζί με την Στέλλα Φωτακάκη, λάτρη της μοτοσικλέτας ανωμάλου δρόμου και των εκτός δρόμων διαδρομών. «Ελπίζω το ταξίδι στην Αμερική να είναι μεγαλύτερο από εκείνο στην Αφρική. Μέχρι όμως να το ξεκινήσω θα πρέπει να εργαστώ για μερικά χρόνια στην Ελλάδα ώστε να συγκεντρώσω τα βασικά και να ξεκινήσω στις αρχές του 2018» λέει ο Ηλίας Βροχίδης, ο οποίος περιγράφει τις εμπειρίες του από την Αφρική στο βιβλίο του 27 πανσέληνοι στην Ανατολή (εκδ. Όραμα).

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Γλυφάδας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέα χρονιά με παράδοση και πολιτισμό για τους Πόντιους της Γλυφάδας

30/08/2026 - 9:30μμ
Αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της εκδήλωσης στα Φωκάτα. Σάββατο 29 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Δήμος Αργοστολίου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Κρήτη και Πόντος αντάμωσαν στην Κεφαλονιά – Λύρα και λαούτο ένωσαν τις παραδόσεις

30/08/2026 - 3:01μμ
(Φωτ.: Ιερός Ναός Παναγίας Σουμελά-Επαρχίας Λάρνακας/Facebook)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Παναγία Σουμελά Αλεθρικού ένωσε τον ποντιακό ελληνισμό της Κύπρου

29/08/2026 - 11:30μμ
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου με τον δήμαρχο Ματσούκας Κοράι Κοτσάν, κατά τη συνάντησή τους στο δημαρχείο της Ματσούκας, στις 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης)
ΠΟΝΤΟΣ

Πόντος: Αντιδράσεις για φωτογραφία Κυρίζογλου μπροστά σε πορτρέτο του Κεμάλ

29/08/2026 - 7:31μμ
Το εξωτερικό της Παναγίας Σουμελά στο Αλεθρικό, την κοινότητα που ανήκει στην επαρχία Λάρνακας, στην Κύπρο (φωτ.: Μητρόπολη Τριμυθούντος)
ΠΟΝΤΟΣ

Κύπρος: Πλήθος πιστών στην Παναγία Σουμελά του Αλεθρικού – Ποντιακό γλέντι μέχρι αργά

29/08/2026 - 3:06μμ
Στην Παναγία Σουμελά Αχαρνών, για την Κοίμηση της Θεοτόκου με το Ιουλιανό ημερολόγιο (φωτ.: Facebook / Σπύρος Βρεττός)
ΠΟΝΤΟΣ

Στην Παναγία Σουμελά Αχαρνών ο Αντώνης Σαμαράς – Πλήθος πιστών στη μεγάλη πανήγυρη

29/08/2026 - 1:53μμ
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»)
ΠΟΝΤΟΣ

Δυναμική παρουσία των «Ακριτών του Πόντου» Ασπροπύργου στην 20ή Πανελλήνια Συνάντηση Νεολαίας

29/08/2026 - 8:34πμ
(Εικ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΠΟΝΤΟΣ

The Chios Festival: Ο Ποντιακός Ελληνισμός στο επίκεντρο με τη βράβευση του Δημήτρη Μελισσανίδη

28/08/2026 - 11:22μμ
(Πηγή φωτ.: facebook.com/efxsinospontos)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αγιασμός στον Σύλλογο Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»

28/08/2026 - 7:49μμ
Άποψη από το χωριό Τσίτη Άρδασσας, στην περιοχή Μεσοχαλδίου, όπου λέγεται ότι κυκλοφορούσε ο Καρυδάς (φωτ. αρχείου: Θωμαΐς Κιζιρίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Ο Καρυδάς: Ο γραφικός και αριστοφανικός λυράρης από τη Μικρή Τσίτη της Χαλδίας

28/08/2026 - 5:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μαρίλια Βασιλακοπούλου)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική βόλεϊ ανδρών

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Super League: Διπλά για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό – Γκέλαρε η ΑΕΚ με Κηφισιά

7 ώρες πριν
Ο μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος κατά την τελετή των εγκαινίων των ιατρείων του Ερυθρού Σταυρού στο Γραικικό Νοσοκομείο Σμύρνης «Άγιος Χαράλαμπος». Δίπλα του ο πλοίαρχος Η. Μαυρούδης και ο αρχίατρος Β. Τσουνούκας (πηγή: Φωτογραφικό Αρχείο ΕΛΙΑ)

Το Γραικικό Νοσοκομείο της Σμύρνης: Φάρος φιλανθρωπίας και κοινοτικής αλληλεγγύης στη Μικρά Ασία

7 ώρες πριν
(Φωτ.: philenews.com)

Ναυάγιο στα Κατεχόμενα: Συνελήφθη ο καπετάνιος – «Έλεγαν δεν συμβαίνει τίποτα, έφυγαν πρώτοι», λένε επιζώντες

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Θρίλερ στην Κυψέλη: Αστυνομικοί εντόπισαν νεκρό βρέφος σε βαλίτσα κατά τη διάρκεια ελέγχου σε διαμέρισμα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ασημένιο μετάλλιο η Εμμανουηλίδου

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV