pontosnews.gr
Τετάρτη, 2/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης από Σεπτέμβριο ως Δεκέμβριο 2014

4/07/2014 - 12:47μμ
Kρατικοποιείται το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης από Σεπτέμβριο ως Δεκέμβριο 2014

Πρεσβεία πολιτισμού χαρακτήρισε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του κ. Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του Οργανισμού την περίοδο Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2014.

Σε δύσκολους καιρούς, το Μέγαρο προσκαλεί από το εξωτερικό μεγάλους καλλιτέχνες και αξιοποιεί τους Έλληνες δημιουργούς. Ο στόχος αυτός αποτελεί πρώτη προτεραιότητά του και στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν όλοι οι παράγοντες του Μεγάρου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής ευχαρίστησε και το κοινό που τιμά με την παρουσία του τις εκδηλώσεις και δίνει νόημα στη δουλειά που γίνεται.

To νέο πρόγραμμα θα δώσει συνέχεια στη θετική πορεία του Οργανισμού που την προηγούμενη καλλιτεχνική χρονιά είχε αύξηση στα έσοδα 41,8% και μείωση των λειτουργικών του εξόδων κατά 9,4%. Στην επόμενη καλλιτεχνική περίοδο δίνει συνέχεια με επιλογές που περιλαμβάνουν  συμφωνική μουσική, όπερα, μιούζικαλ, μουσική δωματίου, υπερθεάματα, χορό, θέατρο, ελληνική, τζαζ, παραδοσιακή αλλά  και σύγχρονη μουσική.

Συγκεκριμένα, τρεις σημαντικές παραγωγές όπερας κοσμούν το πρόγραμμα του.  Πρόκειται για τις όπερες του Kurt Weill Mahagonny Songspiel και Der Jasager, που θα παρουσιαστούν μαζί, και την Carmen του Giuseppe Verdi, που πραγματοποιείται χάρη στη χορηγία της Alpha Bank. Εκτός όμως από τις παραγωγές αυτές, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλες συμπαραγωγές όπως το Disney’s Beauty and the Beast (στην πρωτότυπη εκδοχή μίας διεθνούς παραγωγής που μάγεψε μικρούς και μεγάλους σε ολόκληρο τον κόσμο), Dream (από το πασίγνωστο Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας), Θα περάσει κι αυτό (μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και μουσική Γιώργου Κατσαρού), Ερωτευμένος Σοπέν (παράσταση του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής).

Παράλληλα, καταξιωμένοι και νεότεροι καλλιτέχνες, που υπηρετούν κάθε είδος μουσικής, παραγωγοί της πόλης και ανερχόμενοι διεθνείς αστέρες, συμπληρώνουν ένα από τα πιο πλήρη και σύνθετα προγράμματα που έχει παρουσιάσει ο ΟΜΜΘ μέχρι σήμερα. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται οι: Petros Klampanis & Contextual (ένα μαγευτικό σύνολο τζαζ από τη Νέα Υόρκη), Ζωή Τηγανούρια και συνεργάτες (μία διακεκριμένη ακορντεονίστα σε ήχους ταγκό), Νάντια Μπουλέ, Ayse Sezerman, Έλλη Πασπαλά, Ντόρα Μπακοπούλου και Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Σταύρος Ξαρχάκος, Λία Βίσση, οι ανερχόμενοι πιανίστες Παναγιώτης Τροχόπουλος (Θεσσαλονίκη), Χρήστος Σακελλαρίδης (Αθήνα), Sunyoung Ro (Κορέα) και Beata Pincetis (Κροατία), τα σύνολα μουσικής δωματίου Xpause, Shonorities, Παπαδοπούλου-Πολυζωΐδης, EUYO και πολλοί άλλοι.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την τακτική της παρουσία στο ΜΜΘ, θα παρουσιάσει τέσσερις συναυλίες με πλούσιο ρεπερτόριο και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει δύο συναυλίες (26 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου). Η Ευρωπαϊκή Χορωδία της Κωνσταντινούπολης θα συναντήσει τη Μικτή Χορωδία “Μαίρης Κωνσταντινίδου”, ο Πάρης Γκούνας μαζί με το μεγάλο Βυζαντινό χορό και τη μικτή χορωδία θα παρουσιάσουν τις Ωδές του Δωδεκαημέρου και η Νανά Νικολάου θα σκηνοθετήσει τον Τομ Σόγιερ του Μαρκ Τουαίην για μια σειρά παραστάσεων – ένα τόλμημα που έρχεται να εξελίξει το πείραμα της διεξαγωγής σειράς παραστάσεων από θεατρικές ομάδες της πόλης στο ΜΜΘ.

Επίσης, διατηρούνται οι επιτυχημένοι Κύκλοι “Μουσικής Δωματίου” και “Βραδιές στο Μπαρ” (ο οποίος φέτος θα εστιάσει σε μουσική ταγκό), καθώς και η σειρά ζωντανών μεταδόσεων από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και το Royal Opera House του Λονδίνου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η έναρξη ενός νέου, ρηξικέλευθου θεματικού κύκλου συναυλιών με τίτλο “Voices”, ο οποίος σχεδιάστηκε με γνώμονα το συγκερασμό διαφορετικών ειδών μουσικής, που βασίζονται στο τραγούδι και μας ταξιδεύουν από την ποπ στην Αναγέννηση, από την όπερα στη τζαζ και τέλος στη σύγχρονη ελληνική δημιουργία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το Φετιχιέ Τζαμί της Ρωμαϊκής Αγοράς, όπου θα φιλοξενηθεί η έκθεση (πηγή: C messier / commons.wikimedia.org)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαινιάζεται η περιοδική έκθεση «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου – Ο Απόστολος Παύλος στην Αθήνα»

30/06/2025 - 5:15μμ
Δίσκος του Στέλιου Καζαντζίδη από τη συλλογή του Τάσου Μυλωνά (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Κώστας Μπαλαχούτης μάς συστήνει τον άνθρωπο Καζαντζίδη πίσω από το θρύλο

30/06/2025 - 4:09μμ
Η θεατρική ομάδα του δήμου Βριλησσίων ανεβάζει την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ζητείται Ψεύτης» στο δήμο Βριλησσίων – Ο Δημήτρης Ψαθάς τον έχει εντοπίσει

26/06/2025 - 7:00μμ
Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος σε παλιότερη φωτογραφία (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας «μετακομίζει» ο Ντίνος Χριστιανόπουλος

24/06/2025 - 12:29μμ
Το κεφάλι της Σφίγγας το οποίο εκτίθεται προς το παρόν στο Μουσείο της Αμφίπολης θα τοποθετηθεί ξανά στο άγαλμα που βρίσκεται εντός του τύμβου (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τέλη του 2027 θα παραδοθεί ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη

23/06/2025 - 11:50μμ
Ο διευθυντής σχεδιασμού της Ναυτεμπορικής, ο πολυβραβευμένος Δημήτρης Νίκας στην τελετή απονομής του βραβείου για την «Ευρωπαϊκή εφημερίδα της χρονιάς 2024», στη Βιέννη (φωτ.: naftemporiki.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ναυτεμπορική» και pontosnews.gr μαζί στo «European Newspaper Award»

23/06/2025 - 4:08μμ
Εικόνα από την εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου και του ΙΝΕΛ στο Μουσείο της Ακρόπολης (φωτ.: ΑΠΕ/ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα ελληνικά δεν είναι παρελθόν: 13-15 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν τη γλώσσα μας!

21/06/2025 - 6:50μμ
Ο έφιππος ανδριάντας του Γ. Καραϊσκάκη στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Απ. Ζώης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καρδίτσα: Αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ποντίων η 57η Διεθνής Γιορτή «Καραϊσκάκεια»

21/06/2025 - 11:07πμ
Ο Τίμος Τζάννες και η Αθηνά Κασκαρέλη (φωτ.: panoulis.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Φωνάζει ο κλέφτης»: Στο ιστορικό θέατρο «Απόλλων» της Σύρου η κωμωδία του Πόντιου συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά

20/06/2025 - 12:01πμ
Το εξώφυλλο του βιβλίου (φωτ.: Εκδόσεις Ινφογνώμων)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφορεί το βιβλίο του Κ. Μπαλαχούτη «Δεν με σβήνει κανένας» για τον Στέλιο Καζαντζίδη

19/06/2025 - 2:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορεύοντας πιτσάκ' στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ (φωτ.: facebook/Pontian Society «Pontos» of Norwalk)

Ομογένεια: Τα Ποντιάκια του Νόργουοκ έβγαλαν τα …μαχαίρια τους

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Ωραιόκαστρο: Σε εξέλιξη φωτιά στο Μεσαίο – Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι μετά από μήνυμα του 112

6 ώρες πριν
Εικόνα από βίντεο στην ιστοσελίδα της NASA που αναγράφει «η ζωντανή μετάδοση θα αρχίσει σε λίγο» (φωτ.: NASA)

NASA: Διαστημικοί περίπατοι αστροναυτών και εκτοξεύσεις πυραύλων σε ζωντανή μετάδοση στο… Netflix

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / ANSA / Ciro Fusco)

Καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδί πέθανε μέσα σε αυτοκίνητο στην Ισπανία – Νεκρούς μετρά και η Ιταλία

7 ώρες πριν
(Φωτ,: facebook/ Ξενιτέας Ποντίων Σταυρού)

Ο «Ξενιτέας» ετοιμάζεται να γλεντήσει ποντιακά και λαϊκά στον Σταυρό

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EYROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Λεωφόρος Συγγρού: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών, Τετάρτη και Πέμπτη

8 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign