pontosnews.gr
Δευτέρα, 21/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Απολογία Πέτρου Φιλιππίδη: Άπιστος υπήρξα, βιαστής όχι – Μας κατέστρεψαν, δεν έχουμε να φάμε

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης απολογήθηκε πότε ξεσπώντας σε λυγμούς και πότε με εκνευρισμό, απορρίπτοντας όλες τις κατηγορίες

9/01/2023 - 1:50μμ
Ο Πέτρος Φιλιππίδης έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη και ό,τι έχει μείνει από αυτό. Γεννήθηκα το 1962. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτήν τη θέση στα 60 μου χρόνια». Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε την απολογία του για τις τρεις πράξεις σεξουαλικής βίας που του καταλογίζονται ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός, σκηνοθέτης και θιασάρχης.

Τονίζοντας ότι έχει κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόταν, και κάνοντας εκτενή αναφορά στον τρόπο που μεγάλωσε και στο πώς έγινε ηθοποιός, πρόσθεσε ότι η ζωή του έχει καταστραφεί.

«Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δικής μου καταστροφής καταστράφηκαν και οι γύρω μου» υποστήριξε. Συναισθηματικά φορτισμένος και μιλώντας χαμηλόφωνα ενόσω καθόταν σε μια καρέκλα, ο Πέτρος Φιλιππίδης περιέγραψε τον εαυτό του ως κάποιον που τρέφει σεβασμό για τις γυναίκες.

Υποστήριξε ότι άπιστος υπήρξε, αλλά όχι βιαστής διότι δεν είχε κανέναν λόγο. Αφού υπογράμμισε ότι για εκείνον έχουν μιλήσει άνθρωποι που δεν τον ξέρουν, σημειώνοντας ότι είναι μια υπόθεση μεθοδευμένη και οργανωμένη, συνέχισε: «Δεν έχουμε να φάμε. Αυτό που ζω είναι μια τρέλα».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δήλωσε ότι δεν θέλει πλέον να έχει καμία σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την πικρία του. «Δούλευα πολύ σκληρά. Έκανα και καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες. Δεν είμαι πια αυτό που ήμουν. Δεν είμαι πια ηθοποιός. Δεν θέλω καμία σχέση με αυτό το χώρο. Τελείωσε για μένα, ούτε απ’ έξω δεν θέλω να περάσω. Τελείωσα με αυτό το χώρο. Δεν με πειράζει. Με πειράζει που με λένε βιαστή. Η κυρία Δροσάκη [σ.σ. μάρτυρας στη δίκη] ήρθε και είπε ότι ξέρει και για άλλο βιασμό. Αλλά όταν απειλήθηκε με μήνυση, το πήρε πίσω. Τα αυτιά μας όμως το άκουσαν!», σημείωσε.

Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου χέρι-χέρι προσέρχονται στο δικαστήριο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Αναφερόμενος σε συναδέλφους του, όπως η Μαριάννα Τουμασάτου και η Εβελίνα Παπούλια, και στις μαρτυρίες τους σχετικά με το χαρακτήρα του κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, σε άλλο σημείο της απολογίας του είπε: «Ήμουν κύριος. Αν υπήρξα νευρικός ναι, αν θύμωσα ναι. Δεν έβρισα. Το ξέρετε ότι δεν έχω βρίσει ποτέ ηθοποιό; Ο γιος μου δούλεψε ως γκαρσόνι και από αυτά που έβγαζε μου έστελνε και εμένα 10 ευρώ για να φάω κάτι.

»Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Είναι πολύ σκληρό. Οι μόνοι άνθρωποι που βοηθάγανε ήταν αυτοί στη κλούβα που με παίρνανε. Η φυλακή δεν είναι το κακό κρεβάτι ή το κλείδωμα. Η φυλακή σταματάει τη ζωή σου, σταματάει η καρδιά σου, τελειώνεις. Βλέπεις μπροστά σου το τέλος. Είσαι στο τέλος. Η γυναίκα αυτή στην οποία είμαι άπιστος ερχόταν στην Τρίπολη να μου φέρει αυτά τα 10 ευρώ του γιου μας. Μας τελειώσανε τα χρήματα, δεν έχουμε να φάμε. Δεν έχω δουλειά. Ποιος θα με πάρει;».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μίλησε και για την πρώτη καταγγέλλουσα, την ΑΜ, εξιστόρησε:

«Τη μητέρα της ΑΜ την πήρα στο θέατρο σαν χάρη στον κ. Μπιμπίλα – έκτοτε συνεργαστήκαμε 6 χρόνια. Λέει ότι της επεδείκνυα τα γεννητικά μου όργανα. Είναι δυνατόν; Και λέει ότι μετά από αυτό μου έφερε την κόρη της να την διδάξω στη σχολή; Τότε την γνώρισα την ΑΜ […].

»Την θυμάμαι αμυδρά μέσα στο θέατρο να πηγαινοέρχεται στα καμαρίνια. Ακόμα και μέσα στη σχολή, η ΑΜ έγινε πιεστική όσον αφορούσε τη σχέση μας. Προσπαθούσε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μου, ακόμα και κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Αυτό δεν μου άρεσε, γιατί θεωρούσα ότι εκτίθεμαι. Προσπαθούσα ευγενικά να της πω να μην το κάνει. Στα διαλείμματα καθόμουν μακριά. Μετά άρχισαν να αυξάνονται οι επισκέψεις της στο θέατρο. Τότε ήταν που είχα το ατύχημα, έσπασα τα πόδια μου και για δύο μήνες έμεινα στο κρεβάτι. Εμφανιζόταν κιόλας σε μένα αρκετά συχνά μέσα στο θέατρο και έκοβε βόλτες. Είχε μια ενοχλητική παρουσία».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης με τον δικηγόρο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ανέφερε: «Έχω συνεργαστεί με τόσο κόσμο. Δεν ακούστηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Τι να ακουστεί, ότι είμαι οξύθυμος, απαιτητικός, τελειομανής; Αυτό που είδα σε αυτή την αίθουσα ανάμεσα στους δικηγόρους δεν γίνονται στο θέατρο. Αν έχω εκνευριστεί; Βεβαίως. Αν έχω τσακωθεί; Βεβαίως. Αν έχω παίξει ξύλο; Δεν έχω, σας πληροφορώ. Πάντα ήθελα το καλύτερο για όλους. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί πρέπει να φύγουμε εμείς. Εκνευρίζονται όταν λέμε ότι είναι μεθοδευμένο και οργανωμένο. Αφού είναι. Αυτό που βλέπω εδώ είναι, ότι ούτε εδώ τους βγαίνει επί 10 μήνες τώρα. Πώς να τους βγει; Ήρθε η πρώτη καταγγέλλουσα και έχει πει 15 διαφορετικές εκδοχές του βιασμού, τον πρώτο τον ξέχασε, πώς γίνεται αυτό να τον ξεχάσει;».

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης πότε ξεσπώντας σε λυγμούς και πότε με εκνευρισμό και ανεβάζοντας το τόνο της φωνής του, αναφέρθηκε σε διάφορους ηθοποιούς που έχουν βρεθεί απέναντί του το τελευταίο διάστημα. «Αυτό που έρχονται όλοι και σε όλους έχω δείξει τα γεννητικά μου όργανα; Θα μου πεις εδώ σε λένε βιαστή αυτό σε ενοχλεί; Όλα με ενοχλούν», τόνισε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σητεία: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής – Μηνύματα 112 σε γύρω περιοχές

20/09/2026 - 10:16μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Βουλιαγμένη: Έχασε τη ζωή του 82χρονος μετά από καβγά για μια ξαπλώστρα

20/09/2026 - 7:45μμ
Στιγμιότυπo από τον Eθνικό Kήπο, στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Ελένη Ρόκου)
ΕΛΛΑΔΑ

Γεννήσεις στο κόκκινο: Φρενάρει η πτώση, αλλά το δημογραφικό δεν γυρίζει

20/09/2026 - 6:30μμ
(Φωτ. αρχείου: MotionTeam / Κώστας Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Συλλυπητήρια στην οικογένεια του 17χρονου μαθητή που κατέρρευσε στο σχολείο στο Πευκοχώρι

20/09/2026 - 5:03μμ
Η είσοδος των ΤΕΠ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Βριλήσσια: 14χρονος κινδυνεύει να χάσει νεφρό μετά από επίθεση συμμαθητή του

20/09/2026 - 3:09μμ
Κόσμος παρίσταται στην πολιτική κηδεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΕΛΛΑΔΑ

Το τελευταίο «σ’ αγαπώ» στη Μαργαρίτα Παπανδρέου – Συγκίνηση στο Α’ Νεκροταφείο

20/09/2026 - 2:22μμ
Γιατρός (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιατροί υπό ψηφιακό έλεγχο: Νέο app θα δείχνει τι επιτρέπεται να κάνει ο καθένας

20/09/2026 - 1:12μμ
Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών για την καταπολέμηση του ιού του δυτικού Νείλου, στο Παλαιό Φάληρο (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιός του Δυτικού Νείλου: «Ήρθε για να μείνει» – Τι αλλάζει η κλιματική κρίση

20/09/2026 - 12:24μμ
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Πέθανε ο 17χρονος που κατέρρευσε έξω από το σχολείο του στο Πευκοχώρι

20/09/2026 - 12:11μμ
Ρώσος πολίτης ψηφίζει σε εκλογικό τμήμα στο Ποντόλσκ, έξω από τη Μόσχα, κατά τη δεύτερη ημέρα των εκλογών για την Κρατική Δούμα (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρωσία: Κάλπες υπό τη σκιά της μαζικής επίθεσης με drones – Φαβορί το κόμμα Πούτιν

20/09/2026 - 10:51πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Istiklalden/instagram)

Όταν ο Ερντογάν τραγούδησε παραδοσιακό τραγούδι από τον Πόντο – Η μελωδία από τη Ριζούντα που ακούστηκε στη Σαμψούντα

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Super League: Το 5Χ5 ο Παναθηναϊκός – Νίκες για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Τραμπ για το Ιράν: «Εξετάζω αν και πότε θα ανατινάξω ολόκληρη τη χώρα» – Σε «φάση λήψης αποφάσεων» ο Αμερικανός πρόεδρος

8 ώρες πριν
(Φωτ.: xanthinews.gr)

Κομοτηνή: Για τις πατρίδες που χάθηκαν και τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν – Ημέρα μνήμης για τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Φωτιά στη Σητεία: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής – Μηνύματα 112 σε γύρω περιοχές

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)

Κώστας Γιουτίκας: Στηρίζουμε τη διεκδίκηση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV