pontosnews.gr
Σάββατο, 23/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βόρεια Κορέα: Ο Μπάιντεν είναι υπέργηρος και αδύναμος

Οξύτατη φραστική επίθεση εξαπολύει κατά Μπάιντεν η χώρα

10/04/2022 - 12:27μμ
(Φωτ.: EPA)

(Φωτ.: EPA)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Βόρεια Κορέα εξαπέλυσε οξύτατη φραστική επίθεση εναντίον του Αμερικανού προέδρου. Τον  χαρακτήρισαν «υπέργηρο» και «αδύναμο».

Αυτο σηνέβη αφού ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τον ρωσικό στρατό και τον Ρώσο πρόεδρο για εγκλήματα πολέμου. Προκάλεσε ωστόσο αμηχανία στην Ουάσινγκτον και σε άλλες δυτικές πρωτεύουσες στα τέλη Μαρτίου, όταν είπε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

«Τόσο ανεύθυνα σχόλια δεν θα μπορούσαν να γίνουν παρά από έναν απόγονο των γιάνκηδων, δεξιοτεχνών από παλιά στις επιθέσεις και τις ραδιουργίες», ανέφερε σε σχόλιό του, φορτωμένο βαριές προσβολές, το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, το KCNA, χθες Σάββατο.

Όμως επίσης «θα μπορούσε να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι έχει πρόβλημα στις διανοητικές του λειτουργίες, ότι τα ανεύθυνα σχόλιά του δεν είναι παρά απόδειξη της απερισκεψίας ενός υπέργηρου με άνοια», κατά το κείμενο, στο οποίο δεν αναφέρεται το όνομα του Αμερικανού προέδρου.

«Το μέλλον των ΗΠΑ μοιάζει σκοτεινό με κάποιον τόσο αδύναμο στην εξουσία», προστίθεται.

Η Πιονγκγιάνγκ υποστηρίζει ανοικτά τη Ρωσία, κράτος που συγκαταλέγεται στους λιγοστούς συμμάχους της σε διεθνές επίπεδο, στον πόλεμο στην Ουκρανία. Κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι βρίσκεται «στη ρίζα» της σημερινής κρίσης.

Δεν είναι σπάνιο τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας να καταφέρονται εναντίον ξένων ηγετών χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, ενίοτε ύβρεις. Ήδη, ο Τζο Μπάιντεν είχε χαρακτηριστεί «λυσσασμένος σκύλος» που καλό θα ήταν να «τον σκοτώσουν χτυπώντας τον με ρόπαλο» όταν ήταν ακόμη υποψήφιος για την προεδρία.

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, πριν από τις συνόδους κορυφής με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, είχε εισπράξει το κοσμητικό επίθετο «ξεμωραμένος», ενώ η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-χιε ήταν για τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ στην καλύτερη περίπτωση «κακιά μάγισσα».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο τελών υπό αναστολή καθηκόντων πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Οζγκιούρ Οζέλ απευθύνεται σε υποστηρικτές του από την οροφή λεωφορείου έξω από τα κεντρικά γραφεία του CHP στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/NECATI SAVAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός Σεισμός στην Τουρκία: 13 συλλήψεις για νοθεία και δωροδοκία στο συνέδριο του CHP

23/05/2026 - 11:00πμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Σάφερν της Νέας Υόρκης (φωτ.: EPA/ KENA BETANCUR)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμικός συναγερμός στις ΗΠΑ: Σχέδια για άμεσους βομβαρδισμούς στο Ιράν – Κατηγορίες από την Τεχεράνη για σαμποτάζ στις διαπραγματεύσεις

23/05/2026 - 8:57πμ
Ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία: Μάχη για το CHP, βουτιά της λίρας και πανικός στις αγορές

22/05/2026 - 3:26μμ
Άνθρωπος περνά μπροστά από ένα σπίτι καλυμμένο με αφίσες στην Αβάνα της Κούβας (φωτ.: EPA/ ERNESTO MASTRASCUSA)
ΚΟΣΜΟΣ

Κάγια Κάλας: Να σταματήσει ο έλεγχος και η απομόνωση του λαού της Κούβας

22/05/2026 - 8:36πμ
Ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παύση και τη φυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, το 2025 (φωτ.: EPA/ ERDEM SAHIN)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία: Ακυρώθηκε δικαστικά η εκλογή του Οζγκιούρ Οζέλ και το συνέδριο του CHP

22/05/2026 - 12:07πμ
(Πηγή: iea.org/)
ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: «Καμπανάκι» για ταχύτατη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου

18/05/2026 - 3:30μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα μείνει τίποτα» – Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν και φόβοι για γενικευμένη σύγκρουση

18/05/2026 - 11:24πμ
Ο Γιάσερ Αμπάς, γιος του Μαχμούντ Αμπάς, εξέλεγη στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:NY_reunión_Pte_Palestina_y_autoridad_Nal_Palestina-_Juan_D_Cano_09)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιάσερ Αμπάς: Στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ ο γιος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής

17/05/2026 - 1:50μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο συγκρότημα Τζονγκνανχάι, επίσημη κατοικία της κινεζικής ηγεσίας. Πεκίνο, 2 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Alexander Kazakov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Πούτιν πηγαίνει στην Κίνα μόλις έφυγε ο Τραμπ

17/05/2026 - 11:41πμ
Οχήματα περνούν μπροστά από ένα άδειο βενζινάδικο στην Αβάνα της Κούβας (φωτ.: EPA/Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: «Προστατευτείτε, αντισταθείτε, επιβιώστε και νικήστε» σε περίπτωση επίθεσης από τις ΗΠΑ

17/05/2026 - 9:20πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στα εγκαίνια της έκθεσης για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου (φωτ.: facebook.com/ercan.akpolat.3)

Οικουμενικός Πατριάρχης: Το αστρονομικό κόστος αποκατάστασης εμποδίζει τη διάσωση του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου

6 λεπτά πριν
Φωτογραφία των αρχών του 20ού αιώνα που απεικονίζει το κτήριο που στέγασε το Φροντιστήριο Τραπεζούντας κατά την τελευταία περίοδο λειτουργίας του, από το 1902 έως το 1921 (πηγή: el.wikipedia.org)

«Ταξίδι στον Πόντο της καρδιάς μας»: Μια δράση των μαθητών της Ε’ τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

32 λεπτά πριν
(Πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/)

Η Τουρκία απειλεί, Αθήνα και Ευρώπη παρακολουθούν…

58 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Σκληρός ποινικός ο 42χρονος που βρέθηκε με όπλα και χειροβομβίδες στο Μικρολίμανο

1 ώρα πριν
Ο αδικοχαμένος αεροπόρος Κώστας Ηλιάκης που χάθηκε πάνω από το Αιγαίο (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ/ΑΠΕ/ Γιώργος Λαμπράκης)

Κώστας Ηλιάκης: 20 χρόνια στο πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας

2 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί»)

Ο 7ος Μήνας Θεάτρου & Ελληνικού Λόγου συνεχίζεται με Ιάκωβο Καμπανέλλη: «Αυτός και το παντελόνι του» επί σκηνής

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign