pontosnews.gr
Παρασκευή, 9/05/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση του ΜΟΔ για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Αν κριθεί ένοχη, η κατηγορουμένη είναι αντιμέτωπη με διπλή ποινή ισοβίων

18/03/2025 - 9:08πμ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, 29 Ιανουαρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, 29 Ιανουαρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την ετυμηγορία του για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών τής οικογένειας Δασκαλάκη, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου δικάζεται η μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Το δικαστήριο, μετά από πολύμηνη διαδικασία, πρόκειται σήμερα να εκδώσει την απόφαση του για την 36χρονη μητέρα από την Πάτρα, η οποία ήδη εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η δεύτερη υπόθεση που βαρύνει την Ρούλα Πισπιρίγκου αφορά την 3,5 ετών Μαλένα και την 6 μηνών Ίριδα με την κατηγορουμένη να αναμένει σήμερα να ακούσει από το δικαστήριο την απόφαση του για την κατηγορία τής ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που της αποδίδεται.

Αν κριθεί ένοχη, η κατηγορουμένη είναι αντιμέτωπη με διπλή ποινή ισοβίων.

Στη Ρ. Πισπιρίγκου αποδίδεται ότι ήταν τα δικά της χέρια που αφαίρεσαν τη ζωή της Μαλένας το 2019, το πρώτο παιδί της οικογένειας που πέθανε και το 2021 της μόλις έξι μηνών Ίριδας, ενώ το μωράκι κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα.

Τα δύο παιδιά, σύμφωνα με την κατηγορία, είχαν ασφυκτικό θάνατο με υπαίτια τη μητέρα τους, στην οποία καταλογίζεται πως στις 13 Απριλίου 2019 μέσα στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού»  έφραξε την αναπνοή της Μαλένας που νοσηλευόταν μετά από επιτυχημένη θεραπεία λεμφαδενίτιδας. Σχεδόν έναν χρόνο μετά, στις 21 Μαρτίου 2021, η 36χρονη φέρεται να δολοφόνησε, πάλι μέσω ασφυξίας την έξι μηνών Ίριδα, ενώ το βρέφος κοιμόταν στο σπίτι της οικογένειας.

Αρχικά ο θάνατος της Μαλένας, που είχε προκαλέσει τεράστια έκπληξη στους γιατρούς του νοσοκομείου, καθώς είχε πολύ καλή κλινική εικόνα, αποδόθηκε, από ιατροδικαστή, σε ηπατική ανεπάρκεια. Για την Ίριδα η αρχική εκτίμηση ήταν πως το μωρό πέθανε από αγενεσία- υποπλασία φλεβόκομβου.

Ήταν ο θάνατος της Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου 2022, που προβλημάτισε τις αρχές και έθεσε την όλη υπόθεση «της οικογένειας με τα τρία νεκρά παιδιά» σε άλλη τροχιά. Η δικαστική έρευνα που ξεκίνησε, κατέληξε με τη μητέρα κατηγορούμενη σε δύο δίκες.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογούμενη για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της ισχυρίστηκε, όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, ότι είναι αθώα και ότι δεν θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά της. «Καλή μάνα μπορεί να μην ήμουν, αλλά όχι και δολοφόνος» ανέφερε.

«Σκότωσες τα δύο κοριτσάκια σου από εγωκεντρισμό. Ο εγωισμός σου να σώσεις τον γάμο σου υπερτερεί», της απάντησε, στην μαραθώνια αγόρευση της, η εισαγγελέας της Έδρας, χαρακτηρίζοντας τα δύο κορίτσια «Άμοιρες Ιφιγένειες».

Επικαλούμενη καταθέσεις και σωρεία στοιχείων που θεωρεί σημαντικά, η εισαγγελέας της Έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να μην δεχθεί τους ισχυρισμούς τής 36χρονης και να την κηρύξει ένοχη και για τους δύο θανάτους. Η εισαγγελική λειτουργός, που δεν άφησε ασχολίαστη την, κατά την άποψη της, επιλήψιμη συμπεριφορά ιατροδικαστών στην υπόθεση, δήλωσε βέβαιη πως η μητέρα προκάλεσε ασφυξία στα παιδιά της.

  • Αναδημοσίευση από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες άνω των 550.000 ευρώ από δήθεν εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών

9/05/2025 - 3:42μμ
(Πηγή φωτ.: Glomex/ertnews)
ΕΛΛΑΔΑ

Λευκός Πύργος: Βανδάλισαν το μνημείο-σύμβολο της πόλης με κίτρινη μπογιά

9/05/2025 - 11:25πμ
Σκόνη από την Αφρική κάλυψε την πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 7 Μαΐου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός την Παρασκευή: Τοπικές βροχές, σκόνη και ζέστη

9/05/2025 - 8:08πμ
Μερικοί από τους 28 συλληφθέντες που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε υπό τον μανδύα ακροδεξιάς συλλογικότητας (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διώξεις σε 28 άτομα για συμμετοχή σε ακροδεξιά οργάνωση – Οι 13 ανήλικοι

8/05/2025 - 5:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Σωτήρης Τρυψάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο ΑΠΘ στις 20 Μαΐου

8/05/2025 - 4:24μμ
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Opaponline.gr: Τρεις τυχεροί θα κερδίσουν από ένα ταξίδι αξίας 1.000 ευρώ – Δωρεάν συμμετοχή στην κλήρωση

8/05/2025 - 1:54μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για συμμετοχή σε ακροδεξιά εγκληματική οργάνωση

8/05/2025 - 9:34πμ
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: Orange Press Agency)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετς: Μυστήριο με απανθρακωμένη σορό σε αυτοκίνητο – Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

8/05/2025 - 8:37πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη θα κυριαρχήσουν και σήμερα

8/05/2025 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 36χρονος που νοίκιασε το διαμέρισμα στα Λαδάδικα

7/05/2025 - 11:11μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

e-ΕΦΚΑ: Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις του Ιουνίου

11 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Απάτες άνω των 550.000 ευρώ από δήθεν εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών

49 λεπτά πριν
Μεγαλειώδης η παρέλαση στη Μόσχα για τα 80 χρόνια από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας (φωτ.: EPA / Ivan Sekretarev / Mikhail Korytov / Ria Novosti)

Μεγαλειώδης παρέλαση στη Μόσχα για την Ημέρα της Νίκης – Πούτιν: Παραμένουμε φράγμα στο ναζισμό

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Rolex Dela Pena)

Η Σάκκαρη αποκλείστηκε από τη Λινέτ στη Ρώμη

2 ώρες πριν
Ο πίνακας της ζωγράφου Μαρίας Σιδέρη με την ιστορική πορεία των Ποντίων μέχρι τη Γενοκτονία (φωτ. αρχείου: Βασίλης Τσενκελίδης)

Η Καλλιθέα τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

2 ώρες πριν
Εικόνα από την εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του τμήματος Ηράκλειο-Χανιά του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών, βουλευτών και του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/ EUROKINISSI)

Κρήτη: Γεγονός η υπογραφή της σύμβασης του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά – Ηράκλειο

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign