pontosnews.gr
Πέμπτη, 19/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στρατός ΑΕ: Η ιδιωτικοποίηση των ενόπλων δυνάμεων

22/06/2013 - 10:15πμ
Απώλεια υπηρεσιακού οπλισμού εθνοφύλακα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τι επιδιώκουν όσοι στηρίζουν την δημιουργία “πολιτοφυλακών” στην Ελλάδα; Μα την ιδιωτικοποιηση και μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων! Απλά και ξεκάθαρα αυτός είναι ο στόχος όσο “ιλουστρασιόν” και αν είναι το περιτύλιγμα με το οποίο καλύπτουν τις προτάσεις τους.

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη πολιτοφυλακών. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών όπου η κατοχή όπλων χωρις λόγο και αιτία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Αυτό έχει αρχίσει να συμβαίνει και στην Ελλάδα όπου πολλά, πάρα πολλά όπλα βρίσκονται σε χέρια πολιτών χωρίς κανένα έλεγχο και άδεια!

Οι προτάσεις περί πολιτοφυλακής είναι το πρώτο βήμα μιας πολύ συγκεκριμένης προσπάθειας να παραχωρηθεί έργο των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιδιώτες.

Αν νομίζετε ότι όλα αυτά είναι “σενάρια επιστημονικής φαντασίας” διαβάστε τι…προσφέρει ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, υποτίθεται, με έδρα την Βόρεια Ελλάδα.

Γράφει στην ιστοσελίδα της:

“Αναλαμβανουμε υπευθυνα την προστασια κυβερνητικων αξιωματουχων & τη φρουρηση στρατηγικων σημειων.- αναλαμβανουμε αποστολες: προστασια μεταφορων συνοδειας

Παρεχουμε αμεση καλυψη καιριων θεσεων σε θεματα εθνικης ασφαλειας προκειμενου να ενισχυσει την αμυνα της χωρας. – ενισχυουμε τις ενοπλες δυναμεις σε αποστολες εκτος συνορων- υποστηριζουμε δυναμικα στην καταπολεμηση της τρομοκρατιας σε ολο τον κοσμο & ενισχυουμε τις προσπαθειες του κρατους για την εξαλειψη της.

Υπηρεσια προστασιας μαρτυρων προγραμμα προστασιας μαρτυρων)

Υπηρεσια εθνικης ασφαλειας (προγραμμα πρακτορων)

Υπηρεσια γενικων παρακολουθησεων

Υπηρεσια ερευνας & διασωσης (ομαδα ειδικων τακτικων & διασωσεων)

Υπηρεσια διωξης- υπηρεσια αντιτρομοκρατικης

Υπηρεσια τοπικης ασφαλειας

Υπηρεσια ηλεκτρονικου πολεμου

Υπηρεσια διαχειρισης ομηριας

Υπηρεσια εξουδετερωσης εκρηκτικων μηχανισμων” !!!

Τα όσα αναφέρει η εταιρεία είναι ασύλληπτα! Παρέχουν “αμεση καλυψη καιριων θεσεων σε θεματα εθνικης ασφαλειας προκειμενου να ενισχυσουν την αμυνα της χωρας, ενισχυουμε τις ενοπλες δυναμεις σε αποστολες εκτος συνορων- υποστηριζουμε δυναμικα στην καταπολεμηση της τρομοκρατιας σε ολο τον κοσμο & ενισχυουμε τις προσπαθειες του κρατους για την εξαλειψη της”; Από πότε όλα αυτά έχουν εκχωρηθεί σε ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα; Ή μήπως οι άνθρωποι που την “‘έστησαν”, γνωρίζουν κάτι παραπάνω;

Η Ελλάδα έχει Ένοπλες Δυνάμεις . Με πολύ καλό προσωπικό. Δεν χρειάζεται μισθοφόρους. Έχει και Σώματα Ασφαλείας που μπορούν να λειτουργήσουν σωστά αρκεί να βοηθηθούν και να στηριχθούν όπως πρέπει.

Θα μπορούσε να εξεταστεί σ΄ ότι αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και το ζήτημα της εφεδρείας. Που είναι τελείως διαφορετικό από τα όσα κάποιοι προσπαθούν να προωθήσουν.

Η “ιδιωτικοποίηση” έχει ξεκινήσει

Δεν είναι μυστικό ότι η συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με τις ΕΔ έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να γίνεται σε ατομικό επίπεδο,αλλά πλέον ο αριθμός εν ενεργεία στρατιωτικών που λόγω οικονομικής ανάγκης υποκύπτουν στον “πειρασμό” μιας δεύτερης και πιο καλοπληρωμένης δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα είναι μεγάλος.

Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι οι εταιρείες που στήθηκαν τα τελευταία χρόνια και έχουν ως αποστολή την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας σε πλοία που πλέουν στ΄ ανοιχτά της Σομαλίας. Οι φήμες ότι άνδρες ειδικών δυνάμεων των ΕΔ συμμετέχουν σε τέτοιου είδους αποστολές είναι έντονες και ουδέποτε έχουν κατηγορηματικά διαψευστεί.

Δεν είναι επίσης μυστικό ότι γνωστός επιχειρηματίας που ασχολείται με το θαλάσσιο τουρισμό είχε συζητήσει με τον τότε ΥΕΘΑ και σήμερα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλο,το ενδεχόμενο να δίνονται επισήμως μονάδες των ΟΥΚ για την προστασία των ελληνικών πλοίων έναντι κάποιου αντιτίμου. Με απλά λόγια ήθελαν να “νοικιάζουν” τα ΟΥΚ,προφανώς με κόστος μικρότερο απ΄ αυτό που χρεώνουν οι ιδιωτικές εταιρείες. Η ιδέα δεν προχώρησε,αλλά η συζήτηση άνοιξε για τα καλά.

Οι εταιρείες παροχής ασφάλειας πλοίων πάνε εξαιρετικά καλά, έχουν μεγάλα κέρδη,μικρό κόστος και πλέον μετά από νομοθετική ρύθμιση παρέχουν στους πελάτες τους νόμιμα ένοπλους συνοδούς-φρουρούς.

Τρελά κέρδη, μικρό κόστος για τις ανά το κόσμο BlackWater

Η τρέλα των ιδιωτικών στρατών έχει αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις παγκοσμίως.

Στα πλαίσια της γενικευμένης στρατηγικής των ιδιωτικοποιήσεων, αυξάνονται πλέον οι ιδιωτικές στρατιωτικές δυνάμεις. Όχι μόνο μέσα από τη μετατροπή των ίδιων των εθνικών στρατών σε μισθοφορικούς, αλλά και με την επέκταση των ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας και σεκιούριτι, που πλέον μεταβάλλονται σε μικρούς στρατούς.

•Στο Ιράκ, 180 εταιρείες χρησιμοποιούσαν 48.000 μισθοφόρους σε ποικίλες επιχειρήσεις, ακόμα και καθαρά πολεμικές, κατά το 2006!

•Οι Βρετανοί μισθοφόροι που συμμετείχαν στον πόλεμο του Ιράκ ήταν πολλές χιλιάδες, περισσότεροι από τους στρατιώτες του βρετανικού στρατού. Η Control Risk Group (CRG)  είναι η μεγαλύτερη εταιρεία «ασφαλείας» της Βρετανίας, δημιουργήθηκε πριν 30 χρόνια από τρεις πρώην πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και απασχολεί 700 άτομα ως μόνιμο προσωπικό.

•Το ίδιο το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε αφιερώσει ένα κονδύλι 1 δισ. $, για πέντε χρόνια, για την προστασία διπλωματών και αξιωματούχων του στο Ιράκ, ενώ η αμερικανική εταιρεία Blackwater εισέπραξε από την αμερικανική κυβέρνηση πάνω από 570 εκατ. $ σε πέντε χρόνια! Η Βlackwater χρησιμοποιούσε τεθωρακισμένα, αεροπλάνα και ελικόπτερα στις επιχειρήσεις της! Οι υπεργολαβίες του στρατού προς τις ιδιωτικές εταιρείες πολλαπλασιάζονται. Οι ίδιες εταιρείες αναλαμβάνουν όλο και περισσότερο τις τηλεπικοινωνίες του στρατού, την ασφάλεια των αεροδρομίων, καθώς  και τις «ανακρίσεις», δηλαδή τους βασανισμούς των κρατουμένων.

• Ένα άλλο μεγάλο “πλεονέκτημα” της χρησιμοποίησης των μισθοφόρων (που πληρώνονται από 250 έως χιλιάδες δολάρια την ημέρα) είναι, όπως αναφέρει ο Βρετανός εκπαιδευτής τους Τζων Τζεντς, πως κανένας δεν μιλάει γι’ αυτούς όταν σκοτώνονται. Κι  αυτό παρ’ όλο που από το 2003 έως το 2006 έχασαν τη ζωή τους 770 μισθοφόροι και χιλιάδες τραυματίστηκαν βαρύτατα.    

Πηγή: onalert.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία 20χρονου στην περιοχή της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, στον ανακριτή (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στην Καλαμαριά: Προφυλακίστηκε ο 23χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης που μαχαίρωσε τον 20χρονο

18/03/2026 - 6:26μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους της Αθήνας οι οδηγοί ταξί με πορεία προς το Σύνταγμα

18/03/2026 - 4:12μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη δίκη πρώην στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του οργανισμού, Ευάγγελος Σημανδράκος

18/03/2026 - 2:48μμ
Αστυνομικοί συνοδεύουν τον 23χρονο στον ανακριτή (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 20χρονου στην Καλαμαριά: Απολογείται αύριο ο 19χρονος φίλος του, σήμερα στην ανακρίτρια ο 23χρονος

18/03/2026 - 10:23πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Συννεφιές, βροχές, ακόμη και χιόνια στα ορεινά θα δούμε σήμερα

18/03/2026 - 8:00πμ
Απεργιακή συγκέντρωση αυτοκινητιστών ταξί της Αττικής, στα γραφεία του ΣΑΤΑ και πορεία στην πλατεία Συντάγματος, Τρίτη 17 Μαρτίου 2026  (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί: Συνεχίζεται η πανελλαδική απεργία και αύριο – Στους δρόμους οι οδηγοί για το νομοσχέδιο

17/03/2026 - 10:43μμ
Yποχρεωτικοί ψεκασμοί σε όλα τα οχήματα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, Τρίτη 17 Μαρτίου 2026  (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλίας Μάρκου)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στη Λέσβο για τον αφθώδη πυρετό: Σε καραντίνα όλο το νησί

17/03/2026 - 7:35μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στη Χαλκιδική: Σκελετός βρέθηκε σε λίμνη ξενοδοχείου

17/03/2026 - 5:10μμ
Η Έξοδος του Μεσολογγίου διά χειρός Παναγιώτη Ζωγράφου
ΕΛΛΑΔΑ

«Στο ένδοξο αλωνάκι. Μεσολόγγι 1826, Έξοδος»: Έκθεση από τα ΓΑΚ και την Εθνική Βιβλιοθήκη, με αφορμή τη 200ή επέτειο

17/03/2026 - 4:22μμ
(Φωτ.: EPA / Clemens Bilan)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιόχαν Βάντεφουλ: Το Βερολίνο πρόθυμο να συνεισφέρει στην αποκλιμάκωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

17/03/2026 - 3:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Θεσσαλονίκη: Αυτοψία στο υπό κατασκευή Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος

5 ώρες πριν
Ο Αντόνιο Γκουτέρες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις Βρυξέλλες. 18 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)

Κυπριακό: Δέσμευση Γκουτέρες για πρόοδο έως το τέλος της θητείας του – «Στόχος η ουσία» λέει ο Χριστοδουλίδης

6 ώρες πριν
(Φωτ.: FIBA)

Basketball Champions League: Έκανε το 6/6 η ΑΕΚ – Νίκησε την Άλμπα στο Βερολίνο

6 ώρες πριν
Νεκροφόρα που μεταφέρει το φέρετρο του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β' διασχίζει πλήθος πιστών έξω από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στην Τιφλίδα. 18 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / David Mdzinarishvili)

Τέλος εποχής για τη Γεωργία: Λαοθάλασσα στο τελευταίο αντίο στον Πατριάρχη Ηλία Β’

6 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / ERTsports)

EBNL: Έχασε στη Βαρσοβία ο Ηρακλής – Στο Ιβανώφειο η πρόκριση

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Anadolu)

Ενεργειακός πόλεμος: Το Ιράν χτυπά εγκαταστάσεις στον Κόλπο – Μεγάλες ζημιές στο Κατάρ

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign