pontosnews.gr
Σάββατο, 31/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νετανιάχου: «Ακούσιο χτύπημα» η επίθεση στη ΜΚΟ – Διεθνής κατακραυγή για τους νεκρούς εργαζόμενους

Τα οχήματα που χτυπήθηκαν έφεραν το λογότυπο της ΜΚΟ και ήταν σε συνεχή επαφή με τις ισραηλινές δυνάμεις

2/04/2024 - 5:39μμ
Ο ουρανός του αυτοκινήτου της World Central Kitchen στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο οι εργαζόμενοι της ΜΚΟ (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Ο ουρανός του αυτοκινήτου της World Central Kitchen στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο οι εργαζόμενοι της ΜΚΟ (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τουλάχιστον επτά εργαζόμενοι της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης World Central Kitchen, από πέντε διαφορετικές χώρες σκοτώθηκαν όταν αεροπορικό χτύπημα του Ισραήλ έπληξε το κονβόι των οχημάτων τους στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε συνεχή επαφή με τις ισραηλινές δυνάμεις, ενώ συμμετείχαν στην διαδικασία παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας που έφτασε μέσω του Θαλάσσιου Διαδρόμου της Κύπρου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την οργάνωση, αλλά και τις φωτογραφίες από τον τόπο της τραγωδίας, τα οχήματα έφεραν το λογότυπό της ΜΚΟ και βρίσκονταν σε περιοχή όπου είχε συμφωνηθεί ότι δεν διεξάγονταν μάχες. Παράλληλα, μια παλαιστινιακή ιατρική πηγή είπε στο BBC ότι οι εργαζόμενοι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα που έφεραν το λογότυπο της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Εργαζόμενοι της World Central Kitchen στέκονται συγκλονισμένοι μπροστά στις σορούς των συναδέλφων τους, λίγο μετά το ισραηλινό πλήγμα που σκόρπισε το θάνατο στην ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Διεθνής κατακραυγή για το «ακούσιο χτύπημα»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε τι η αυτοκινητοπομπή της ΜΚΟ χτυπήθηκε ακούσια. «Συμβαίνει στον πόλεμο… και θα κάνουμε τα πάντα για να μην ξανασυμβεί αυτό το πράγμα», ισχυρίστηκε.
Στην επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις Βρετανοί υπήκοοι, μαζί με Αυστραλούς, Πολωνούς, Παλαιστίνιους εργάτες και έναν διπλό υπήκοο ΗΠΑ-Καναδά. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας είπε ότι αναμένει «πλήρη λογοδοσία», ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της World Central Kitchen την χαρακτήρισε μια «ασυγχώρητη επίθεση» και ανακοίνωσε ότι ο οργανισμός διακόπτει τις δραστηριότητές του στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι είναι «σοκαρισμένος και λυπημένος», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν σαφώς ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντεκ Σικόρκσι ζήτησε προσωπικά μια «επείγουσα εξήγηση» από τον Ισραηλινό πρεσβευτή Γιάκοβ Λίβνε και τον Ισραηλινό ομόλογό του Ισραέλ Κατζ σχετικά με τις αναφορές ότι ένας Πολωνός ήταν μεταξύ των νεκρών, ενώ ο η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Αντριέν Γουάτσον, προέτρεψε το Ισραήλ να «διερευνήσει γρήγορα τι συνέβη».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απότισε φόρο τιμής στους εργαζόμενους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχασαν τη ζωή τους και έστειλε τα «θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους τους».

Άνδρας κοιτά το εσωτερικό κατεστραμμένου αυτοκινήτου της World Central Kitchen από το «ακούσιο» ισραηλινό πλήγμα (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Πάνω από 200 εργαζόμενοι νεκροί

Ο πόλεμος στη Γάζα έχει οδηγήσει στο θάνατο τουλάχιστον 196 εργαζόμενους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας πριν από τη χθεσινοβραδινή επίθεση εναντίον των επτά εργαζομένων του WCK, σύμφωνα με στοιχεία από τη βάση δεδομένων της Aid Worker Security, που επικαλείται το BBC.

Από αυτούς, οι 174 εργάζονταν για τον ΟΗΕ, ενώ η ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα αναφέρει ότι τουλάχιστον πέντε μέλη του προσωπικού τους, μαζί με πολλά μέλη της οικογένειάς τους, έχουν σκοτωθεί.

Ποια είναι η World Central Kitchen

Η οργάνωση WCK ιδρύθηκε το 2010 από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Χοσέ Αντρές. Με έδρα τις ΗΠΑ, στοχεύει να παρέχει γεύματα σε περιοχές ανθρωπιστικών κρίσεων και εθνικών καταστροφών.

Τα τελευταία χρόνια ο Αντρές είχε συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια μιας αποστολής της WCK στην Ουκρανία. Η οργάνωση ήταν επίσης παρούσα στον απόηχο του σεισμού στην Αϊτή το 2010 και στο Πουέρτο Ρίκο τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν ο τυφώνας Μαρία σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους.

Η οργάνωση έχει σερβίρει 42 εκατομμύρια γεύματα μέσα σε 175 ημέρες στη Γάζα, περίπου 240.000 γεύματα την ημέρα.

Τον περασμένο μήνα, η WCK ήταν μέρος της πρώτης θαλάσσιας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: cfr.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Πράσινο φως από τις ΗΠΑ για πώληση 500 πυραύλων Patriot στην Ουκρανία – Πάνω από $2 δισ. το πακέτο

31/10/2026 - 9:22πμ
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Φεριντούν Σινιρλίογλου, τον περασμένο Φεβρουάριο, μιλά κατά τη διάρκεια συνεδρίου με τίτλο «Καταπολέμηση του αντισημιτισμού: αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων», στο Σεν Γκάλεν της Ελβετίας (φωτ.: EPA/GIAN EHRENZELLER)
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Στη μάχη διαδοχής ο Τούρκος Φεριντούν Σινιρλίογλου – Προηγείται η Γκρίνσπαν

31/10/2026 - 8:33πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία-Ουκρανία: Στην Κωνσταντινούπολη ο Ζελένσκι – Συνάντηση εργασίας με Ερντογάν

30/10/2026 - 11:52μμ
(Φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ενδιάμεσες εκλογές: Αριθμός ρεκόρ 47,9 εκατομμυρίων Αμερικανών έχει ήδη ψηφίσει

30/10/2026 - 10:25μμ
(Φωτ.: EPA / Angeles Visdomine)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Εμμένει στην άρνησή του να παραιτηθεί ο υπουργός Μεταφορών, μετά το δεύτερο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα σε λίγους μήνες

30/10/2026 - 9:03μμ
Υπάλληλος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του Ισραήλ μπροστά σε οθόνη με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης σε πραγματικό χρόνο, στο κέντρο καταμέτρησης στην Κνεσέτ, στην Ιερουσαλήμ, 28 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Το δύσκολο παζλ των 61 εδρών – Τα σενάρια για Νετανιάχου και Άιζενκοτ

30/10/2026 - 6:47μμ
Οι ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, στην Άγκυρα. Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν: Ρωγμές στις σχέσεις Ερντογάν και Αλίεφ – Τι έχει συμβεί

30/10/2026 - 3:47μμ
Δράκοντεια μέτρα ασφαλείας στην Ατλάντα της Τζόρτζια όπου αρχίζει σήμερα η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της G20 (πηγή: YouTube/
11Alive)
ΚΟΣΜΟΣ

G20: Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών στην Ατλάντα – Παρών ο Σεργκέι Λαβρόφ

30/10/2026 - 2:40μμ
Ειδικό πληκτρολόγιο κονσόλας παιχνιδιών της Binance στην έκθεση Crypto Expo Europe 2024, στο Βουκουρέστι, στις 4 Μαρτίου 2024 (φωτ.: EPA / Robert Ghement)
ΚΟΣΜΟΣ

Κρυπτονομίσματα: Κυβερνοεπίθεση 6,3 δισ. δολαρίων στην Binance – Προσωρινή αναστολή αναλήψεων

30/10/2026 - 2:23μμ
Άνθρωποι κάθονται έξω από το ισραηλινό Κοινοβούλιο, την Κνέσετ, στην Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA/ABIR SULTAN EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Αδιέξοδο μετά τις εκλογές – Πρώτος ο Νετανιάχου αλλά χωρίς πλειοψηφία στην Κνεσέτ

30/10/2026 - 9:45πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

16 λεπτά πριν
Συζήτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του International Institute for Strategic Studies, Μπάστιαν Γκίγκριχ (φωτ.: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Μητσοτάκης: Η εμπορική ναυτιλία δεν πρέπει να γίνεται όμηρος γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/psmAMACEIA/photos)

Οι Μωμόγεροι του Ποντιακού Συλλόγου Μανιακίου «Αμάσεια» στην Ονειρούπολη Δράμας

1 ώρα πριν
Εικόνα από την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Γλυφάδα που δέχθηκε εμπρηστική επίθεση, στο ύψος της λεοφώρου Βουλιαγμένης  (φωτ.: Δανάη Δαυλόπουλου/ EUROKINISSI)

Γλυφάδα: Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σε γνωστή αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/wokandapix-614097)

Μισθολογική διαφάνεια και ίση αμοιβή: Τι αλλάζει για εργοδότες και εργαζομένους από την 1η Νοεμβρίου 2026

2 ώρες πριν
Ο Αχιλλέας Αλφιεράκη, το1882, σε ηλικία 36 ετών (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:Akhilles-Alferaki.jpg)

Αχιλλέας Αλφιεράκη (1846-1919): Ο Έλληνας αριστοκράτης που έγινε δήμαρχος Ταϊγανίου και σπουδαίος μουσικοσυνθέτης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV