- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρολίτσα ή σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει αρκετά έως ότου αρχίσει να βγάζει καπνό.
 - Αφού κάψει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μας σβολιάσει.
 - Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για πέντε λεπτά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μίγμα με το καυτό αλεύρι και το ελαιόλαδο.
 - Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει το μίγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
 - Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μίγμα και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
 - Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε όλο το μίγμα σε μια φόρμα και να το αναποδογυρίσουμε αφού κρυώσει.
 - Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα και τον σερβίρουμε αφού έχει κρυώσει.
 
⇔
► Για να είναι επιτυχημένος ο χαλβάς πρέπει να ξεκολλάει από την πιατέλα.
			















