pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

4 συνταγές με μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου

23/03/2014 - 10:55πμ
4 συνταγές με μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μπακαλιάρος κροκέτες με σκορδαλιά

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό (φιλέτο ή ολόκληρο)
  • 1½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
  • 1 αυγό 
  • πιπέρι, ελάχιστο αλάτι 
  • ​ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τον μπακαλιάρο να φύγει το πολύ αλάτι, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον βάζουμε να ξαλμυρίσει σε άφθονο κρύο νερό για 24 ώρες ή και περισσότερο, αν τα κομμάτια είναι χοντρά. Αλλάζουμε συχνά το νερό.
  2. Όταν είναι έτοιμος, αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα και τον στραγίζουμε για να στεγνώσει.
  3. Για να φτιάξουμε το χυλό ανακατεύουμε σε φαρδύ, βαθύ σκεύος το αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τα ¾ της μπίρας, λίγη-λίγη, ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ένας λείος, πηχτός, ομοιογενής χυλός. Προσθέτουμε το ασπράδι που έχουμε χτυπήσει σε ελαφριά μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά. Τον αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο, να παγώσει. 
  4. Σε βαρύ, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του ψαριού, τα τινάζουμε καλά, τα βυθίζουμε στο κουρκούτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι λίγα-λίγα, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Τα πιάνουμε ελαφρά με πιρούνι και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μόνο όταν βεβαιωθούμε ότι ξεροψήθηκε καλά η κρούστα. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να τα σερβίρουμε. Δεν ρίχνουμε λεμόνι, για να μην πανιάσει η κρούστα.

Σκορδαλιά

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο (αυξάνετε κατά προτίμηση)
  • 1 φλ. ελαιόλαδο (περίπου)
  • χυμός από 1-2 λεμόνια (κατά προτίμηση)
  • αλάτι, πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε. 
  2. Λιώνουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στις πατάτες προσθέτοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το λεμόνι.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μπακαλιάρος στιφάδο

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μπακαλιάροι, περίπου 1½ κιλό 
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • χυμός ντομάτας
  • ½ ποτηράκι λευκό κρασί
  • 2 δαφνόφυλλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ξίδι
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τους μπακαλιάρους και τους κόβουμε σε φέτες, ή τους αφαιρούμε το κόκκαλο και τους ανοίγουμε στη μέση κάθετα.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρεμμύδι.
  3. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5΄, για να δέσει λίγο η σάλτσα.
  4. Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα τους μπακαλιάρους και τους αφήνουμε να σιγοψηθούν, χωρίς να ανακατεύουμε, για 20 -25΄ περίπου.

Μπακαλιάρος στη λαδόκολλα

  • 2 μπακαλιάροι, περίπου 1½ κιλό 
  • 10 φύλλα μαρουλιού
  • 2 κρεμμύδια σε λωρίδες
  • 1 λεμόνι σε λωρίδες
  • 170 ml κρασί λευκό ξηρό
  • κόκκοι πιπεριού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεματάμε τα μαρούλια και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  2. Καθαρίζουμε τους μπακαλιάρους και γεμίζουμε την κοιλιά τους με τις λωρίδες λεμονιού και το ένα κρεμμύδι. Αλατίζουμε και τους τυλίγουμε με τα μαρουλόφυλλα.
  3. Ρίχνουμε ½ ποτήρι νερό, το κρασί, το κρεμμύδι, τους κόκκους πιπεριού και το δαφνόφυλλο γύρω από το ψάρι και τα τυλίγουμε όλα μαζί με τη λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για περίπου 30΄ ή έως ότου ψηθεί. Βγάζουμε τους μπακαλιάρους και τους τοποθετούμε σε πιατέλα.
  5. Σουρώνουμε το ζουμί και το βράζουμε σε κατσαρολάκι μέχρι να μείνει το μισό. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακτεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει σάλτσα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα ψάρια ή την κρατάμε ξεχωριστά. Συνοδεύουμε με ψητά ή βραστά λαχανικά.

Μπακαλιάρος με μπίρα

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τον μπακαλιάρο και τον τοποθετούμε σε ταψί.
  2. Τον καλύπτουμε με τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σκορπίζουμε μέσα στο ταψί και τα υπόλοιπα μυρωδικά και περιχύνουμε με τη μπίρα και το λάδι.
  4. Ψήνουμε στους 200° για μία ώρα περίπου, κι αν χρειαστεί στη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε νερό.

Καλή σας όρεξη!

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: bostanistas.gr / Δημήτρης Μπούτος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα γιορτινά ισλί της κυρίας Τραπεζουντίδου – Ποντιακά, εύκολα και ευωδιαστά

12/12/2025 - 3:28μμ
Βαρβάρα, διά χειρός της Στέλλας Σπανού (πηγή: Δίγλωσσος οδηγός γαστρονομίας Γεύση από Κιλκίς – Taste of Kilkis)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βαρβάρα: Το γλυκό της μνήμης και της ευλογίας

2/12/2025 - 8:28μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διάμεσα – Η ποντιακή «πίτσα» με χόρτα

28/11/2025 - 4:22μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαρακατσάνικη λαχανόπιτα – Η νοστιμιά της παράδοσης με ελάχιστα υλικά

21/11/2025 - 3:22μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καιρός για κουνουπίδι – Εύκολες και τραγανές κροκέτες στο air fryer

7/11/2025 - 1:51μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητή κολοκύθα με φαγόπυρο και φέτα – Μια σαλάτα σκέτη υπερτροφή!

31/10/2025 - 5:35μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άποψη από την αυλή γυμνασίου στην Κυψέλη (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Σχολική βία στην Αγία Παρασκευή: Δύο 13χρονες επιτέθηκαν σε 12χρονη μέσα σε γυμνάσιο

2 λεπτά πριν
Το φωτισμένο καράβι στην Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Δροσιάς)

Δροσιά: Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο καράβι στην Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού

26 λεπτά πριν
Η Κική Μορφονιού (φωτ.: Εθνική Λυρική Σκηνή)

Πέθανε η Κική Μορφονιού, κορυφαία μεσόφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

50 λεπτά πριν
Τρακτέρ και στις Βρυξέλλες, έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (φωτ.: X / Türkiye Today)

Αγρότες απέναντι στην ευρωπαϊκή πολιτική: Επεισόδια στις Βρυξέλλες και πίεση για αλλαγές στην ΚΑΠ

1 ώρα πριν
O Akylas (φωτ.: PANOULIS)

Parthenis x Papazó & Akylas powered by ΣΚΡΑΤΣ: Το πιο καλαίσθητο act του MadWalk 2025

2 ώρες πριν
Η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν λίγο πριν από τη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ηγέτες, 18 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: European Union)

Σύνοδος Κορυφής: Σε τεντωμένο σκοινί οι διαπραγματεύσεις – «Χρήματα στην Ουκρανία, ή αίμα»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign