Με τρικούβερτο ποντιακό γλέντι ολοκληρώθηκαν οι διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Σκύδρας, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Σκύδρας.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων, όταν η Λέσχη χόρεψε τον πυρρίχιο χορό σέρρα και τον ουρανό φώτιζαν πυροτεχνήματα.
Τις διήμερες εκδηλώσεις πλαισίωσαν τα χορευτικά τμήματα της Λέσχης, ο Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Σκύδρας «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακιωτών Μελίκης «Το Κωστί» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προφήτη Ηλία. Επίσης, παρουσιάστηκε το τμήμα εκμάθησης ποντιακής λύρας από τη Βίκυ Παπαδοπούλου-Μιχαηλίδου.
Οι παρευρισκόμενοι γλέντησαν με τους καλλιτέχνες Γιάννη Τσιτιρίδη στο τραγούδι, Μπάμπη Κεμανετζίδη στη λύρα, Κώστα Κακουλίδη στη λύρα και το τραγούδι, Αλέξανδρο Ζουντουρίδη στο νταούλι και τον Μάκη Ορφανίδη στα πλήκτρα.
- Φωτογραφίες logospellas.gr.
















