pontosnews.gr
Πέμπτη, 1/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πίτσα Παπαδοπούλου: Η μεγάλη τραγουδίστρια με ποντιακή καταγωγή

26/01/2013 - 10:55πμ
Πίτσα Παπαδοπούλου: Η μεγάλη τραγουδίστρια με ποντιακή καταγωγή
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Πίτσα Παπαδοπούλου, η μεγάλη κυρία του λαϊκού μας πενταγράμμου, έχει καταγωγή από τον Πόντο. Εκτός από τις τεράστιες λαϊκές της επιτυχίες συμμετείχε και στην Ποντιακή Ραψωδία, όπου ερμηνεύει το τραγούδι «Ποντιοπούλα» (το βίντεο στο τέλος του κειμένου).

Ο πατέρας της ήταν Πόντιος και η μητέρα της καταγόταν από τους καραμανλήδες, που ήταν Έλληνες τουρκόφωνοι χριστιανοί.

Ήρθαν στην Ελλάδα πρόσφυγες το 1922 και η ίδια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944 και μεγάλωσε σε μια οικογένεια με αλλά 5 αδέρφια. Ο ένας αδερφός της πέθανε σε ηλικία 8 ετών. Τα μουσικά της ακούσματα ήταν τα τούρκικα και σμυρναίικα τραγούδια που έλεγε η μητέρα της. Από πολύ μικρή ηλικία άκουγε πολύ Στέλιο Καζαντζίδη και Μανώλη Αγγελόπουλο. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1967 όταν ήρθε στην Αθήνα. Ο αδερφός της την πήγε στον Ζαμπέτα κι εκείνος, ενθουσιασμένος από το ταλέντο της, την ανέβασε το ίδιο βράδυ για πρώτη φορά στο πάλκο δίπλα του, στα «Ξημερώματα». Ήταν η πρώτη φορά που εμφανιζόταν στο κοινό. Με πολύ άγχος, με δανεικό φόρεμα και παπούτσια ένα νούμερο μικρότερο από αυτά που φορούσε, τραγούδησε το «Τα ξένα χέρια είναι μαχαίρια». Κι από τότε συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Η χαρακτηριστική λαϊκή φωνή της και το πάθος που βγάζει στην ερμηνεία της, την ανέδειξαν σε μια από τις κορυφαίες τραγουδίστριες.

Η Πίτσα Παπαδοπούλου μίλησε στο περιοδικό Εγώ Weekly για τις εμφανίσεις στο «Ρυθμός Stage», σε ένα πρόγραμμα το οποίο είναι αφιερωμένο στους μεγάλους λαϊκούς συνθέτες: «Έγινε με μια πάρα πολύ καλή συντροφιά. Είμαστε μια όμορφη παρέα και μ’ αρέσει η ιδέα του μικρού χώρου, που είναι ζεστός και τραγουδάμε μαζί με τον κόσμο. Κάθε τραγουδιστής θέλει να τραγουδά συνθέτες».

Επίσης η τραγουδίστρια δεν δίστασε να μιλήσει για γενιά των τραγουδιστών με… κοιλιακούς: «Κάθε εποχή έχει τις δικές της αξίες. Τι να με ενοχλήσει, αφού έτσι είναι τα πράγματα; Μακάρι να ήταν διαφορετικά! Βέβαια, είναι όμορφο να βλέπεις έναν ωραίο τραγουδιστή με μια ωραία φωνή. Εμείς είχαμε άλλους δασκάλους. Εγώ, δηλαδή, βγήκα με τον Ζαμπέτα, τραγούδησα με την Πόλυ Πάνου, τη Μοσχολιού, τον Μητροπάνο, τον Στράτο Διονυσίου, τον Τόλη Βοσκόπουλο επί πολλά χρόνια. Ήταν άλλη εποχή. Τα πράγματα σήμερα είναι πιο επιδερμικά».

Η Πίτσα Παπαδοπούλου αποκάλυψε και τις οικονομικές δυσκολίες που έχει περάσει στη ζωή της, λέγοντας: «Η μαμά μου ήταν καπνεργάτρια και ο μπαμπάς μου γεωργός. Ήμασταν από φτωχή οικογένεια, αλλά τότε ήμασταν όλοι φτωχοί. Από δεκαέξι ετών δουλεύω στο τραγούδι. Και πριν γίνω τραγουδίστρια έκανα άλλη δουλειά σαν παιδάκι. Από τα δέκα μου δούλευα σε ραφείο και σε κομμωτήριο».

Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε και στους μεγάλους έρωτες, λέγοντας: «Πώς δεν πέρασα; Τι ήμουν; Κούτσουρο ή πέτρα; Πέρασα όμορφα και άσχημα με έρωτες. Ο μεγαλύτερος όμως έρωτας της ζωής μου, είναι ο γιος μου. Όλα τα άλλα έρχονται και φεύγουν.

»Μπορεί να θεωρείς ότι είσαι θύμα και να μην συμβαίνει. Κανείς δεν μαλώνει μόνος του. Δεν σε κρατά κανείς με το ζόρι σε μια σχέση. Αν παθαίνεις κάτι, θες και το ζεις. Επιλέγεις να είσαι θύμα… Δεν φταίει κανείς. Εμείς ρυθμίζουμε τη ζωή μας. Πες ότι στην αρχή είσαι πολύ ερωτευμένος και δεν βλέπεις μπροστά σου. Πόσα χρόνια δεν βλέπεις; Βέβαια, με ρωτάτε για θέματα που για εμένα έχουν περάσει, έχουν κλείσει σχεδόν πάνω από είκοσι χρόνια».

Τέλος, αποκαλύπτει πως είκοσι χρόνια είναι μόνη της και λέει γιατί δεν επιδίωξε μια σχέση: «Δεν ήθελα. Καλά είμαι και έτσι. Αν δεν έχεις έναν σωστό άνθρωπο δίπλα σου, είναι καλύτερα να είσαι μόνος σου. Είναι πολύ όμορφα να έχεις έναν σύντροφο, φτάνει να αξίζει τον κόπο. Πολλοί έχουν μια σχέση ή κρατούν ένα γάμο, απλά για να έχουν ένα σύντροφο. Δεν είναι κι αυτό καλό. Νιώθω μοναξιά. Όταν ένας άνθρωπος ζει σε μεγάλη φασαρία, πολύ κόσμο, φώτα, χειροκροτήματα, μόλις κατεβεί από τη σκηνή είναι μόνος του».

Στο CD με τίτλο Ποντιακή Ραψωδία εκτός από την Πίτσα Παπαδοπούλου συμμετείχε ο Στέλιος Καζαντζίδης, με τρία τραγούδια, ενώ μαζί του τραγουδούσαν οι Πόντιοι καλλιτέχνες Λιζέτα Νικολάου, Χάρρυ Κλυνν, Τάκης Βαμβακίδης και Στάθης Νικολαΐδης. Τα δικαιώματα που θα παραχωρούσε η εταιρεία στους τραγουδιστές, προσφέρθηκαν στο σύλλογο των Ποντίων Παλιννοστούντων.

Ακούστε το τραγούδι «Ποντιοπούλα» με την Πίτσα Παπαδοπούλου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»: Συνεχίζονται και φέτος οι επισκέψεις στην Έκθεση Λαογραφίας «Μνήμες Πόντου»

1/10/2026 - 3:22μμ
(Φωτ.: Pixabay.com)
ΠΟΝΤΟΣ

Έρθεν ο Τρυγομηνάς – Ο Οκτώβριος των Ποντίων

1/10/2026 - 9:31πμ
Η Έλσα Γαλανίδου-Μπαλφούσια τον Μάιο του 2012 στη Σύρο, καλεσμένη του τοπικού συλλόγου Ποντίων (φωτ.: Facebook / Rania Pantazidou)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Έλσα Γαλανίδου-Μπαλφούσια: Η γυναίκα που κράτησε τον Πόντο στις μικρές ιστορίες του

30/09/2026 - 11:21μμ
Το μνημείο για τους πρόσφυγες του 1922, στην καρδιά της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ. Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: rthess.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

ΑΠΘ: Μια ελιά για τους πρόσφυγες του 1922 – Αποκαλύφθηκε το νέο μνημείο

30/09/2026 - 8:12μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση «Ση προσφυγιάς τα στράτας», στην Κατερίνη. Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Ιστορικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας Κοτζά Αναστάς)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Κατερίνη: Ο «Κοτζά Αναστάς» έφερε στη σκηνή τις μνήμες της προσφυγιάς

30/09/2026 - 7:24μμ
Τμήμα χειρόγραφης καταγραφής σε Καραμανλήδικα όπου αναφέρονται ονόματα Τούρκων διωκτών χριστιανών στο Αλατζάμ της Σαμψούντας (πηγή: archives.lib.auth.gr/u-2360)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Τεκμήρια Γενοκτονίας στο αρχείο της ΕΛΘ: Ονόματα Τούρκων που εκδίωξαν χριστιανούς στη Σαμψούντα

30/09/2026 - 4:50μμ
(Φωτ. αρχείου: pontosnews.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Κέντρο Ποντιακών Μελετών: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο – Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης

30/09/2026 - 4:18μμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

Μαθαίνω ποντιακά: Γνωρίζετε τι σημαίνει «σερπέσκα»;

30/09/2026 - 2:00μμ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»: Ψήφισμα για τον θάνατο της Έλσας Γαλανίδου-Μπαλφούσια

30/09/2026 - 10:40πμ
Ο φάρος Ιντζέμπουρούν της Σινώπης από ψηλά (φωτ.: sinoptanitimdernegi.com)
ΠΟΝΤΟΣ

Οι γαλλικοί φάροι του Εύξεινου Πόντου, πέτρινοι φρουροί της ποντιακής ακτογραμμής

30/09/2026 - 10:16πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγιογραφίες και επιγραφές στον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Ευσταθίου στο Ιντζέσου της Καισάρειας (φωτ.: Anadolu)

Καππαδοκία: Ο Άγιος Ευστάθιος της Καισάρειας ετοιμάζεται να ανοίξει ως μουσείο

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: Εθνικός Κήρυκας)

Νέος μητροπολίτης Νέας Ιερσέης ο επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας

48 λεπτά πριν
(Φωτ.: Διεύθυνση Ενημέρωσης/Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/Ευάγγελος Καραΐσκος/ EUROKINISSI)

Κύπρος: Τα ελληνικά F-16 Viper και τα νέα οπλικά συστήματα στην παρέλαση για τα 66 χρόνια ανεξαρτησίας

1 ώρα πριν
Γκράφιτι του Γιώργου Μαζωνάκη σε τοίχο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, από τον street artist Hayate (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης_

Υπόθεση Μαζωνάκη: Νέα αλλαγή στην υπεράσπιση της γιατρού

2 ώρες πριν
Το κύμα κακοκαιρίας χτύπησε και τις Γούβες, στο Δήμο Χερσονήσου. Πέμπτη 1 0κτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Ποτάμια λάσπης, απεγκλωβισμοί και μπαράζ 112 – Ένας νεκρός στο Ρέθυμνο

2 ώρες πριν
Φωτογραφία του Σμιτ Ματσάρ που ανάρτησε στο x.com το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών

FlyDubai: Ποιος είναι ο Σμιτ Ματσάρ, ο πιλότος που απέτρεψε τη «νέα 11η Σεπτεμβρίου» και έσωσε 170 ζωές

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV