pontosnews.gr
Τρίτη, 28/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» τίμησε τη γυναίκα

13/03/2014 - 9:50πμ
Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» τίμησε τη γυναίκα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», τίμησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη Γυναίκα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, σε μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη εκδήλωση, το Σάββατο 8 Μαρτίου, στην αίθουσα του.

Μ’ ένα τριαντάφυλλο και ένα σελιδοδείκτη υποδέχτηκαν τους καλεσμένους και η Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Σοφία Σαββίδου, παρουσίασε το νέο Δ.Σ που προέκυψε από της εκλογές της 2ας Φεβρουαρίου 2014 και έκανε μια σύντομη αναφορά στο ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία.

«Οι γυναίκες στις 8 Μάρτη δε γιορτάζουν, αλλά αγωνίζονται για ακόμα καλύτερη ποιότητα ζωής. Για εμάς κάθε ημέρα του Χρόνου είναι η Ημέρα της Γυναίκας και όχι μόνο μία ημέρα. Μάλιστα στον 21ο αιώνα που ζούμε, ο ρόλος της είναι ακόμα περισσότερο σύνθετος, σημαντικός και αποφασιστικός.

Τα εμπόδια είναι πολλά για να φέρουν οι γυναίκες σε πέρας όλες τις δουλειές τους. Η αβεβαιότητα μας πνίγει, το αύριο είναι αμφίβολο, το χθες φαίνεται σαν να μην υπάρχει και εμείς οι γυναίκες στεκόμαστε πάντα στέρεες, ψηλά σαν τον ήλιο που οπωσδήποτε κάθε πρωί θα ανατείλει.» Κλείνοντας ευχήθηκε σε όλους, άνδρες και γυναίκες «καλή δύναμη στον καθημερινό, ατομικό αλλά και συλλογικό αγώνα της ζωής».

Ακολούθησε θεατρικό «η Γυναίκα’ς σον Πόντο», από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου, με τη συμμετοχή πέντε Γενιών Ποντίων Γυναικών, σε κείμενα του κ. Κυρ. Σαχανίδη (Συγγραφέας & Ποιητής της Ποντιακής Διαλέκτου).

Η κάθε μια με το δικό της ξεχωριστό τρόπο μίλησε για αναμνήσεις, συναισθήματα, αξίες, αλλά και για την προοπτική τους για το μέλλον. Τιμήθηκαν 25 Γυναίκες του Συλλόγου που είναι Εθελόντριες στην Παγκόσμια Δεξαμενή Δοτών Μυελού των Οστών έτοιμες να «χαρίσουν ζωή» εύκολα και ανώδυνα σε κάποιον ασθενή που παλεύει για την ίδια του τη ζωή.

Τιμητική Διάκριση και στη Σάρα Γανωτή, ηθοποιό & σεναριογράφο, που προβάλλει πάντα την Ποντιακή καταγωγή της. Ενθουσιασμένη η Σάρα παρακολούθησε όλη την εκδήλωση, χόρεψε, συνομίλησε με τα μέλη και ευχαρίστησε το Δ.Σ για την πρόσκληση και τη διάκριση.

Έκπληξη επιφύλαξαν οι Γυναίκες του Συλλόγου στην Πρόεδρο κ.Σοφία Σαββίδου τιμώντας την για τη ανιδιοτελή προσφορά της στην κοινωνία, όπως τόνισε η κ. Άννα Σιδηροπούλου.

Στη συνέχεια όλα τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, περίπου 100 άτομα, παρουσίασαν χορούς του Πόντου κερδίζοντας το χειροκρότημα και το χορό «Σέρρα».

Η Πρόεδρος, ευχήθηκε σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, να έχουν υγεία, δύναμη και αξιοπρέπεια για να μπορούν να συνεχίζουν τους αγώνες τους.

Όλοι οι καλεσμένοι άφησαν για λίγο στην άκρη τα προβλήματά τους, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με τους Σταύρο Σαββίδη, Νίκο Κουλαξουζίδη, Δημήτρη Τσούλφα, Γ.Δασκουλίδη, Σ.Ηλιάδη, Ν.Ιωαννίδη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με την ευχή να διοργανώνει πάντα ο Σύλλογος τέτοιες ωραίες και αξιόλογες βραδιές.

Φωτογραφίες από την όμορφη εκδήλωση μπορείτε να δείτε στο τέλος του κειμένου…

Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας “Ο Φάρος”
Δείτε τα στοιχεία του συλλόγου 

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πυροβολικό του Ελληνικού Στρατού στο ύψωμα Μοράβα – Ελληνοϊταλικός πόλεμος, 1940 (φωτ.: geetha.mil.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Rino Carmine, ο «εχθρός»: Το μεγαλείο ενός Πόντιου έφεδρου ανθυπολοχαγού του Ιππικού, στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του ’40

28/10/2025 - 5:32μμ
Ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος από σχολική φωτογραφία που είχε παραχωρήσει στο pontosnews.gr ο Αψαλιώτης συγγραφέας Κοσμάς Τσίναλης (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

«Εμέν ακρίτα λέγνε με, τον Ντούτσε ’κί φογούμαι» – Το υψηλό φρόνημα των Ποντίων σε ένα ποίημα που γράφτηκε στις 21 Νοεμβρίου 1940

28/10/2025 - 4:25μμ
Στρατιωτικά τμηματα προελαύνουν προς το αλβανικό μέτωπο (πηγή: army.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

ΠΟΕ: Εμπνεόμαστε από τα παραδείγματα και τη θυσία επωνύμων και αγνώστων ηρωικώς πεσόντων

28/10/2025 - 11:41πμ
Χρωμοσελίδa από τις γελοιογραφίες του '40. Από τη Συλλογή λαϊκών εικόνων και γελoιογραφιών του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου
ΠΟΝΤΟΣ

Οι Πόντιοι στο μέτωπο του Ελληνοϊταλικού – Το συγκλονιστικό κάλεσμα όταν ξέσπασε ο πόλεμος

28/10/2025 - 10:03πμ
Ο ιερός ναός Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα (φωτ.: Σωματείο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Θεία Λειτουργία και πάνδημο μνημόσυνο στη Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα

28/10/2025 - 9:05πμ
(Πηγή: facebook.com/poe.org)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΣΠΟΣ Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου: Νέο ΔΣ στην Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας

27/10/2025 - 9:46μμ
(Φωτ.: Facebook/ Ομάδα Φάρου Ποντίων Πατρών)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Φάρος» Ποντίων Πατρών: Πρόσκληση στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

27/10/2025 - 1:58μμ
(Φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Πιερίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Στην Ένωση Ποντίων Πιερίας οι εκλογές του ΣΠοΣ κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας

27/10/2025 - 11:45πμ
Η Μακρέσα με την εγγονή της Ελπίδα, κόρη του Αλέξη Ιωαννίδη και το προσφυγικό σπίτι τους στους Ευζώνους (φωτ.: Αρχείο Αλεξίας Ιωαννίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Μακρέσα, η Καρσλήσα καλομάνα: Η φύλακας-άγγελος της οικογένειας των Ιωαννιδάντων (Μέρος Β’)

27/10/2025 - 10:54πμ
Η Μακρέσα με τις κόρες της Χαρίκλη (καθιστή) και Κάλλη, τον εγγονό της Λάμπη (αριστερά) γιο της Κάλλης και του ήρωα της Μάχης των Ευζώνων Αλέξη Γρηγοριάδη και τον εγγονό της Πέτρο γιο του Αλέξη Ιωαννίδη προέδρου της κοινότητας Ευζώνων. Η φωτογραφία βγήκε μετά την λήξη του Β’ Π.Π. και τα δύο αγόρια ήταν ήδη ορφανά από πατέρα (φωτ. Αρχείο: Αλεξίας Ιωαννίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Παρθένα Φουντουκίδου-Ιωαννίδου: Μακρέσα, η Καρσλήσα καλομάνα (Μέρος Α’)

26/10/2025 - 9:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Δημοτικό Σχολείο Κεχρόκαμπου)

Παρέλαση και γιορτή για την επέτειο του «Όχι» από τους μαθητές του Κεχρόκαμπου

5 λεπτά πριν
Όχημα μεταφέρει τη σορό που παρέδωσε το βράδυ της Δευτέρας η Χαμάς στο Ισραήλ (φωτ.: EPA/Atef Safadi)

Λωρίδα της Γάζας: Σφοδρές επιθέσεις διέταξε ο Νετανιάχου

42 λεπτά πριν
Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Θεσσαλονίκη: Η Αφροδίτη Νέστορα στη θέση του Παναγιώτη Σταμπουλίδη στο δ.σ. της ΟΛΘ ΑΕ

1 ώρα πριν
Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την παρέλαση στη Γαύδο (φωτ.: neakriti.gr)

28η Οκτωβρίου: Χωρίς μαθητές η παρέλαση στη Γαύδο, πλήθος κόσμου στη Σαμαρίνα των 30 κατοίκων

2 ώρες πριν
Πυροβολικό του Ελληνικού Στρατού στο ύψωμα Μοράβα – Ελληνοϊταλικός πόλεμος, 1940 (φωτ.: geetha.mil.gr)

Rino Carmine, ο «εχθρός»: Το μεγαλείο ενός Πόντιου έφεδρου ανθυπολοχαγού του Ιππικού, στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του ’40

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Instagram)

Τζίμης Μακούλης: Ο πρώτος Έλληνας τραγουδιστής που συμμετείχε στη Eurovision και η διεθνής καριέρα του

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign