pontosnews.gr
Παρασκευή, 14/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι κουρδικές αναγνωρίσεις της Γενοκτονίας

4/06/2015 - 9:00πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πριν από χρόνια ο φυλακισμένος ηγέτης του κουρδικού απελευθερωτικού αγώνα Αμπντουλάχ Οτζαλάν είχε πει τα εξής: «Οι Τούρκοι είχαν τον πολιτισμό και το κεφάλαιο που ήταν οι Έλληνες και οι Αρμένιοι, είχαν και το στρατό που ήταν οι Κούρδοι. Έχασαν τα δύο πρώτα. Τώρα θα χάσουν και το τρίτο και θα καταρρεύσουν».

Λίγο μετά έστειλε την επιστολή αναγνώρισης της Γενοκτονίας, η οποία δυστυχώς όχι μόνο δεν δημοσιοποιήθηκε, αλλά αποσιωπήθηκε από ένα σύστημα «πολιτικής και ενημέρωσης» το οποίο ομολογουμένως μας εκπλήσσει κάθε μέρα. Ειδικά στο ζήτημα της Γενοκτονίας είναι εντυπωσιακή η μετάλλαξη του συστήματος αυτού και η μεταπήδησή του από την προπαγάνδα στον κεμαλισμό και το αντίστροφο.

Οι διεθνείς εξελίξεις όμως έχουν αλλάξει. Το νιώθουμε όλοι μας – Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι, Κούρδοι και άλλοι λαοί, από το Ερεβάν μέχρι το Βερολίνο και από την Τουρκία μέχρι τη Σουηδία, εκεί που η κουρδικής καταγωγής βουλευτής Γκιουλάν Αβτζί ψήφισε το 2010 την αναγνώριση της Γενοκτονίας. Κοντά σε αυτές τις τεράστιες αλλαγές στο ζήτημα της Γενοκτονίας έρχονται και οι πρόσφατες αναγνωρίσεις της Γενοκτονίας από τους αγωνιζόμενους Κούρδους της Τουρκίας και της Συρίας (Κομπάνι), που μας δίνουν τη δυνατότητα όχι μόνο να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, αλλά και να αισθανθούμε ότι έχουμε μαζί μας πολλούς συναγωνιστές.

Ο αγώνας απελευθέρωσης των λαών, ο αγώνας αναγνώρισης της Γενοκτονίας συνεχίζει να είναι οδηγός και να εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπους. Από το Κομπάνι μέχρι την αρχαία Άμιδα, το σημερινό Ντιγιάρμπακιρ, και από τη Σμύρνη μέχρι την Τραπεζούντα.

  • Διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις των Κούρδων για τη Γενοκτονία.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)
ΓΝΩΜΕΣ

Πάει για ισόβιος πρόεδρος ο Ερντογάν

14/08/2026 - 4:55μμ
Ο Ιωσήφ υποδέχεται τον πατέρα και τους αδελφούς του (έργο του Salomon de Bray)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ιωσήφ (Μέρος Ζ’)

11/08/2026 - 9:46πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Σεχμπάζ Σαρίφ υπογράφουν τη «Συμφωνία Κοινής Άμυνας της Μέκκας». Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Τι σημαίνει ένα σουνιτικό ΝΑΤΟ;

9/08/2026 - 4:04μμ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ με τη «Συμφωνία Κοινής Άμυνας της Μέκκας». 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Saudi Press Agency)
ΓΝΩΜΕΣ

Θα γίνει η «Συμφωνία της Μέκκας» το Μουσουλμανικό ΝΑΤΟ;

8/08/2026 - 9:23πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)
ΓΝΩΜΕΣ

Τι σημαίνει η προσέγγιση Κούρδων-Τούρκων

7/08/2026 - 3:54μμ
Ο Ιωσήφ και τα αδέλφια του, διά χειρός Gerbrand van den Eeckhout (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ιωσήφ (Μέρος ΣΤ’)

4/08/2026 - 10:32πμ
(Φωτ.: Pixabay)
ΓΝΩΜΕΣ

Νέοι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί

2/08/2026 - 3:46μμ
Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση φωτιάς που  καίει στην περιοχή Φίχτια Αργολίδας, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Ευρώπη στις φλόγες: Από την κλιματική κρίση στη γεωπολιτική αστάθεια

1/08/2026 - 9:45πμ
Ο Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός σε τοιχογραφία της Μονής Αράκου, στη Λαγουδέρα της Κύπρου (φωτ.: 
Sonia Halliday)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ιωσήφ (Μέρος Ε’)

28/07/2026 - 9:33πμ
Από τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, χθες, για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Δημοκρατία δεν χρειάζεται δεξιώσεις, αλλά μνήμη

25/07/2026 - 9:46πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ταξιδιώτες επιβιβάζονται στα πλοία που αναχωρούν από το λιμάνι του Λαυρίου για τα νησιά του Αιγαίου. Παρασκευή 14 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χάρης Ακριβιάδης)

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια: Κανονικά από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο – Τι ισχύει για τους επιβάτες

18 λεπτά πριν
Η φρεγάτα «Κίμων» κατά τον κατάπλου της στην Πάρο, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου (πηγή: Glomex / Parianos Typos)

Πάρος: Η φρεγάτα «Κίμων» απέδωσε τιμές στην Παναγία Εκατονταπυλιανή – Δείτε βίντεο

42 λεπτά πριν
Ο νέος ισραηλινός οικισμός «Κοιλάδα Ντοτάν», όπως φαίνεται από την Αράμπα, κοντά στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης, στις 14 Αυγούστου 2026. Μία ημέρα νωρίτερα, Ισραηλινοί έποικοι επανεγκαταστάθηκαν στον Γκανίμ, 21 χρόνια μετά την εκκένωσή του το 2005 (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)

Δυτική Όχθη: Ακτιβιστές επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό εποίκων στο Κούσρα

1 ώρα πριν
Επιγραφές στους τοίχους του βουλευτηρίου της αρχαίας Στρατονίκειας, στην Καρία. Τα νέα θραύσματα βοήθησαν τους ερευνητές να συμπληρώσουν το διάταγμα του 480 μ.Χ. για το φορολογικό σκάνδαλο (φωτ.: Paweł Nowakowski)

Μικρά Ασία: Το φορολογικό σκάνδαλο 1.500 ετών που ήταν γραμμένο στην πέτρα

1 ώρα πριν
Τα κινητά τηλέφωνα είναι πλέον... προέκταση των εφήβων (φωτ.: EPA / Made Nagi)

Γαλλία: «Μπλόκο» στην απαγόρευση των social media για τους κάτω των 15

2 ώρες πριν
Κάτοικοι της Ρούσσας συμμετέχουν εθελοντικά στην ανέγερση κατοικίας για νεαρό ζευγάρι του χωριού (Πηγή: Facebook / Παναγιώτης Καλακίκος)

Ρούσσα Έβρου: Ένα ολόκληρο χωριό χτίζει σπίτι για νεαρό ζευγάρι

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV