pontosnews.gr
Κυριακή, 3/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Γερεβάν

Η Ελλάδα κρατά άσβεστη τη μνήμη αυτού του δραματικού εγκλήματος, είπε από την Αρμενία

3/05/2026 - 5:35μμ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στο μνημείο Τσιτσερνακαμπέρντ, στο Γερεβάν (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Προεδρία της Δημοκρατίας/Θοδωρής Μανωλόπουλος)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στο μνημείο Τσιτσερνακαμπέρντ, στο Γερεβάν (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Προεδρία της Δημοκρατίας/Θοδωρής Μανωλόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην Αρμενία βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 8ης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που πραγματοποιείται στο Γερεβάν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Τσιτσερνακαμπέρντ αποτίνοντας φόρο τιμής στο 1,5 εκατομμύριο θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Εκατόν έντεκα χρόνια μετά την Αρμενική Γενοκτονία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, δεν έχει σταματήσει να κυλάει δραματικά η ανάμνηση αυτού του γεγονότος, ούτε έχει υπάρξει σταμάτημα της πίκρας και της οδύνης. Και αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι η ανάγκη αποδοχής της ιστορικής αλήθειας από τον θύτη αυτού του εγκλήματος δεν έχει ακόμα ικανοποιηθεί», δήλωσε από τον ιερό τόπο των Αρμενίων.

Εικόνα από το Ινστιτούτο Παλαιών Χειρογράφων Matenadaran, στο Γερεβάν της Αρμενίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Προεδρία της Δημοκρατίας/Θοδωρής Μανωλόπουλος)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε τα κοινά ιστορικά βιώματα των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα κρατά άσβεστη τη μνήμη αυτού του δραματικού εγκλήματος. Μόνο με την ιστορική μνήμη διασφαλίζεται ότι παρόμοιες γενοκτονίες δε θα επαναληφθούν στο μέλλον, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως οι δύο χώρες συνδέονται με βαθείς ιστορικούς δεσμούς, φιλία και στενή συνεργασία, μένοντας προσηλωμένες στις αξίες της δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου.

Επίσκεψη στο Ινστιτούτο Matenadaran

Στη συνέχεια της περιοδείας του, ο Κωνσταντίνος Τασούλας επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Παλαιών Χειρογράφων Matenadaran. Εκεί τον υποδέχθηκαν η υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Επιστημών και Αθλητισμού της Αρμενίας Zhanna Andreasyan και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ara Khzmaliyan που τον ξενάγησαν στους χώρους του ιδρύματος.

Στιγμιότυπο από το Ινστιτούτο Παλαιών Χειρογράφων Matenadaran, στο Γερεβάν (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Προεδρία της Δημοκρατίας/Θοδωρής Μανωλόπουλος)

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στην Αρμενία ο υφυπουργός Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέσβης Ιωάννης Βράιλας και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αρμενία Χρήστος Σοφιανόπουλος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα «Ιθάκη» στo Ηράκλειο Κρήτης, Τετάρτη 29 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Μανιφέστο για «συμπαράταξη» της Αριστεράς – Το πλαίσιο για νέο προοδευτικό φορέα

1/05/2026 - 6:32μμ
Καρέ από βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Global Sumud Flotilla (πηγή: Χ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναχαίτιση στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας ανοιχτά της Κρήτης – Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

30/04/2026 - 3:37μμ
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη  του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Στο υπουργικό συμβούλιο η εισήγηση για αποζημιώσεις – Το Δημόσιο παραιτείται από ένδικα μέσα

29/04/2026 - 8:33πμ
Πέμπτο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο, με θέμα «Σύγχρονο Κράτος για όλους», παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τρίτη 28 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Ναύπλιο: Απάντηση στις εσωκομματικές αιχμές για το επιτελικό κράτος

28/04/2026 - 10:16μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος στόλος για το ΕΚΑΒ: 255 ασθενοφόρα έως τις αρχές του 2027

28/04/2026 - 9:54μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Bonjour» Μητσοτάκη με γαλλική συμμαχία και μέτρα-αντίδοτο στην ακρίβεια – Εβδομαδιαία ανασκόπηση

26/04/2026 - 11:58πμ
Αναχώρηση του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (φωτ.: Θανάσης Δημόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα με 9 συμφωνίες και ισχυρά μηνύματα συνεργασίας

25/04/2026 - 9:28μμ
Από την τελετή υπογραφής συμφωνιών μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων υπουργών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Γαλλία: Οι εννέα συμφωνίες που υπογράφηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου

25/04/2026 - 4:54μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν: Αδιαπραγμάτευτη η ρήτρα αμυντικής συνδρομής, θα είμαστε στο πλευρό σας – Μητσοτάκης: «Μπετόν αρμέ» Γαλλία και Ελλάδα

25/04/2026 - 3:00μμ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν στην εκδήλωση με τίτλο «Προκλήσεις για την Ευρώπη – Ο δρόμος προς το αύριο». Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών, Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν προς Ελλάδα: «Αν απειληθεί η κυριαρχία σας, κάντε ό,τι χρειάζεται – Θα είμαστε εδώ»

24/04/2026 - 9:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στο μνημείο Τσιτσερνακαμπέρντ, στο Γερεβάν (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Προεδρία της Δημοκρατίας/Θοδωρής Μανωλόπουλος)

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Γερεβάν

14 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/pexels-2286921)

Θαλασσάκρι͜α 2026: Η παράδοση γίνεται εμπειρία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Ν. Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»

45 λεπτά πριν
(Από το εικαστικό της αφίσας)

Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τις 35ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

1 ώρα πριν
Ιρανοί περνούν δίπλα από μια τεράστια αντιαμερικανική πινακίδα που αναφέρεται στον Ντόναλντ Τραμπ και το Στενό του Ορμούζ στην πλατεία Βαλιάσρ, στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια κακή συμφωνία ή μια αδύνατη στρατιωτική επιχείρηση, λέει το Ιράν

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Αγία Βαρβάρα: Συνελήφθη 25χρονος για ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί – Αναζητείται ο συνεργός του

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Μελισσίων)

Ένωση Ποντίων Μελισσίων: Μια διάλεξη που φωτίζει θέατρο και Τύπο στον Πόντο και τη Ρωσία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign