pontosnews.gr
Σάββατο, 25/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κρίσιμες στιγμές για το έθνος και την πατρίδα

19/06/2015 - 3:24μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η πατρίδα μας είναι αντιμέτωπη πλέον με ένα τραγικό αδιέξοδο, σε μια περίοδο που υπάρχουν σοβαρές γεωπολιτικές ανακατατάξεις στα βόρεια, τα νότια και τα ανατολικά μας.

Όσον αφορά τον Βορρά, ο αλβανικός παράγοντας ακολουθεί μια πορεία ενοποίησης που δημιουργεί νέα δεδομένα, αν και όχι ιδιαίτερα ανησυχητικά για την πατρίδα μας. Στη μεγαλύτερη εικόνα, η Ρωσία στην ουσία δέχεται επίθεση σε όλα τα μέτωπα, με στόχο να στηθεί ένας γεωπολιτικός βρόγχος που θα την αποκλείσει από τη Βαλτική, την Αδριατική, το Αιγαίο-Μεσόγειο – ακόμα και από τον Εύξεινο Πόντο. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί σκηνικό ενός ιδιότυπου ψυχρού πολέμου, και σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας (όπως αύξηση των διηπειρωτικών πυρηνικών κεφαλών από πλευράς της Ρωσίας, πρόθεση των ΗΠΑ να αυξήσουν την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων στην Ευρώπη κτλ.), αναμένεται να οξυνθεί το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά τον Νότο, η κατάσταση στη Λιβύη επιδεινώνεται, με το χειρότερο σενάριο για την πατρίδα μας σε ένα μέρος της λυβικής επικράτειας ή στο σύνολό της να επικρατήσουν ισλαμιστές που θα υπακούν στις εντολές της Άγκυρας – κάτι που θα συνιστά γεωπολιτική περικύκλωση της Ελλάδας, με τραγικές συνέπειες στο ζήτημα των θαλασσίων ζωνών. Να υπενθυμίσουμε την υφιστάμενη ναυτική βάση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην Αλβανία και τις πολύ καλές σχέσεις της Τουρκίας με την Αλβανία σε πολιτικό αλλά και στρατιωτικό επίπεδο.

Στα νοτιοανατολικά η κατάσταση προς στιγμήν είναι καλή, αφού είναι σε εξέλιξη διεργασίες και επαφές που κινούνται σε δύο άξονες. Ο ένας Αθήνας-Λευκωσίας-Καΐρου και ο άλλος Αθήνας-Λευκωσίας Ισραήλ. Και στις δυο περιπτώσεις εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της Κύπρου και της Ελλάδος, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι οι όποιες συμφωνίες υπογράφηκαν ή θα υπογραφούν έχουν εξεταστεί σε όλες τους τις λεπτομέρειες και τα διαλαμβανόμενα σ’ αυτές συνάδουν και εξυπηρετούν τα εθνικά και τα στρατηγικά συμφέροντα του ελληνισμού.

Τέλος, στα ανατολικά οι εξελίξεις είναι τόσο σοβαρές, που (όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας) έχουν τέτοια δυναμική που είναι σε θέση να αποτελέσουν την αντίστροφη διαδικασία που ξεκίνησε το 1071 στο Ματζικέρτ, κορυφώθηκε με την Άλωση της Πόλης και της Τραπεζούντας, το 1453 και το 1461 αντιστοίχως, και «ολοκληρώθηκε» με τη Γενοκτονία των χριστιανών της Ανατολής και την εθνοκάθαρση του ελληνισμού της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, που είναι σε εξέλιξη.

Όμως ενώ στον περίγυρό μας τρέχουν τόσο σοβαρές εξελίξεις, από τις οποίες η πατρίδα μας θα μπορούσε να επωφεληθεί, να διασφαλίσει την κυριαρχία και τα νόμιμα δικαιώματά της στις θαλάσσιες ζώνες και να καταστεί στην κυριολεξία μια περιφερειακή υπερδύναμη, η Ελλάδα βυθίζεται σε ένα τέλμα που με βάση τη λογική μοιάζει με μια παγίδα από την οποία είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφύγει χωρίς να υποστεί σοβαρές καταστροφές.

Θα λέγαμε ότι η κατάσταση στη οποία έχει βρεθεί η πατρίδα μας αποτελεί τον ορισμό του αδιέξοδου, με το πολιτικό σύστημα όχι μόνο να αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων αλλά να λειτουργεί ως παράγοντας και συστατικό του αδιεξόδου και ως επιταχυντής της καταστροφής της πατρίδας και του έθνους.

Πολιτικοί αγράμματοι, απαίδευτοι, ανάγωγοι, ανεύθυνοι και λαϊκιστές, που δεν έχουν ιδρώσει ούτε καν για τον ίδιο τους τον εαυτό –πόσο μάλλον για την κοινωνία και την πατρίδα–, τη στιγμή που καλούνται να διαχειριστούν μια από τις σοβαρότερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδα μας διαπράττουν το ένα λάθος μετά το άλλο, επιδεινώνοντας μέρα με τη μέρα την κατάσταση αυτής της ιστορικής χώρας.

Το τραγικό δε της όλης κατάστασης είναι ότι δεν υπάρχει σχεδόν ούτε ένας να υψώσει το πολιτικό και το ηθικό του ανάστημα, να εμπνεύσει τους πολίτες, που παρακολουθούν άναυδοι τις εξελίξεις και την πορεία προς την καταστροφή, και να πει σε αυτά τα μειράκια και τους νάνους της πολιτικής «ως εδώ και μη παρέκει».

Μακάρι η κρίση να στείλει στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας αυτό το πολιτικό σύστημα με τους πολιτικούς που το απαρτίζουν, και η κρίση να γεννήσει μια νέα γενιά πολιτικών, που αντί να παρασιτοζωούν εις βάρος της κοινωνίας, του έθνους και της πατρίδας, να αφιερώνουν τη ζωή και το είναι τους σ’ αυτήν.

Είθε…

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Λάουρα Κοβέσι στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, Πέμπτη 23 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΓΝΩΜΕΣ

 Η διαφθορά ως κανονικότητα και η ιδιωτικοποίηση της εξωτερικής πολιτικής

25/04/2026 - 9:48πμ
Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ Τομ Μπάρακ (φωτ. αρχείου: EPA / Wael Hamzeh)
ΓΝΩΜΕΣ

Περίεργα μηνύματα

24/04/2026 - 4:03μμ
(Ψηφιδωτό από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, Βενετία)
ΓΝΩΜΕΣ

Του Αποστόλου Θωμά (Μέρος Β’)

21/04/2026 - 9:46πμ
Εκτοπισμένοι κάτοικοι της Βηρυτού επιστρέφουν στα σπίτια τους, μετά την έναρξη της εκεχειρίας (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΓΝΩΜΕΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ανάπαυλα ή αρχή μιας νέας διαπραγμάτευσης;

18/04/2026 - 9:46πμ
Η ψηλάφηση του άπιστου Θωμά διά χειρός Caravaggio (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Του Αποστόλου Θωμά (Μέρος Α’)

14/04/2026 - 9:21πμ
(Φωτ.: pixabay.com/AI Generated)
ΓΝΩΜΕΣ

Κερδισμένοι και χαμένοι

12/04/2026 - 3:47μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/mih83-464187/)
ΓΝΩΜΕΣ

Η επισφαλής ειρήνη και ο μετατραμπικός κόσμος

11/04/2026 - 10:04πμ
Από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στον Λίβανο, στις 8/4 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο Λίβανος είναι το «κλειδί»

10/04/2026 - 3:34μμ
Η ανάσταση του Λαζάρου όπως έχει ιστορηθεί στο ναό του Αγίου Φιλίππου Βλασσαρούς, στο Μοναστηράκι (πηγή: George E. Koronaios / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον όσιο και δίκαιο Λάζαρο, τον τετραήμερο (Μέρος Γ’)

7/04/2026 - 10:56πμ
Ισραηλινός αξιωματούχος περπατά δίπλα στο κατεστραμμένο Στάδιο Αζαντί στην Τεχεράνη, 3 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΓΝΩΜΕΣ

Πού οδηγείται ο πόλεμος στο Ιράν;

4/04/2026 - 10:09πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Εικ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Έλληνες μαθητές «αποκωδικοποίησαν» σπάνιες γλώσσες του Περού και του Σουδάν

9 λεπτά πριν
Επισκέπτες στην αίθουσα ελέγχου του 4ου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία, 23 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergey Dolzhenko).

40 χρόνια μετά το Τσερνόμπιλ: Η πυρηνική ενέργεια επιστρέφει στο προσκήνιο

33 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Λαύριο: «Δίνω αίμα για το αίμα που χάθηκε» – Ποντιακή αιμοδοσία μνήμης και ζωής

57 λεπτά πριν
Στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Νέα Σμύρνη, ένα έργο του γλύπτη Βάσου Καπάνταη. Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος - Armenian National Committee of Greece)

Νέα Σμύρνη: Με επισημότητα η εκδήλωση για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων

1 ώρα πριν
Από την τελετή υπογραφής συμφωνιών μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων υπουργών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Ελλάδα-Γαλλία: Οι εννέα συμφωνίες που υπογράφηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου

2 ώρες πριν
Η Μονή Αγίου Γεωργίου στο Λόφο Κιλκίς (φωτ.: Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Κιλκίς: Οι «Αργοναύτες» στον Μέγα Αναστάσιμο Πανηγυρικό Εσπερινό στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign