pontosnews.gr
Σάββατο, 2/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ψαλίδι έως 40% στις επικουρικές συντάξεις από 1η Ιουνίου

8/06/2016 - 11:50πμ
Παζάρι για το πόσο θα κοπεί η προσωπική διαφορά στις συντάξεις
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έως και 40% λιγότερα χρήματα θα δουν στην τσέπη τους οι συνταξιούχοι, και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιουνίου, καθώς απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προβλέπει μείωση στις επικουρικές συντάξεις.

Το μέτρο αφορά περίπου 200.000 συνταξιούχους που ήδη εισπράττουν 1.300 ευρώ μικτά (κύρια και επικουρική σύνταξη), δηλαδή 1.170 ευρώ καθαρά.

Σε κάθε περίπτωση η αναπροσαρμογή της επικουρικής σύνταξης εφαρμόζεται σε τέτοιο ύψος ώστε να διασφαλίζεται ότι το άθροισμα κύριας και καταβαλλόμενης επικουρικής σύνταξης του δικαιούχου δεν υπολείπεται του ποσού των 1.300 ευρώ. Για τα άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, και των οικογενειών που έχουν μέλη τους άτομα με αναπηρία, στον υπολογισμό του ανώτατου ορίου των 1.300 ευρώ και δεν λαμβάνονται υπόψη τα πάσης φύσεως επιδόματα αναπηρίας.

Πώς θα γίνει η αναπροσαρμογή

  1. Εφόσον το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων των ήδη καταβαλλόμενων πριν από την εφαρμογή του Ν. 4387/2016 συντάξεων είναι μικρότερο ή ίσο των 1.300 ευρώ, η διαφορά μεταξύ της καταβαλλόμενης επικουρικής σύνταξης και της επανυπολογισθείσας κατά τις ρυθμίσεις της απόφασης, διατηρείται ως προσωπική διαφορά ανά συνταξιούχο. Η προσωπική αυτή διαφορά αποσβένεται σταδιακά, σύμφωνα με την ετήσια αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων.
  2. Εφόσον το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων των ήδη καταβαλλόμενων πριν από την εφαρμογή του Ν. 4387/2016 συντάξεων είναι μεγαλύτερο των 1.300 ευρώ και το άθροισμα κύριων και επανυπολογισθέντων κατά τις ρυθμίσεις της παρούσας απόφασης επικουρικών συντάξεων συνεχίζει να είναι μεγαλύτερο των 1.300 ευρώ, η επικουρική σύνταξη καταβάλλεται στο ύψος που διαμορφώνεται με τον νέο υπολογισμό.

Η διαδικασία εφαρμόζεται και σε όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Για τους τομείς, Ταμεία ή κλάδους του ΕΤΕΑ για τους οποίους υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα στοιχεία, οι περικοπές θα ισχύσουν από τις πληρωμές επικουρικών συντάξεων του Αυγούστου, και για τους υπόλοιπους τομείς το αργότερο στις πληρωμές του Σεπτεμβρίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπo από σούπερμαρκετ (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληθωρισμός στο 4,6% τον Απρίλιο – «Φωτιά» η ενέργεια, σπρώχνει ξανά τις τιμές

30/04/2026 - 4:01μμ
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις παραχωρεί συνέντευξη στον Μιχάλη Ψύλο, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (φωτ.: Ναυτεμπορική)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντομπρόβσκις: Προθεσμία έως τέλος Αυγούστου για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Παράταση δεν θα δοθεί»

27/04/2026 - 1:52μμ
(Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρήματα στους λογαριασμούς από σήμερα, με πάνω από 1 δισ. ευρώ σε συντάξεις και επιδόματα

27/04/2026 - 10:28πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI /  Λυδία Σιώρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα και οι πληρωμές που θα καταβληθούν έως τις 30 Απριλίου

26/04/2026 - 7:40μμ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, τον περασμένο μήνα (φωτ.:  EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Αμετάβλητα εκτιμάται ότι θα παραμείνουν τα επιτόκια – Στάση αναμονής με φόντο τον πόλεμο και τις αυξήσεις τιμών στα καύσιμα

26/04/2026 - 9:44πμ
Ο Εμανουέλ Μακρόν στο Ελληνογαλλικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Σάββατο 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μακρόν: Η Ελλάδα αποτελεί υπόδειγμα οικονομικής προόδου – Μήνυμα για επενδύσεις και ευρωπαϊκή αυτονομία

25/04/2026 - 6:51μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

S&P: Το αξιόχρεο της Ελλάδας διατηρείται στη βαθμίδα «BBB-» με σταθερές προοπτικές

25/04/2026 - 11:29πμ
(Φωτ.; Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτα μέτρα στήριξης στη Λέσβο για τον αφθώδη πυρετό και άνοιγμα της αγοράς για τους ντόπιους τυροκόμους

24/04/2026 - 12:51μμ
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υφυπουργοί Θάνος Πετραλιάς και Γιώργος Κώτσηρας. Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέτρα στήριξης: Ποιοι κερδίζουν, τι αλλάζει σε ενοίκια, συντάξεις και χρέη – Όλες οι λεπτομέρειες

22/04/2026 - 4:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Επιστρέφουμε το πλεόνασμα στην κοινωνία

22/04/2026 - 12:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από παλιότερη διαμαρτυρία για τα ελληνικά σχολεία του Μονάχου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Περιχώρων)

Στουτγάρδη: Καμπανάκι για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Ευρώπη – «Κίνδυνος εγκατάλειψης»

2 ώρες πριν
Αυτοκίνητα προς εξαγωγή στο λιμάνι του Έμντεν στη Γερμανία, 23 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)

Δασμοί Τραμπ στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα: Προειδοποίηση για «τεράστιο κόστος» – Αντίδραση Βρυξελλών και Γερμανών

2 ώρες πριν
Έκθεση ιστορικού και αρχειακού υλικού «Ο δικός μας κόκκινος Μάης, 1936. Τα δικά μας χνάρια στο διάβα της ιστορίας, στην περπατησιά του μέλλοντος», στα παλιά Σφαγεία στη Θεσσαλονίκη. Παρασκευή 1 Μαΐου 2026 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: Έκθεση για τον Μάη του ’36 – Η μνήμη των καπνεργατών ζωντανεύει στα παλιά Σφαγεία

3 ώρες πριν
Κώστας Μπλιάτκας, Θεοδόσης Κυριακίδης, Μιχάλης Μπουτάρης και Αμαλία Γιαννακά, στην εκδήλωση στη ΒΙΒΟΝ, Δευτέρα 27 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)

Νάουσα: Αρχεία, βιβλιοθήκες και ποντιακή μνήμη – Εκδήλωση με ουσιαστικό διάλογο στη ΒΙΒΟΝ

3 ώρες πριν
Ο Πάβελ Ταλάνκιν στο κέντρο, με το Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ «Mr. Nobody Against Putin», 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Chris Torres)

Lufthansa: Βρέθηκε το «χαμένο» Όσκαρ Ρώσου σκηνοθέτη – Το είχαν μπλοκάρει ως… επικίνδυνο αντικείμενο

3 ώρες πριν
Ιρανή περνά μπροστά από τοιχογραφία με αντιαμερικανικά και αντιισραηλινά συνθήματα σε δρόμο της Τεχεράνης, 20 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Ιράν-ΗΠΑ: «Δεν είμαι ικανοποιημένος» λέει ο Τραμπ – Συμφωνία ή «συντριβή» της Τεχεράνης

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign