pontosnews.gr
Τετάρτη, 15/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μάρω Κοντού: Συγκίνηση για την απώλεια της μεγάλης πρωταγωνίστριας – Το ιατρικό ανακοινωθέν και τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πολιτικός κόσμος της χώρας αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες

15/07/2026 - 12:00μμ
(Φωτ.: ΑΡΧΕΙΟΥ)    (EUROKINISSI)

(Φωτ.: ΑΡΧΕΙΟΥ) (EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Βαρύ πένθος έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου της Μάρως Κοντού. Η αγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης 15 Ιουλίου, στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας», όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε σημαντικά, παρά τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που την παρακολουθούσε.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν επισημαίνεται:

«Με βαθύτατη λύπη ανακοινώνουμε ότι σήμερα 15-07-2026 κατά τις πρωινές ώρες, απεβίωσε η γνωστή ηθοποιός Μαριάνθη (Μάρω) Κοντού στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ” μετά από σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της και παρά τις επίμονες προσπάθειες των θεραπόντων Ιατρών. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους οικείους της».
Η είδηση της εκδημίας της προκάλεσε κύμα συγκίνησης, με την πολιτειακή ηγεσία και εκπροσώπους της Πολιτείας να αποχαιρετούν μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνικού πολιτισμού.

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Με συλλυπητήρια δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας απέτισε φόρο τιμής στη μακρόχρονη προσφορά της Μάρως Κοντού, αναφέροντας:

«Η Μάρω Κοντού υπήρξε μία από τις πιο αγαπημένες μορφές του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου. Από τον χορό της αρχαίας τραγωδίας στο Εθνικό Θέατρο και τη σκηνή της Επιδαύρου έως τις αξέχαστες ερμηνείες της στη χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά, υπηρέτησε την τέχνη της με εργατικότητα, πειθαρχία και ήθος. Ακάματη και αφοσιωμένη, δεν έπαψε ποτέ να μοχθεί και να δημιουργεί επί εβδομήντα χρόνια, χαρίζοντας στο κοινό ρόλους που έγιναν κομμάτι της συλλογικής μας μνήμης.
Προσέφερε όμως και στα κοινά, ως δημοτική σύμβουλος Αθηναίων και βουλευτής. Η πολύπλευρη διαδρομή της αφήνει μια παρακαταθήκη δημιουργίας και ανθρωπιάς που θα εξακολουθεί να εμπνέει.
Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Λίνα Μενδώνη: «Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια της Μάρως Κοντού»

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε τη Μάρω Κοντού μία από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, κάνοντας λόγο για μια πορεία που ξεπέρασε τις επτά δεκαετίες.

Στη δήλωσή της σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια της Μάρως Κοντού, μιας αγαπημένης πρωταγωνίστριας, με πορεία άνω των επτά δεκαετιών στην Τέχνη και με ανεκτίμητη προσφορά, που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από τις ερμηνείες της στο θέατρο και στις μεγάλες ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου…»
Η υπουργός αναφέρεται ακόμη στην ποιότητα του χαρακτήρα της, στη διακριτική της παρουσία στον δημόσιο βίο και στην τελευταία τους επικοινωνία, κατά την οποία –όπως αποκαλύπτει– η ηθοποιός εξέφρασε τη χαρά της για τη δημιουργία μουσείου ελληνικού κινηματογράφου στην ιστορική οικία Κοκοβίκου στην Πλάκα, ενώ μίλησε με θερμά λόγια για τον στενό της φίλο Γιώργο Κωνσταντίνου.

Κλείνοντας, η Λίνα Μενδώνη απευθύνει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια, στους συναδέλφους και στους φίλους της εκλιπούσας.

Χάρης Δούκας: «Το όνομά της ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την Αθήνα»

Το δικό του «αντίο» στη Μάρω Κοντού είπε και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος υπογράμμισε τη στενή σύνδεση της ηθοποιού με την πρωτεύουσα.

«Αντίο, Μάρω Κοντού. Το όνομά της ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την Αθήνα.
Από την αξέχαστη “Ελενίτσα” της ταινίας “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα” στο εμβληματικό σπίτι της οδού Τριπόδων στην Πλάκα, μέχρι την “Ιταλίδα από την Κυψέλη”, αλλά και τη θητεία της στην προεδρία του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθήνα 9.84. Η λάμψη, το ταλέντο και η μοναδική παρουσία της θα μείνουν για πάντα ζωντανά μέσα από τις ταινίες της».

Νικήτας Κακλαμάνης: «Καλό σου ταξίδι στ’ αστέρια, απ’ όπου θα λάμπεις για πάντα»

Στα μηνύματα αποχαιρετισμού για τη μεγάλη ηθοποιό προστέθηκε και εκείνο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος αναφέρθηκε όχι μόνο στη σπουδαία καλλιτεχνική της διαδρομή, αλλά και στην προσωπική τους σχέση, καθώς υπήρξαν στενοί φίλοι.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, πληροφορούμενος την απώλεια της της πρώην βουλευτού Μάρως Κοντού, έκανε λόγο για μια εμβληματική μορφή του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, η οποία υπηρέτησε με το ίδιο ήθος και την ίδια συνέπεια τόσο την τέχνη όσο και τον δημόσιο βίο.

Στη δήλωσή του ανέφερε:

«Με βαριά καρδιά αποχαιρετώ τη Μάρω Κοντού, μια εμβληματική Κυρία του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου, η οποία διέγραψε με το ίδιο ακέραιο ήθος, πάθος, αξιοπρέπεια και συνέπεια μία αξιόλογη πολιτική διαδρομή, τόσο από τα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων, όσο και ως δημοτική σύμβουλος στον Δήμο της Αθήνας.
Υπήρξε μια σπάνια προσωπικότητα, μια ακριβή φίλη, προικισμένη με απαράμιλλο ήθος, αρχοντιά και βαθιά αίσθηση ευθύνης. Μια πραγματική Κυρία, η οποία με την αστείρευτη προσφορά της στις τέχνες και στα κοινά κέρδισε επάξια τον σεβασμό και την αγάπη ολόκληρου του ελληνικού λαού.
Μάρω, αφήνεις μία σπουδαία παρακαταθήκη ευγένειας και πολιτισμού για τις επόμενες γενιές. Με τις εκατοντάδες κινηματογραφικές και θεατρικές ερμηνείες σου θα αποτελείς οδηγό για κάθε μελλοντικό καλλιτέχνη της πατρίδας μας.
Αγαπημένη μου φίλη ήδη μας λείπεις.
Καλό σου ταξίδι στ’ αστέρια, απ’ όπου θα λάμπεις για πάντα.
Στη οικογένεια και στους οικείους της απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Karaoke από την Allwyn
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποιοι έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη μουσική βραδιά των Moby, Garbage και Pale Blue Eyes στο Release Athens Festival (vid.)

13/07/2026 - 12:52μμ
Η 21χρονη σοπράνο Ισμήνη Τσιντονίδου με κοστούμι παράστασης (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης: Η 21χρονη σοπράνο Ισμήνη Τσιντονίδου κυνηγά το όνειρό της

12/07/2026 - 10:25πμ
Η Μπόνι Τάιλερ στη σκηνή του Starlite Festival στη Μαρμπέγια της νότιας Ισπανίας, στις 14 Αυγούστου 2021 (φωτ.: EPA / Antonio Paz)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε η Μπόνι Τάιλερ: Η φωνή του «Total Eclipse of the Heart» σίγησε στα 75 της χρόνια

9/07/2026 - 2:02μμ
Ο σκηνοθέτης Χρήστος Νίκου, ο οποίος συμμετέχει ως μέντορας στο πρόγραμμα Future Frames
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελληνικό χρώμα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Karlovy Vary χάρη στην Allwyn

8/07/2026 - 5:23μμ
(Φωτ.: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς/ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η αρχαία λύρα ζωντανεύει στον Ευρωπό Κιλκίς σε μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση

8/07/2026 - 4:27μμ
Από αριστερά η υπεύθυνη παραγωγής Στελλίνα Ανεμά με τον γιο της Αλέξανδρο Ρούφα, η Γιώτα Τσουνάκα, ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Ρούφας, ο πρωταγωνιστής της Δημήτρης Παπακυριάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π. Ηλίας Κλάππας, η Λένα Νίτσου-Ψαθά, η Γιώτα Μπουρλετίδου
(φωτ.: προσωπικό αρχείο Λένας Νίτσου-Ψαθά)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «Ξύπνα Βασίλη» αναβίωσε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τη θεατρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου

7/07/2026 - 11:12μμ
(Πηγή: mitrakasgallery.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιωάννης Μητράκας: Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Εβρίτης ζωγράφος

7/07/2026 - 2:17μμ
Karaoke και αναμνηστικές φωτογραφίες από την Allwyn
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το μουσικό challenge της Allwyn με στίχους από τα Ημισκούμπρια (vid.)

7/07/2026 - 1:47μμ
(Πηγή: facebook.com/ Hamazkayin Greece)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαγικές στιγμές στο 2ο Φεστιβάλ Αρμενικού Πολιτισμού στην Κομοτηνή με 100 χορευτές από Ελλάδα και Αρμενία

5/07/2026 - 1:02μμ
Ο ναός της Παναγίας στο Καρλόβασι μετά το σεισμό (φωτ.: ΥΠΠΟ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σάμος: Τρία μνημεία ξαναβρίσκουν τη θέση τους – Αρχίζει η αποκατάσταση της Παναγίας στο Καρλόβασι

4/07/2026 - 8:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΡΧΕΙΟΥ)    (EUROKINISSI)

Μάρω Κοντού: Συγκίνηση για την απώλεια της μεγάλης πρωταγωνίστριας – Το ιατρικό ανακοινωθέν και τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

33 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: EPA / Stephen Brashear)

Μάχη για τον τελικό ανάμεσα σε Αγγλία και Αργεντινή – Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

27 λεπτά πριν
(Φωτ.: PanMessinianSummerSchool/Facebook)

Καλαμάτα: Άνοιξε η αυλαία για το 18ο Θερινό Σχολείο ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού για νέους της ομογένειας

51 λεπτά πριν
(Φωτ.: Proininews.gr/Facebook)

Το Χορτοκόπι Καβάλας ετοιμάζεται για το μεγάλο ποντιακό γλέντι του καλοκαιριού

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Αρχείο/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/ EUROKINISSI)

Μάρω Κοντού: «Έπεσε η αυλαία» για μια σπουδαία κυρία του ελληνικού θεάτρου

2 ώρες πριν
Φωτογραφία ομάδας Ελλήνων στρατιωτών σε στιγμές ανάπαυσης (άγνωστη τοποθεσία, Μικρασιατική Εκστρατεία). Από το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης (Θεσσαλονίκη)

15 Ιουλίου 1921: Το πολεμικό συμβούλιο που έριξε το πρώτο ντόμινο προς τη Μικρασιατική Καταστροφή

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign