pontosnews.gr
Κυριακή, 4/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έχει ξεχάσει κανείς το ταλέντο, το γέλιο και την περσόνα της Τζέσυς Παπουτσή;

Η καλόκαρδη γυναίκα του θεάτρου, που έφυγε νωρίς. Γράφει ο Σπύρος Δευτεραίος

1/07/2023 - 12:58μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / NDP Photos)

(Φωτ.: EUROKINISSI / NDP Photos)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τζέσυ από το Γεσθημανή. Την φώναζαν έτσι από μικρή, και το κράτησε. Και όταν αποφάσισε να γίνει ηθοποιός, σε πείσμα όλων πέρασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ναι, σαν περσόνα φαινόταν λίγο ξένη για την νοοτροπία του συγκεκριμένου χώρου. Όμως ακόμα και το κλασικό ρεπερτόριο έχει ανάγκη από κωμικούς, και κυρίως καρατερίστες.

Και η Τζέσυ Παπουτσή διέπρεψε στο πρώτο, όμως στο Εθνικό έπαιξε και σε άλλα είδη. Και μάλιστα με επιτυχία.

Τα χρόνια του Εθνικού και ο πρώτος γάμος

Έγινε για πρώτη φορά γνωστή από τη θεατρική παράσταση Βάτραχοι του Αριστοφάνη που ανέβηκε το 1973 στο Εθνικό Θέατρο. Στην πρώτη σκηνή της χώρας, η ηθοποιός εργάστηκε για 20 χρόνια. Και στην ουσία εκεί έζησε τα πάντα. Όπως τον έρωτα με τον συνάδελφό της Θάνο Καληώρα.

Από τα χρόνια του Εθνικού (φωτ.: Facebook / ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ)

«Όταν ήμουν στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου σαν μαθητής, η Τζέσυ ήρθε σαν επαγγελματίας ηθοποιός και δούλευε στο χορό του αρχαίου δράματος. Γνωριστήκαμε, γιατί συνυπήρχαμε ο ανδρικός και ο γυναικείος χορός στη Λυσιστράτη του Μάνου Χατζιδάκι. Μια τυπική γνωριμία, όπως γνωρίζεσαι με όλα τα νέα παιδιά που έρχονται στο χώρο», είχε πει χαρακτηριστικά ο Θάνος Καληώρας. Και συνέχισε:

«Εκεί γνωριστήκαμε, πορευτήκαμε μαζί για 7-8 χρόνια και κάποια στιγμή σε μια παράσταση, αγαπηθήκαμε.

»Εκεί πια συνυπήρχαμε μαζί, ήταν η κολλητή μου φίλη. Ήξερε τα πάντα για μένα, τα λέγαμε όλα και ήταν η πιο αγαπημένη μου φίλη. Από την πρώτη μέρα δεν μπήκα στο τριπάκι να δω κάτι διαφορετικό, κι εκείνη με έβλεπε σαν φίλο, γιατί ήμασταν σε άλλους δρόμους», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Η κοινή μας ζωή ήταν καλή στην αρχή, στο τέλος δεν ήταν καλή, αλλά οι σχέσεις μας παρέμειναν πάρα πολύ καλές, γιατί είχαμε το παιδί και ουσιαστικά όλο το βάρος και όλη η αγάπη μας ήταν εκεί». Το ζευγάρι έζησε παντρεμένο για 11 χρόνια και απέκτησαν έναν γιο, τον Γιώργο, που είναι σκηνοθέτης στην τηλεόραση.

Η καλή συνάδελφος

«Παίζαμε μαζί για πολλά χρόνια στις παραστάσεις του Εθνικού. Την πειράζαμε συνεχώς και την φωνάζαμε «συντρέχτρα», γιατί όποιος αρρώσταινε από το θίασο, η Τζέσυ τα παρατούσε όλα και έτρεχε να τον επισκεφθεί στο σπίτι του, ενώ πιο πριν σταματούσε να προσευχηθεί και να ανάψει κερί στην εκκλησία. Ήταν γενικά άνθρωπος της εκκλησίας.

»Νήστευε, προσευχόταν, έκανε καλοσύνες, και ήταν πάντα στην ώρα της σε κάθε κυριακάτικη λειτουργία. Εννοείται πως πριν από κάθε παράσταση, έκανε τρεις φορές το σταυρό της. Συνεπής και καλή σε όλα της, από μικρή ακόμη που την ήξερα, κακή κουβέντα δεν έβγαινε από το στόμα της. Όταν ακουγόταν στην αίθουσα του Εθνικού γέλιο, ξέραμε ότι είναι η Τζέσυ και έχει έρθει για πρόβα. Πάντα παχουλή, με εκείνη τη χαρακτηριστική ελιά, και πάντα να αυτοσαρκάζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κάρμεν Ρουγγέρη.

Όταν έφυγε από το Εθνικό, ήταν ήδη αναγνωρίσιμη από τον κόσμο. Την βοήθησαν και οι τηλεοπτικές ερμηνείες, κυρίως σε β’ ρόλους.

Η Τζέσυ Παπουτσή δεν είχε πρόβλημα να τσαλακώσει την εικόνα της, ενώ υποδύθηκε μέχρι και τη μητέρα μεγαλύτερων συναδέλφων της. Άλλωστε το ζητούμενο δεν ήταν ο ναρκισσισμός και τα εξώφυλλα.

Από την παράσταση Ποια Ελένη (φωτ.: n-t.gr)

«Την εκμεταλλεύτηκαν πολλοί στο χώρο. Άνθρωποι που στήριξε και ευεργέτησε. Η Τζέσυ, πέθανε η μάνα της και την επόμενη μέρα βγήκε και έπαιξε. Η Τζέσυ, σκοτώθηκε όλο το σόι του άντρα της σε τροχαίο, και την ίδια μέρα βγήκε και έπαιξε. Ακούραστη και πιστή στην Τέχνη της μέχρι το τέλος. Ο πιο γενναιόδωρος ηθοποιός που πέρασε μάλλον ποτέ από το ελληνικό σανίδι», είχε πει ο Δημήτρης Αποστόλου με τον οποίον ήταν και κουμπάροι.

Το δεύτερο στεφάνι

Τα τελευταία εννέα χρόνια η Τζέσυ Παπουτσή ήταν παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό και στιχουργό Γιάννη Μανιό. Διατηρούσαν σχέση για περίπου 15 χρόνια – μέχρι τον Ιούνιο του 2009, οπότε και παντρεύτηκαν στα Σκόπια, κάτω από άκρα μυστικότητα. «Δεν θέλαμε να το μάθει κανείς. Ούτε τα στενά συγγενικά μας πρόσωπα δεν το ήξεραν, γιατί δεν θέλαμε να διαρρεύσει. Είμαστε 15 χρόνια μαζί και φέτος το καλοκαίρι αποφασίσαμε απλά και χωρίς άγχος να παντρευτούμε.

»Ο γάμος, που είναι πολιτικός, έγινε στην ελληνική πρεσβεία των Σκοπίων με την παρότρυνση της φίλης μου, η οποία είναι γραμματέας στη συγκεκριμένη πρεσβεία και έγινε και κουμπάρα μας. Βγάλαμε και τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, αλλά με κανέναν τρόπο δεν θέλουμε να δημοσιευτούν, γιατί τότε δεν θα ήταν… μυστικός» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

Η οικογενειακή τραγωδία

Το 2012 ένα δυστύχημα έκανε το ζευγάρι να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του. Η αδελφή του Γιάννη Μανιού έχασε τη ζωή της στην άσφαλτο, μαζί με τον άνδρα της και τα δυο τους παιδιά, 11 και 14 χρόνων. Το δυστύχημα συνέβη στο 11ο χλμ της εθνικής οδού Λαμίας-Άμφισσας, ενώ η οικογένεια πήγαινε στη Μονή Δαμάστα στον Μπράλο προκειμένου να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Σε συνέντευξή της το 2013, όταν την ρώτησαν γιατί φοράει συνεχώς μαύρα, η Τζέσυ Παπουτσή είπε ότι τα φοράει ως ένδειξη αγάπης στο σύζυγό της, Γιάννη, για την απώλεια της αδελφής του.

«Ναι, φοράω και θα το κάνω για πολύ καιρό ακόμη. Ο Γιάννης αξίζει όχι μόνο αυτό το ελάχιστο πράγματα, αλλά πάρα πολλά ακόμη. Μου φέρθηκε με μεγάλη αγάπη στην πορεία της ζωής μας. Είναι ουσιαστικός σύντροφος. Είναι το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. Συνεχίζω να πιστεύω και να σκέφτομαι ότι κάποιος λόγος υπήρχε γι’ αυτή την τραγωδία. Ήταν πολύ αγαπημένη οικογένεια. Δεν ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν να έμενε πίσω ένας από τους τέσσερις…», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Το άδικο φινάλε και η συνέχεια

Συγκλονιστική ήταν η αφήγηση της Τζέσυς Παπουτσή όταν σε τηλεοπτική της συνέντευξη είχε αναφερθεί στην περιπέτεια υγείας που πέρασε και πώς πάλεψε με τον καρκίνο.

«Εγώ πάντα από μικρή είχε τη δυνατότητα να επιλέξω, δηλαδή σηκωνόταν ο μπαμπάς μου την Κυριακή το πρωί κι έλεγε: “Εγώ πάω στην εκκλησία, όποιος θέλει έρχεται”». Και συνέχισε: «Εγώ πίστευα πάντα. Όταν μου έτυχε αυτό, έκανα το σταυρό μου και είπα: “Αν θες, Χριστέ μου να γυρίσω, να αγκαλιάσω τους ανθρώπους μου, να γυρίσω, αν δε θες…”. Κι έτσι γύρισα και είμαι μια χαρά. Είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο.

Η Τζέσυ Παπουτσή απεβίωσε την 1η Ιουλίου του 2018 από όγκο στον εγκέφαλο, σε ηλικία 67 ετών, μετά από 62 ημέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς». Η ηθοποιός μπήκε στο νοσοκομείο και όπως είπε ο Θάνος Καληώρας, έπεσε κατευθείαν σε κώμα, δεν είχε καμία επικοινωνία με το περιβάλλον.

Ο Θάνος Καληώρας είχε αποκαλύψει: «Δυστυχώς η νύφη μου τότε ήταν έξι μηνών έγκυος. Το μόνο παρήγορο είναι ότι με το που έφυγε η Τζέσυ γεννήθηκε η Τζεσούλα. Και μόνο το όνομά της που λες, σου έρχεται στο μυαλό η εικόνα και η πληθωρικότητά της».

Σπύρος Δευτεραίος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το μνημείο για τη σφαγή των Φιλίππων, με τα ονόματα των θυμάτων (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Κώστας Σαραϊδάρης)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

4 Οκτωβρίου 1941: Η σφαγή των Φιλίππων – Το προσφυγικό χωριό της Καβάλας που πνίγηκε στο αίμα

4/10/2026 - 9:16πμ
Ο Γιώργος Βακαλό στην εικαστική εκπομπή «Εικόνες», το 1979, με αφορμή έκθεσή του στο Πνευματικό Καλλιτεχνικό Κέντρο «Ώρα» για τα 40 χρόνια παρουσίας του καλλιτέχνη στην Ελλάδα (πηγή: ert.gr/ert-arxeio/giorgos-vakalo-2-oktovriou-1991/)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Γιώργος Βακαλό: Ο Κωνσταντινουπολίτης που μας έμαθε το design

2/10/2026 - 6:40μμ
Ο Νίκος Καζής είναι ο Πάρης και η Αντιγόνη Βαλάκου η Ιουλιέτα στο ανέβασμα του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» το 1961, από το Εθνικό Θέατρο (πηγή: Ψηφιακό Αρχείο Εθνικού Θεάτρου)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Νίκος Καζής: Ο ξεχασμένος ζεν πρεμιέ

1/10/2026 - 4:18μμ
Κατηγορούμενοι στο εδώλιο της Δίκης της Νυρεμβέργης, το 1945–1946. Στην πρώτη σειρά, από αριστερά, ο Χέρμαν Γκέρινγκ, ο Ρούντολφ Ες, ο Γιόαχιμ φον Ρίμπεντροπ και ο Βίλχελμ Κάιτελ (φωτ.: NARA / U.S. Army)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Δίκη της Νυρεμβέργης: 80 χρόνια από την ετυμηγορία που άλλαξε το διεθνές δίκαιο

1/10/2026 - 1:59μμ
Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ σε νεανική ηλικία, την 15η Φεβρουαρίου 1916 (φωτ.: Ernest Hemingway Photograph Collection, John F. Kennedy Presidential Library and Museum, Boston. Public Domain/EH 7743P)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

29 Σεπτεμβρίου 1922: Ο Χέμινγουεϊ φτάνει στην Κωνσταντινούπολη – Από τον ξεριζωμό της Μικρασιατικής Καταστροφής, «Στην προκυμαία της Σμύρνης»

29/09/2026 - 2:34μμ
(Εικ.: pikabu.ru)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ιωάννης Καποδίστριας: Δολοφονήθηκε σαν σήμερα το 1831 στο Ναύπλιο

27/09/2026 - 1:26μμ
Ο Νικόλαος Πλαστήρας έφιππος, στη Μικρά Ασία, γύρω στο 1922 (πηγή: commons.wikimedia.
org/wiki/
File:PLASTIRAS-1922)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

«Τσακίστε το Συναγερμό»: Το μανιφέστο Ποντίων, Μικρασιατών και Θρακών στην αναπληρωματική εκλογή Έβρου του ’53

27/09/2026 - 11:06πμ
Δείπνο της εκστρατείας «Golden Rule» στο Willard Hotel της Ουάσινγκτον, 24 Οκτωβρίου 1924 (φωτ.: 	
Library of Congress / National Photo Company Collection)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα, το 1924: Τα κύπελλα των ορφανών από τη Μικρασία σε δείπνο της Νέας Υόρκης

25/09/2026 - 2:12μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Κέρκυρα: Τιμήθηκαν τα 110 χρόνια από την άφιξη του σερβικού στρατού στα Ιόνια Νησιά

24/09/2026 - 4:55μμ
(Φωτ.: Facebook/ ΠΑΛΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Καίτη Μπελίντα: Το αηδόνι του μουσικού θεάτρου που «πέταξε» νωρίς

21/09/2026 - 5:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νεαρή ηθοποιός κλεισμένη σε κουτί κούκλας στην καλλιτεχνική και ακτιβιστική εγκατάσταση «Kid Tok Shop» της Διεθνούς Αμνηστίας Γαλλίας, στην πλατεία της Όπερας στο Παρίσι, στις 25 Νοεμβρίου 2025. Η δράση είχε στόχο την ευαισθητοποίηση για τις επιπτώσεις του TikTok στην ψυχική υγεία των νέων και την εκμετάλλευση των δεδομένων και των συναισθημάτων των χρηστών (φωτ.: EPA / Sadak Souici)

Social media: Όριο 15 ετών από το 2027 στην Ελλάδα – Τι σχεδιάζεται για γονείς και παιδιά

31 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/omilos.pontion.xorefton.kavalas?locale=el_GR)

Καβάλα: Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της βουλγαρικής θηριωδίας του 1941 στους Φιλίππους

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook.com/ArgonautesKilkis?locale=el_GR)

Ποντιακό θέατρο και γέλιο στην Κάτω Ποταμιά Κιλκίς από τους «Αργοναύτες»

2 ώρες πριν
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Πανάγος)

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ικανοποίηση για τον επαναπατρισμό των 48 κειμηλίων από τη Βουλγαρία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Greek Basketball League: Εύκολες νίκες για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

2 ώρες πριν
Κάτοικοι των Γανοχώρων της Ανατολικής Θράκης με τις οικοσκευές τους στην ακτή, καθώς ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, το 1922 (φωτ.: Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, Φωτογραφική Συλλογή Μιχάλη Τσάγκαρη / Γιώργος Λυκίδης)

Μουδανιά: Οι Σύμμαχοι πιέζουν, ο Βενιζέλος τηλεγραφεί – Η Ανατολική Θράκη αλλάζει χέρια

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV