pontosnews.gr
Σάββατο, 4/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεοδωρικάκος: Οι Τούρκοι λένε στους Σύριους «ή σας γυρνάμε πίσω ή περνάτε στην Ελλάδα»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την επέκταση του φράκτη στον Έβρο

24/08/2022 - 1:13μμ
(Φωτ. αρχείου)

(Φωτ. αρχείου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ιδιόμορφη απειλή σε βάρος της ακεραιότητας της πατρίδας μας και της ασφάλειάς μας, χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τις προσπάθειες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα μεταναστών από την Τουρκία, την οποία κατηγόρησε για συστηματική, μεθοδική και σύνθετη εργαλειοποίησή τους, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του AΝΤ-1 «Καλοκαίρι Μαζί».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στην οποία αποφασίστηκε η περεταίρω θωράκιση των συνόρων στον Έβρο και ανακοίνωσε ότι ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την επέκταση του φράκτη στον Έβρο, ενώ υπογράμμισε ότι μόνο τον Αύγουστο, ο οποίος ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, 25.000 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα μας.

Ο υπουργός σημείωσε, επίσης, ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει ζητήσει ακόμα συγγνώμη για το θέμα των 38 μεταναστών που διασώθηκαν στον Έβρο, καθώς, όπως επανέλαβε, η συγκεκριμένη νησίδα στην οποία η Ελλάδα κατηγορήθηκε ότι δεν επενέβη, οι συντεταγμένες με βάση τη Γεωγραφική Υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που είναι αρμόδια να μας πει που είναι η γραμμή των συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στον ποταμό Έβρο, δείχνουν ότι είναι μέσα στην τουρκική επικράτεια και τόνισε: «Απέναντι στην εργαλειοποίηση των μεταναστών από την Τουρκία και τα κυκλώματα των λαθρεμπόρων της ψεύτικης ελπίδας πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ακόμα ότι ένας μεγάλος αριθμός πλέον που επιχειρεί οργανωμένα και με διάφορα τεχνάσματα να έρθει στην Ελλάδα, είναι κυρίως από την Συρία και οι άνθρωποι υποχρεώνονται, καθώς τους τίθενται διλήμματα απ’ ότι φαίνεται από την πλευρά των τουρκικών αρχών, είτε να επιστρέψουν στη Συρία είτε να προωθηθούν προς την Ελλάδα.

Για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα, ανέφερε: «Το καλοκαίρι, το βάθος του ποταμού Έβρου σε πάρα πολλά σημεία, σε μήκος δεκάδων χιλιομέτρων, είναι πάρα πολύ χαμηλό, δεν είναι ούτε μισό μέτρο. Μπορεί κανείς να περάσει εύκολα και να βρεθεί στις νησίδες που βρίσκονται στο μέσον συνήθως του ποταμού Έβρο. Πηγαίνουν εκεί, δηλώνουν ότι κινδυνεύουν και προσπαθούν οι Ευρωπαϊκές Αρχές να πάρουν αποφάσεις, συνήθως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για να γίνει διαδικασία έρευνας διάσωσης. Οι άνθρωποι αυτοί δεν βρίσκονται σε πραγματικό κίνδυνο, η ζωή τους δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Τους αφήνουν τα οργανωμένα συμφέροντα και καλούν στη συνέχεια να τους πάρει η Ελληνική Αστυνομία. Θα επαναλάβω λοιπόν με κατηγορηματικό τρόπο: Η Ελληνική Αστυνομία βαρκάρης λαθρεμπόρων των ψεύτικων ελπίδων προς τους παράτυπους μετανάστες δεν πρόκειται να γίνει».

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της επέκτασης του φράκτη, λέγοντας ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες για να προχωρήσει το έργο, που είναι ευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, και σημείωσε: «Το ποτάμι διαμορφώνει ένα μήκος συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας γύρω στα 200 χιλιόμετρα. Τεχνητό εμπόδιο- φράχτης – υπάρχει στα 37.5 χιλιόμετρα, είναι 12 στο βόρειο μέρος, εκεί που τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι στεριά και στο νότιο τμήμα κλιμακωτά περίπου 25 χιλιόμετρα τα οποία κατασκευάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ αμέσως μετά το 2020. Η εμπειρία απέδειξε και η δουλειά των αρχών ασφαλείας της πατρίδας μας, της αστυνομίας και του στρατού μας ότι στα σημεία που έχει φτιάξει ο φράχτης τα πράγματα είναι εξαιρετικά πιο απλά. Αυτό το βασικό γεγονός και η επίμονη πίεση που υπάρχει στα σύνορά μας και η κλιμάκωση της απειλής, οδήγησε το ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό να πάρει την απόφαση στο να φτιάξουμε το τεχνητό φράγμα στο σύνολό του ποταμού Έβρου. Φυσικά σταδιακά, κλιμακωτά, γιατί είναι αδύνατον αυτό να γίνει από την μία μέρα στην άλλη, γιατί χρειάζονται πολύ σημαντικές χρηματοδοτήσεις».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι μέσα στον χειμώνα θα προστεθούν άλλοι 250 συνοριοφύλακες, στους εκατοντάδες που έχει προσλάβει η κυβέρνηση στον Έβρο, ενώ η απόφαση του ΚΥΣΕΑ είναι να αναβαθμιστούν και τα τεχνικά, ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης του ποταμού.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα του επεισοδίου με τους Γερμανούς τουρίστες στην Κρήτη και την σύλληψη των δύο Κρητικών που πρωταγωνίστησαν σε αυτό και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και όλοι οι επισκέπτες είναι απολύτως ασφαλείς, για να απολαμβάνουν την ομορφιά της πατρίδας μας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήσεις και άμεσος ανασχηματισμός της κυβέρνησης, με φόντο τον… ΟΠΕΚΕΠΕ

3/04/2026 - 1:00μμ
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντολή της Οικονομικής Εισαγγελίας για έρευνα στο σπίτι και το γραφείο του Γιάννη Παναγόπουλου

3/04/2026 - 12:16μμ
Τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο «μικροσκόπιο» 20 πολιτικά πρόσωπα – Αιτήματα για άρση ασυλίας και έρευνα υπουργών

3/04/2026 - 11:48πμ
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Ιδρύει νέο κόμμα – «Ραντεβού με την Ιστορία τον Σεπτέμβριο»

3/04/2026 - 12:25πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα δικογραφία για δύο εν ενεργεία βουλευτές – Στο επίκεντρο αίτημα άρσης ασυλίας

2/04/2026 - 1:44μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα επόμενα βήματα για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη κρίσιμες διαδικασίες για την άρση ασυλίας

2/04/2026 - 11:24πμ
(Πηγή: nis.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόρρητα αρχεία της ΕΥΠ: Οι εκθέσεις της ΚΥΠ για τον Ψυχρό Πόλεμο και τον «κομμουνιστικό κίνδυνο» (1953-1959)

1/04/2026 - 9:40μμ
Η ΚΟ της ΝΔ χειροκροτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το τέλος ομιλίας του στη Βουλή, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού. Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σενάρια ανασχηματισμού και εκλογών μετά τη «βόμβα» για άρση ασυλίας 11 βουλευτών

1/04/2026 - 8:52μμ
Η Μαρία Καρυστιανού δίνει συνέντευξη για τη δίκη για τα Τέμπη, 
Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Καρυστιανού: Ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος – «Αλήθεια και Δικαιοσύνη στην πρώτη γραμμή»

1/04/2026 - 8:28μμ
Τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα άρσης ασυλίας για 11 βουλευτές από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Στη Βουλή η δικογραφία

1/04/2026 - 12:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κρήτη: Συνελήφθη ανήλικος για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες στο Ηράκλειο

49 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Νίκη πρωτιάς ο Ολυμπιακός στη Λιόν

1 ώρα πριν
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» Χρύσα Μαυρίδου, ανάμεσα σε παιδιά ντυμένα με ποντιακές φορεσιές (φωτ.: Livemedia)

Θρυλόριο: Για μια ακόμη χρονιά τα παιδιά θα ψάλουν τα κάλαντα των Βαΐων – Με το βλέμμα στραμμένο στην ιστορία του Πόντου

2 ώρες πριν

«Οι Νεράιδες του Πόντου» στη Βέροια

2 ώρες πριν
(Φωτ.: jessicauchoas / Pixabay)

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιδιώκει να ανοίξει εκ νέου το Αλκατράζ ως φυλακή – Αναζητά μόλις 152 εκατ. δολάρια!

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τραμ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7, Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign