pontosnews.gr
Τετάρτη, 2/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λαχταριστά τρίγωνα Πανοράματος

30/10/2013 - 11:25πμ
Λαχταριστά τρίγωνα Πανοράματος
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για το φύλλο

  1. Ανάβουμε το φούρνο στους 160°.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και το κρατάμε στο πλάι με ένα πινέλο.
  3. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρόλι και με το που πάρουν βράση τα αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει.
  4. Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου σε τετράγωνα 10×10 και τα τσαλακώνουμε κάνοντας μπαλάκια.
  5. Βάζουμε το φύλλο μπροστά μας με την στενή μεριά του προς τα εμάς. Το χωρίζουμε νοητά σε 3 κάθετες λωρίδες και το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  6. Βάζουμε όλες τις λωρίδες μαζί και τις σκεπάζουμε με μια νοτισμένη πετσέτα για να μη στεγνώσουν. Παίρνουμε μια λωρίδα και την απλώνουμε μπροστά μας. Με τη βοήθεια του πινέλου την πιτσιλάμε με βούτυρο. Από πάνω βάζουμε και μια ακόμα που τη βουτυρώνουμε με τον ίδιο τρόπο. Ξεκινάμε και διπλώνουμε σαν να κάνουμε τρίγωνο πιτάκι.
  7. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το τρίγωνο σε δυο μικρότερα ορθογώνια τριγωνάκια. Ανοίγουμε το καθένα σαν χωνάκι από παγωτό και βάζουμε μέσα ένα τσαλακωμένο μπαλάκι από το χαρτί. Αραδιάζουμε τα τριγωνάκια σε ένα ταψί που στον πάτο του έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Βουτυρώνουμε και από πάνω τα τρίγωνα και τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν και να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα μέχρι μέσα. Περίπου μισή ώρα είναι αρκετή.
  8. Αμέσως τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Για την κρέμα

  1. Βάζουμε τα 700 γρ. γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε μια κατσαρόλα και τα φέρνουμε σε βρασμό. Ποτέ δεν ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το γάλα πριν ζεσταθεί καλά, έτσι ώστε να μην καεί το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα αυγά και το ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το αλεύρι και με ένα σύρμα το κάνουμε μια πάστα με τα υγρά του μπολ.
  2. Όταν ζεσταθεί το γάλα με τη ζάχαρη τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε κουτάλα-κουτάλα από αυτό το μίγμα μέσα στο μίγμα με τα αυγά και το αλεύρι. Αυτό το κάνουμε για να πάρουν σιγά-σιγά θερμοκρασία τα αυγά και να μην γίνουν ομελέτα.
  3. Αφού έχει ζεσταθεί το μίγμα με τα αυγά το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα περιμένουμε να αρχίζει να πήζει.
  4. Προσέχουμε το μάτι να είναι σε μέτρια θερμοκρασία (4-5 αν η κουζίνα φτάνει το 9) και αφαιρούμε από το μάτι όταν χρειάζεται αν βλέπουμε το μίγμα να πήζει και να μην το προλαβαίνουμε στο ανακάτεμα. Στην αρχή του ψησίματος η κρέμα θα έχει μια ελαφριά γεύση αλευριού αλλά καθώς ανακατεύουμε δοκιμάζουμε συχνά γιατί σε κάποια στιγμή ψήνεται το αλεύρι και φεύγει αυτή η μυρωδιά.
  5. Όταν συμβεί αυτό αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα 50 γρ. βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να αφομοιωθεί και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ταψί. Από πάνω βάζουμε μεμβράνη που να εφάπτεται με την κρέμα και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για να κρυώσει. Τη μεμβράνη την βάζουμε για να μην κάνει κρούστα η κρέμα.
  6. Ετοιμάζω μια ελαφριά σαντιγί με την κρέμα και την άχνη.
  7. Όταν κρυώσει η κρέμα στο ψυγείο την βάζουμε στο μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε τη σαντιγί. Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ και τα κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε.
  8. Συναρμολογούμε βάζοντας την κρέμα μέσα στα τρίγωνα και τα διακοσμούμε αν θέλουμε με σαντιγί, αμύγδαλα ή σοκολάτα.

⇔

Καλό είναι, μιας και πανιάζουν εύκολα τα τρίγωνα αν τα έχετε στο ψυγείο γεμιστά, να κρατάτε την κρέμα στο ψυγείο, τα τρίγωνα δε εκτός, ώστε να τα τρώτε φρέσκα όποτε θέλετε.

Καλή σας απόλαυση!

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: gastronomos.gr /  Θεοδόσης Γεωργιάδης. Food styling: Σταυρούλα Φουτσά)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαννούτσια: Τα ζουμερά και μυρωδάτα ποντιακά κιμαδοπιτάκια

20/06/2025 - 1:16μμ
(Φωτ.: pxhere.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αραβική πίτα φτιαγμένη στο σπίτι – Με τα τρία απλούστερα υλικά

6/06/2025 - 1:57μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παστουρμαδόπιτα Καππαδοκίας μέσω Κιλκίς

30/05/2025 - 1:29μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιριχτά με αυγά – Οι ποντιακοί λουκουμάδες σε μια πιο σπάνια εκδοχή

23/05/2025 - 2:37μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος. Food styling: Tina Webb)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ποντιακοί κεφτέδες με πλιγούρι – Όπως τους φάγαμε «Τη Θωμά ’ς σα Σούρμενα» από την κυρία Μαρίνα

9/05/2025 - 1:08μμ
(Φωτ.: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή. Πηγή: olivemagazine.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρουμελιώτικη αυγόπιτα για το τραπέζι της Λαμπρής – Γιατί «ρουμελιώτικο Πάσχα» δεν είναι μόνο ο οβελίας

18/04/2025 - 11:39πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρυζόγαλο νηστίσιμο, αρωματικό, δοκιμασμένο και εγγυημένο

11/04/2025 - 8:12μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα – Της νηστείας και της… αμαρτίας

4/04/2025 - 2:06μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμοι εργολάβοι με μους σοκολάτας

21/03/2025 - 3:30μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Δημήτρης Βλάικος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μουσακάς νηστίσιμος από το Άγιον Όρος, όπως τον έφτιαχνε ο μοναχός Επιφάνιος

14/03/2025 - 12:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορεύοντας πιτσάκ' στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ (φωτ.: facebook/Pontian Society «Pontos» of Norwalk)

Ομογένεια: Τα Ποντιάκια του Νόργουοκ έβγαλαν τα …μαχαίρια τους

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Ωραιόκαστρο: Σε εξέλιξη φωτιά στο Μεσαίο – Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι μετά από μήνυμα του 112

4 ώρες πριν
Εικόνα από βίντεο στην ιστοσελίδα της NASA που αναγράφει «η ζωντανή μετάδοση θα αρχίσει σε λίγο» (φωτ.: NASA)

NASA: Διαστημικοί περίπατοι αστροναυτών και εκτοξεύσεις πυραύλων σε ζωντανή μετάδοση στο… Netflix

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / ANSA / Ciro Fusco)

Καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδί πέθανε μέσα σε αυτοκίνητο στην Ισπανία – Νεκρούς μετρά και η Ιταλία

5 ώρες πριν
(Φωτ,: facebook/ Ξενιτέας Ποντίων Σταυρού)

Ο «Ξενιτέας» ετοιμάζεται να γλεντήσει ποντιακά και λαϊκά στον Σταυρό

6 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EYROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Λεωφόρος Συγγρού: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών, Τετάρτη και Πέμπτη

6 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign