pontosnews.gr
Τετάρτη, 5/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τι είπαν Παρχαρίδης και Σαμαράς για τις συντάξεις των Ποντίων

19/03/2013 - 6:08μμ
Τι είπαν Παρχαρίδης και Σαμαράς για τις συντάξεις των Ποντίων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Συνάντηση του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργου Παρχαρίδη με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, για το θέμα της διακοπής των συντάξεων των ανασφάλιστων  υπερηλίκων νεοπροσφύγων.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 εδώ στην  Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργος Παρχαρίδης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Παρχαρίδης δήλωσε στον Πρωθυπουργό ότι ο νόμος  4093/2012  είναι άδικος, απάνθρωπος, απαράδεκτος και εγκληματικός, γιατί οδηγεί  κατευθείαν στον θάνατο τους υπερήφανους αυτούς  Έλληνες. Οι Έλληνες αυτοί, διατήρησαν όπως είναι γνωστό, στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, πριν έρθουν στην μητέρα Ελλάδα και κάτω από αντίξοες πάντα συνθήκες, την Ελληνική γλώσσα, την Ορθοδοξία και την αγάπη στην πατρίδα.

Ο κ. Παρχαρίδης παρακάλεσε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει, για να λυθεί το δύσκολο αυτό πρόβλημα. Ο Πρωθυπουργός  απάντησε αμέσως ότι γνωρίζει πολύ καλά το θέμα και ότι συνομιλεί με τους αρμόδιους Υπουργούς, γι΄αυτό και διαβεβαίωσε τον κ. Παρχαρίδη ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για την επίλυσή του.

Ο κ. Παρχαριδης αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, του είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι μόνοι τους, αλλά έχουν δίπλα τους τα 415 πρωτοβάθμια σωματεία από όλη την χώρα που συσπειρώνονται γύρω από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος  αλλά και το 1,5 – 2 εκατομμυρίων Ποντίων σε όλη την Ελλάδα όπως και το 1,5 εκατομμυρίων Ποντίων στο εξωτερικό. 

Ώς Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, απευθύνομαι στους νεοπρόσφυγες αδερφούς μας και τους λέω ότι υπάρχει πλέον ελπίδα, επίλυσης του προβλήματος μετά την ενημέρωση και του Πρωθυπουργού. Εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί υπόσχομαι ότι η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος θα τεθεί επικεφαλής λαϊκών ενωτικών διαδηλώσεων, σε όλη την χώρα για το δίκαιο αυτό αίτημα. Επ΄ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 40 βουλευτές, τους προερχόμενους από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά και τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που μετά από προσωπική συνάντηση μαζί μου και με μέλη του Δ.Σ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην Βουλή, υπέγραψαν και κατέθεσαν ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με το θέμα. Ευχαριστώ τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ που υπέγραψαν ως κόμματα, ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς σύμφωνα με τις απόψεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Όπως φαίνεται, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος  ξεσήκωσε όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου της χώρας, φθάνοντας και στην ενημέρωση του Πρωθυπουργού, όπως εξάλλου έκανε με μεγάλη επιτυχία και παλαιότερα και πέτυχε έκπτωση 80% του προστίμου για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων των νεοπροσφύγων.
 
Γεώργιος Παρχαρίδης
Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι πρόσφυγες στο λιμάνι, και στο φόντο η πορεία του πλοίου της προσφυγιάς (οι φωτογραφίες είναι του Βλάση Αγτζίδη· εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

«Χρυσόμαλλο δέρας»: Ο Βλάσης Αγτζίδης μίλησε στην Κατερίνη για τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας

4/11/2025 - 9:28μμ
Οικογενειακή φωτογραφία μετά τη συγκρότηση σε Σώμα (φωτ.: ΠΟΕ)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέα σελίδα στο ΣΠοΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Ένας… Παπαδόπουλος στο τιμόνι

4/11/2025 - 3:11μμ
Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης κατά την ομιλία του στην Ένωση Ποντίων Μελισσίων (φωτ.: Facebook / Vakis Kotridis)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Το δικό τους έπος έγραψαν οι Πόντιοι στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο – Η παρουσίαση του Βασίλη Κωνσταντινίδη

4/11/2025 - 1:32μμ
Φωτογραφία από το αρχείο της ΕΠΜ με λεζάντα «Ο Νίκος Καπνάς στην οδός Πλάτωνος Καλλιθέας το 1955. Δίπλα αριστερά διακρίνονται οι φυλακές, πρώην Σκοπευτήριο» (πηγή: searchculture.gr)· στο φόντο, εξώφυλλα περιοδικών που εξέδωσε (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Νίκος Καπνάς: Οι λέξεις του ζωντάνεψαν «Μορφές και εικόνες ζωής» του Πόντου – Τη δική του υπογραφή έφεραν σημαντικά ποντιακά περιοδικά

3/11/2025 - 8:44μμ
Στιγμιότυπο από τη γενική συνέλευση (φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέο ΔΣ στον ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων και την Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας

3/11/2025 - 4:55μμ
Το εγκόλπιο με τον Άγιο Γεώργιο, απαραίτητο στοιχείο της ποντιακής φορεσιάς (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

Τρία τ’ Αεργίτε: Ο Πόντος τιμά την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου

3/11/2025 - 3:25μμ
Μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ρόδου στο ναό Αγίου Δημητρίου Ροδινιού, τιμώντας τη μνήμη του Οσίου Γεώργιου Καρσλίδη (φωτ.: Facebook / Christos Topkaras)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι Πόντιοι της Ρόδου τίμησαν τη μνήμη του Οσίου Γεώργιου Καρσλίδη

3/11/2025 - 1:09μμ
Η συνοικία Λα Μπόκα του Μπουένος Άιρες, το 1960 (πηγή: Wikipedia)
ΠΟΝΤΟΣ

Οι Πόντιοι του Μπουένος Άιρες στα ’60s – Ναι, έκαναν και εκεί μια μικρή… παροικία

3/11/2025 - 9:47πμ
Μετά τον τερματισμό της αποστολής, ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο (φωτ.: Facebook / Angelos Onisiforou)
ΠΟΝΤΟΣ

Τεράστιος ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, κολύμπησε 149 χιλιόμετρα σε ανοιχτή θάλασσα – Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ, για τα παιδιά με καρκίνο

2/11/2025 - 10:20μμ
Στον μητροπολιτικό ναό της Νέας Ιωνίας, Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: Μητρόπολη Νέας Ιωνίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι Πόντιοι της Νέας Ιωνίας τίμησαν την προστάτιδά τους, την Αγία Ελένη της Σινώπης

2/11/2025 - 9:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Champions League: Η Αϊντχόφεν στέρησε τη νίκη στο φινάλε από τον Ολυμπιακό

7 ώρες πριν
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας (φωτ.: aa.com.tr)

Τουρκία: «Μεροληπτική και αβάσιμη» η έκθεση της Κομισιόν – Πύρινες αναφορές για Κυπριακό και ελληνοτουρκικά

7 ώρες πριν
Παραμονή του φεγγαριού του κάστορα στην Αργολίδα (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Έρχεται η υπερπανσέληνος του κάστορα – Γιατί ονομάστηκε έτσι – Πώς εξηγείται το πορτοκαλί χρώμα της

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων: Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στους τομείς της υγείας

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Larry W. Smith)

Ντικ Τσέινι: Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και πολέμιος του Τραμπ πέθανε σε ηλικία 84 ετών

8 ώρες πριν

Ο Σύλλογος Ποντίων Προσοτσάνης ετοιμάζεται για τον ετήσιο χειμερινό χορό του

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign