pontosnews.gr
Δευτέρα, 1/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο ξεχωριστός Γρηγόρης Βαλτινός: Τα 70ά γενέθλια, η οικογένεια, η πληγή που δεν έκλεισε ποτέ και η αγάπη στον Πόντο

Γράφει η Κάλλια Λαμπροπούλου

27/08/2025 - 2:51μμ
Ο Γρηγόρης Βαλτινός υποδύεται τον «Αλέξη Ζορμπά» στην παράσταση «Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», του Νίκου Καζαντζάκη, στο Αρχαίο Θέατρο Άργους (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Ο Γρηγόρης Βαλτινός υποδύεται τον «Αλέξη Ζορμπά» στην παράσταση «Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», του Νίκου Καζαντζάκη, στο Αρχαίο Θέατρο Άργους (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Γρηγόρης Βαλτινός είχε πάντα έναν ξεχωριστό τρόπο να στηρίζει την πατρίδα του, με διακριτικότητα, σεβασμό και έμπρακτη αγάπη.

Όπως έκανε πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν με χαρά δέχτηκε να συμμετάσχει σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ένωση Ποντίων & Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης με τίτλο Αρωθυμία, όσο ζω θυμάμαι… Σ’ αυτήν μεταξύ άλλων οι Ματθαίος & Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, η Ένωση Ποντίων & Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης, ο Χορευτικός Όμιλος Μυτιλήνης «Οι Αιολείς», η Χορευτική Ομάδα Μυτιλήνης «Οι Χοροδοιπόροι» τίμησαν με σεβασμό τη μνήμη των 353.000 ψυχών που εξοντώθηκαν στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου!

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/ Γιάννης Παναγόπουλος)

Γιατί για όσους δεν το γνωρίζουν, το πραγματικό όνομα του Γρηγόρη Βαλτινού προδίδει τις ποντιακές του ρίζες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ένωση Ποντίων & Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης (@enosipontionmytilinis)

Τον Αύγουστο του 1955, σε μια Θεσσαλονίκη που γεφύρωνε δύο κόσμους, της Μακεδονίας και του μικρασιάτικου παρελθόντος, γνώρισε τη ζωή ο Γρηγόρης Ιωακειμίδης. Αργότερα, ο θεατρικός του κόσμος θα τον έκανε να «υπογράφει» ως Γρηγόρης Βαλτινός, ένα όνομα που έμελλε να λάμψει στο ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση.

Και ο Ελληνισμός του Πόντου όμως έχει αδυναμία στον Γρηγόρη Βαλτινό. Μάλιστα προσφάτως οι άνθρωποι του Καταχά Πιερίας, του χωριού όπου γεννήθηκε ο θείος του ο γλύπτης Ευθύμιος Καλεβράς, τον τίμησαν σε λαμπρή εκδήλωση. Ο αγαπημένος ηθοποιός εμφανίστηκε στην εκδήλωση φανερά συγκινημένος για την τιμή.

(Φωτ.: facebook / Ευστάθιος Ακριτίδης)

Κουβαλώντας τη Μικρά Ασία μέσα του

Ο Γρηγόρης Βαλτινός ανατράφηκε μεταξύ Θεσσαλονίκης και Ξάνθης, της πόλης όπου έζησε τα πρώτα οκτώ χρόνια της ζωής του, φορτισμένα από μνήμες και ιστορίες που κουβάλησε η οικογένειά του από τη Μικρά Ασία. Αυτή η καταβολή, στάθηκε ως πρώτη ύλη για το πλούσιο ερμηνευτικό του ταξίδι.

Πανέξυπνος, με έντονη έφεση για την τέχνη, γράφτηκε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου τελειώνοντας με άριστα, ενώ παράλληλα σπούδασε τραγούδι και χορό. Ήθελε όχι απλώς να μιλήσει, αλλά να κινείται, να ακούγεται, να συγκινεί.

Το 1980 έκανε το πρώτο του επαγγελματικό βήμα. Ανέβηκε στη σκηνή δίπλα σε ηθοποιούς που είχαν σφραγίσει με το ταλέντο τους το ελληνικό θέατρο, όπως οι Μελίνα Μερκούρη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Γιάννης Γκιωνάκης, Κάτια Δανδουλάκη και πολλοί ακόμα κορυφαίοι καλλιτέχνες της πρώτης γραμμής. Ξεχώρισε γιατί έδινε ψυχή σε κάθε λέξη, σε κάθε σιωπή, σε κάθε «ανάσα» μιας παράστασης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γρηγόρης Βαλτινός / Grigoris Valtinos (@grigoris.valtinos)

Ο Γρηγόρης Βαλτινός δεν περιορίστηκε στα όρια ενός μόνο θεατρικού ύφους ή «ρεύματος». Πέρασε από το αρχαίο δράμα –Σοφοκλή, Ευριπίδη, Αριστοφάνη– ως τον σύγχρονο Άλμπι και Μίλερ, από την πρόζα στην επιθεώρηση, από το κωμικό αντίβαρο στο σκληρό δράμα. Συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως ο Ζιλ Ντασέν, ο Σταμάτης Φασουλής, ο Ανδρέας Βουτσινάς, ο Γιώργος Θεοδοσιάδης και πολλοί ακόμη, πριν καταλήξει πως ήθελε και εκείνος να ασχοληθεί με την τέχνη της σκηνοθεσίας.

Από το 1990 κι έπειτα είπε «ναι» και στην πρόκληση της σκηνοθεσίας. Οργάνωσε και παρουσίασε το Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ; στο Θέατρο Λαμπέτη –διαπαιδαγωγώντας μέσα από ρόλους και εικόνες– αλλά και κλασικά έργα που αναγεννιούνταν μέσα από το δικό του βλέμμα. Το 2006 βραβεύτηκε με το «Αιμίλιος Βεάκης» για την ερμηνεία του στον Τέβιε.

Οι ηθοποιοί Πέμη Ζούνη και Γρηγόρης Βαλτινός απήγγειλαν τα κείμενα από δύο έργα του συνθέτη Πασχάλη Τόνιου, την «Ωδή στην Καλλιπάτειρα» και τη «Χώρα του Ήλιου» υπό τη συμφωνική ορχήστρα «Συγχρονία» και τη χορωδία «Αγ. Χρυσοστόμου» Θεσσαλονίκης, το 2006, στην «Ε΄ Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού» στο κεντρικό στάδιο της διοργάνωσης, στην Πρώτη Σερρών (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Γρηγόρη Βαλτινό, ξέρουν επίσης πως ο ίδιος πιστεύει στην πολλαπλότητα του λόγου και της μουσικής. Γι’ αυτό και έλαμψε και σε μιούζικαλ όπως Ο βιολιστής στη στέγη, ακόμα και σε βυζαντινές όπερες (Σταύρωση του Μπουφίδη, Η Άλωση της Πόλης του Χατζηνάσιου, Κοσμάς ο Αιτωλός του Πλέσσα), έργα που τον έφτασαν να γίνει σημείο αναφοράς στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας μας.

Από την παρουσίαση του Ορατόρια του Μίμη Πλέσσα «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ-Ο ΑΓΙΟΣ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ» σε λιμπρέτο του Ιάκωβου Αυλητή. Στη φωτογραφία διακρίνονται από τ’ αριστερά οι Γρηγόρης Βαλτινός, Ιάκωβος Αυλητής, ο τότε αντιδήμαρχος Αθηνών Φώτης Παπαθανασίου, Μίμης Πλέσσας και ο διευθύνων σύμβουλος ΜΙΝΩΣ ΕΜΙ Κώστας Μπουρμάς (φωτ. αρχείου: STUDIO PANOULIS)

Πιστός στη λυρική αφήγηση, πρόσφερε τη φωνή του σε αριστουργήματα όπως το Άξιον Εστί, στη Λειτουργία του Ορφέα, στους Ελεύθερους Πολιορκημένους, στην Ωδή στον Μέγα Αλέξανδρο και στην Ελλάδα – Γέννηση και Αναγέννηση των Αιώνων.

Θριαμβευτικό πέρασμα του «Βασιλιά Οιδίποδα» από τη Νέα Υόρκη, το 2002. Η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου που παρουσιάστηκε επί πέντε ημέρες στο Σίτυ Σέντερ στέφθηκε με τεράστια επιτυχία. Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο ο πρωταγωνιστής Γρηγόρης Βαλτινός (Οιδίπους) με τον Πολ Νιούμαν, που παρακολούθησε εντυπωσιασμένος την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου (φωτ.: αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)

Ένας σημαντικός σταθμός στην πορεία του ήταν το καλοκαίρι του 2000, όταν, άνοιξαν ξανά για πρώτη φορά έπειτα από 1.500 χρόνια οι πύλες του Κολοσσαίου της Ρώμης και ο ίδιος έγινε ο πιο ξεχωριστός «Οιδίπους Τύραννος». Η ελληνική τραγωδία έγινε λόγος διεθνούς συνάντησης· το ίδιο έργο ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και τη Λατινική Αμερική, με τον Γρηγόρη Βαλτινό να αποσπά θερμά σχόλια διεθνώς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γρηγόρης Βαλτινός / Grigoris Valtinos (@grigoris.valtinos)

Στην τηλεόραση, ανέλαβε χαρακτήρες που έμειναν στο ελληνικό σπίτι: από την Αστροφεγγιά και τον Θάνατο του Τιμόθεου Κώνστα έως το Έρωτας και τα Παιδιά της Νιόβης, κάθε ρόλος του έμενε ανεξίτηλος στη μνήμη των τηλεθεατών. Τον είδαμε και τη σεζόν που πέρασε και στo Famagusta του Ανδρέα Γεωργίου στο Mega, αλλά και στη Γη της Ελιάς από το οποίο τη νέα σεζόν πρόκειται να αποχωρήσει με την πρόθεση να αφοσιωθεί και πάλι στην τέχνη του θεάτρου που τόσο πολύ αγαπάει.

Η Εύα, οι δύο γιοι & η οικογενειακή ευτυχία

Λίγο πιο πίσω χρονικά, φανερώνεται η πιο προσωπική «βουή» της ζωής του: παντρεύτηκε την Εύα Μπίθα –μια γυναίκα που του έφερε ισορροπία– και μαζί απέκτησαν δύο γιους, που έγιναν για εκείνον η συνέχεια της ασφάλειας, της αγάπης και του χρόνου που έχει ανάγκη να περνάει με νόημα στην καθημερινότητά του.

Μέσα από το πρίσμα του πατέρα για τους δύο γιους του έμαθε καλά πως η πληγή των παιδικών του χρόνων, αυτή που συνέχιζε να υπάρχει μέσα του λόγω της κακής σχέσης με τον πατέρα του, έπρεπε να κλείσει.

«Η μητέρα μου με μεγάλωσε μόνη της και με μεγάλωσε ωραία» είχε παραδεχτεί σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή “Στούντιο 4” ο ίδιος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γρηγόρης Βαλτινός / Grigoris Valtinos (@grigoris.valtinos)

»Και είχε τονίσει στη συνέχεια: «Με μεγάλωσε χωρίς την παρουσία του πατέρα. Είχαν χωρίσει όταν ήμουν μικρός, ήμουν μόλις ενός έτους. Χωρίσανε παρότι ήταν σπάνιο εκείνη την εποχή… Ήταν αυτόνομη, δούλευε. Μετά από λίγο έκανε μια άλλη σχέση. Μεγάλωσα με τον πατριό μου. Η μητέρα μου με στήριζε και με έκρυβε από τον πατριό μου, δεν του είπαμε καν ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Έδωσα στη Νομική στην οποία φρόντισα να μην περάσω γιατί θα με ανάγκαζαν να σπουδάσω Νομική…

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γρηγόρης Βαλτινός / Grigoris Valtinos (@grigoris.valtinos)

»Όταν τέλειωσα το σχολείο έδωσα στο Εθνικό και στον Κουν. Στον πατριό μου λέγαμε ότι πήγα σε κάποια σχολή Τέχνης και με κοίταγε με απορία. Με ρώταγε τι θα κάνω και του έλεγα ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα… Η μάνα μου ένιωθε πολύ περήφανη που συνέβαλε σε αυτό το πράγμα. Η σχέση μου με τον πατριό μου ήταν από κακή έως αδιάφορη. Ήμουν ένα παιδί συνεσταλμένο, τρομαγμένο ίσως επειδή δεν είχαν την άνεση του να έχω ένα αντρικό πρότυπο που να μπορώ να του μιλήσω. Με μεγάλη δυσκολία τον φώναζα μπαμπά κι αυτό σπάνια αλλά δε μου το ζήτησε και ποτέ».

Προσφάτως, ο ξεχωριστός κύριος Γρηγόρης Βαλτινός έσβησε τα 70 κεράκια της τούρτας του με τη σιγουριά πως η ζωή του είναι μια παράσταση αυθεντική, γεμάτη από την αγάπη των άλλων, που του τη δείχνουν με κάθε ευκαιρία, είτε πρόκειται για τους δικούς του ανθρώπους, είτε για τον απλό κόσμο που με κάθε ευκαιρία τον αποθεώνει για τις ερμηνείες του…

Κάλλια Λαμπροπούλου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από τη φετινή «Λυσιστράτη» του ΚΘΒΕ (φωτ.: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος / Μike Rafail)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η φετινή διπλή Λυσιστράτη και οι… άλλες

31/05/2026 - 1:27μμ
Δημήτρης Δασκαλόπουλος: Με αυτήν τη φωτογραφία επέλεξε η Εταιρεία Συγγραφέων να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο των ελληνικών γραμμάτων
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημήτρης Δασκαλόπουλος: Τα ελληνικά γράμματα έχασαν έναν μεγάλο ποιητή, μελετητή και βιβλιογράφο

30/05/2026 - 8:36μμ
Ο Λευτέρης Πανταζής και η Λένα Κιτσοπούλου (πηγή: aefestival.gr/)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Λένα Κιτσοπούλου, μαζί με τον Λευτέρη Πανταζή στις «Βάκχες» του Ευρυπίδη, ετοιμάζονται να ταρακουνήσουν την Αθήνα

29/05/2026 - 7:45μμ
Προβολή στο Πάρκο Ελευθερίας, στο πλαίσιο του This is Athens City Festival
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το This is Athens City Festival έφερε Greek cinema vibes στο Πάρκο Ελευθερίας (vid.)

29/05/2026 - 4:21μμ
Εσωτερική εικόνα από τα Ανάκτορα της Κνωσού (φωτ.: Наталія Івасишина/google.com/maps/contrib)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κνωσός: Λαμπρή τελετή για την ένταξη των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

28/05/2026 - 1:00μμ
Ο μνημειακός τάφος, που εκτιμάται ότι ανήκε σε γυναίκα αριστοκρατικής καταγωγής, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην αρχαία Όλυμπο της Λυκίας, στην περιοχή της Αττάλειας (φωτ.: Anadolu Agency)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μνημειακός τάφος με μορφές της Νίκης και του Έρωτα βρέθηκε στην αρχαία Όλυμπο της Λυκίας

27/05/2026 - 8:25μμ
Το live των Adriatique στο Θέατρο Πέτρας
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Adriatique έφεραν ένα μουσικό experience χωρίς προηγούμενο στην Αθήνα

27/05/2026 - 7:00μμ
Χάρη στα drone μπορούμε να βλέπουμε σε όλη του την έκταση αυτόν τον αρχιτεκτονικό άθλο (φωτ.: Anadolu)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Τουρκία θέλει τη Μονή Σουμελά στον μόνιμο κατάλογο της UNESCO – Το ενδιαφέρον για το ιστορικό σύμβολο των Ελλήνων

26/05/2026 - 11:01μμ
Μία από τις σημαντικότερες γεωγραφικές εγκυκλοπαίδειες της αρχαιότητας, του Στράβωνα, εκτίθεται στο Μουσείο Σαμψούντας, μαζί με σπάνια πρωτότυπα γεωγραφικά έργα (φωτ.: IHA)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η γεωγραφική εγκυκλοπαίδεια του Στράβωνα στο Μουσείο Σαμψούντας

24/05/2026 - 11:30μμ
Στιγμιότυπο από τον γάμο της Σοφίας Βέμπο με τον Μίμη Τραϊφόρο, τον Οκτώβριο του 1958 (φωτ.: ΑΠΕ- ΜΠΕ/ Βασίλης Π. Τραϊφόρος/«ΜΙΜΗΣ ΤΡΑΪΦΟΡΟΣ - ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ της Ελλάδος παιδιά»/Εκδόσεις ΑΛΚΥΩΝ 2013)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σοφία Βέμπο: Μέσα στο διαμέρισμα-καταφύγιο όπου έζησε και έσωσε φοιτητές το ’73

24/05/2026 - 11:15πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Σύλλογος Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς/Facebook)

Οι Εύζωνες της προεδρικής φρουράς και διεθνείς προσωπικότητες τίμησαν τους πεσόντες στη Μάχη της Κρήτης

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος  Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»)

Δυναμικό «παρών» του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος» στο 15ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Firas Abdullah)

Μεγαλειώδες πάρτι σε όλο το Παρίσι για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Παρί!

4 ώρες πριν
Οι γυναίκες της οικογένειας Ταπανιάν από την Μπάφρα του Πόντου (1900). Πηγή: Μουσείο Λογοτεχνίας και Τέχνης (Γερεβάν), Συλλογή Μαρί Ατματζιάν

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από την αρμενική ιστοριογραφία

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Άγιος Νικόλαος: 11χρονος έπεσε σε ακάλυπτο τριών μέτρων

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Στην Αστόρια η νέα έκθεση της Ελληνοαμερικανίδας Eva Mallis με εικόνες από την καρδιά του Queens

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign