pontosnews.gr
Παρασκευή, 8/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ομογένεια: Δύο 80χρονοι Έλληνες κουρείς στο Σίδνεϊ δεν λένε να αφήσουν τα ψαλίδια κάτω

Θέμα στα αυστραλιανά ΜΜΕ έγιναν δύο ηλικιωμένοι ομογενείς, που εξακολουθούν να κουρεύουν και να έχουν πιστούς πελάτες για πάνω από 50 χρόνια

20/08/2025 - 10:57πμ
Από αριστερά, ο Κον Αποστολόπουλος δέχεται τη φροντίδα του φίλου του και συναδέλφου Κυριάκου Βασίλη (φωτ.: facebook/A Current Affair)

Από αριστερά, ο Κον Αποστολόπουλος δέχεται τη φροντίδα του φίλου του και συναδέλφου Κυριάκου Βασίλη (φωτ.: facebook/A Current Affair)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο ένας είναι συνταξιούχος και ο άλλος αρνείται να βγει στη σύνταξη. Μετανάστευσαν στην Αυστραλία τη δεκαετία του ’60 και γνωρίζοντας την τέχνη του κουρέα, άρχισαν να εξασκούν κατευθείαν το επάγγελμα στο Σίδνεϊ.

«Τότε το 99% των κουρέων στην Αυστραλία προερχόταν από τον στρατό και δεν ήξεραν παρά μόνο να κόβουν τα μαλλιά πολύ κοντά, οπότε η δική μας κομμωτική τέχνη ήταν περιζήτητη» ανέφερε στην αυστραλιανή τηλεοπτική εκπομπή «A Current Affair» του 9ACA ο ομογενής Κυριάκος Βασίλης, 87 χρόνων.

Ο Κυριάκος Βασίλης (φωτ.: facebook/A Current Affair)

Για περισσότερα από 60 χρόνια κουρεύει ασταμάτητα, αν και πλέον έχει βγει στη σύνταξη. Ενδέχεται να είναι ο γηραιότερος κουρέας του Σίδνεϊ, αλλά ο ίδιος επιμένει ότι δεν εργάζεται. «Η κομμωτική δεν είναι δουλειά, είναι τέχνη», δηλώνει χαρακτηριστικά. «Ή την έχεις, ή δεν την έχεις».

Η αγάπη τους για τη δουλειά τους και η άρνησή τους να αφήσουν τη χτένα και το ψαλίδι έγινε θέμα στα αυστραλιανά ΜΜΕ, με το δίκτυο ABC να τους παίρνει συνέντευξη και το 9ACA να τους κάνει ρεπορτάζ.

Ο Κον Αποστολόπουλος (φωτ.: facebook/A Current Affair)

Την παρούσα στιγμή, ο συνταξιούχος Κυριάκος Βασίλης εξασκεί την τέχνη του δωρεάν στην Κοινοτική Λέσχη Κύπρου στο Σίδνεϊ, στα δυτικά της πόλης, σε ένα μικρό κουρείο που έχτισε στην τραπεζαρία του συλλόγου το 1993. Λέει ότι μπορεί να του κεράσουν ένα ποτό αργότερα ως πληρωμή σε είδος, αλλά όχι ότι το αποζητά.

Το κουρείο έχει σταθερούς πελάτες εδώ και σχεδόν 60 χρόνια (φωτ.: facebook/A Current Affair)

Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, καθώς πάλευε με τον καρκίνο του προστάτη και είχε μια κρίση πριν από δύο χρόνια, λέει ότι η δουλειά δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να διαχειριστεί.

«Αν ήταν σωματικά απαιτητικό, δεν θα το έκανα», προσθέτει. «Είναι μια πρόκληση για μένα, δεν με αφήνει να γεράσω».

Ο Κον Αποστολόπουλος σε περασμένη δεκαετία (φωτ.: facebook/A Current Affair)

Πελάτες για 60 χρόνια

Περιστασιακά, εργάζεται επίσης σε ένα κουρείο λίγο πιο κάτω από τη Λέσχη, το οποίο διευθύνει ο φίλος του Κον Αποστολόπουλος. Στα 84 του χρόνια, μόλις λίγα χρόνια νεότερος από τον Κ. Βασίλη, αρνείται πεισματικά να συνταξιοδοτηθεί και συνεχίζει κι αυτός να εξυπηρετεί τους πελάτες του, ορισμένοι από τους οποίους είναι τακτικοί και έρχονται στο μαγαζί «πάνω από 50 χρόνια, σχεδόν 60 χρόνια».

«Του έχω πει πολλές φορές να συνταξιοδοτηθεί και να μείνει σπίτι, αλλά αυτό τον κρατάει σε εγρήγορση», σημειώνει η κόρη του, Βιρτζίνια.

Το κουρείο του είναι ανοιχτό έξι ημέρες την εβδομάδα και θέλει να συνεχίσει να εργάζεται για όσο περισσότερο νιώθει ότι μπορεί.

Οι δύο κουρείς κοιτούν στη βιτρίνα ξυράφια και ψαλίδια από περασμένες εποχές (φωτ.: facebook/A Current Affair)

Μέσα στο κουρείο είναι σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος. Παλιές φωτογραφίες μοντέλων μαλλιών στους τοίχους, ξυράφια και ψαλίδια προς πώληση στη βιτρίνα, ένα παλιό σταματημένο ρολόι στον τοίχο, ακόμη και μια παλιά φωτογραφική μηχανή.

Χαριτολογώντας, ο δημοσιογράφος του 9ACA που έκατσε στην καρέκλα και κουρεύτηκε, ρώτησε αν λόγω ηλικίας τρέμει το χέρι του Κ. Αποστολόπουλου με το οποίο κρατούσε το ψαλίδι. «Μην ανησυχείς», του απάντησε, «έχω πολλά υλικά για να σταματήσουμε την αιμορραγία» σχολίασε γελώντας.

Ο δημοσιογράφος του 9ACA στην καρέκλα του κουρέα (φωτ.: facebook/A Current Affair)

Όταν έκανε ένα διάλειμμα από τη δουλειά μετά την τοποθέτηση βηματοδότη, στο κουρείο τον αντικαθιστούσε ο Κ. Βασίλης. Όχι όμως ότι δεν πήγαινε στο μαγαζί. Ήταν εκεί για να διαχειρίζεται το ταμείο,  πίσω από το γκισέ εξυπηρέτησης. «Δεν έχει κάποιο χόμπι. Αυτή είναι λοιπόν η πραγματική του δουλειά και το χόμπι του και το απολαμβάνει» λέει χαριτολογώντας ο φίλος του.

Ξυράφια από το παρελθόν (φωτ.: facebook/A Current Affair)

«Τι μπορώ να κάνω μετά; Τι μπορώ να κάνω αν συνταξιοδοτηθώ; Ξέρετε, είμαι μόνος μου, η γυναίκα μου πέθανε πριν από πολύ καιρό. Δεν έχει νόημα», πρόσθεσε ο Κ. Αποστολόπουλος.

Καθώς ο Κ. Βασίλης κουρεύει προσεκτικά τα μαλλιά ενός πελάτη στην άλλη πλευρά του κουρείου, προσεγγίζει το θέμα διαφορετικά. «Όταν έρχεσαι σε ένα γνώριμο κατάστημα, σου θυμίζει το παρελθόν σου και αυτό που είσαι, και, ξέρετε, μας αρέσει να γνωρίζουμε ανθρώπους», ανέφερε. «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει να πηγαίνουν σε μια γωνία και να περιμένουν να πεθάνουν», καταλήγει.

Απαραίτητο αξεσουάρ για τον πελάτη η ποδιά (φωτ.: facebook/A Current Affair)

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ:. Facebook/Pontoxeniteas NSW)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συγκίνηση στο Σίδνεϊ για την τελετή μνήμης και την κατάθεση στεφάνου προς τιμήν των ANZAC και του Πόντου

8/05/2026 - 1:16μμ
(Φωτ.: sbs.com.au)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η θεατρική παράσταση «Η ζωή του Βύρωνα» επιστρέφει δυναμικά στο Ελληνικό Κέντρο Μελβούρνης

7/05/2026 - 1:12μμ
O Ζόραν Μαμντάνι μιλά στην εκδήλωση για την ομογένεια, στο Gracie Mansion, 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Orthodox Observer)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μαμντάνι: «Η Νέα Υόρκη είναι και πόλη των Ελλήνων» – Μήνυμα με πολιτικό βάθος και προσωπικό τόνο στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου

6/05/2026 - 10:28μμ
(Φωτ.: Orthodox Observer/Δημήτριος Πανάγος)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δεξίωση του Ζόραν Μαμντάνι στη δημαρχιακή κατοικία στη Νέα Υόρκη για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

6/05/2026 - 10:28πμ
Παρέλαση στο Ντιτρόιτ για τα 205 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, Κυριακή 3 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Consulate General of Greece in Chicago)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από τη Νέα Υόρκη στο Ντιτρόιτ: Η ομογένεια τίμησε τα 205 χρόνια της Επανάστασης με παρελάσεις και ισχυρό μήνυμα ενότητας

5/05/2026 - 3:51μμ
(Φωτ.: larissapress.gr)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Λάρισα: Η πρώτη πόλη που φιλοξενεί μνημείο για τον απόδημο ελληνισμό – Ο ισχυρός συμβολισμός του

5/05/2026 - 12:30μμ
(Φωτ.: Facebook/Όμιλος ΦΙΛΠΑ Τσιπλακούλη Λάρισα)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πεντοζάλι και κρητική παράδοση στην καρδιά της Times Square

4/05/2026 - 11:30μμ
Η Ελεάννα Φινοκαλιώτη (φωτ.: anamniseis.net)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αστόρια: Μαγική βραδιά για την ομογένεια με αφιέρωμα στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου

4/05/2026 - 10:06μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η «Λυσιστράτη» ζωντανεύει στη Μελβούρνη με σύγχρονη ματιά και αιχμηρό λόγο

4/05/2026 - 11:36πμ
(Φωτ.: Facebook/SBS Greek)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο 99χρονος Έλληνας ράφτης της Μελβούρνης: Η ζωή του Παναγιώτη Κιτσίρη θα μπορούσε να είναι ένα καλοραμμένο κοστούμι

3/05/2026 - 9:36μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αεροσκάφος της 
Ryanair στο αεροδρόμιο του Βερολίνου-Βραδεμβούργου, 17 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Filip Singer)

Η Ryanair κλείνει τη βάση της στη Θεσσαλονίκη για το χειμώνα του 2026 – Κόβονται 12 δρομολόγια και 700.000 θέσεις

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Νέα μελέτη δείχνει ότι όσπρια και σόγια μπορεί να προστατεύουν από την υπέρταση

38 λεπτά πριν
Ενημερωτικό περίπτερο στο Σύνταγμα, για τα 106 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, το 2025 (φωτ.: Ζανίν Λουλούδη)

Η νεολαία στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της ΠΟΕ για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Περίπτερα, δράσεις μνήμης και δυνατές παρουσίες

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από ένα από τα ερασιτεχνικά βίντεο με το ουκρανικής κατασκευής θαλάσσιο drone

Θρίλερ με το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα: «Έτοιμο για επίθεση καμικάζι» λένε οι πρώτες εκτιμήσεις

1 ώρα πριν
Η Ελένη Φωκά στο στούντιο του STAR Κεντρικής Ελλάδας (πηγή: Glomex)

Ελένη Φωκά: Η «δασκάλα του Έθνους» μιλά για τους δεσμούς της Κύπρου με τον ποντιακό ελληνισμό

2 ώρες πριν
Αντι-αμερικανική και αντι-ισραηλινή τοιχογραφία σε δρόμο της Τεχεράνης, 8 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Ρούμπιο: Οι τελευταίες επιθέσεις κατά του Ιράν δεν συνδέονται με την Epic Fury – Νέα ένταση στα Στενά του Ορμούζ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign