pontosnews.gr
Κυριακή, 12/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές πλήρως αυτόνομης οδήγησης στην Κίνα (βίντεο)

10/07/2020 - 10:14μμ
Ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές πλήρως αυτόνομης οδήγησης στην Κίνα (βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Κίνα, στην προσπάθειά της να αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια και να δημιουργήσει υψηλότερα στάνταρ στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, προτρέπει τις εταιρείες να αναπτύξουν γρηγορότερα την αυτόνομη οδήγηση και καθορίζει νέα υψηλότερα στάνταρ για την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό των αυτοκινήτων.

Η αυτόνομη οδήγηση εξασφαλίζει την κίνηση του αυτοκινήτου χωρίς την παρέμβαση του οδηγού και θεωρείται η πιο αποτελεσματική πρόταση για την μείωση των ατυχημάτων.

Η WeRide, μια κινεζική εταιρεία που ειδικεύεται στην εξέλιξη της αυτόνομης κίνησης οχημάτων, ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη εταιρεία που ξεκίνησε τις δοκιμές οχημάτων χωρίς οδηγό στην Κίνα. Στη ασιατική χώρα επιταχύνεται η ανάπτυξη αυτόνομων τεχνολογιών και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον κλάδο αξιοποιούν τις δυνατότητες που έχουν για να κερδίσουν μερίδιο από τη νέα πίτα που θα δημιουργηθεί στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Με την υποστήριξη των αυτοκινητοβιομηχανιών Nissan, Renault και Mitsubishi, η WeRide δήλωσε ότι ξεκίνησε δοκιμές πριν από λίγες μέρες σε ανοιχτούς δρόμους σε μια καθορισμένη περιοχή της πόλης Γκουάνγκτζου, μετά τη λήψη της σχετικής άδειας από τις Αρχές.

Στην Κίνα, εταιρείες όπως η Pony.ai που υποστηρίζεται από την Toyota, η Baidu Inc και η Didi Chuxing δοκιμάζουν επίσης αυτόνομα αυτοκίνητα, αλλά όλες έχουν επιλέξει οι δοκιμές να γίνονται με την παρουσία ενός ή δύο οδηγών για ασφάλεια σε κάθε όχημα. Οι ειδικευμένοι οδηγοί που γνωρίζουν και την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης είναι σε ετοιμότητα για να παρέμβουν αν το σύστημα δεν ανταποκριθεί στις έκτακτες καταστάσεις που μπορεί να εμφανιστούν στη διαδρομή, καθώς και να ελέγχουν συνεχώς αν το όχημα κινείται με βάση τον αρχικό προγραμματισμό. Η WeRide ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει ένα απομακρυσμένο κέντρο για να πάρει τον έλεγχο των οχημάτων εάν χρειαστεί.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η Alphabet Inc Waymo δοκιμάζει επιβατικά οχήματα χωρίς οδηγό ασφαλείας. Η Nuro, μια άλλη εταιρεία, επιτρέπεται να δοκιμάζει οχήματα παράδοσης χωρίς οδηγό σε μικρή απόσταση στην Καλιφόρνια.

Η WeRide ακολουθεί αυτόνομο επίπεδο 4, στο οποίο το αυτοκίνητο μπορεί να χειριστεί όλες τις πτυχές της οδήγησης στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Waymo, Tesla Inc και Uber Technologies, επενδύουν δισεκατομμύρια στον κλάδο αυτόνομης οδήγησης. Ωστόσο, οι αναλυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσαν ότι θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί η εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας και το κοινό να εμπιστευτεί τα αυτόνομα οχήματα, αναφέρει το Reuters.

Αέρας
Παράλληλα, η Κίνα επανεξετάζει τους υποχρεωτικούς κανονισμούς για την ποιότητα του αέρα στο αυτοκίνητο για την προστασία της υγείας οδηγών και επιβατών. Αυτή η κίνηση ίσως να αυξήσει το κόστος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που εισάγουν οχήματα από αγορές χωρίς τέτοιους κανόνες, αναφέρει το Reuters.

Νέοι κανόνες για την ποιότητα του αέρα στο αυτοκίνητο στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο πιθανότατα θα προκαλέσουν και πονοκέφαλο και για τους προμηθευτές ανταλλακτικών, καθώς θα πρέπει να τροποποιήσουν τα προϊόντα τους για να ικανοποιήσουν τις νέες απαιτήσεις.

Η δοκιμή θα γίνεται μέσα στο αυτοκίνητο και αφού οι πόρτες είναι κλειστές για αρκετές ώρες. Οι επιστήμονες που έχουν αναλάβει τους ελέγχους θα εξετάζουν το επίπεδο των μολυσματικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένης της φορμαλδεΰδης και του βενζολίου.

Επίσης, στις προθέσεις της Κίνας είναι να εξετάζονται τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα και τα αυτοκίνητα βενζίνης χρησιμοποιούν περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές.

Ορισμένοι οδηγοί έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ακτινοβολία από αυτές τις ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά ένας αξιωματούχος της China Association of Automobile Manufacturers δήλωσε πέρυσι ότι αυτή η ακτινοβολία δεν θα βλάψει την ανθρώπινη υγεία.

Η Κίνα επιτρέπει επί του παρόντος σε παγκόσμιες μάρκες να πωλούν αυτοκίνητα χωρίς τοπική πιστοποίηση για πρότυπα ποιότητας αέρα εντός του αυτοκινήτου.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σπύρος Ρέκκας.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα κινητά τηλέφωνα είναι πλέον... προέκταση των εφήβων (φωτ.: EPA / Fazry Ismail)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η ΕΕ βάζει στο στόχαστρο το Instagram και το Facebook: «Το ατελείωτο σκρολάρισμα προκαλεί εθισμό»

10/07/2026 - 11:44μμ
H Αγγελική Τριανταφύλλου παραλαμβάνει το βραβείο της (φωτ.: EPO)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ελληνίδα επιστήμονας κέρδισε το Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026 – Η καινοτομία της άλλαξε τα ροφήματα βρώμης

3/07/2026 - 10:11πμ
Οι αστεροειδείς Δίδυμος και Δήμορφος, λίγα λεπτά πριν από την εσκεμμένη πρόσκρουση του διαστημοπλοίου DART της NASA, στο πρώτο πείραμα εκτροπής αστεροειδούς στην ιστορία (φωτ.: ESA / NASA
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Θα μας χτυπήσει αστεροειδής; Ο «γκουρού» της πλανητικής άμυνας δίνει μια καθησυχαστική απάντηση

27/06/2026 - 3:15μμ
(Πηγή: facebook.com/virtualtelescope)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ένας αστεροειδής-γίγαντας «φλερτάρει» με τη Γη το Σάββατο: Πώς και πότε θα είναι ορατός

25/06/2026 - 7:16μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Meta: Αποκαταστάθηκαν οι συνδέσεις των social media σε κάποιον βαθμό

24/06/2026 - 1:14πμ
Παραιτήσεις και πιέσεις στη Facebook λόγω Τραμπ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Meta: «Έπεσαν» Facebook, Messenger και Instagram – Άγνωστος προς στιγμήν ο λόγος

24/06/2026 - 12:47πμ
Το κρανίο ενός κοριτσιού ηλικίας περίπου 10 ετών, που βρέθηκε στον ταφικό χώρο Ουστ-Ίντα, στην περιοχή της λίμνης Βαϊκάλης στη Σιβηρία. Από τα λείψανά της οι επιστήμονες εντόπισαν ίχνη του αρχαιότερου γνωστού στελέχους του βακτηρίου της πανώλης (φωτ.: Angela Lieverse)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πριν από 5.500 χρόνια μια μυστηριώδης επιδημία σκότωνε παιδιά – Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τι ήταν

18/06/2026 - 12:04μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Νέο τεστ για τον HPV από το ΕΚΠΑ

14/06/2026 - 9:14μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ASCO 2026: Οι νέες θεραπείες που φέρνουν ελπίδα σε επιθετικές μορφές καρκίνου

13/06/2026 - 11:44μμ
(Φωτ.: Pexels / Negative Space)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παγκόσμια αναστάτωση σε Facebook, Messenger και Instagram – Προβλήματα πρόσβασης και στην Ελλάδα

12/06/2026 - 5:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Greek Orthodox Community of Melbourne and Victoria/Facebook)

Στη Θεσσαλονίκη οι νέοι της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης – Ένα ταξίδι γνωριμίας με την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας

56 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης - Αγίου Δημητρίου - Παλαιού Φαλήρου/Facebook)

Όταν η ποντιακή παράδοση γίνεται γιορτή – Ξεχωριστό γλέντι από την Ένωση Ποντίων «Η Μαύρη Θάλασσα»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook/ Colectividad Helénica Panelinion)

100 χρόνια «Πανελλήνιον»: Ένας αιώνας που κράτησε ζωντανή την ελληνική ψυχή στην Αργεντινή

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Βενεζουέλα: Στους 4.333 οι νεκροί από τον καταστροφικό διπλό σεισμό – Χιλιάδες παραμένουν χωρίς στέγη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ναύπλιο: Στη φυλακή οι δύο αστυνομικοί για τον τραυματισμό 20χρονου στην καταδίωξη στο Άργος

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΛΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ/Facebook)

Με ήχους ποντιακής λύρας αποκαλύφθηκε η νέα φανέλα της Εθνικής Ελλάδας – Η Μαρία Αραπίδου δίνει τον τόνο της καμπάνιας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign