pontosnews.gr
Πέμπτη, 7/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δείτε τους 13 εναλλακτικούς τρόπους για οικονομική θέρμανση τη νέα χειμερινή σεζόν!

10/10/2013 - 1:45μμ
Δείτε τους 13 εναλλακτικούς τρόπους για οικονομική θέρμανση τη νέα χειμερινή σεζόν!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το Pontos-News.Gr προτείνει στους αναγνώστες του, 13 εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης οικονομικούς και οικολογικούς για την νέα χειμερινή σεζόν 2013-2014.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που θα διατίθεται από τις 15 Οκτωβρίου 2013, αναμένεται να διαμορφωθεί στα €1,30/λίτρο, με αποτέλεσμα να κάνει τη χρήση του απαγορευτική για πολλές οικογένειες στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση έχει κάνει αίτημα στην τρόικα για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 15%, που σημαίνει ότι αν το αίτημα εγκριθεί η τελική τιμή του θα μειωθεί κατά 4 λεπτά.
 
Έχοντας υπ’ όψιν ότι μια μέση οικογένεια για την περίοδο από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο, καταναλώνει περίπου 1.300 λίτρα πετρέλαιο στη Νότια Ελλάδα και πάνω από 2.000 λίτρα στη Βόρεια Ελλάδα, με την αναμενόμενη τιμή πώλησης 1,30€, αυτό μεταφράζεται σε 1.690€ και 2.600 € αντίστοιχα.

Γι αυτό το λόγο το Pontos-News.Gr έκανε έρευνα αγοράς, για το κόστος εγκατάστασης και κατανάλωσης εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης και σας προτείνει:

Ενεργειακά τζάκια


Τα ενεργειακά τζάκια είναι αερόθερμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν καλοριφέρ. Ο αέρας που περνάει περιμετρικά από την εστία, ζεσταίνεται, ανεβαίνει ψηλά, με φυσική ροή και βγαίνει στο δωμάτιο μέσω περσίδων. Έχουν πολύ υψηλότερη απόδοση από τα συμβατικά, που κυμαίνεται από 69%-80% και μικρότερη κατανάλωση ξύλου. Τα ενεργειακά τζάκια καλοριφέρ λειτουργούν σαν καυστήρες και ζεσταίνουν το νερό για τα σώματα. 

Η τιμή για την αγορά ενός ενεργειακού τζακιού ξεκινάει από τα 1.500€, ενώ για την μετατροπή ενός παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό το κόστος ξεκινάει από τα 1.200€. Δείτε ειδικές προσφορές για ενεργειακά τζάκια στο kentro-sompas.gr

Πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης



Η υπέρυθρη θέρμανση είναι ένας φυσικός και υγιεινός τρόπος θέρμανσης. Οι υπέρυθρες χρησιμοποιούνται στις θερμοκοιτίδες πρόωρων νεογνών και εν’ γένει στην ιατρική επιστήμη από το 1967. 

Η θέρμανση με υπέρυθρες είναι κατά 70% οικονομικότερη από τα κλιματιστικά ή τα αερόθερμα, 65% οικονομικότερη από το πετρέλαιο και 40% οικονομικότερη από το αέριο. Τα πάνελ τοποθετούνται πολύ εύκολα στον τοίχο ή το ταβάνι και μπορούν να χρησιμεύσουν και σαν διακοσμητικά. Η τιμή τους ξεκινάει από τα 85€.

Ηλεκτρικά καλοριφέρ και σόμπες χαλαζία

Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ λαδιού μπορούν να ζεστάνουν ένα χώρο μέχρι και 30 τ.μ. με κατανάλωση ρεύματος από 800-2.500w. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 50€ – 100€.

Οι ηλεκτρικές σόμπες χαλαζία, θερμαίνουν χώρους 25-51 τ.μ. με κατανάλωση 400-2.800w. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 10€ – 170€.

Φυσικό Αέριο

Θεωρείται η καθαρότερη πηγή ενέργειας μετά τις ανανεώσιμες, αφού η καύση του, σε σχέση με αυτή άλλων καυσίμων έχει λιγότερο επιβλαβείς συνέπειες για το περιβάλλον. Η σημερινή τιμή του φυσικού αερίου είναι €0,06925/ kwh, ενώ το κόστος εγκατάστασης μαζί με τον εξοπλισμό κυμαίνεται από 1.450 € έως 4.900 € ανάλογα με τον λέβητα που θα χρησιμοποιήσετε και εφόσον υπάρχει δίκτυο θέρμανσης.

Κλιματισμός
 Μια ακόμη λύση είναι τα κλιματιστικά τεχνολογίας inverter τα οποία καταναλώνουν 50% λιγότερη ενέργεια από ένα απλό κλιματιστικό. Το αρνητικό σημείο είναι ότι έχει λειτουργικό όριο κάτω από κάποιες χειμερινές θερμοκρασίες που ποικίλουν ανάλογα τον κατασκευαστή (το όριο αυτό κυμαίνεται από -5 έως +5 βαθμούς Κελσίου) γι’ αυτό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύρια πηγή θέρμανσης σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας ή τις ορεινές περιοχές που σημειώνονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Η τιμή αγοράς για ένα κλιματιστικό 9.000 btu ξεκινάει από €350, με κατανάλωση 0,65 – 0,85/ kwh.

Σόμπες και τζάκια pellet

Pellet ή βιομάζα, αποκαλείται οποιοδήποτε υλικό παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς (όπως είναι το ξύλο και άλλα προϊόντα του δάσους, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κ.λπ.) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για παραγωγή ενέργειας. Η θερμαντική του ικανότητα είναι παρόμοια του πετρελαίου.

Η τιμή μιας σόμπας pellet ξεκινάει από τα €850 και ανεβαίνει ανάλογα με τον τύπο της. Ενώ η τιμή για ένα τζάκι pellet ξεκινάει από 2.570 € και μπορεί να τοποθετηθεί και στο ήδη υπάρχον τζάκι. Η μέση κατανάλωση μιας σόμπας είναι 1,5kg/h και αυτό μεταφράζεται σε  0,35€/h, αφού το κόστος για την αγορά ενός τόνου pellet αρχίζει από τα 230€.

Τζάκια βιοαιθανόλης

Η βιοαιθανόλη είναι μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, που γίνεται με τη ζύμωση των συστατικών της ζάχαρης και του αμύλου και άλλων φυτικών προϊόντων. 
Είναι ένα καθαρό βιολογικό προϊόν που χρησιμοποιείται ως καύσιμο υλικό σε τζάκια, που δεν χρειάζονται καμινάδα. Μπορεί να μετατραπεί και ένα παραδοσιακό τζάκι σε βιοαιθανόλης πολύ εύκολα, τοποθετώντας έναν καυστήρα που το κόστος του ξεκινάει από 50€. 

Τα επιτοίχια τζάκια ξεκινούν από τα 140€ και τα επιδαπέδια – επιτραπέζια από 25€. Ενώ η τιμή για ένα κανονικό τζάκι βιοαιθανόλης ξεκινάει από τα 780€. Η κατανάλωσή τους είναι 1lt σε 6-8 ώρες και η τιμή λίτρου περίπου 1,90€.

Σόμπες ξύλου ή pellet καλοριφέρ

Οι σόμπες καλοριφέρ λειτουργούν με καύση ξύλου ή βιοκαυσίμου pellet. Στη συνέχεια η ενέργεια που παράγεται διοχετεύεται στο νερό, το οποίο βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο θέρμανσης. Το ζεστό νερό, μέσω ενός κυκλοφορητή που λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, μεταφέρεται στα σώματα του καλοριφέρ, παρέχοντας ομοιόμορφη διανομή θέρμανσης σε όλους τους χώρους ενός σπιτιού και παράλληλα προσφέρεται για οικιακή κατανάλωση (θερμοσίφωνας, μαγείρεμα κ.λπ.).

Δείτε προσφορές για σόμπες καλοριφέρ εδώ

Σόμπες ξύλου ενεργειακές

Ενεργειακές σόμπες είναι αυτές οι οποίες έχουν μικρή κατανάλωση σε καύσιμη ύλη και μεγάλη θερμαντική απόδοση και μπορούν με ειδικό μηχανισμό να μετατραπούν σε αερόθερμα.

Τα πλεονεκτήματα της ενεργειακής σόμπας είναι πολλά σε σχέση με μια κοινή, τόσο σε απόδοση που κυμαίνεται από 65-85% όσο και σε κατανάλωση.

Μάθετε πληροφορίες και τιμές για σόμπες ξύλου εδώ

Αερόθερμο τζακιού

Το αερόθερμο τζακιού είναι μια συσκευή που εγκαθίσταται στην εστία του κλασικού τζακιού με πολύ εύκολο τρόπο. Ρουφάει τον κρύο αέρα του χώρου και περνώντας τον μέσα από το τζάκι, τον επιστρέφει ζεστό στο χώρο, αυξάνοντας έτσι την θερμοκρασία.

Αποτελεί μια από τις οικονομικότερες και γρήγορες λύσεις, για την μετατροπή του παραδοσιακού τζακιού. Η τιμή τους ξεκινάει από τα 190€.

Ηλεκτρικοί θερμοπομποί

Οι ηλεκτρικοί θερμοπομποί λειτουργούν κατά 80% δια της φυσικής ροής και 20% δια της ακτινοβολίας (εκπομπή θερμότητας).
Τοποθετούνται πολύ εύκολα ακόμη και σε μια απλή πρίζα. Ένα υπνοδωμάτιο 12 τ.μ., απαιτεί έναν θερμοπομπό 1500W. Αυτός θα καταναλώσει ωριαία 0,10€. Τιμή αγοράς για έναν επιτοίχιο θερμοπομό από 126€, ενώ ένας επιδαπέδιος ξεκινάει από τα 35€.

Επαγωγικός λέβητας

Ο ηλεκτρικός λέβητας λειτουργεί με την διαδικασία θέρμανσης ενός ηλεκτρικά αγώγιμου αντικειμένου, με ηλεκτρομαγνητική επαγωγή. Δημιουργώντας ρεύματα δίνης μέσα στο αντικείμενο τα οποία στη συνέχεια μετατρέπονται σε θερμότητα. Μπορεί να αντικαταστήσει τον ήδη υπάρχοντα λέβητα και δεν χρειάζεται δεξαμενή καυσίμων αφού λειτουργεί με ρεύμα.Η εγκατάσταση γίνεται μέσα σε λίγες ώρες.

Για ένα διαμέρισμα 90 τ.μ. η ημερήσια δαπάνη είναι περίπου 4€ επί 24ωρης λειτουργίας και το κόστος του λέβητα ανάλογα με τα τ.μ. από  €2070.

Αερόθερμα μπάνιου-δωματίου

Τα αερόθερμα μπάνιου είναι μια εύκολη και πολύ οικονομική λύση, αφού δεν χρειάζονται εγκατάσταση και μπορούν να ανεβάσουν την θερμοκρασία του χώρου πολύ γρήγορα. Το αρνητικό είναι ότι ξηραίνουν την ατμόσφαιρα, όταν αυτά χρησιμοποιούνται σε δωμάτια. Η τιμή τους ξεκινάει από €16.

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον

Το υπουργείο περιβάλλοντος με το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ΄οίκον, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες, να πραγματοποιήσουν τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις για να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

-Πληροφορίες και εξαιρετικές προσφορές για ενεργειακά τζάκια και σόμπες, θα βρείτε στο kentro-sompas.gr
-Ειδική προσφορά για καυσόξυλα οξιά και δρυ θα βρείτε εδώ

Για τις αγορές μας επιλέγουμε του επιχειρηματίες τους Στηρίζω Πόντο

Οι πληροφορίες για τη δημιουργία του άρθρου προέρχονται από επαγγελματίες του χώρου και οι τιμές είναι ενδεικτικές και αφορούν προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο φετινός Μήνας Θεάτρου & Ελληνικού Λόγου είναι αφιερωμένος στον Δημήτρη Ψαθά. Στο φουαγιέ των «Αργοναυτών-Κομνηνών» φιλοξενήθηκε έκθεση φωτογραφίας, με πρωταγωνιστές των έργων του (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί»)
ΠΟΝΤΟΣ

Μήνας Θεάτρου & Ελληνικού Λόγου: Οι «Αργοναύται-Κομνηνοί» φέρνουν τον Μάιο στο προσκήνιο της δημιουργίας

6/05/2026 - 11:57μμ
Ο Οδυσσέας Πιπερίδης (πηγή: maxitis.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Έφυγε από τη ζωή ο Οδυσσέας Πιπερίδης – Μια εμβληματική μορφή της Νέας Σάντας Κιλκίς

6/05/2026 - 10:04μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στη Σπάρτη για τη Γενοκτονία των Ποντίων, Σάββατο 2 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Λακωνίας)
ΠΟΝΤΟΣ

Σπάρτη: Φόρος τιμής στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων με μήνυμα ιστορικής ευθύνης

6/05/2026 - 8:08μμ
Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης με τον πατέρα του, Σταύρο (πηγή: Facebook / Ματθαίος Τσαχουρίδης / Matthaios Tsahouridis)
ΠΟΝΤΟΣ

Τσαχουρίδης, πατήρ και υιός – Μια ξεχωριστή μουσική σύμπραξη

6/05/2026 - 5:46μμ
(Πηγή: Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας)
ΠΟΝΤΟΣ

Αγία Σοφία της Κλεισούρας: 52 χρόνια από την κοίμηση της «ασκήτισσας της Παναγιάς» που έγινε φάρος πίστης για τον ελληνισμό του Πόντου

6/05/2026 - 4:34μμ
(Φωτ.: ΜΠΚ)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μέριμνα Ποντίων Κυριών: Με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ίαμος» στον Αγώνα Δρόμου Μνημείων

5/05/2026 - 10:31μμ
Το σκίτσο που συνοδεύει το κεφάλαιο «Η αρχή της σταδιοδρομίας ενός τέρατος»
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Πώς ο Οσμάν Φερεντίν έγινε «Τοπάλ Οσμάν» – Η αρχή της σταδιοδρομίας ενός τέρατος

5/05/2026 - 9:35μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση μνήμης που έγινε το 2025 στην Πλατεία Καπετανίδη στη Βέροια (φωτ.: Facebook / Εύξεινος Λέσχη Βέροιας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Βέροια: Από το γηροκομείο στις εκδηλώσεις μνήμης – Ο Μάιος της Ευξείνου Λέσχης με μήνυμα το «Δεν ξεχνώ»

5/05/2026 - 9:07μμ
Ο Ζώρας Μελισσανίδης παίζει λύρα. Από το βιβλίο του Τάσου Κοντογιαννίδη «Ο Ζώρας του Πόντου»
ΠΟΝΤΟΣ

Ζώρας Μελισσανίδης: Ο αθόρυβος ευεργέτης που έγινε κομμάτι της μνήμης του ποντιακού ελληνισμού

5/05/2026 - 7:21μμ
ΠΟΝΤΟΣ

2ο Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ποντιακή Διάλεκτο: Ο Δήμος Εορδαίας τιμά το ποντιακό θέατρο για δεύτερη χρονιά – Τα σχήματα που θα εμφανιστούν

5/05/2026 - 5:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

Champions League: Θα υπερασπιστεί το στέμμα της η Παρί – Στον τελικό με την Άρσεναλ

4 ώρες πριν
Ο φετινός Μήνας Θεάτρου & Ελληνικού Λόγου είναι αφιερωμένος στον Δημήτρη Ψαθά. Στο φουαγιέ των «Αργοναυτών-Κομνηνών» φιλοξενήθηκε έκθεση φωτογραφίας, με πρωταγωνιστές των έργων του (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί»)

Μήνας Θεάτρου & Ελληνικού Λόγου: Οι «Αργοναύται-Κομνηνοί» φέρνουν τον Μάιο στο προσκήνιο της δημιουργίας

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Ο Σουγιούλ «ζωντανεύει» στον Βόλο μέσα από μεγάλο μουσικό αφιέρωμα

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Euroleague: Δεν κατάφερε το 3-0 ο Παναθηναϊκός – Τελικός με Βαλένθια την Παρασκευή

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)

Αφρικανική σκόνη: «Κοκκινίζει» η ατμόσφαιρα από την Παρασκευή – Αναμένονται λασποβροχές

5 ώρες πριν
Έλεγχος σε οδηγό ηλεκτρικού πατινιού (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΑΔΑ)

Καλλιθέα: 23χρονος με πατίνι έτρεχε με 72 χλμ/ώρα στη Συγγρού – Συνελήφθη από την Τροχαία

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign