pontosnews.gr
Τρίτη, 15/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη σύγκληση της Κ.Ε. το Σάββατο για το «απαράδεκτο» εξώδικο Κασσελάκη

Θυελλώδης συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κατά την οποία ζητήθηκε η διαγραφή του από το κόμμα

8/10/2024 - 8:51μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Για το ερχόμενο Σάββατο αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκλιση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφασιστεί η στάση των μελών απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Η Πολιτική Γραμματεία χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το εξώδικο του τέως προέδρου του κόμματος, μετά τη διαρροή του «πόθεν έσχες» του, και δημοσίευσε τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» όλων των υποψηφίων για τη ηγεσία.

Η αποστολή εξωδίκου από τον Στέφανο Κασσελάκη και το ενδεχόμενο να κινηθούν διαδικασίες διαγραφής του από το κόμμα ήταν στο επίκεντρο της κρίσιμης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην οποία επικράτησαν συνθήκες σύγκρουσης.

Μέλη της ομάδας των «100» ζητούσαν τη σύγκληση του οργάνου, απόρριψη της υποψηφιότητας του τέως προέδρου του, ακόμη και τη διαγραφή του.

Το θέμα έθεσε αρχικά η Ολγα Γεροβασίλη, ζητώντας την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Οι δύο λόγοι που επικαλείται η ομάδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των μελών της, για να θέσει ζήτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη είναι ότι υπογράφει σε επίσημο έγγραφο ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς αμφισβητεί την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, και ότι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ κινείται δικαστικά εναντίον του κόμματός του (με αφορμή τη διαρροή του «πόθεν έσχες»), κάτι που αποτελεί παραβίαση του καταστατικού, την ώρα που δηλώνει υποψήφιος για την ηγεσία του.

Κατά την παρέμβασή της, η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής για απόρριψη της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη. Η βουλευτής Θεσσαλονίκης κατήγγειλε τον τέως πρόεδρο του κόμματος ότι «εντείνει το κλίμα διάλυσης και σύγκρουσης» και πως «δεν σέβεται τις καταστατικές αρχές και αποφάσεις».

Επίσης, η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το αίτημα διαγραφής, προσθέτοντας τη φωνή της σε αυτές άλλων μελών του κόμματος.

Από τη δική του πλευρά, ο Κώστας Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ». «Ποτέ κανείς δεν έχει στείλει εξώδικο σε κόμμα που θέλει να ηγηθεί», είπε.

«Τραμπισμός αλά γκρέκα»

Ο Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε επίσης να συγκληθεί η Κ.Ε., αποδίδοντας στον Στέφανο Κασσελάκη και τους συνεργάτες «ποινικοποίηση της κομματικής ζωής», η οποία όπως είπε «εκφεύγει της αρμοδιότητας της Πολιτικής Γραμματείας».

«Οι ευθύνες για την ανοχή, που ο τραμπισμός αλά γκρέκα και η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής έφτασε σήμερα σε αυτό το επίπεδο, ανήκουν αποκλειστικά στον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του» τόνισε.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Κ.Ε. είχε θέσει ως προϋπόθεση για την υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος τον σεβασμό των συλλογικών οργάνων. Και υπογραμμίζοντας ότι απεστάλη από τον Στέφανο Κασσελάκη εξώδικο στα συλλογικά όργανα, και μάλιστα με την ιδιότητα του προέδρου, παρά το γεγονός ότι έχει εκπέσει της θέσης αυτής. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή, η οποία «θα αποφασίσει τα περαιτέρω».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

«Η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδρίασε σήμερα, μεταξύ άλλων, για να προχωρήσει η διαδικασία σχετικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου, και την ανάρτηση, σήμερα, του πόθεν έσχες των υποψηφίων, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Κ.Ε.

»Συνεπώς, διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος.

»Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό και επιστρέφεται ως απαράδεκτη.

»Επισημαίνεται ότι, στην απόφαση της Κ.Ε. της 21 Σεπτεμβρίου 2024, τίθεται ως προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους η κατάθεση πόθεν έσχες, ώστε να δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και σημειώνεται ότι “είναι επιτακτική ανάγκη, για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε”. Ως εκ τούτου, η κατάθεση των αναγκαίων υπογραφών, καθώς και αντιγράφου πόθεν έσχες συνιστά ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα.

»Η Π.Γ. συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12/10/2024 κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή προέδρου».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Γιάννος Κρανιδιώτης (δ) με τον γιο του Νικόλα που επίσης έχασε τη ζωή του στο αεροπορικό δυστύχημα (φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: 27 χρόνια από το θάνατο του οραματιστή πολιτικού και διαπρεπούς διπλωμάτη Γιάννου Κρανιδιώτη

14/09/2026 - 7:38μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»

14/09/2026 - 3:55μμ
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας καταθέτει στεφάνι για τα θύματα σε Βιάννο και Ιεράπετρα, 83 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα και την καταστροφή των χωριών. Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKNISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Απαράγραπτες οι ελληνικές απαιτήσεις για γερμανικές αποζημιώσεις

13/09/2026 - 3:14μμ
Από τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη, στο πλαίσιο της 90ής ΔΕΘ. Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: «Δεν έχω ταλέντο υποκριτικής» – Παροχές, συνεργασίες και Τουρκία

13/09/2026 - 2:03μμ
Ομιλία Μητσοτάκη από το Καστελόριζο, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (πηγή: ΕΡΤ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Καστελόριζο: Μήνυμα στην Άγκυρα για απειλές και αναθεωρητισμό

13/09/2026 - 12:34μμ
Από τη σύσκεψη στο δημαρχείο του Καστελλόριζου (φωτ.: Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος /EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καστελλόριζο: Μέσα στην επόμενη τετραετία κλείνουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα, λέει ο Κ. Μητσοτάκης – Όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη στο δημαρχείο

12/09/2026 - 4:28μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπύρος Χαλβατζής: Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ

12/09/2026 - 2:30μμ
Πρόσφυγες και μετανάστες στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανιών, τον Σεπτέμβριο του 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Return hubs στην Αφρική: Το σχέδιο απελάσεων που στηρίζουν Ελλάδα και Γερμανία

10/09/2026 - 12:53μμ
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 90ής ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από τη ΔΕΘ: Το πρόγραμμα των 7,5 δισ. και το μήνυμα για δεύτερη κάλπη

9/09/2026 - 6:27μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης για τριμερή: Μας ενώνει η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας

8/09/2026 - 5:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατερίνη: Η παράσταση στην ποντιακή διάλεκτο «Το νόημαν τη ζωής…» έκανε πρεμιέρα και κέρδισε το κοινό

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: glomex/ertnews)

Ζωγράφου: Νύχτα τρόμου για αντιδήμαρχο – Έκαψαν το αυτοκίνητό του έξω από την πολυκατοικία

40 λεπτά πριν
Ο π. Αθανάσιος Γιουσμάς κρατά στα χέρια του το σταυρό (φωτ.: «Νέα της Λέσβου»)

Ένας σταυρός από το Αϊβαλί, ένα όνομα που λείπει – Η ιστορία που συγκίνησε στη Μυτιλήνη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ)

Αλκέτ Ριζάι: Ανθρωποκυνηγητό για τον βαρυποινίτη – Δεν επέστρεψε στις φυλακές Δομοκού

2 ώρες πριν
Αναμνηστική φωτογραφία της οικογένειας Αλέξανδρου Ακριτίδη. Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης είναι καθιστός δεξιά και έχει στην αγκαλιά του την εγγονή του Βαλεντίνη. Πίσω του στέκονται η κόρη του Αυγή και ο γιος του Θεόδωρος. Αριστερά καθιστή η σύζυγός του Κλειώ πλαισιωμένη από τους γιους της Γιάννη (αριστερά) και Γιώργο (δεξιά). Πίσω της στέκονται ο γιος της Παναγιώτης με τη γυναίκα του Φωφώ. Από το αρχείο της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών

Αλέξανδρος Ακριτίδης: Ο μελλοθάνατος της Αμάσειας και η Κλειώ που έκλαιγε μόνη της

2 ώρες πριν
Η παραβολή των Δέκα Παρθένων σε τοιχογραφία της μονής Αγίου Νικολάου Φιλανθρωπηνών (πηγή: antifono.gr)

Στις δέκα παρθένους ΙΙ (Μέρος Α’)

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV