pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πουλήθηκε ελληνικό νησί στο Ιόνιο!

2/04/2015 - 2:10μμ
Πουλήθηκε ελληνικό νησί στο Ιόνιο!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Χέρια άλλαξε ένα από τα ελληνικά ιδιωτικά νησιά που χρόνια τώρα διατίθενται προς πώληση σε όποιον μπορεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πρόκειται για νησί στο Ιόνιο Πέλαγος, το οποίο σύμφωνα με τον υποτιθέμενο αγοραστή του, τη διεθνή τουριστική κοινότητα Travel Massive, ανήκε σε «μοναχικό συνταξιούχο» και επί μία δεκαετία είχε δοθεί σε μεσιτικό γραφείο προκειμένου να βρεθεί αγοραστής.

Όπως μάλιστα με πολλή χαρά -για να είναι αληθινή πληροφορία και όχι πρωταπριλιάτικη φάρσα- ανακοίνωσε ο Ίαν Κάμινγκ (ένας από τους ιδρυτές του Travel Massive) στο μπλογκ της διεθνούς τουριστικής κοινότητας, «βάσει νόμου έχουμε την πλήρη και αποκλειστική κυριότητα του νησιού» που βαπτίστηκε «Massive Island».

 
Ο Ίαν Κάμινγκ

Η ταυτότητα του νησιού

Το νησί, με επιφάνεια 10 Km2, ανακαλύφθηκε από τον Σάιμον Λιούις ενώ έκανε ταξίδι για τις ανάγκες της κοινότητας στην Ελλάδα, και αγοράστηκε έναντι περίπου 500.000 ευρώ. Διαθέτει περισσότερες από 30 παραλίες, έναν καταρράκτη, μια σπηλιά και φοβερής ομορφιάς απόκρημνες περιοχές. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο Κάμινγκ, στο νησί υπάρχει και «μια γερμανική παραλία γυμνιστών που ονομάζεται “TravelDudes beach”». Μπορεί να το προσεγγίσει κανείς μόνο με φέριμποτ –το εισιτήριο στοιχίζει 7 ευρώ και πραγματοποιείται δυο φορές την ημέρα από κοντινό λιμάνι– και ιδιωτικό ελικόπτερο. Επίσημη γλώσσα του νησιού θα παραμείνουν τα ελληνικά, μας πληροφορεί ο Ίαν Κάμινγκ, και «γι’ αυτό καλό είναι όσοι το επισκεφθούν να κάνουν λίγα μαθήματα προκειμένου να συνηθίσουν τη γλώσσα».


Αυτό είναι το «ελληνικό νησί» που αγόρασε το Travel Massive

Κυβερνήτες (!) του νησιού θα διοριστούν οι Ντίλαν Λόου και Αλίσια Ντριουνίκι, στελέχη του Travel Massive, ενώ μάνατζερ της κοινότητας που θα φτιαχτεί θα είναι η Έρικα Χέλστρομ.

Τι σχεδιάζουν οι αγοραστές

Εάν υποθέσουμε ότι ο Ίαν Κάμινγκ δεν αφιέρωσε αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο του για να γράψει και όχι να πει την πρωταπριλιάτικη φάρσα του και δεν αστειεύεται, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι σχεδιάζουν για το ελληνικό νησί του Ιονίου.

Σύμφωνα με τον Κάμινγκ το νησί θα γίνει κάτι σαν τη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνιας, μόνο που τα προϊόντα του θα αφορούν τη παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Νέες εταιρείες, ταξιδιωτικοί ρεπόρτερ, μπλόγκερ που ασχολούνται με το είδος και επιχειρηματίες θα μπορούν να συγκεντρώνονται στο νησί για να… παράγουν ιδέες. Μάλιστα, για να αισθάνονται άνετα το Travel Massive θα χτίσει 130 φιλικά προς το περιβάλλον μπάνγκαλοου όπου θα μπορούν να μένουν τα μέλη της κοινότητας ενώ εργάζονται.

Ενεργειακά το νησί θα είναι αυτόνομο, πράγμα που θα φροντίζουν δεύτερης γενιάς τουρμπίνες. Και επειδή τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους δεν σταματούν εδώ, ζητούν επενδυτές. Οι ιδρυτές της τουριστικής κοινότητας σχεδιάζουν να μιλήσουν και με την εταιρεία SpaceBase προκειμένου να χρησιμοποιείται το νησί για σχετικές με το… διάστημα εκδηλώσεις. 


Η διαδικτυακή πρόσκληση του πάρτι για «τα εγκαίνια του νησιού»

Τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων στο ελληνικό νησί προγραμματίζονται για τις αρχές του 2016 –εφόσον βέβαια έχουν τελειώσει όλα τα γραφειοκρατικά με τις ελληνικές Αρχές– οπότε θα ακολουθήσει το φημισμένο ετήσιο πάρτι Travel Massive Global Gathering.

Σχέση με την Ελλάδα από παλιά

Η διεθνής τουριστική κοινότητα δεν είναι άγνωστη στην Ελλάδα. Ήδη από το 2013, σε συνεργασία με την Travelplanet24 και το Dopios, είχε διοργανώσει την πρώτη συνάντηση του τουριστικού κλάδου (1st Travel Massive Athens) στον πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού C.A.M.P. στο κέντρο της Αθήνας. Σε αυτή τη διοργάνωση είχαν συμμετάσχει γνωστές εταιρείες από το χώρο του τουρισμού, δημοσιογράφοι και μπλόγκερ που καλύπτουν ταξιδιωτικό ρεπορτάζ.

Το Travel Massive (γνωστό και ως Travel Tribe) άρχισε ως ιδέα το 2009 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας από τον Ίαν Κάμινγκ και την Αλίσια Σμιθ. Οι δύο ιδρυτές ήθελαν να μοιραστούν την αγάπη τους για  τα ταξίδια με άλλα άτομα από την τοπική τουριστική κοινότητα. Άρχισαν να συναντιούνται με τους ενδιαφερόμενους σε ένα μπαρ στο Σίδνεϊ, και σε μερικούς μήνες όλο αυτό μεγάλωσε τόσο που στην online τουριστική κοινότητά τους προστέθηκαν διεθνείς τουριστικοί όμιλοι.

Πρωταπριλιάτικη φάρσα ή όχι, σε κάθε περίπτωση ο Ίαν Κάμινγκ θα πρέπει να έχει κατά νου ότι εάν θέλει να κάνει μπίζνες στην Ελλάδα, θα πρέπει να οπλιστεί με υπομονή γιατί η γραφειοκρατία μόνο αστεία υπόθεση δεν είναι στη χώρα μας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: commons.wikimedia.org)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Βρετανία: Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών δικάζεται επειδή δεν έθαβε τους νεκρούς, σε ορισμένες περιπτώσεις για χρόνια ολόκληρα!

27/07/2026 - 7:58μμ
Ένα μπλε καβούρι σε παραλία της Λάρισας, όπου καταλήγει το Δέλτα του Πηνειού και ενώνεται με τα νερά του Αιγαίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Απόστολος Ντόμαλης)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Μπλε καβούρι: Ο «Ιταλός» των εκβολών του Πηνειού – Πονοκέφαλος για τους ψαράδες αλλά και εκλεκτός καλοκαιρινός μεζές

18/07/2026 - 11:26πμ
Το Πέρασμα των Ερωτευμένων στη Βαρένα προσφέρει μια μοναδική θέα στη λίμνη Κόμο (φωτ.: Facebook / Infopoint Varenna Turismo)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ξέχνα τη βόλτα με μαγιό: Χωριό στη λίμνη Κόμο βάζει πρόστιμα έως 200 ευρώ στους τουρίστες

8/07/2026 - 6:50μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/glomex)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Νίκαια: Εργαζόμενη καταδίωξε με… σφουγγαρίστρα ληστή που την απειλούσε με ψεύτικο όπλο

6/07/2026 - 4:32μμ
(Φωτ.: Matthew Sherman 2025 / Courtesy Sotheby‘s)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Sotheby’s: Στο σφυρί σκελετός Τυραννόσαυρου Ρεξ στη Νέα Υόρκη

2/07/2026 - 3:22μμ
Δύτες ντυμένοι με στολή «χορού του λιονταριού» παρατηρούν μια θαλάσσια χελώνα μέσα στο ενυδρείο Aquaria KLCC στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, στις 21 Ιανουαρίου 2022 (φωτ.: EPA / Fazry Ismail)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

«Χελώνες κατάσκοποι» στα κινεζικά νερά; Η Κίνα προειδοποιεί για νέο τρόπο συλλογής μυστικών δεδομένων

13/06/2026 - 12:11πμ
Από παλαιότερη εμφάνιση του φαινομένου, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τον Θερμαϊκό (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Έντονο φαινόμενο ευτροφισμού στον Θερμαϊκό: Το φυτοπλαγκτόν κάλυψε το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης

9/06/2026 - 6:54μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Λύθηκε το μυστήριο για την ιδιαίτερη οσμή που είχε καλύψει την Αττική τον Μάιο

9/06/2026 - 4:03μμ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Το… «Κόμμα της Κατσαρίδας» σαρώνει τα social media στην Ινδία

22/05/2026 - 8:02μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Δύο χρονών αγοράκι ξάπλωσε στο χαλί του Οβάλ Γραφείου την ώρα που μιλούσε ο Τραμπ

24/04/2026 - 11:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μύθος του στίβου ο Μίλτος Τεντόγλου – Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά!

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Champions League: Αποχαιρέτησε τα… αστέρια ο Ολυμπιακός και πάει στη League Phase του Europa League

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Conference League: Λυτρώθηκε στην παράταση ο Παναθηναϊκός

4 ώρες πριν
Απαραίτητα τα ειδικά γυαλιά για να δει κανείς την έκλειψη Ηλίου (φωτ. αρχείου: EPA / Rodrigo Sura)

12 Αυγούστου: Ολική έκλειψη Ηλίου – Από ποιες περιοχές θα περάσει το «μονοπάτι της ολότητας»

5 ώρες πριν
Τα κατάλοιπα της ρωμαϊκής έπαυλης της Αγίας Ευφημίας (φωτ.: ΥΠΠΟ)

Κεφαλονιά: Η ρωμαϊκή έπαυλη με τα ψηφιδωτά που έγινε χώρος ταφής

5 ώρες πριν
Συντροφιά Ελλήνων στα Κοτύωρα. Ανάμεσά τους ο Βασίλης Χατσιπαυλίδης. Καρτ ποστάλ με ημερομηνία 6 Ιουλίου 1929 (φωτ.: Ελληνικό Μωσαϊκό / Ιωάννα Πασαλίδου)

Κοτύωρα: Όταν το καλοκαίρι δεν είχε όνομα – Οι «σάπιες μέρες» του Αυγούστου

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign