pontosnews.gr
Πέμπτη, 16/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βουλή – Επιτροπή Θεσμών: Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση για το θέμα των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

1/09/2022 - 10:02μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ολοκληρώθηκε η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία είχαν προσκληθεί για ακρόαση, μετά από αίτημα των κοινοβουλευτικών ομάδων, πρόσωπα που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ή είχαν εμπλοκή με την λειτουργία της.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής, παρουσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ξεκίνησε στις 10:00 και ολοκληρώθηκε περίπου στις 21:00.

Η ακρόαση των προσκεκλημένων έγινε σε δύο ομάδες. Στην πρώτη μετείχαν οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων (2019-2022), Ιωάννης Ρουμπάτης (2015-2019), Θεόδωρος Δραβίλλας (2012-2015), και ο τέως γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Στη δεύτερη ομάδα μετείχαν ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, η εποπτεύουσα την ΕΥΠ εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Βασιλική Βλάχου, ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Κωνσταντίνος Τζαβέλλας και ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Χρήστος Ράμμος.

Κύκλοι της ΝΔ ανέφεραν πως η απόφαση να υπάρξουν δύο χωριστές διαδικασίες για την ακρόαση των μαρτύρων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προήλθε μετά από εισήγηση της πλειοψηφίας.

Ο εισηγητής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραγκούνης, μετά την ολοκλήρωση της απόρρητης συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με τις ακροάσεις των εμπλεκόμενων με την ΕΥΠ, δήλωσε: «Χωρίς να εισέρχομαι στην ουσία της υπόθεσης, διότι καταλαβαίνετε ότι δεσμεύομαι από την διαδικασία, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σήμερα βγήκαν κάποια πολύ χρήσιμα και ουσιαστικά συμπεράσματα. Πρώτα απ’ όλα η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εργαλειοποιήσει την υπόθεση Ανδρουλάκη κατάρρευσε. Αποσαφηνίσθηκε ότι ουδέποτε ο πρωθυπουργός ή το γραφείο του ενημερώθηκε ή ενημερώθηκαν για καμία απολύτως άρση. Και κυρίως, επιβεβαιώθηκε η νομιμότητα των επισυνδέσεων αφού τηρήθηκε απαρέγκλιτα ο νόμος και όλες οι προβλέψεις του. Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε ειδικότερα και διεξοδικά στην Εξεταστική Επιτροπή».

Καστανίδης: Τεράστια η επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών – Βαθιά θλίψη

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης δήλωσε: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για όσα απαράδεκτα συνέβησαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με ευθύνη αποκλειστική της κυβέρνησης. Οχυρωμένοι πίσω από την αρχή του απορρήτου, το οποίο δεν ισχύει έναντι της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, οι προσελθόντες για ακρόαση αρνήθηκαν την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας για τις υποθέσεις που σκανδαλωδώς έχουν εκτυλιχθεί τους τελευταίους μήνες και αφορούν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον δημοσιογράφο κ. Κουκάκη, καθώς και την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ.

»Αρνήθηκαν οποιαδήποτε πληροφορία κατά παράβαση του Συντάγματος και του νόμου, την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καθώς και στελέχη τη κυβέρνησης, διαβεβαίωναν ότι θέλουν να ριχθεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση.

»Αλλά πώς μπορεί να ριχθεί άπλετο φως, όταν ενοποιημένοι σε μια γραμμή έρχονται όλοι και πίσω από το απόρρητο, που δεν ισχύει επαναλαμβάνω έναντι της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αρνούνται την παροχή της οποιασδήποτε πληροφορίας; Πρόκειται για επιχείρηση συγκάλυψης τεράστιων ευθυνών».

Κατρούγκαλος: Προσπάθεια συγκάλυψης και ξεπλύματος των πολιτικών ευθυνών του πρωθυπουργού

Μετά την ολοκλήρωση συνεδρίασης της Επιτροπής, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε: «Όπως είχαμε προβλέψει, συνεχίστηκε η απέλπιδα προσπάθεια συγκάλυψης και ξεπλύματος των προσωπικών πολιτικών ευθυνών του κύριου Μητσοτάκη και στην Επιτροπή Θεσμών.

»Ενώ είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση ότι θα δίνονταν απαντήσεις σε αυτό το όργανο που ασκεί τον έλεγχο επί της ΕΥΠ, με το πρόσχημα του απορρήτου αρνήθηκαν όλα τα κυβερνητικά στελέχη –πρώην και νυν που ήταν παρόντα– να δώσουν οποιαδήποτε διευκρίνιση για τους λόγους εθνικής ασφάλειας τάχα, που οδήγησαν στην παρακολούθηση του κυρίου Ανδρουλάκη ή και για οποιοδήποτε άλλο θέμα το οποίο τους τέθηκε.

»Αυτό μολονότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ και οι προηγούμενοι διοικητές της ΕΥΠ επί κυβερνήσεων Σαμαρά-Βενιζέλου και ΣΥΡΙΖΑ σαφώς δήλωσαν και ότι θεωρούν ότι δεν μπορεί να προβληθεί το απόρρητο για οποιαδήποτε ερώτηση τίθεται στο πλαίσιο της επιτροπής θεσμών, και έδωσαν κατηγορηματική απάντηση ότι επί των ημερών τους δεν έγιναν παρακολουθήσεις πολιτικών, αντίθετα με τις υπεκφυγές των σημερινών στελεχών της ΕΥΠ ή αυτών που ασκούν έλεγχο επ’ αυτών.

»Γι’ αυτόν το λόγο αυτό εμείς ζητήσαμε να γίνει ψηφοφορία στην Επιτροπή Θεσμών για να ξεκαθαριστεί η ακριβής ερμηνεία του άρθρου 43 Α που επιτρέπει τον έλεγχο της ΕΥΠ και δηλώσαμε, μάλιστα με δήλωση του κ. Βούτση, όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία το ζήτημα, ότι θα προχωρήσουμε σε δήλωση καταγγελίας αυτό που θεωρούμε προσπαθεί ακύρωσης και υπονόμευσης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και ειδικά της επιτροπής θεσμών στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθεια συγκάλυψης».

Συντυχάκης: Για τις συνακροάσεις του ΚΚΕ ουδεμία θέση πήρε ούτε η πρώην, ούτε η νυν κυβέρνηση

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης δήλωσε: «Η κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία στα πλαίσια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας επέλεξε επί της ουσίας την συγκάλυψη του όλου θέματος. Επικαλέστηκαν, όλοι –και πρώην και νυν κρατικοί λειτουργοί– το απόρρητο. Εμείς θέσαμε το ζήτημα: όλα στο φως. Πλήρη διαφάνεια. Τα Πρακτικά στην δημοσιότητα. Εξέταση κατά μόνας. Και ανά θεματολογία. Ανδρουλάκης, υποκλοπές συνακροάσεις στο ΚΚΕ, δημοσιογράφοι. Το αρνήθηκαν.

»Η στάση όλων ήταν πλήρη συγκάλυψη. Απόρρητο. Εμείς θέσαμε καθαρά το ζήτημα ότι πρέπει να αποκαλυφθούν όλα τώρα και όχι μόνο αυτό. Να αποκαλυφθεί όλο το σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο για το οποίο την ευθύνη την έχουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που ψήφισαν αυτά τα νομοθετήματα και το θεσμικό πλαίσιο. Για τις συνακροάσεις του ΚΚΕ ουδεμία θέση πήρε ούτε η πρώην ούτε η νυν. Αντιθέτως υποτιμούν και απαξιώνουν το ζήτημα των συνακροάσεων.

»Σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη και μέσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και στην Εξεταστική Επιτροπή έτσι ώστε να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο. Δεν έχουμε αυταπάτες για το μέχρι πού θα φτάσει η υπόθεση, αλλά σε κάθε περίπτωση θα δώσουμε αυτή τη μάχη και κυρίως έξω στο λαό».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη 
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα  Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης, τα σενάρια για φθινοπωρινές κάλπες και το κλίμα στο γαλάζιο εσωτερικό

15/04/2026 - 10:25μμ
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Γιώργος Μυλωνάκης (φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Μυλωνάκης: Σοβαρή αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση της υγείας του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη

15/04/2026 - 3:29μμ
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργος Μυλωνάκης (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο Γιώργος Μυλωνάκης μετά από ρήξη ανευρύσματος

15/04/2026 - 11:52πμ
Ο  νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μακάριος Λαζαρίδης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής. Σάββατο 4 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαζαρίδης για πτυχίο: «Δεν απολογούμαι» – Σφοδρή πολιτική σύγκρουση και αιτήματα αποπομπής

14/04/2026 - 3:39μμ
Η τουρκική σημαία δίπλα στην ελληνική και την ευρωπαϊκή, στο υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: «Θρησκευτική η μειονότητα στη Θράκη» – Αντίδραση σε τουρκική ανάρτηση για την Ξάνθη

14/04/2026 - 3:14μμ
Η είσοδος του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικό «τείχος» της Αθήνας στις απειλές Φιντάν: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις – Κινδυνολογίες και απόπειρες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας δεν ωφελούν

13/04/2026 - 5:26μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Miguel Medina)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμανουέλ Μακρόν: Στις 24 και 25 Απριλίου θα επισκεφθεί την Αθήνα ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας

11/04/2026 - 11:57πμ
Εξωτερική άποψη της Μουφτείας Κομοτηνής (πηγή: facebook.com/Gumulcinemuftuluguu?locale=el_GR)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουφτεία Κομοτηνής: Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι γηγενής – Είμαστε όλοι Έλληνες πολίτες

10/04/2026 - 5:56μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θράκη: Διπλωματικό μπρα ντε φερ για την εκλογή των μουφτήδων – Νέα τουρκική πρόκληση

9/04/2026 - 4:58μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Social media: «Μπλόκο» για παιδιά κάτω των 15 ετών – Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις …εφ’ όλης της ύλης

8/04/2026 - 5:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: European Union)

Ευρωκοινοβούλιο: «Φρένο» στην Τουρκία – Στο επίκεντρο παραβιάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/TIBOR ILLYES)

Ουγγαρία: Ριζικές αλλαγές στα ΜΜΕ προαναγγέλλει ο Πέτερ Μάγιαρ μετά τη νίκη του

7 ώρες πριν
(Φωτ αρχείου: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Αίγιο: Άγρια επίθεση και απαγωγή άνδρα – Του άρπαξαν 7.000 ευρώ και τον εγκατέλειψαν στο νοσοκομείο

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Από την αφίσα της ταινίας Καποδίστριας του Γιάννη Σμαραγδή)

Ο «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή κατακτά τον κόσμο

7 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη 
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα  Μπόλαρη)

Τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης, τα σενάρια για φθινοπωρινές κάλπες και το κλίμα στο γαλάζιο εσωτερικό

8 ώρες πριν
Αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Serena στο Ισλαμαμπάντ, όπου φιλοξενήθηκαν συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν, 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sohail Shahzad)

ΗΠΑ-Ιράν: Διαψεύσεις για εκεχειρία και προτάσεις αποκλιμάκωσης στο τραπέζι

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign