pontosnews.gr
Δευτέρα, 2/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το στοιχειωμένο μέγαρο στην Βασιλίσσης Όλγας

1/09/2013 - 3:15μμ
Το στοιχειωμένο μέγαρο στην Βασιλίσσης Όλγας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πολλές περίργες ιστορίες ακούγονται για το μέγαρο που βρίσκεται επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας 261, στη Θεσσαλονίκη.

Κάποιοι λένε ότι στα σκοτεινά δωμάτιά του γίνονταν ανθρωποθυσίες παιδιών από έναν σατανιστή ιερέα και έκτοτε τα πνεύματα των παιδιών στοίχειωσαν το σπίτι.

Αλλοι, ότι εκεί δολοφονήθηκε μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας και η μορφή της έχει διώξει όποιον προσπάθησε να πατήσει το πόδι του μέσα στο οίκημα.

Το εγκαταλειμμένο κτίριο στην οδό Βασιλίσσης Ολγας, στον αριθμό 261, αποτελεί αστικό μύθο στη Θεσσαλονίκη. Για το γνωστό και ως το «στοιχειωμένο σπίτι» ακούγονται πολλές ιστορίες, όχι μόνο γιατί έχει μείνει ακατοίκητο επί δεκάδες χρόνια αλλά και γιατί δεν έχει μπορέσει κανείς να το γκρεμίσει.

Πως ήταν παλιά

«Θυμάμαι αυτό το οίκημα να δεσπόζει ακατοίκητο από τότε που ήμουν μωρό στην περιοχή. Πάντοτε σκοτεινό, απόμακρο, ψυχρό. Εχουν ειπωθεί πολλές ιστορίες για τις αιτίες που δεν κατοικήθηκε ποτέ ή έστω δεν κατεδαφίστηκε για να χτιστεί κάτι άλλο στη θέση του. Παλιά ήταν ένα αρχοντικό στην κορυφή του λόφου που υπήρχε στην Κηφισιά, μόνο του σε ένα τεράστιο οικόπεδο, που περιλάμβανε μια αχανή έκταση όπου σήμερα έχουν χτιστεί πολλές από τις πολυκατοικίες. Με το πέρας των δεκαετιών το στοιχειωμένο έμεινε απείραχτο, ενώ γύρω του η περιοχή πνίγηκε από οικοδομές» θυμάται η κυρία Εύα, η οποία διατηρεί το περίπτερο απέναντι από το κτίριο.

Οι παλιοί θυμούνται

Οι μύθοι και οι φήμες για το οίκημα οργιάζουν. Οποιον «παλιό» Θεσσαλονικιό και να ρωτήσει κανείς θα του πει μια ιστορία. Ωστόσο, όλοι καταλήγουν στην ίδια κατακλείδα, ότι κανείς δεν τόλμησε να μπει μόνος του νύχτα…

«Οι γονείς μας λέγανε να μην πλησιάζουμε στο στοιχειωμένο γιατί υπάρχουν φαντάσματα. Κάποιοι είχαν παρατηρήσει ότι δεν πλησίαζαν ούτε ζώα, όπως σκυλιά και γάτες της περιοχής. Μία από τις πιο γνωστές ιστορίες ήταν ότι μέσα στο σπίτι είχαν γίνει ανθρωποθυσίες παιδιών από κάποιον σατανιστή ιερέα και στη συνέχεια τα πνεύματα των παιδιών στοίχειωσαν τον χώρο» περιγράφει η κυρία Μαρία, κάτοικος της περιοχής.

Θόρυβοι… 

Στο ισόγειο του σπιτιού υπάρχει πλέον μια επιχείρηση εμπορίας δομικών υλικών. Ο Ευγένης, που εργάζεται εκεί, λέει γελώντας: «Από τη στιγμή που ήρθαμε εδώ, πριν από περίπου δέκα χρόνια, έχουμε ακούσει απίθανες ιστορίες. Μια από αυτές αφορούσε μια άτυχη γυναίκα που δολοφονήθηκε επί τουρκοκρατίας και έκτοτε το φάντασμά της δεν άφηνε κανέναν να μείνει στο σπίτι. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές επηρεαστήκαμε από όσα μας έλεγαν, από θορύβους κ.λπ., αλλά μέχρι στιγμής δεν μας έχει… επισκεφθεί κάποιο πνεύμα».

Μια άλλη παραλλαγή αυτής της ιστορίας κάνει λόγο για έναν Τούρκο μπέη, ο οποίος είχε δολοφονήσει γυναίκες και τις είχε θάψει στον λόφο της περιοχής.

Μια άλλη ιστορία αναφέρει ότι οι πρόσφυγες του Εμφυλίου πολέμου, οι λεγόμενοι «ανταρτόπληκτοι», είχαν βρει καταφύγιο στο άδειο σπίτι κι ένα βράδυ έφυγαν κακήν κακώς από έναν θόρυβο που έμοιαζε με… τρένο που περνά! Ενας άλλος μύθος αναφέρει ότι στο παρελθόν προσπάθησαν να το κατεδαφίσουν κάποιοι εργολάβοι, οι οποίοι ένας ένας οδηγήθηκαν στον θάνατο. Μια πιο… πεζή εκδοχή λέει ότι από το 1922-1926 που χτιζόταν το σπίτι οι εργάτες χτυπούσαν τις σιδερόβεργες και προκαλούσαν έναν απόκοσμο ήχο, ο οποίος, όταν φυσούσε, έφτανε χιλιόμετρα μακριά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι ιστορίες που έλεγαν ότι το «στοιχειό» χτυπούσε τις βέργες.

Αριστείδης Μάτιος, Εφημερίδα Δημοκρατία.

Πηγή: eglimatikotita.gr
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: facebook / eftihis.koukoutsakis)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Κρήτη: Ποιοι είναι οι Journeymen που επισκέφτηκαν τον Αζωγυρέ – Μια παράδοση με ρίζες στον ύστερο Μεσαίωνα

29/01/2026 - 2:20μμ
Ο Χρήστος Παρασίδης ποζάρει ως Τζέιμς Μποντ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τζέιμς Μποντ: Ζει στο Ρετζίκι και τον λένε Παρασίδη – Χρήστο Παρασίδη

24/01/2026 - 9:34πμ
Η αυτοκρατορική οικογένεια της Ιαπωνίας στην καθιερωμένη τελετή της Πρωτοχρονιάς (φωτ.: EPA / Kiyoshi Ota)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ιαπωνία: Νεαρός γδύθηκε μπροστά στον αυτοκράτορα την ώρα που χαιρετούσε το πλήθος

2/01/2026 - 10:42μμ
Ομάδα σαμάνων και θεραπευτών κρατούν εικόνες ηγετών κρατών κατά τη διάρκεια τελετουργικού, σε παραλία στη λίστα του Περού (φωτ.: EPA/Paolo Aguilar)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

2026: Σαμάνοι προβλέπουν ασθένεια του Τραμπ, ήττα του Μαδούρο και το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

30/12/2025 - 11:29μμ
Εικόνα από την περσινή προσπάθεια για την παρασκευή της μεγαλύτερης βασιλόπιτας της Ελλάδας, στον δήμο Περιστερίου (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος / EUROKINISSI)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Βασιλόπιτα 100 μέτρων και 10 τόνων φτιάχνουν σήμερα στο Περιστέρι

30/12/2025 - 2:36μμ
Η στιγμή που ο νεαρός Κίριλ κάνει την πρόταση γάμου (στιγμιότυπο από το βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ρωσία: «Ολέτσκα, παντρέψου με!» – Δημοσιογράφος έκανε πρόταση γάμου σε απευθείας μετάδοση, κατά την ετήσια συνέντευξη του Πούτιν

19/12/2025 - 7:36μμ
Ο αρσενικός κύκνος όσο βρισκόταν ακόμη στην Καστοριά (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος Παναγιωτόπουλος)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Καστοριά: Μια ξεχωριστή ιστορία αγάπης, αφοσίωσης και νέου ξεκινήματος με πρωταγωνιστή έναν κύκνο

7/12/2025 - 2:10μμ
Τα 225 αγαλματίδια όπως βρέθηκαν μέσα στον βασιλικό τάφο (φωτ.: Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου )
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αίγυπτος: 225 ταφικά αγαλματίδια «πρόδωσαν» την ταυτότητα ενός μυστηριώδους φαραώ

6/12/2025 - 8:35πμ
Καρέ από το βίντεο (πηγή: gundemartvin.com)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Η πιο συνεπής «διαρρήκτρια» της Τραπεζούντας

4/12/2025 - 12:23μμ
(Φωτ.: STR/ Αστέριος Ίκας/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ρομπότ λένε τα κάλαντα στη Θεσσαλονίκη – Ο Pepper βοηθός του Αϊ-Βασίλη

30/11/2025 - 10:02πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Έγκλημα στη Νέα Πέραμο: Με 10 σφαίρες γάζωσαν τον 27χρονο – Τα ευρήματα του ιατροδικαστή

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Ταξί: 24ωρη απεργία και στη Θεσσαλονίκη – Ηλεκτροκίνηση και λεωφορειολωρίδες στο επίκεντρο των αιτημάτων

51 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Διαλειτουργικό μπάχαλο με την Κάρτα Αναπηρίας – Πώς έμειναν ξεκρέμαστοι χρήστες των μέσων μεταφοράς

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των δύο νεκρών γυναικών στη Μενεμένη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Κύπελλο Ελλάδας: Στο πρώτο της final-8 η Μύκονος

2 ώρες πριν
Η Κλαυδία Παπαδοπούλου με την ελληνική σημαία στη σκηνή της 69ης Eurovision (φωτ.: EPA / Georgios Kefalas)

Eurovision 2026: Με την Κλαυδία ο πρώτος ημιτελικός για την επιλογή του ελληνικού τραγουδιού

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign