pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αυθεντικά αντικείμενα από το ναυάγιο και η κατασκευή του νέου Τιτανικού

4/02/2013 - 6:25μμ
Αυθεντικά αντικείμενα από το ναυάγιο και η κατασκευή του νέου Τιτανικού
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο Τιτανικός, το θρυλικό πλοίο που πέρασε στην ιστορία, καθώς θεωρείται ένα από τα τραγικότερα “εν καιρώ ειρήνης” ναυάγια. Βρέθηκαν χιλιάδες αντικείμενα, που ανήκαν στους επιβάτες του και στον εξοπλισμό του πλοίου. Παράλληλα Αυστραλός δισεκατομμυριούχος κατασκευάζει τον Τιτανικό του 21ου αιώνα. (Φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου).

Το πλοίο βυθίστηκε τστις 02.20 της 15ης Απριλίου, του 1912, αφού χτύπησε σε παγόβουνο, παίρνοντας μαζί του 1.500 ανθρώπους. 

Παραμένει βυθισμένο στον υγρό του τάφο, στον Ατλαντικό, 400 περίπου μίλια από την ακτή της περιοχής Newfoundland.

Τον Τιτανικό του 21ου αιώνα σκέφτεται να κατασκευάσει ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος, Κλάιβ Πάλμερ, ο οποίος έχει αναθέσει την το έργο αυτό σε μία κινεζική εταιρεία.

Ο μεγιστάνας των ορυχείων και ένας εκ των πλουσιότερων Αυστραλών δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι η ναυπήγηση του πλοίου θα αρχίσει στο τέλος της επόμενης χρονιάς και αναμένεται να είναι έτοιμο το 2016.

Ο Πάλμερ πρόσθεσε ότι το σχέδιό του είναι το πλοίο να είναι πανομοιότυπο με τον αυθεντικό Τιτανικό στο σχέδιο και τις προδιαγραφές, αλλά με σύγχρονη τεχνολογία.

Μερικά από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στον Τιτανικό είναι:

Ένα ρολόι τσέπης που σταμάτησε στις 1:50, λίγο πριν βυθιστεί το πλοίο. Το ρολόι διασώθηκε από το νεκρό σώμα του Στίουαρτ Σίντνεϊ Σέντουνερι, και αποτελεί έκθεμα του SeaCity Museum στο Σάουθαμπτον.

Το αυθεντικό καμπανάκι του Τιτανικού, που άρχισε να χτυπάει όταν συγκρούστηκε με το παγόβουνο.

Ένα αχρησιμοποίητο σωσίβιο που δυστυχώς δεν μπόρεσε να σώσει κάποιον από τους επιβάτες. Βρέθηκε από τον αγροτη Τζον Τζέιμς Ντούνμπαρ στην ακτή της περιοχής Χάλιφαξ.

Η Μιλβίνα Ντιν, που ήταν η νεαρότερη επιζήσασα του Τιτανικού, κοιτάζει μέσα από ένα φινιστρίνι του βυθισμένου υπερωκεάνειου. Η Ντιν πέθανε το 2009, σ’ ένα οίκο ευγηρίας στην Αγγλία σε ηλικία 97 ετών.

Ένα βραχιόλι διακοσμημένο με διαμάντια, που φέρει το όνομα ‘Amy’. Ορισμένα αρώματα που πιστεύεται πως μυρίζουν τριαντάφυλλο. Το επτά σπαθί από κάποια τράπουλα.

Δύο κατσαρόλες μαγειρέματος, χαρτονομίσματα, ένα κλαρινέτο που δεν  είναι γνωστό εάν άνηκε σε κάποιον επιβάτη ή σ’ έναν από τους μουσικούς του πλοίου, ένα φλυτζάνι, που φέρει γράφει White Star Line, ένα ζευγάρι κυάλια.

Το μοναδικό εισιτήριο πρώτης θέσης που έχει διασωθεί από τον Τιτανικό, και που εκτίθεται στο Ναυτικό Μουσείο του Μέρσεϊσαϊντ.

Ένα κομμάτι παρτιτούρας από το κομμάτι ‘Put Your Arms Around Me Honey’, που το έπαιξαν οι καταδικασμένοι μουσικοί που βρίσκονταν στον Τιτανικό.

Ένα ξυράφι που άνηκε στον Γουίλιαμ Μέρντοχ, αξιωματικό γέφυρας στον Τιτανικό. Οι διασώστες του Τιτανικού έκαναν μία σημαντική ανακάλυψη όταν εντόπισαν τα προσωπικά αντικείμενα του Μέρντοχ, που προσπάθησε μάταια να αποτρέψει να συγκρουστεί το καταδικασμένο πλοίο με το παγόβουνο.

Δείτε τις φωτογραφίες των αντικειμένων

Σχετικά άρθρα:

Προέβλεψε το ναύαγιο του Τιτανικού

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: commons.wikimedia.org)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Βρετανία: Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών δικάζεται επειδή δεν έθαβε τους νεκρούς, σε ορισμένες περιπτώσεις για χρόνια ολόκληρα!

27/07/2026 - 7:58μμ
Ένα μπλε καβούρι σε παραλία της Λάρισας, όπου καταλήγει το Δέλτα του Πηνειού και ενώνεται με τα νερά του Αιγαίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Απόστολος Ντόμαλης)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Μπλε καβούρι: Ο «Ιταλός» των εκβολών του Πηνειού – Πονοκέφαλος για τους ψαράδες αλλά και εκλεκτός καλοκαιρινός μεζές

18/07/2026 - 11:26πμ
Το Πέρασμα των Ερωτευμένων στη Βαρένα προσφέρει μια μοναδική θέα στη λίμνη Κόμο (φωτ.: Facebook / Infopoint Varenna Turismo)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ξέχνα τη βόλτα με μαγιό: Χωριό στη λίμνη Κόμο βάζει πρόστιμα έως 200 ευρώ στους τουρίστες

8/07/2026 - 6:50μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/glomex)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Νίκαια: Εργαζόμενη καταδίωξε με… σφουγγαρίστρα ληστή που την απειλούσε με ψεύτικο όπλο

6/07/2026 - 4:32μμ
(Φωτ.: Matthew Sherman 2025 / Courtesy Sotheby‘s)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Sotheby’s: Στο σφυρί σκελετός Τυραννόσαυρου Ρεξ στη Νέα Υόρκη

2/07/2026 - 3:22μμ
Δύτες ντυμένοι με στολή «χορού του λιονταριού» παρατηρούν μια θαλάσσια χελώνα μέσα στο ενυδρείο Aquaria KLCC στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, στις 21 Ιανουαρίου 2022 (φωτ.: EPA / Fazry Ismail)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

«Χελώνες κατάσκοποι» στα κινεζικά νερά; Η Κίνα προειδοποιεί για νέο τρόπο συλλογής μυστικών δεδομένων

13/06/2026 - 12:11πμ
Από παλαιότερη εμφάνιση του φαινομένου, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τον Θερμαϊκό (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Έντονο φαινόμενο ευτροφισμού στον Θερμαϊκό: Το φυτοπλαγκτόν κάλυψε το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης

9/06/2026 - 6:54μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Λύθηκε το μυστήριο για την ιδιαίτερη οσμή που είχε καλύψει την Αττική τον Μάιο

9/06/2026 - 4:03μμ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Το… «Κόμμα της Κατσαρίδας» σαρώνει τα social media στην Ινδία

22/05/2026 - 8:02μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Δύο χρονών αγοράκι ξάπλωσε στο χαλί του Οβάλ Γραφείου την ώρα που μιλούσε ο Τραμπ

24/04/2026 - 11:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μύθος του στίβου ο Μίλτος Τεντόγλου – Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά!

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Champions League: Αποχαιρέτησε τα… αστέρια ο Ολυμπιακός και πάει στη League Phase του Europa League

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Conference League: Λυτρώθηκε στην παράταση ο Παναθηναϊκός

2 ώρες πριν
Απαραίτητα τα ειδικά γυαλιά για να δει κανείς την έκλειψη Ηλίου (φωτ. αρχείου: EPA / Rodrigo Sura)

12 Αυγούστου: Ολική έκλειψη Ηλίου – Από ποιες περιοχές θα περάσει το «μονοπάτι της ολότητας»

2 ώρες πριν
Τα κατάλοιπα της ρωμαϊκής έπαυλης της Αγίας Ευφημίας (φωτ.: ΥΠΠΟ)

Κεφαλονιά: Η ρωμαϊκή έπαυλη με τα ψηφιδωτά που έγινε χώρος ταφής

3 ώρες πριν
Συντροφιά Ελλήνων στα Κοτύωρα. Ανάμεσά τους ο Βασίλης Χατσιπαυλίδης. Καρτ ποστάλ με ημερομηνία 6 Ιουλίου 1929 (φωτ.: Ελληνικό Μωσαϊκό / Ιωάννα Πασαλίδου)

Κοτύωρα: Όταν το καλοκαίρι δεν είχε όνομα – Οι «σάπιες μέρες» του Αυγούστου

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign