pontosnews.gr
Δευτέρα, 18/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τροπολογία Μενέντεζ για τα τουρκικά drone – Δυσαρέσκεια και από τη Μόσχα

Τα χαρακτηρίζει απειλή για την ειρήνη στην περιοχή

6/11/2021 - 2:05μμ
Το τουρκικό UAV Bayraktar ΤΒ2 (φωτ. αρχείου: Bayraktar)

Το τουρκικό UAV Bayraktar ΤΒ2 (φωτ. αρχείου: Bayraktar)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ανακοίνωσε σήμερα δύο από τις τροπολογίες εξωτερικής πολιτικής που καταθέτει στον Νόμο περί Εθνικής Άμυνας Εξουσιοδότησης (NDAA).

Ως το κύριο μέσο για την έγκριση αμυντικών δαπανών για το έτος 2022, οι προτεινόμενες αλλαγές του προέδρου της επιτροπής στο NDAA επιδιώκουν να βελτιώσουν σημαντικά την ικανότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ να παρακολουθεί και να αξιολογεί τις επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια από τη διάδοση του προγράμματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) της Τουρκίας. καθώς και για την αποτροπή περαιτέρω εξαιρέσεων για την παράκαμψη του νόμου του 1992 που απαγόρευε τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν.

Με την τροποποίηση 907 απαγορεύει τη συνέχιση της χρήσης απαλλαγής από την εξαίρεση του άρθρου 907 του νόμου. Το άρθρο 907, το οποίο ισχύει από το 1992, απαγορεύει την περισσότερη βοήθεια προς την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν μέχρι να λάβει αποδεικτικά μέτρα για να σταματήσει όλους τους αποκλεισμούς και άλλες επιθετικές χρήσεις βίας κατά της Αρμενίας και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν προφανώς δεν έχει λάβει αυτά τα μέτρα, ωστόσο η βοήθεια προς αυτήν την κυβέρνηση έχει εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια.

«Καθώς το καθεστώς στο Μπακού, με την υποστήριξη της Τουρκίας, συνεχίζει να επιλέγει έναν δρόμο βίας αντί για μια ειρηνική διαδικασία διαπραγματεύσεων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, αυτή και όλες οι μελλοντικές διοικήσεις πρέπει  να σταματήσουν αυτού του είδους τη βοήθεια και να σεβαστούν πλήρως το άρθρο  907 του νόμου», είπε ο κ. Μενέντεζ. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους συναδέλφους μου για να βεβαιωθώ ότι το φετινό NDAA θα συνεχίσει να προωθεί τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, ενώ χρησιμοποιεί με συνέπεια τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών», πρόσθεσε..

Η επόμενη τροποποίηση αφορά το Πρόγραμμα Drone της Τουρκίας. Εξουσιοδοτεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πενταγώνο να κάνουν αναφορά σχετικά με τις εξαγωγές τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το 2018 και εάν αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη περιέχουν εξαρτήματα ή τεχνολογία που κατασκευάζονται από εταιρείες των ΗΠΑ. Η τροποποίηση απαιτεί επίσης από το κράτος να καθορίσει εάν οι εξαγωγές της Τουρκίας αποτελούν παραβίαση του Νόμου περί Ελέγχου Εξαγωγών Όπλων ή οποιουδήποτε άλλου νόμου ή κυρώσεων των ΗΠΑ.

Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στον περσινό πόλεμο μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν. Έκτοτε, η Πολωνία, το Μαρόκο και η Ουκρανία αγόρασαν τα Bayraktar TB2 και αρκετές άλλες χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, όπως η Αγκόλα, η Αιθιοπία, ο Νίγηρας, η Νιγηρία και η Ρουάντα.

«Οι πωλήσεις drone της Τουρκίας είναι επικίνδυνες, αποσταθεροποιητικές και απειλούν την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα», πρόσθεσε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ. «Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να αποτελούν μέρος αυτής της διαδικασίας και αυτή η τροπολογία είναι μια αναγνώριση ότι πρέπει να αποτρέψουμε τα αμερικανικά μέρη από το να συμπεριληφθούν σε αυτά τα τουρκικά όπλα».

Στο μεταξύ έχει διαρρεύσει βίντεο το οποίο δείχνει το κέντρο διοίκησης και ελέγχου ενός τουρκικού Bayraktar Tb2 το οποίο επιχειρεί πλησίον του Donbass, εν μέσω εκνευρισμού της Μόσχας για την πώληση drone τουρκικής κατασκευής στην Ουκρανία. ΟΙ εξαγωγές της Τουρκίας δεν έχουν ένθερμους υποστηρικτές ούτε στη Μόσχα.

🔴 Удар Байрактара 26 жовтня з командного пункту ЗСУ: "Ми знищили не одну, а дві російські гаубиці, російська ППО не змогла протидіяти"https://t.co/cHPsZFcplf

Це унікальне історичне відео – ось як бачився удар Байрактара з передового командного пункту ЗСУ pic.twitter.com/CgNUjh6bLH

— Цензор.НЕТ ✍️ (@censor_net) November 5, 2021

Πηγές: censor.net, ΚΥΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εμανουέλ Μακρόν: Ο Πούτιν δεν θέλει την ειρήνη, τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας θέλει (φωτ.: EPA/MIGUEL MEDINA / POOL MAXPPP OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Εμανουέλ Μακρόν: Ο Πούτιν δεν θέλει την ειρήνη, τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας θέλει

17/08/2025 - 11:59μμ
(Φωτ.: AA Photo/ turkiyetoday.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Φωτιά στα Δαρδανέλλια – Εκκενώθηκαν επτά χωριά

17/08/2025 - 11:00μμ
Ο Εμανουέλ Μακρόν συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία (φωτ.: EPA / Philippe Magoni)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών

17/08/2025 - 7:49μμ
(Φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Απόβαση» ΕΕ και ΝΑΤΟ στον Λευκό Οίκο για το ραντεβού Τραμπ-Ζελένσκι

17/08/2025 - 5:17μμ
Διαδηλωτές στέκονται απέναντι στους αστυνομικούς στη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Βελιγράδι (φωτ.: EPA/Andrej Cukic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Πέμπτη νύχτα βίαιων επεισοδίων σε διάφορες πόλεις, παρά την παραδοχή Βούτσιτς για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών

17/08/2025 - 10:35πμ
Τούρκοι αστυνομικοί χρησιμοποιούν σπρέι πιπεριού και δακρυγόνα για να απομακρύνουν διαδηλωτές από την πλατεία Ταξίμ, στη διάρκεια διαμαρτυρίας τον περασμένο Μάρτιο για τη φυλάκιση του πρώην δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Άγκυρα απορρίπτει την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία

17/08/2025 - 9:11πμ
Όχημα και αξιωματικός της εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA / Anna Rose Layden)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η ανάπτυξη της εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον με εντολή Τραμπ

16/08/2025 - 9:24μμ
Ουκρανή στέκεται μπροστά σε κατεστραμμένα αυτοκίνητα μετά από ρωσικό πλήγμα στην πόλη Ντρουζκίβκα, στην επαρχία Ντόνετσκ (φωτ.: EPA/Γραφείο Τύπου της 24ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Financial Times: Ο Πούτιν ζήτησε την αποχώρηση της Ουκρανίας από το Ντονέτσκ για να τελειώσει ο πόλεμος

16/08/2025 - 7:48μμ
Από αριστερά ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε χειραψία με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνάντησή τους στην Αλάσκα (φωτ.: EPA/Sergey Bobylev/Sputnik/Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Στόχος η απευθείας ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι

16/08/2025 - 3:46μμ
Από αριστερά ο Βλαντίμιρ Πούτιν καλωσορίζεται από τον Ντόναλντ Τραμπ μόλις έχει φτάσει στην Αλάσκα (φωτ.: EPA/Gavriil Grigorov/Sputnik/Kremlin POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα ο Ζελένσκι – Κοινό ανακοινωθέν Ευρωπαίων ηγετών για τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν

16/08/2025 - 12:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εμανουέλ Μακρόν: Ο Πούτιν δεν θέλει την ειρήνη, τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας θέλει (φωτ.: EPA/MIGUEL MEDINA / POOL MAXPPP OUT)

Εμανουέλ Μακρόν: Ο Πούτιν δεν θέλει την ειρήνη, τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας θέλει

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/ Οι αναμνήσεις μας Γαλανόβρύση)

3ο Αντάμωμα Απανταχού Γαλανοβρυσιωτών με ποντιακά και δημοτικά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: AA Photo/ turkiyetoday.com)

Τουρκία: Φωτιά στα Δαρδανέλλια – Εκκενώθηκαν επτά χωριά

3 ώρες πριν
Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε το 2016 στην εφ. «Πολίτης» και μάλλον την τράβηξε μέλος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ που βρισκόταν στην περιοχή (πηγή: facebook.com/Ιστορικές Μνήμες ΕΟΚΑ 1955-1959)

Ματωμένος Αύγουστος του ’74 στα Περβόλια της Πέρτσιενας στην Κύπρο – Οι Αμμοχωστιανοί παρασύρθηκαν από μια παραπλανητική είδηση

3 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/rizes.xalandriou)

Μικρασιατική βραδιά με τις «Ρίζες» Χαλανδρίου

4 ώρες πριν
Εικόνα από τα διόδια στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου (φωτ.: Δήμητρα Κούτρα/TOKLIK.GR/EUROKINISSI)

Δεκαπενταύγουστος 2025: Επιστρέφουν οι εκδρομείς του 4ημέρου στο κλεινόν άστυ

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign