Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Παπαευσταθίου, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού απέναντι στους ισχυρούς βόρειους – βορειοανατολικούς ανέμους που θα επικρατήσουν στη χώρα, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.
Η πρόγνωση του καιρού
- Την Κυριακή 9 Αυγούστου: Προβλέπονται βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι 6 έως 7 μποφόρ (τοπικά έως 8 μποφόρ) στη Θράκη, την Αττικοβοιωτία, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και την περιοχή Κάσου – Καρπάθου.
- Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου: Αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων στα 7 με 8 μποφόρ, με ριπές που ενδέχεται να φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Αττικοβοιωτία, Εύβοια, Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στη Λακωνία), Βόρειο, Ανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο, Κύθηρα καθώς και στη Δυτική και Νότια Κρήτη.
Όσον αφορά τι θερμοκρασίες, στη δυτική Ελλάδα ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Τρίτη 11 Αυγούστου έως το τέλος της εβδομάδας, οι βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι θα διατηρηθούν σε αρκετές περιοχές με εντάσεις 5 έως 7 μποφόρ.
Η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου θα συνεδριάσει εκ νέου την Κυριακή στις 10:30 το πρωί για την επανεκτίμηση των δεδομένων.

















