pontosnews.gr
Τρίτη, 17/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεοδωρικάκος: Οι Τούρκοι λένε στους Σύριους «ή σας γυρνάμε πίσω ή περνάτε στην Ελλάδα»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την επέκταση του φράκτη στον Έβρο

24/08/2022 - 1:13μμ
(Φωτ. αρχείου)

(Φωτ. αρχείου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ιδιόμορφη απειλή σε βάρος της ακεραιότητας της πατρίδας μας και της ασφάλειάς μας, χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τις προσπάθειες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα μεταναστών από την Τουρκία, την οποία κατηγόρησε για συστηματική, μεθοδική και σύνθετη εργαλειοποίησή τους, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του AΝΤ-1 «Καλοκαίρι Μαζί».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στην οποία αποφασίστηκε η περεταίρω θωράκιση των συνόρων στον Έβρο και ανακοίνωσε ότι ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την επέκταση του φράκτη στον Έβρο, ενώ υπογράμμισε ότι μόνο τον Αύγουστο, ο οποίος ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, 25.000 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα μας.

Ο υπουργός σημείωσε, επίσης, ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει ζητήσει ακόμα συγγνώμη για το θέμα των 38 μεταναστών που διασώθηκαν στον Έβρο, καθώς, όπως επανέλαβε, η συγκεκριμένη νησίδα στην οποία η Ελλάδα κατηγορήθηκε ότι δεν επενέβη, οι συντεταγμένες με βάση τη Γεωγραφική Υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που είναι αρμόδια να μας πει που είναι η γραμμή των συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στον ποταμό Έβρο, δείχνουν ότι είναι μέσα στην τουρκική επικράτεια και τόνισε: «Απέναντι στην εργαλειοποίηση των μεταναστών από την Τουρκία και τα κυκλώματα των λαθρεμπόρων της ψεύτικης ελπίδας πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ακόμα ότι ένας μεγάλος αριθμός πλέον που επιχειρεί οργανωμένα και με διάφορα τεχνάσματα να έρθει στην Ελλάδα, είναι κυρίως από την Συρία και οι άνθρωποι υποχρεώνονται, καθώς τους τίθενται διλήμματα απ’ ότι φαίνεται από την πλευρά των τουρκικών αρχών, είτε να επιστρέψουν στη Συρία είτε να προωθηθούν προς την Ελλάδα.

Για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα, ανέφερε: «Το καλοκαίρι, το βάθος του ποταμού Έβρου σε πάρα πολλά σημεία, σε μήκος δεκάδων χιλιομέτρων, είναι πάρα πολύ χαμηλό, δεν είναι ούτε μισό μέτρο. Μπορεί κανείς να περάσει εύκολα και να βρεθεί στις νησίδες που βρίσκονται στο μέσον συνήθως του ποταμού Έβρο. Πηγαίνουν εκεί, δηλώνουν ότι κινδυνεύουν και προσπαθούν οι Ευρωπαϊκές Αρχές να πάρουν αποφάσεις, συνήθως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για να γίνει διαδικασία έρευνας διάσωσης. Οι άνθρωποι αυτοί δεν βρίσκονται σε πραγματικό κίνδυνο, η ζωή τους δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Τους αφήνουν τα οργανωμένα συμφέροντα και καλούν στη συνέχεια να τους πάρει η Ελληνική Αστυνομία. Θα επαναλάβω λοιπόν με κατηγορηματικό τρόπο: Η Ελληνική Αστυνομία βαρκάρης λαθρεμπόρων των ψεύτικων ελπίδων προς τους παράτυπους μετανάστες δεν πρόκειται να γίνει».

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της επέκτασης του φράκτη, λέγοντας ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες για να προχωρήσει το έργο, που είναι ευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, και σημείωσε: «Το ποτάμι διαμορφώνει ένα μήκος συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας γύρω στα 200 χιλιόμετρα. Τεχνητό εμπόδιο- φράχτης – υπάρχει στα 37.5 χιλιόμετρα, είναι 12 στο βόρειο μέρος, εκεί που τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι στεριά και στο νότιο τμήμα κλιμακωτά περίπου 25 χιλιόμετρα τα οποία κατασκευάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ αμέσως μετά το 2020. Η εμπειρία απέδειξε και η δουλειά των αρχών ασφαλείας της πατρίδας μας, της αστυνομίας και του στρατού μας ότι στα σημεία που έχει φτιάξει ο φράχτης τα πράγματα είναι εξαιρετικά πιο απλά. Αυτό το βασικό γεγονός και η επίμονη πίεση που υπάρχει στα σύνορά μας και η κλιμάκωση της απειλής, οδήγησε το ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό να πάρει την απόφαση στο να φτιάξουμε το τεχνητό φράγμα στο σύνολό του ποταμού Έβρου. Φυσικά σταδιακά, κλιμακωτά, γιατί είναι αδύνατον αυτό να γίνει από την μία μέρα στην άλλη, γιατί χρειάζονται πολύ σημαντικές χρηματοδοτήσεις».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι μέσα στον χειμώνα θα προστεθούν άλλοι 250 συνοριοφύλακες, στους εκατοντάδες που έχει προσλάβει η κυβέρνηση στον Έβρο, ενώ η απόφαση του ΚΥΣΕΑ είναι να αναβαθμιστούν και τα τεχνικά, ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης του ποταμού.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα του επεισοδίου με τους Γερμανούς τουρίστες στην Κρήτη και την σύλληψη των δύο Κρητικών που πρωταγωνίστησαν σε αυτό και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και όλοι οι επισκέπτες είναι απολύτως ασφαλείς, για να απολαμβάνουν την ομορφιά της πατρίδας μας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη σε εκδήλωση μνήμης για τη Μαριέττα Γιαννάκου, 6 Νοεμβρίου 2023 
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Πλήρης ημερών απεβίωσε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής 

15/02/2026 - 2:13μμ
Ο Αναστάσης Παπαληγούρας (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιάννης Μωυσιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αναστάσης Παπαληγούρας

12/02/2026 - 9:52πμ
Εικόνα από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπου πραγματοποιήθηκε η 6η Σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Ερντογάν: «Ανοιχτά» τα ακανθώδη ζητήματα παρά τα βήματα προσέγγισης στην Άγκυρα – Casus belli, υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, μουσουλμανική μειονότητα, Κυπριακό

11/02/2026 - 8:09μμ
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα το 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με στόχο τη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας η σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

11/02/2026 - 8:39πμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο του 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μήνυμα κανονικότητας» η περιοδική συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Δεν θα συζητηθούν οι θαλάσσιες ζώνες

10/02/2026 - 10:30μμ
Ο Παύλος Πολάκης σε παλαιότερη φωτογραφία, όρθιος στην ολομέλεια της Βουλής ν/σ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προτείνει την άρση της ασυλίας του

10/02/2026 - 12:55μμ
Η Ελένη Καραγεωργοπούλου σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρελθόν η Ελένη Καραγεωργοπούλου για την Πλεύση Ελευθερίας – Ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή της στον Νικήτα Κακλαμάνη

10/02/2026 - 11:18πμ
O Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή, σε ενημέρωση για το συμβάν στη Χίο. Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Δεν προκύπτει ενέργεια pushback στο συμβάν της Χίου

6/02/2026 - 4:45μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου, 7 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 11 Φεβρουαρίου – Στην Άγκυρα το 6ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

5/02/2026 - 2:21μμ
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Χίου, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Αναγνώστου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για τη Χίο – Πλεύρης: Μόνοι υπεύθυνοι οι δολοφόνοι διακινητές

4/02/2026 - 1:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σε φιλανθρωπική εκδήλωση στη Λευκωσία, το 2013 (φωτ.: Christos Panayides / commons.wikimedia.org)

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Και τα γαλλικά ΜΜΕ αποχαιρετούν την αγαπημένη τους σπουδαία Ελληνίδα

17 λεπτά πριν
Ο Κον Θεοχαρίδης με τη σύζυγό του Κάθι συνεχίζουν ακούραστοι το φιλανθρωπικό έργο τους (φωτ.: TheGreekHerald.com.au)

Ομογένεια: Το άγγιγμα καλοσύνης του Κον Θεοχαρίδη αλλάζει τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων

46 λεπτά πριν
Άσκηση με πραγματικούς πυραύλους στον Περσικό, από τους Φρουρούς της Επανάστασης. Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Sepahnews)

Κλιμακώνεται η ένταση από το Ιράν: Γυμνάσια στα Στενά του Ορμούζ και απειλές Χαμενεΐ

54 λεπτά πριν
Πλημμύρες στο Βαρθολομιό από τον ποταμό Πηνειό. Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026   (φωτ.: ilialive.gr / Γιάννης Σπυρούνης)

Κακοκαιρία στην Ελλάδα: Κατολισθήσεις, πλημμύρες και εκκενώσεις – Ποιες περιοχές βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό

1 ώρα πριν
(Φωτ.: M Ameen / Pixabay)

Βρέφος έλαβε θεραπεία για όγκο όσο ήταν ακόμη μέσα στη μήτρα – «Σήμερα είναι τριών μηνών και χαρούμενος»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Lukas Coch)

Στον 2ο γύρο του Qatar Open ο Τσιτσιπάς

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign