pontosnews.gr
Κυριακή, 10/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Περιμένοντας την ανάπτυξη

29/12/2014 - 9:00πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Περνάνε οι ώρες, οι μέρες, οι εβδομάδες, οι μήνες, τα χρόνια. Όμως σχεδόν τίποτε δεν αλλάζει. Η Ελλάδα, με 1,3 εκ. ανέργους και το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ, περιμένει υπομονετικά τις καλές μέρες που κάποιοι βιάστηκαν να υποσχεθούν ότι θα έρχονταν σύντομα.

Κάθε μέρα στα τηλεοπτικά παράθυρα οι διάφοροι ομιλητές διαλαλούν τις δικές τους «αλήθειες» για τη διαγραφή του χρέους, για κούρεμα στεγαστικών δανείων, για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, για τους Κινέζους της COSCO, τους Ρώσους τουρίστες, τους δολαριούχους Άραβες, τους Ευρωπαίους «εταίρους μας».

Υπάρχει και μια ελληνική κυβέρνηση, ένα υπουργείο Ανάπτυξης και ένας υπουργός Ανάπτυξης του οποίου η δουλειά είναι να κάνει τις σωστές ενέργειες ώστε αυτός ο αριθμός των ανέργων να αρχίσει να μειώνεται μεθοδικά, βάσει σχεδίου και όχι λόγω άτακτης φυγής στο εξωτερικό. Από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα κάθισαν αρκετοί στην καρέκλα του υπουργού Ανάπτυξης. Δεν ευδοκίμησε κανείς. Η πολιτική δραστηριότητά τους μετριέται με τις εμφανίσεις τους στα τηλεοπτικά κανάλια και οι «επιτυχίες» τους με τις ατάκες στις λεκτικές αντιπαραθέσεις με τους κομματικούς τους αντιπάλους.

Ο κόσμος περιμένει τη δημιουργία κινήτρων που θα ενθαρρύνουν πρωτοβουλίες για δημιουργία ευκαιριών – κυρίως για τη νεολαία. Περιμένει δείγματα από την πολιτική ηγεσία ότι υπάρχει όντως περιστολή των άσκοπων δημόσιων δαπανών και όχι μόνο περικοπές συντάξεων. Περιμένει μείωση του αριθμού των γραφειοκρατών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αύξηση του αριθμού των στελεχών των νοσοκομειακών μονάδων.

Οι πολίτες ονειρεύονται ένα κράτος-πρόνοιας και όχι ένα κράτος-παράνοιας, μια οικονομία παραγωγική και όχι παρασιτική, μια παιδεία της γνώσης και όχι των καθηγητικών κατεστημένων και των φοιτητικών καταλήψεων, μια δικαιοσύνη καθαρή και ξάστερη και όχι χαμένη στην ομίχλη. Ο κόσμος θέλει ένοπλες δυνάμεις αποτελεσματικές και πολιτικό λόγο πειστικό και όχι ξύλινο και ψεύτικο. Ο κόσμος θέλει ιδέες και ιδανικά, θέλει αξιοκρατία, θέλει εργασία κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες και όχι σύγχρονα σκλαβοπάζαρα. Οι πολίτες επιθυμούν λειτουργικά δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, αποτελεσματική προστασία των κοινωνικά αδύναμων. Θέλουν εξωτερική πολιτική που δεν θα τους κάνει να σκύβουν το κεφάλι. Θέλουν πατριωτικά πρότυπα. Θέλουν να γνωρίζουν αν οι αποταμιεύσεις τους θα τους ανήκουν και αύριο. Θέλουν να ακούσουν πειστικά επιχειρήματα και να λάβουν απαντήσεις στα τόσα «γιατί;» για τις πράξεις και τις αδράνειες της πολιτικής ηγεσίας. Θέλουν σαφείς κουβέντες για το μέλλον των επόμενων γενεών. Θέλουν να μάθουν πόσα χρωστάνε ακόμα. Θέλουν να ξέρουν ότι τα παιδιά τους θα μπορούν να μορφωθούν, ότι δεν θα πεινάσουν, δεν θα γίνουν οικονομικοί πρόσφυγες σε ξένα μέρη και ότι θα απολαμβάνουν ουσιαστικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Όμως δυστυχώς το σημερινό δίλημμα των Ελλήνων δεν είναι άλλο από την ασφυκτική πίεση για επιλογή μεταξύ αφενός των παταγωδώς αποτυχημένων και αφετέρου των άκρως ακατάλληλων, οι οποίοι είναι σαφές ότι έχουν τα «προσόντα» για ακόμη μεγαλύτερες αποτυχίες και συμφορές απ’ όσες μέχρι σήμερα ζήσαμε. Το κυνήγι της καρέκλας από τα γνωστά περιοδεύοντα πολιτικά τρωκτικά που σιγοντάρονται μέσα από τις καλοστημένες τηλεοπτικές αρένες ανθρώπων του υποκόσμου καλά κρατεί. Η λεηλασία της Ελλάδος συνεχίζεται μέσα από τις δύσοσμες πολιτικές διεργασίες του παρασκηνίου, το οποίο γαντζωμένο στα αμαρτωλά «κεκτημένα» δεν έχει επιτρέψει την ανάδυση σοβαρών υποψηφίων κυβερνητών.

Η μη παραγωγική αλλά καταναλωτική Ελλάδα συνεχίζει να βουλιάζει υπό το βάρος του αίσχους που συντηρούν λίγες εκατοντάδες φαύλα τζάκια με την αγαστή συνεργασία αντίστοιχων συντεχνιών, και αφημένη στο έλεος ανάξιων «εταίρων» αργοπεθαίνει περιμένοντας την ανάπτυξη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τουρίστες μπροστά από την Αγια-Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΓΝΩΜΕΣ

Οι νεοφώτιστοι της Τουρκίας και το δύσκολο ερώτημα της ρωμαίικης συνέχειας

9/05/2026 - 9:57πμ
Ο Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός σε τοιχογραφία της Μονής Αράκου, στη Λαγουδέρα της Κύπρου (φωτ.: 
Sonia Halliday)
ΓΝΩΜΕΣ

Κοντάκιο Αναστάσιμο (Μέρος Α’)

5/05/2026 - 9:35πμ
Από την πρόσφατη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα (φωτ.: INTIME / Νίκος Χαλκιόπουλος / EUROKINISSI)
ΓΝΩΜΕΣ

Τεκτονικές μετατοπίσεις

1/05/2026 - 4:00μμ
Λεπτομέρεια από εικονογράφηση χειρογράφου (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Του Αποστόλου Θωμά (Μέρος Γ’)

28/04/2026 - 9:32πμ
Φωτογραφία που προβλήθηκε στην εκδήλωση που έγινε στο Ωδείο Αθηνών, για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Κυριακή 26 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΓΝΩΜΕΣ

Όταν οι γενοκτόνοι απολογηθούν

26/04/2026 - 4:16μμ
Η Λάουρα Κοβέσι στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, Πέμπτη 23 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΓΝΩΜΕΣ

 Η διαφθορά ως κανονικότητα και η ιδιωτικοποίηση της εξωτερικής πολιτικής

25/04/2026 - 9:48πμ
Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ Τομ Μπάρακ (φωτ. αρχείου: EPA / Wael Hamzeh)
ΓΝΩΜΕΣ

Περίεργα μηνύματα

24/04/2026 - 4:03μμ
(Ψηφιδωτό από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, Βενετία)
ΓΝΩΜΕΣ

Του Αποστόλου Θωμά (Μέρος Β’)

21/04/2026 - 9:46πμ
Εκτοπισμένοι κάτοικοι της Βηρυτού επιστρέφουν στα σπίτια τους, μετά την έναρξη της εκεχειρίας (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΓΝΩΜΕΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ανάπαυλα ή αρχή μιας νέας διαπραγμάτευσης;

18/04/2026 - 9:46πμ
Η ψηλάφηση του άπιστου Θωμά διά χειρός Caravaggio (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Του Αποστόλου Θωμά (Μέρος Α’)

14/04/2026 - 9:21πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: freepik)

Χρέη: Τι αλλάζει στον Εξωδικαστικό – Πώς σώζεται η πρώτη κατοικία και ποιοι μπαίνουν πλέον με οφειλές από 5.000 ευρώ

14 λεπτά πριν
Το κέντρο επιχειρήσεων που στήθηκε στο λιμάνι της Γραναδίγια ντε Αμπόνα στην Τενερίφη, για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius (φωτ.: EPA / Miguel Barreto)

Χανταϊός: Στην Τενερίφη το κρουαζιερόπλοιο – Πρωτοφανής επιχείρηση του ΠΟΥ μετά τους τρεις θανάτους

37 λεπτά πριν

Ανοίγει σήμερα η αυλαία για την 5η πολυθεματική έκθεση της Ένωσης Ποντίων Πιερίας – Μια εβδομάδα αφιερωμένη στην ιστορία, τον πολιτισμό και τη μνήμη

1 ώρα πριν
(Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Κυριακή με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και σχεδόν αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

1 ώρα πριν
Συναυλία του heavy metal συγκροτήματος Metallica στο ΟΑΚΑ, Σάββατο 9 Μαϊου (φωτ.: Δήμητρα Κούτρα Toklik/EUROKINISSI)

«Σεισμός» στο ΟΑΚΑ με τους Metallica – Η 360° σκηνή που ξεσήκωσε τους 85.000 θεατές

9 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Pavel Bednyakov, Pool)

Πούτιν: «Η σύγκρουση με την Ουκρανία οδεύει προς το τέλος της» – Παρεμβάσεις για Δύση και Μέση Ανατολή

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign