pontosnews.gr
Σάββατο, 19/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη σύγκληση της Κ.Ε. το Σάββατο για το «απαράδεκτο» εξώδικο Κασσελάκη

Θυελλώδης συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κατά την οποία ζητήθηκε η διαγραφή του από το κόμμα

8/10/2024 - 8:51μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για το ερχόμενο Σάββατο αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκλιση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφασιστεί η στάση των μελών απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Η Πολιτική Γραμματεία χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το εξώδικο του τέως προέδρου του κόμματος, μετά τη διαρροή του «πόθεν έσχες» του, και δημοσίευσε τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» όλων των υποψηφίων για τη ηγεσία.

Η αποστολή εξωδίκου από τον Στέφανο Κασσελάκη και το ενδεχόμενο να κινηθούν διαδικασίες διαγραφής του από το κόμμα ήταν στο επίκεντρο της κρίσιμης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην οποία επικράτησαν συνθήκες σύγκρουσης.

Μέλη της ομάδας των «100» ζητούσαν τη σύγκληση του οργάνου, απόρριψη της υποψηφιότητας του τέως προέδρου του, ακόμη και τη διαγραφή του.

Το θέμα έθεσε αρχικά η Ολγα Γεροβασίλη, ζητώντας την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Οι δύο λόγοι που επικαλείται η ομάδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των μελών της, για να θέσει ζήτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη είναι ότι υπογράφει σε επίσημο έγγραφο ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς αμφισβητεί την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, και ότι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ κινείται δικαστικά εναντίον του κόμματός του (με αφορμή τη διαρροή του «πόθεν έσχες»), κάτι που αποτελεί παραβίαση του καταστατικού, την ώρα που δηλώνει υποψήφιος για την ηγεσία του.

Κατά την παρέμβασή της, η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής για απόρριψη της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη. Η βουλευτής Θεσσαλονίκης κατήγγειλε τον τέως πρόεδρο του κόμματος ότι «εντείνει το κλίμα διάλυσης και σύγκρουσης» και πως «δεν σέβεται τις καταστατικές αρχές και αποφάσεις».

Επίσης, η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το αίτημα διαγραφής, προσθέτοντας τη φωνή της σε αυτές άλλων μελών του κόμματος.

Από τη δική του πλευρά, ο Κώστας Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ». «Ποτέ κανείς δεν έχει στείλει εξώδικο σε κόμμα που θέλει να ηγηθεί», είπε.

«Τραμπισμός αλά γκρέκα»

Ο Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε επίσης να συγκληθεί η Κ.Ε., αποδίδοντας στον Στέφανο Κασσελάκη και τους συνεργάτες «ποινικοποίηση της κομματικής ζωής», η οποία όπως είπε «εκφεύγει της αρμοδιότητας της Πολιτικής Γραμματείας».

«Οι ευθύνες για την ανοχή, που ο τραμπισμός αλά γκρέκα και η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής έφτασε σήμερα σε αυτό το επίπεδο, ανήκουν αποκλειστικά στον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του» τόνισε.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Κ.Ε. είχε θέσει ως προϋπόθεση για την υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος τον σεβασμό των συλλογικών οργάνων. Και υπογραμμίζοντας ότι απεστάλη από τον Στέφανο Κασσελάκη εξώδικο στα συλλογικά όργανα, και μάλιστα με την ιδιότητα του προέδρου, παρά το γεγονός ότι έχει εκπέσει της θέσης αυτής. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή, η οποία «θα αποφασίσει τα περαιτέρω».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

«Η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδρίασε σήμερα, μεταξύ άλλων, για να προχωρήσει η διαδικασία σχετικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου, και την ανάρτηση, σήμερα, του πόθεν έσχες των υποψηφίων, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Κ.Ε.

»Συνεπώς, διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος.

»Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό και επιστρέφεται ως απαράδεκτη.

»Επισημαίνεται ότι, στην απόφαση της Κ.Ε. της 21 Σεπτεμβρίου 2024, τίθεται ως προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους η κατάθεση πόθεν έσχες, ώστε να δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και σημειώνεται ότι “είναι επιτακτική ανάγκη, για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε”. Ως εκ τούτου, η κατάθεση των αναγκαίων υπογραφών, καθώς και αντιγράφου πόθεν έσχες συνιστά ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα.

»Η Π.Γ. συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12/10/2024 κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή προέδρου».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή – Εγκρίθηκε το πόρισμα της ΝΔ

17/07/2025 - 11:44πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση επί του πορίσματος για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή – Αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ

17/07/2025 - 11:12πμ
(Φωτ.: Pixabay / Lachmann-Anke )
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνές δίκαιο αλά τούρκα: Η Λιβύη κατέθεσε χάρτη με υφαλοκρηπίδα έως την Κρήτη

17/07/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Εξωτερικών: Καταδικάζουμε όλες τις επιθέσεις κατά αμάχων και θρησκευτικών χωρών στη Σουέιντα

16/07/2025 - 11:45μμ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης γίνεται δεκτός στην Τρίπολη της Λιβύης (φωτ.: Χ / 
Libya Review)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εποικοδομητική και ικανοποιητική» η επίσκεψη Γεραπετρίτη στη Λιβύη – Τι υποσχέσεις πήρε η Ελλάδα

15/07/2025 - 7:27μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώδικας Φορολογίας Περιουσίας: Στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπ. Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών

15/07/2025 - 3:36μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Άρση ασυλίας για Αυγενάκη και Παπαδόπουλο εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

15/07/2025 - 2:01μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κογκρέσο: Νομοσχέδιο προβλέπει την πρόσβαση των ΗΠΑ σε ακόμα 4 ελληνικές στρατιωτικές βάσεις

15/07/2025 - 10:56πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξεταστική για την περίοδο 1998-2025 προτείνει η ΚΟ της ΝΔ – Ξεκινούν οι έλεγχοι των κλιμακίων για επιδοτήσεις

14/07/2025 - 2:38μμ
(Φωτ. αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΣΥ: Ξεκινά η αξιολόγηση από τους ασθενείς – Δωρεάν γραμμή Υγείας 1566 από αύριο

14/07/2025 - 1:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταστροφές σε βαν της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Έπινγκ (πηγή: Χ / 
UK News in Pictures)

Αγγλία: Σοβαρά επεισόδια έξω από ξενοδοχείο για αιτούντες άσυλο

2 ώρες πριν
Λεπτομέρεια από την αφίσα

Οι Μικρασιάτες της Μυτιλήνης γιορτάζουν την Αγία Παρασκευή

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA /
Sean Gallup / POOL)

Στη Σλοβενία έγινε νόμιμη η υποβοηθούμενη αυτοκτονία – Προηγήθηκε δημοψήφισμα

4 ώρες πριν
Το μπαλκόνι του διαμερίσματος του Πέτρου Φιλιππίδη (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Σενάρια εμπρησμού για τη φωτιά στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη

4 ώρες πριν
Αφίσα για το 27ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων (πηγή: ΕΡΤ3)

27ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων: Δήλωση παρουσίας από το Βέρμιο, στη συνάντηση-θεσμό

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ23: «Χάλκινη» η Εμμανουηλίδου

5 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign