pontosnews.gr
Κυριακή, 15/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πολιτικοί πολιτικάντηδες και πολιτικοί απατεώνες

1/11/2014 - 9:00πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην ελληνική πολιτική σκηνή εμφανίστηκαν πολλοί πολιτικοί που περισσότερο έβλαψαν παρά βοήθησαν την Ελλάδα να γίνει σύγχρονο και ευνομούμενο κράτος. Η συνεχής φτώχεια και μιζέρια που επικρατούσε καθ’ όλον το βίο του νεοελληνικού κράτους έδινε τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να φτιάξουν το πολιτικό τους όνειρο και να ανελιχθούν πολιτικά. Οι Έλληνες, φύσει ενθουσιώδης και ευκολόπιστος λαός, παρασυρόταν εύκολα από τέτοιους πολιτικούς, αλλά στο τέλος της πολιτικής καριέρας τους έμενε η πικρία για όσα υποσχέθηκαν χωρίς τίποτε να γίνει πράξη.

Διακινδυνεύω να γράψω τη γνώμη μου για τη σημερινή μας πολιτική κατάσταση, κάτι που κάνω χωρίς φόβο τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια. Εύχομαι να αποδειχθούν λαθεμένες οι απόψεις μου και τα πολιτικά μας πράγματα να πάνε καλύτερα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας νέος πολιτικός αλλά δεν θα είναι ο νεότερος αν γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Πρόλαβε στα 35 του χρόνια να γίνει πρωθυπουργός ο Επαμεινώνδας Δεληγιώργης τον 19ο αιώνα, άρα ο Τσίπρας (αν γίνει σύντομα πρωθυπουργός) θα είναι δεύτερος ηλικιακά. Οι βίοι πολλών πολιτικών είναι παράλληλοι, και θα προσπαθήσω να αποδείξω ότι πολύ μοιάζουν οι πολιτικές βιογραφίες του Επαμεινώνδα Δεληγιώργη και του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν γνωρίζω αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει ιστορική συγκρότηση και κατάρτιση όπως θα έπρεπε για κάθε πολιτικό που ονειρεύεται να ανέβει στο πολιτικό στερέωμα. Οι πολίτες δεν έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε την συγκρότηση του κάθε πολιτικού, αν αυτά που υπόσχεται μπορεί και να τα κάνει. Ο Τσίπρας διακρίθηκε στις καταλήψεις σχολείων. Είναι ένα πολύ κακό παράδειγμα για τα νέα παιδιά. Να στηρίξεις την πολιτική σου ανέλιξη σε καταλήψεις και συλλαλητήρια. Πότε προλαβαίνεις να διαβάσεις, να μελετήσεις για να μπορέσεις να παίξεις τον πολιτικό σου ρόλο σωστά;

Ο Επαμεινώνδας Δεληγιώργης διακρίθηκε στον αγώνα έξωσης του Όθωνα και γρήγορα έγινε το ίνδαλμα της τότε χρυσής νεολαίας που είχε αρχηγό τον Οδυσσέα Ιάλεμο, εγγονό του Οδυσσέα Ανδρούτσου. Εκμεταλλεύτηκε το θόρυβο που ξέσπασε με τα μεταλλεία του Λαυρίου και έκανε σημαία του να διώξει τους εκμεταλλευτές Ιταλούς ιδιοκτήτες των μεταλλείων! Μια εκπληκτική φήμη συνάρπαζε τον ευκολόπιστο ελληνικό λαό που ονειρευόταν γρήγορα πλούτη αν αγόραζε μετοχές των μεταλλείων Λαυρίου.

Όπως συμβαίνει πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις, κάποιος έξυπνος εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που δημιουργούνται.

Ο έξυπνος στην περίπτωση αυτή ήταν ένας Έλληνας τραπεζίτης γνωστός αργότερα ως ευεργέτης, ο Ανδρέας Συγγρός. Ήλθε σε επαφή με την εταιρία των μεταλλείων Λαυρίου-Σερπιέρη, την οποία εξαγόρασε, και εκμεταλλεύτηκε την ακούσια βοήθεια του Δεληγιώργη, ο οποίος επί διετία εξήγειρε τη φαντασία του αδαούς ελληνικού λαού λέγοντάς του ότι τα μεταλλεία Λαυρίου εμπεριείχαν και χρυσό, άρα όσοι έπαιρναν μετοχές της εταιρείας γρήγορα θα γινόντουσαν πλούσιοι. Απίστευτη πολιτική δημοκοπία και φαντασία εξήγειρε τον ελληνικό λαό που έσπευσε μετά μανίας να αγοράσει τις μετοχές που ξεκίνησαν με 200 δρχ. και γρήγορα έφτασαν τις 400, ακόμη και τις 600 δρχ.

Ο Συγγρός άρχισε να πουλάει σε υψηλές τιμές, και όταν κόπασε η ζάλη και η μέθη υπήρχαν μόνο θύματα, όπως έγινε και επί των ημερών μας που χάθηκαν 35 τρισ. δρχ. από τα ελληνικά νοικοκυριά την δεκαετία του 1990-2000 μέσω του Χρηματιστηρίου. Ποιος δεν θυμάται τον υπουργό Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου, με τα καθαρά δόντια, να λέει ότι το Χρηματιστήριο θα φτάσει τις 7.000 μονάδες και τον (Κινέζο) πρωθυπουργό να ισχυρίζεται ότι η άνοδος του Χρηματιστηρίου αντανακλά την υγεία της ελληνικής οικονομίας;

Με τον ίδιο τρόπο που ο Δεληγιώργης κατέλαβε την εξουσία με τον ίδιο διώχτηκε, ενώ οι φοιτητές που τον ανέβασαν στην εξουσία λιθοβόλησαν ακόμη και την κατοικία του. Πέθανε πικραμένος σε ηλικία μόλις 50 ετών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο δεκανέας Hazel Wood (δεξιά) χαιρετά στρατιωτικά προτού παραλάβει ξύλινα κιβώτια που περιείχαν τα λείψανα Αμερικανών στρατιωτών, κατά τη διάρκεια τελετής επαναπατρισμού αγνοουμένων (MIA), στις 10 Ιουνίου 1996, στο αεροδρόμιο του Ανόι. 

Το Ανόι παρέδωσε στις ΗΠΑ, τα υποτιθέμενα λείψανα επτά αγνοουμένων. Τα λείψανα, τοποθετημένα σε φέρετρα καλυμμένα με την αμερικανική σημαία, μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στη Χαβάη για να γίνει η ταυτοποίησή τους (φωτ. αρχείου: Hoang Dinh NAM)
ΓΝΩΜΕΣ

Θα ξανακάνουν λάθος οι ΗΠΑ;

14/02/2026 - 10:11πμ
Πολεμικά πλοία σε άσκηση του τουρκικού ΠΝ (φωτ. αρχείου: Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας)
ΓΝΩΜΕΣ

Το ντόμινο των υποχωρήσεων

13/02/2026 - 3:55μμ
Το θαύμα των πέντε άρτων σε πίνακα του Giovanni Lanfranco (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στους πέντε άρτους (Μέρος Β’)

10/02/2026 - 9:53πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο ενώ ήδη αυτός και οι συνεργάτες του κάνουν σχέδια για την περιοχή μας (φωτ. αρχείου: EPA/Samuel Corum/POOL)
ΓΝΩΜΕΣ

Ανακατατάξεις στην περιοχή μας

8/02/2026 - 4:48μμ
(Φωτ.: EPA)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Τουρκία «χορεύει» την Αθήνα

7/02/2026 - 9:39πμ
(Φωτ.: EPA / Allison Dinner)
ΓΝΩΜΕΣ

Μεγάλη αλλαγή στο δόγμα των ΗΠΑ

6/02/2026 - 4:21μμ
Ο χορτασμός των πεντακισχιλίων (πηγή: Wikivorker / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στους πέντε άρτους (Μέρος Α’)

3/02/2026 - 9:34πμ
Στρατιώτης του συριακού στρατού κοντά στις γραμμές εμπλοκής με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από την πόλη Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, 23 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)
ΓΝΩΜΕΣ

Σε κίνδυνο οι μειονότητες στη Συρία

1/02/2026 - 4:04μμ
Μέλη της ελληνικής και της τουρκικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Λέσβου (φωτ.: EPA / Erdam Sahin)
ΓΝΩΜΕΣ

Τετελεσμένα δημιουργεί η Τουρκία με τις NAVTEX – Με τη σιωπή της κυβέρνησης

31/01/2026 - 9:31πμ
Οι γερουσιαστές
Richard Blumenthal (αρ.) και Lindsey Graham, τον Μάιο του 2025 στην Ουκρανία (φωτ. αρχείου: EPA/ UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE)
ΓΝΩΜΕΣ

Αλλάζει η στάση των ΗΠΑ στο Κουρδικό;

30/01/2026 - 3:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο Βαγγέλη Πρωτόπαππα/STR)

Οι «Άπω Ιωνία» γεφυρώνουν Ελλάδα και Ιαπωνία με ήχους από την Αρχαιότητα έως το ρεμπέτικο

27 λεπτά πριν
ΑΘΗΝΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αθήνα από την αφρικανική σκόνη – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: glomex)

Βιολάντα: Την Τρίτη απολογείται ο ιδιοκτήτης – Η ισχύς της έκρηξης ήταν σαν 185 κιλά ΤΝΤ, λένε οι ειδικοί

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Κατερίνα Ζωγραφιστού)

Τα ταξίδια του Νίκου Καζαντζάκη γίνονται διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Greek News USA/Στέλιος Λάμπρου)

Η ελληνική ομογένεια στο Νιου Τζέρσεϊ διασκέδασε στο 30ό Νησιώτικο Γλέντι του Αγίου Θωμά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Αργοναύτες Waiblingen/Jjphotography Ioannis Ioakimidis)

Σύλλογος Ποντίων Waiblingen «Οι Αργοναύτες»: Με την ευλογία του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα γιορτάστηκε η επέτειος 35 χρόνων από την ίδρυσή του

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign