pontosnews.gr
Τετάρτη, 26/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές πλήρως αυτόνομης οδήγησης στην Κίνα (βίντεο)

10/07/2020 - 10:14μμ
Ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές πλήρως αυτόνομης οδήγησης στην Κίνα (βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Κίνα, στην προσπάθειά της να αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια και να δημιουργήσει υψηλότερα στάνταρ στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, προτρέπει τις εταιρείες να αναπτύξουν γρηγορότερα την αυτόνομη οδήγηση και καθορίζει νέα υψηλότερα στάνταρ για την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό των αυτοκινήτων.

Η αυτόνομη οδήγηση εξασφαλίζει την κίνηση του αυτοκινήτου χωρίς την παρέμβαση του οδηγού και θεωρείται η πιο αποτελεσματική πρόταση για την μείωση των ατυχημάτων.

Η WeRide, μια κινεζική εταιρεία που ειδικεύεται στην εξέλιξη της αυτόνομης κίνησης οχημάτων, ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη εταιρεία που ξεκίνησε τις δοκιμές οχημάτων χωρίς οδηγό στην Κίνα. Στη ασιατική χώρα επιταχύνεται η ανάπτυξη αυτόνομων τεχνολογιών και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον κλάδο αξιοποιούν τις δυνατότητες που έχουν για να κερδίσουν μερίδιο από τη νέα πίτα που θα δημιουργηθεί στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Με την υποστήριξη των αυτοκινητοβιομηχανιών Nissan, Renault και Mitsubishi, η WeRide δήλωσε ότι ξεκίνησε δοκιμές πριν από λίγες μέρες σε ανοιχτούς δρόμους σε μια καθορισμένη περιοχή της πόλης Γκουάνγκτζου, μετά τη λήψη της σχετικής άδειας από τις Αρχές.

Στην Κίνα, εταιρείες όπως η Pony.ai που υποστηρίζεται από την Toyota, η Baidu Inc και η Didi Chuxing δοκιμάζουν επίσης αυτόνομα αυτοκίνητα, αλλά όλες έχουν επιλέξει οι δοκιμές να γίνονται με την παρουσία ενός ή δύο οδηγών για ασφάλεια σε κάθε όχημα. Οι ειδικευμένοι οδηγοί που γνωρίζουν και την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης είναι σε ετοιμότητα για να παρέμβουν αν το σύστημα δεν ανταποκριθεί στις έκτακτες καταστάσεις που μπορεί να εμφανιστούν στη διαδρομή, καθώς και να ελέγχουν συνεχώς αν το όχημα κινείται με βάση τον αρχικό προγραμματισμό. Η WeRide ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει ένα απομακρυσμένο κέντρο για να πάρει τον έλεγχο των οχημάτων εάν χρειαστεί.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η Alphabet Inc Waymo δοκιμάζει επιβατικά οχήματα χωρίς οδηγό ασφαλείας. Η Nuro, μια άλλη εταιρεία, επιτρέπεται να δοκιμάζει οχήματα παράδοσης χωρίς οδηγό σε μικρή απόσταση στην Καλιφόρνια.

Η WeRide ακολουθεί αυτόνομο επίπεδο 4, στο οποίο το αυτοκίνητο μπορεί να χειριστεί όλες τις πτυχές της οδήγησης στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Waymo, Tesla Inc και Uber Technologies, επενδύουν δισεκατομμύρια στον κλάδο αυτόνομης οδήγησης. Ωστόσο, οι αναλυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσαν ότι θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί η εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας και το κοινό να εμπιστευτεί τα αυτόνομα οχήματα, αναφέρει το Reuters.

Αέρας
Παράλληλα, η Κίνα επανεξετάζει τους υποχρεωτικούς κανονισμούς για την ποιότητα του αέρα στο αυτοκίνητο για την προστασία της υγείας οδηγών και επιβατών. Αυτή η κίνηση ίσως να αυξήσει το κόστος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που εισάγουν οχήματα από αγορές χωρίς τέτοιους κανόνες, αναφέρει το Reuters.

Νέοι κανόνες για την ποιότητα του αέρα στο αυτοκίνητο στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο πιθανότατα θα προκαλέσουν και πονοκέφαλο και για τους προμηθευτές ανταλλακτικών, καθώς θα πρέπει να τροποποιήσουν τα προϊόντα τους για να ικανοποιήσουν τις νέες απαιτήσεις.

Η δοκιμή θα γίνεται μέσα στο αυτοκίνητο και αφού οι πόρτες είναι κλειστές για αρκετές ώρες. Οι επιστήμονες που έχουν αναλάβει τους ελέγχους θα εξετάζουν το επίπεδο των μολυσματικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένης της φορμαλδεΰδης και του βενζολίου.

Επίσης, στις προθέσεις της Κίνας είναι να εξετάζονται τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα και τα αυτοκίνητα βενζίνης χρησιμοποιούν περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές.

Ορισμένοι οδηγοί έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ακτινοβολία από αυτές τις ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά ένας αξιωματούχος της China Association of Automobile Manufacturers δήλωσε πέρυσι ότι αυτή η ακτινοβολία δεν θα βλάψει την ανθρώπινη υγεία.

Η Κίνα επιτρέπει επί του παρόντος σε παγκόσμιες μάρκες να πωλούν αυτοκίνητα χωρίς τοπική πιστοποίηση για πρότυπα ποιότητας αέρα εντός του αυτοκινήτου.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σπύρος Ρέκκας.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κυκλοφοριακό: Μια μικρή αλλαγή στην ώρα έναρξης των σχολείων μειώνει το μποτιλιάρισμα

23/08/2026 - 12:00μμ
Ο Άουγκουστ Χορχ σε ένα αυτοκίνητο Horch πριν από το rebranding (πηγή: Bundesarchiv / commons.wikimedia.org)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Audi: Το πιο επιτυχημένο, περιπετειώδες, προσοδοφόρο (αλλά εν πολλοίς άγνωστο) rebranding!

19/08/2026 - 3:16μμ
(Φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΗΠΑ: Στο εδώλιο η Meta – 29 πολιτείες ζητούν έως 193 δισ. δολάρια για τις πλατφόρμες Facebook και Instagram

18/08/2026 - 2:50μμ
Το NGC 2392, το «Νεφέλωμα του Λιονταριού», μέσα από το υπέρυθρο βλέμμα του James Webb (φωτ.: NASA, ESA, CSA, STScI / Alyssa Pagan)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

James Webb: Το «Νεφέλωμα του Λιονταριού» βρυχάται στο Διάστημα – Η εντυπωσιακή νέα εικόνα

15/08/2026 - 5:56μμ
Η ολική έκλειψη Ηλίου, όπως έγινε ορατή στην Κορμπέρα ντ’ Έμπρε της Καταλονίας, στην Ισπανία, στις 12 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Marta Perez)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ολική έκλειψη Ηλίου: Η Ευρώπη βυθίστηκε στο σκοτάδι – Εντυπωσιακές εικόνες

13/08/2026 - 11:08πμ
Ολική έκλειψη Ηλίου, με το ηλιακό στέμμα να διακρίνεται γύρω από τον σκοτεινό δίσκο της Σελήνης (φωτ. αρχείου: NASA / Gopalswamy)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο ουρανός έχει διπλή παράσταση απόψε: Έκλειψη Ηλίου και Περσείδες – Οι ώρες για την Ελλάδα

12/08/2026 - 4:36μμ
(Φωτ.: Σάββας Παραγκαμιάν/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δράμα: Τρία νέα ενδημικά είδη στο σπήλαιο Αγγίτη

12/08/2026 - 1:27μμ
Απαραίτητα τα ειδικά γυαλιά για να δει κανείς την έκλειψη Ηλίου (φωτ. αρχείου: EPA / Rodrigo Sura)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

12 Αυγούστου: Ολική έκλειψη Ηλίου – Από ποιες περιοχές θα περάσει το «μονοπάτι της ολότητας»

11/08/2026 - 10:45μμ
Διάττοντες των Περσείδων διασχίζουν τον ουρανό πάνω από την Καλιφόρνια (φωτ.: NASA / Preston Dyches)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ολική έκλειψη Ηλίου και Περσείδες την ίδια νύχτα – Τι θα δούμε από την Ελλάδα

9/08/2026 - 6:25μμ
(Φωτ.: pixabay.com/
users/torstensimon-5039407/)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τεχνολογία: Από το 5G στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και του 6G

8/08/2026 - 3:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πινακίδα για τα έργα του μετρό στην Κυψέλη. Τρίτη 25 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Μετρό στην Κυψέλη: 3,5 μήνες ακίνητος ο μετροπόντικας – Οι καθιζήσεις που πάγωσαν τη διάνοιξη της Γραμμής 4

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Νέο χρυσό με ρεκόρ ο Χρήστου

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ασημένιο η Γκίκα στην πάλη

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Kristopher Harris / flickr.com / commons.wikimedia.org)

Ντόλι Πάρτον: Έφυγε από τη ζωή η εμβληματική και πλέον επιτυχημένη τραγουδίστρια της κάντρι – Και όχι μόνο

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Caroline Brehman)

Βέλγιο: Πρωτοφανής έξαρση σαλμονέλας με τουλάχιστον 306 κρούσματα

6 ώρες πριν
(Φωτ,: ΕΟΕ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ιστορικό χάλκινο μετάλλιο στο μπάντμιντον η Σωτηρίου

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV