pontosnews.gr
Δευτέρα, 8/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ποιο είναι το πιο ρατσιστικό κράτος στον κόσμο;

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

17/07/2022 - 2:57μμ
Επιβάτες λεωφορείου στην Καισάρεια επιτίθενται λεκτικά σε νεαρό άνδρα επειδή μιλούσε τσερκεζικά με τη μητέρα του (πηγή: yenisafak.com)

Επιβάτες λεωφορείου στην Καισάρεια επιτίθενται λεκτικά σε νεαρό άνδρα επειδή μιλούσε τσερκεζικά με τη μητέρα του (πηγή: yenisafak.com)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το έχουμε ξαναγράψει και υπάρχει κίνδυνος να γίνουμε ενοχλητικοί: Η Δύση, το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ για να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα που συνδέονται με τη γεωστρατηγική θέση που κατέχει η Τουρκία έχουν δημιουργήσει με την ανοχή και τη συνενοχή τους ένα «κράτος-τέρας» το οποίο «κατατρώει λαούς» και έθνη στο πέρασμά του.

Σαν να μην έφτανε που ο Αβδούλ Χαμίτ, οι Νεότουρκοι που τον διαδέχτηκαν και οι Κεμαλικοί που διαδέχτηκαν τους Νεότουρκους διέπραξαν τις γενοκτονίες των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, σαν να μην έφτανε που οι Κεμαλικοί –οι οποίοι ίδρυσαν το τουρκικό κράτος– συνέχισαν την πολιτική της εθνοκάθαρσης εναντίον των Νεστοριανών, των εναπομεινάντων Ελλήνων της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, αλλά και των Κούρδων.

Όταν ανέλαβαν ο Ερντογάν και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) όλοι μα όλοι, ακόμα και τα θύματα των Αβδούλ Χαμίτ – Νεοτούρκων-Κεμαλικών πίστεψαν ότι κάτω από την «ομπρέλα» του μετριοπαθούς ισλάμ που επαγγελόταν ο Ερντογάν θα μπορούσαν να απολαύσουν τα δικαιώματά τους που είχαν στερηθεί για δεκαετίες και αιώνες.

Γελάστηκαν όλοι τους, όπως και οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί που είχαν επενδύσει πολλά στο «μετριοπαθές» ισλάμ και στον Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος είχε ενδυθεί την προβιά του προβάτου, ενώ όπως αποδείχτηκε είναι λύκος και μάλιστα γκρίζος.

Το τουρκικό κράτος άρχισε να δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο, ειδικά μετά το 2015 οπότε στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015 το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) που εκφράζει κυρίως τους Κούρδους και σε κάποιο έστω και μικρό ποσοστό και τις άλλες εθνότητες που κατοικούν στην Τουρκία, όπως για παράδειγμα τους Τσερκέζους, έλαβε ποσοστό 13,1% και 80 έδρες, στερώντας την αυτοδυναμία από το ΑΚΡ του Ερντογάν.

Με τους παρακρατικούς του μηχανισμούς το τουρκικό κράτος –εκτός από την τρομοκρατία που ασκεί «παραδοσιακά» στους Κούρδους– άρχισε να κατατρομοκρατεί και άλλες εθνικές ομάδες.

Πρόσφατα, είδαμε τον νομάρχη της Τραπεζούντας να αποκλείει από τους εορτασμούς της κατάκτησης του πρωταθλήματος Τουρκίας από την τοπική ομάδα Τράμπζονσπορ έναν Έλληνα καλλιτέχνη, τον Ματθαίο Τσαχουρίδη, ο οποίος είχε προσκληθεί επίσημα – μάλιστα είχε κάνει και πρόβες πριν από την παράσταση.

Ο λόγος;

Ο πρόεδρος του Κόμματος Ζαφέρ (Νίκη) Ουμίτ Οζντάγ –ρατσιστής ο ίδιος, αν και κατάγεται από το Νταγκενστάν, του οποίου οι κάτοικοι μιλούν μια ιρανογενή γλώσσα–, τον κατήγγειλε δημοσίως, ότι η παρουσία του αποτελεί ντροπή για την Τραπεζούντα γιατί ο Έλληνας καλλιτέχνης συμμετείχε σε τελετές για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Το ίδιο διάστημα το τουρκικό κράτος απαγορεύει Έλληνες με καταγωγή από τον Πόντο να επισκεφθούν την περιοχή επειδή φοβάται ότι η επαφή τους με τους κατοίκους του Πόντου, και ειδικά με της περιοχής Τραπεζούντας, θα φέρει στην επιφάνεια το θέμα της εθνικής τους καταγωγής. Να σημειωθεί ότι ο νομός Τραπεζούντας σήμερα κατοικείται από εξισλαμισμένους ελληνικούς πληθυσμούς σε ποσοστό περίπου 80%, με αρκετές δεκάδες χιλιάδες από αυτούς να διατηρούν την ελληνική τους γλώσσα και ορισμένοι μνήμες από την ορθόδοξη πίστη των προγόνων τους.

Το ζήτημα είναι ότι όσοι κάτοικοι των περιοχών αυτών θέτουν δημοσίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το θέμα ελληνικής καταγωγής τους δέχονται μεθοδευμένες επιθέσεις από το τουρκικό παρακράτος.

Υπάρχει επώνυμη καταγγελία νεαρού από την Τραπεζούντα για επιθέσεις που δέχεται από τότε που έκανε ανάρτηση ότι είναι Έλληνας και ότι τον κορόιδευαν τόσα χρόνια αναγκάζοντάς τον να ενστερνιστεί την ιδεολογία του τουρκικού εθνικισμού.

Επιφυλασσόμεθα για τη δημοσιοποίηση του θέματος, μιας και ο ίδιος καταγγέλλει ότι απευθύνθηκε σε ελληνική διπλωματική Αρχή στην Τουρκία, είπε ότι απειλείται και τον αγνόησαν.

Ένα άλλο γεγονός που είδε το φως της δημοσιότητας λόγω κινητών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι αυτό που συνέβη στην Καισάρεια της Καππαδοκίας.

Εκεί, με βάση βίντεο που είδαμε στο διαδίκτυο, ένας νεαρός πολίτης της Τουρκίας τσερκεζικής καταγωγής δέχθηκε ρατσιστικά σχόλια από άτομο στο λεωφορείο επειδή μιλούσε στη γλώσσα του με τη μητέρα του. Σημειώνεται ότι στην πόλη της Καισάρειας και σε άλλα 16 χωριά γύρω απ’ αυτήν κατοικούν συμπαγείς πληθυσμοί Τσερκέζων, οι οποίο εγκαταστάθηκαν εκεί μετά τη μεγάλη φυγή που ακολούθησε τον ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1864, στον οποίο ηττήθηκε η Τουρκία. Με βάση τουρκικά δημοσιεύματα, και ο Χουλουσί Ακάρ που γεννήθηκε στην Καισάρεια  είναι τσερκεζικής καταγωγής.

Στο βίντεο που προαναφέρουμε βλέπουμε έναν επιβάτη του λεωφορείου να απευθύνεται σε έναν νεαρό και να λέει: «Αυτή η χώρα είναι η χώρα των Τούρκων, των Τούρκων! Όλα είναι τουρκικά, όχι τσερκεζικά».

Ο νεαρός, ο οποίος κάθεται δίπλα στη μητέρα του, ακούγεται να λέει φοβισμένος: «Δεν έγινε τίποτε αδελφέ, ευχαριστώ, ευχαριστώ».

Μετά ο επιβάτης σηκώνεται όρθιος και συνεχίζει με απειλητικό τόνο: «Αυτή η χώρα είναι η χώρα των Τούρκων, των Τούρκων! Όλα είναι τούρκικα, όχι τσερκεζικά. Δεν ομιλείται δεύτερη γλώσσα σε αυτή τη χώρα. Είτε είναι Κούρδος, είτε Τσερκέζος… Όποιος κι αν είναι. Αυτή η χώρα είναι τουρκική.»

Το περίεργο είναι ότι ο ένας άλλος επιβάτης του λεωφορείου υποστηρίζει αυτόν που κάνει ρατσιστικές δηλώσεις λέγοντας: «Όταν μιλάει ένας δίγλωσσος, η χώρα αποσταθεροποιείται».

Όποιος θεωρήσει ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό κάνει λάθος. Η τουρκική κοινωνία δηλητηριάζεται κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο πολύ από τον τουρκικό ρατσισμό και τα φαινόμενα αυτά είναι καθημερινά.

Απλά τα είχε συνηθίσει ο κόσμος μέχρι τώρα γιατί είχαν ως στόχο μόνο τους Κούρδους και το τελευταίο διάστημα και τους πρόσφυγες.

Τώρα επεκτείνονται σε Έλληνες, Τσερκέζους, Άραβες και σε όποιον τολμήσει να ισχυριστεί δημόσια ότι δεν είναι Τούρκος.

Το τέρας που δημιούργησε η ανοχή και συνενοχή της Δύσης, έχει μετατραπεί σε μηχανή που συνθλίβει ανθρώπους και εθνικές ομάδες.

Ποιος θα το σταματήσει άραγε;

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Khaled Elfiqi
ΓΝΩΜΕΣ

Μονή Σινά: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

6/09/2025 - 9:36πμ
(Φωτ.: admie.gr)
ΓΝΩΜΕΣ

Περί καλωδίου και Τουρκίας

5/09/2025 - 3:43μμ
Η προσευχή της Αγίας Άννας και ο Ευαγγελισμός του Ιωακείμ. Ψηφιδωτό από το νάρθηκα του Καθολικού της Μονής Δαφνίου (πηγή: Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής – efada.gr)
ΓΝΩΜΕΣ

Στη γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου (Μέρος Α’)

2/09/2025 - 9:45πμ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EPA / Sergey Dolzhenko)
ΓΝΩΜΕΣ

Προς τι ο εκνευρισμός του Φιντάν;

31/08/2025 - 3:48μμ
Άγιον Όρος, Μονή Αγίου Παντελεήμονος (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΓΝΩΜΕΣ

Το Άγιον Όρος σε μετάλλαξη και το παρασκήνιο του Σινά

30/08/2025 - 8:58πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Vyacheslav Prokofyev / Kremlin  / Sputnik Pool)
ΓΝΩΜΕΣ

Για την Τουρκία όλα θα κριθούν στη Συρία

29/08/2025 - 3:38μμ
(Πηγή: Hans Leonhard Schäufelein & Adam Petri / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην Αιμορροούσα (Μέρος Γ’)

26/08/2025 - 9:23πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΓΝΩΜΕΣ

Το τίμημα των επιλογών μας

24/08/2025 - 3:59μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Ουκρανία: Ο κύβος ερρίφθη

23/08/2025 - 10:07πμ
Η αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης το 2016, για τον εορτασμό της πρώτης επετείου από την υιοθέτηση της Ατζέντας του 2030 και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (φωτ. αρχείου: UN Photo/Cia Pak)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο φόβος φυλάει τα έρημα

22/08/2025 - 3:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Eurobasket 2025: Στους «8» η Εθνική με σούπερ Γιάννη

5 ώρες πριν
«Τραβήξτε την κόκκινη γραμμή για τη Γάζα» το σύνθημα της μεγάλης διαδήλωσης στο Βέλγιο (φωτ.: EPA / Frederic Sierakowski)

Βέλγιο: Χιλιάδες διαδηλωτές στις Βρυξέλλες υπέρ των Παλαιστινίων

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Ασημένιες οι νεανίδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο στη Μάλτα

5 ώρες πριν
To «Ματωμένο Φεγγάρι» πάνω από την Ακρόπολη (φωτ.: EUROKINISSI)

Μαγεύει το «Ματωμένο Φεγγάρι» του Σεπτεμβρίου – Live η ολική έκλειψη σελήνης

5 ώρες πριν
Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας κοιτάζει το ρολόι του κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας (φωτ.: EPA / Robert Ghement)

Ρουμανία: Η κυβέρνηση «επέζησε» και ετοιμάζεται για σκληρά μέτρα

6 ώρες πριν
Πυκνός καπνός και φλόγες από τη φωτιά στη Λάρισα (φωτ.: onlarissa.gr)

Λάρισα: Φωτιά κοντά στο νέο κοιμητήριο και στις φυλακές

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign