pontosnews.gr
Κυριακή, 7/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης από Σεπτέμβριο ως Δεκέμβριο 2014

4/07/2014 - 12:47μμ
Kρατικοποιείται το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης από Σεπτέμβριο ως Δεκέμβριο 2014

Πρεσβεία πολιτισμού χαρακτήρισε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του κ. Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του Οργανισμού την περίοδο Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2014.

Σε δύσκολους καιρούς, το Μέγαρο προσκαλεί από το εξωτερικό μεγάλους καλλιτέχνες και αξιοποιεί τους Έλληνες δημιουργούς. Ο στόχος αυτός αποτελεί πρώτη προτεραιότητά του και στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν όλοι οι παράγοντες του Μεγάρου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής ευχαρίστησε και το κοινό που τιμά με την παρουσία του τις εκδηλώσεις και δίνει νόημα στη δουλειά που γίνεται.

To νέο πρόγραμμα θα δώσει συνέχεια στη θετική πορεία του Οργανισμού που την προηγούμενη καλλιτεχνική χρονιά είχε αύξηση στα έσοδα 41,8% και μείωση των λειτουργικών του εξόδων κατά 9,4%. Στην επόμενη καλλιτεχνική περίοδο δίνει συνέχεια με επιλογές που περιλαμβάνουν  συμφωνική μουσική, όπερα, μιούζικαλ, μουσική δωματίου, υπερθεάματα, χορό, θέατρο, ελληνική, τζαζ, παραδοσιακή αλλά  και σύγχρονη μουσική.

Συγκεκριμένα, τρεις σημαντικές παραγωγές όπερας κοσμούν το πρόγραμμα του.  Πρόκειται για τις όπερες του Kurt Weill Mahagonny Songspiel και Der Jasager, που θα παρουσιαστούν μαζί, και την Carmen του Giuseppe Verdi, που πραγματοποιείται χάρη στη χορηγία της Alpha Bank. Εκτός όμως από τις παραγωγές αυτές, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλες συμπαραγωγές όπως το Disney’s Beauty and the Beast (στην πρωτότυπη εκδοχή μίας διεθνούς παραγωγής που μάγεψε μικρούς και μεγάλους σε ολόκληρο τον κόσμο), Dream (από το πασίγνωστο Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας), Θα περάσει κι αυτό (μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και μουσική Γιώργου Κατσαρού), Ερωτευμένος Σοπέν (παράσταση του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής).

Παράλληλα, καταξιωμένοι και νεότεροι καλλιτέχνες, που υπηρετούν κάθε είδος μουσικής, παραγωγοί της πόλης και ανερχόμενοι διεθνείς αστέρες, συμπληρώνουν ένα από τα πιο πλήρη και σύνθετα προγράμματα που έχει παρουσιάσει ο ΟΜΜΘ μέχρι σήμερα. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται οι: Petros Klampanis & Contextual (ένα μαγευτικό σύνολο τζαζ από τη Νέα Υόρκη), Ζωή Τηγανούρια και συνεργάτες (μία διακεκριμένη ακορντεονίστα σε ήχους ταγκό), Νάντια Μπουλέ, Ayse Sezerman, Έλλη Πασπαλά, Ντόρα Μπακοπούλου και Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Σταύρος Ξαρχάκος, Λία Βίσση, οι ανερχόμενοι πιανίστες Παναγιώτης Τροχόπουλος (Θεσσαλονίκη), Χρήστος Σακελλαρίδης (Αθήνα), Sunyoung Ro (Κορέα) και Beata Pincetis (Κροατία), τα σύνολα μουσικής δωματίου Xpause, Shonorities, Παπαδοπούλου-Πολυζωΐδης, EUYO και πολλοί άλλοι.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την τακτική της παρουσία στο ΜΜΘ, θα παρουσιάσει τέσσερις συναυλίες με πλούσιο ρεπερτόριο και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει δύο συναυλίες (26 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου). Η Ευρωπαϊκή Χορωδία της Κωνσταντινούπολης θα συναντήσει τη Μικτή Χορωδία “Μαίρης Κωνσταντινίδου”, ο Πάρης Γκούνας μαζί με το μεγάλο Βυζαντινό χορό και τη μικτή χορωδία θα παρουσιάσουν τις Ωδές του Δωδεκαημέρου και η Νανά Νικολάου θα σκηνοθετήσει τον Τομ Σόγιερ του Μαρκ Τουαίην για μια σειρά παραστάσεων – ένα τόλμημα που έρχεται να εξελίξει το πείραμα της διεξαγωγής σειράς παραστάσεων από θεατρικές ομάδες της πόλης στο ΜΜΘ.

Επίσης, διατηρούνται οι επιτυχημένοι Κύκλοι “Μουσικής Δωματίου” και “Βραδιές στο Μπαρ” (ο οποίος φέτος θα εστιάσει σε μουσική ταγκό), καθώς και η σειρά ζωντανών μεταδόσεων από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και το Royal Opera House του Λονδίνου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η έναρξη ενός νέου, ρηξικέλευθου θεματικού κύκλου συναυλιών με τίτλο “Voices”, ο οποίος σχεδιάστηκε με γνώμονα το συγκερασμό διαφορετικών ειδών μουσικής, που βασίζονται στο τραγούδι και μας ταξιδεύουν από την ποπ στην Αναγέννηση, από την όπερα στη τζαζ και τέλος στη σύγχρονη ελληνική δημιουργία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Γιώργος Λάνθιμος και η πρωταγωνίστριά του Έμα Στόουν στο γεύμα των υποψηφίων για τα 98α Βραβεία Όσκαρ. 10 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Chris Torres)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Λάνθιμος σκέφτεται να αποχωρήσει από τον κινηματογράφο; – «Δεν ξέρω αν θα κάνω άλλες ταινίες»

7/06/2026 - 2:23μμ
(Πηγή: facebook.com/Περιοδικό «Αρμενικά»)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αρμενική λύρα – Ήχοι και αντίλαλοι»: Μια σπουδαία ανθολογία αρμενικής ποίησης στα ελληνικά

5/06/2026 - 11:20πμ
Ο Μάρτιν Σκορσέζε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τορίνο της Ιταλίας, στις 7 Οκτωβρίου 2024, με αφορμή τη βράβευσή του με το «Stella della Mole» από το Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου (φωτ.: EPA / Alessandro Di Marco)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Σκορσέζε δίνει… σκηνοθετικές οδηγίες στην Τεχνητή Νοημοσύνη

3/06/2026 - 10:10μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος

3/06/2026 - 1:45μμ
Από τη φετινή «Λυσιστράτη» του ΚΘΒΕ (φωτ.: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος / Μike Rafail)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η φετινή διπλή Λυσιστράτη και οι… άλλες

31/05/2026 - 1:27μμ
Δημήτρης Δασκαλόπουλος: Με αυτήν τη φωτογραφία επέλεξε η Εταιρεία Συγγραφέων να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο των ελληνικών γραμμάτων
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημήτρης Δασκαλόπουλος: Τα ελληνικά γράμματα έχασαν έναν μεγάλο ποιητή, μελετητή και βιβλιογράφο

30/05/2026 - 8:36μμ
Ο Λευτέρης Πανταζής και η Λένα Κιτσοπούλου (πηγή: aefestival.gr/)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Λένα Κιτσοπούλου, μαζί με τον Λευτέρη Πανταζή στις «Βάκχες» του Ευρυπίδη, ετοιμάζονται να ταρακουνήσουν την Αθήνα

29/05/2026 - 7:45μμ
Προβολή στο Πάρκο Ελευθερίας, στο πλαίσιο του This is Athens City Festival
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το This is Athens City Festival έφερε Greek cinema vibes στο Πάρκο Ελευθερίας (vid.)

29/05/2026 - 4:21μμ
Εσωτερική εικόνα από τα Ανάκτορα της Κνωσού (φωτ.: Наталія Івасишина/google.com/maps/contrib)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κνωσός: Λαμπρή τελετή για την ένταξη των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

28/05/2026 - 1:00μμ
Ο μνημειακός τάφος, που εκτιμάται ότι ανήκε σε γυναίκα αριστοκρατικής καταγωγής, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην αρχαία Όλυμπο της Λυκίας, στην περιοχή της Αττάλειας (φωτ.: Anadolu Agency)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μνημειακός τάφος με μορφές της Νίκης και του Έρωτα βρέθηκε στην αρχαία Όλυμπο της Λυκίας

27/05/2026 - 8:25μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Τέλλος Άγρας (δεύτερος από αριστερά) στη λίμνη των Γιαννιτσών (πηγή: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Ι Φωτογραφικό Αρχείο – © Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος)

Ιούνιος 1907: Οι Μακεδονομάχοι στον «Βάλτο», ο θάνατος του Τέλλου Άγρα και η Πηνελόπη Δέλτα

11 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Mohammed Badra)

Ο Ζβέρεφ «βασιλιάς» του Roland Garros

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας διασώζει ακόμη έναν θησαυρό της μνήμης – Ένα νυφικό γιλέκο του 1890 από την Οινόη του Πόντου

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης: Χάλκινα μετάλλια ο Κουκουσέλης στο σόλο και η Εθνική ομάδα στο κόμπο

1 ώρα πριν
Η Δέσποινα Τσουφλίδου-Ιωαννίδου (φωτ.: facebook / Κιβωτός Γρεβενών)

Κιβωτός Γρεβενών: Έφυγε από τη ζωή η 97χρονη Γαβριηλίνα, ή Ποτούχ – Από τους πρώτους β’ γενιάς Πόντιους πρόσφυγες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Judo TV / screenshot)

Tallinn European Judo Open 2026: Χάλκινο μετάλλιο ο Παπανικολάου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign