pontosnews.gr
Σάββατο, 8/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τραμπ: Ζήτησε από τον Νετανιάχου αποχώρηση από Λίβανο και Συρία – Νέα σύγκρουση ΗΠΑ και Κίνας για το Ιράν και τη Μέση Ανατολή

Την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να πιέζει το Ισραήλ για αποκλιμάκωση στα βόρεια σύνορά του, η ένταση μεταφέρεται και στον ΟΗΕ, όπου Πεκίνο και Ουάσινγκτον αντάλλαξαν σκληρές κατηγορίες για τον πόλεμο με το Ιράν και την ασφάλεια στην περιοχή

14/07/2026 - 11:21μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Μέση Ανατολή παραμένει στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων, με την Ουάσινγκτον να επιχειρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήσεις αποκλιμάκωσης απέναντι στο Ισραήλ, ενώ παράλληλα η αντιπαράθεση Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας για το Ιράν και την Υεμένη κλιμακώνεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την αποχώρηση των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων από τον Λίβανο και τη Συρία.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, που επικαλείται Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους, το αίτημα διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ηγετών την περασμένη Πέμπτη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την απάντηση της ισραηλινής πλευράς.

Σκληρή αντιπαράθεση ΗΠΑ και Κίνας στον ΟΗΕ

Την ίδια ώρα, η ένταση μεταφέρθηκε και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου η Κίνα κατηγόρησε ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν οδήγησαν τη Μέση Ανατολή «σε έναν επικίνδυνο γκρεμό».

Ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη, Σουν Λέι, υποστήριξε ότι η αμερικανική στρατιωτική δράση πραγματοποιήθηκε χωρίς εξουσιοδότηση του Συμβουλίου Ασφαλείας και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη, γεγονός που –όπως είπε– επιδείνωσε περαιτέρω την αστάθεια στην περιοχή.

Παράλληλα, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι εμποδίζει τις προσπάθειες του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Γάζα και την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν ως απάντηση στις κατηγορίες που είχε διατυπώσει λίγο νωρίτερα ο Αμερικανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Μάικ Γουόλτς, ο οποίος υποστήριξε ότι κινεζικές εταιρείες και το Ιράν παραβίασαν το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη.

Ο Τραμπ αλλάζει στάση για τα Στενά του Ορμούζ

Σε δηλώσεις του από την Ουάσινγκτον, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε επίσης να αναθεωρεί την πρότασή του για την επιβολή τελών στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ.

Αν και είχε ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ θα επέβαλλαν τέλος διέλευσης ύψους 20% επί της αξίας του φορτίου, τώρα υποστήριξε ότι προτιμά οι χώρες του Κόλπου να επενδύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες αντί να καταβάλλουν τέτοια τέλη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι σχεδιάζονται νέες ενεργειακές συμφωνίες με το Ιράκ, ενώ προανήγγειλε την ένταξη του Ιράν και της Χεζμπολάχ στο υπό διαμόρφωση πακέτο κυρώσεων που εξετάζει το αμερικανικό Κογκρέσο.

Παρέμβαση του ΟΗΕ για τους αμάχους

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, εξέφρασε έντονη ανησυχία για την επανέναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν.

Όπως επισήμανε, κάθε νέα στρατιωτική κλιμάκωση αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τους αμάχους, υπονομεύει τις ειρηνευτικές προσπάθειες και αυξάνει τους κινδύνους για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι, παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες αποκλιμάκωσης, η περιοχή εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια εξαιρετικά εύθραυστη ισορροπία, με τις διπλωματικές πρωτοβουλίες να συνυπάρχουν με τις έντονες γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων.

•Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το Bosintang (ονομασία στη Νότια Κορέα) ή tan'gogikuk (ονομασία στη Βόρεια Κορέα) είναι μια κορεατική σούπα με κρέας σκύλου ως κύριο συστατικό (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Σούπα με κρέας σκύλου και προπαγάνδα εν μέσω καύσωνα

8/08/2026 - 11:36πμ
Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των ισπανικών ελέγχων, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος» για την Ιταλία να διατηρεί προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους με την Ισπανία (φωτ.:  EPA/ERNESTO GUZMAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισπανία επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους για ταξιδιώτες από την Ιταλία

7/08/2026 - 11:57μμ
(Φωτ.: YouTube/ Fox News)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τους υδρογονάνθρακες

7/08/2026 - 10:11μμ
(Φωτ.: x.com/Akparti)
ΚΟΣΜΟΣ

Κοινή αμυντική συμφωνία υπέγραψαν Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Πακιστάν

7/08/2026 - 4:22μμ
(Φωτ.: EPA / Rungroj Yongrit)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στην Ταϊλάνδη: Σκότωσε τον παππού και τη γιαγιά του πριν ανοίξει πυρ στο σχολείο του ο 14χρονος

7/08/2026 - 3:26μμ
(Φωτ.: EPA / Rungroj Yongrit)
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς σε λύκειο

7/08/2026 - 9:32πμ
Άνδρας παρακολουθεί τηλεοπτική μετάδοση με τις τελευταίες εξελίξεις στη σύγκρουση της Υεμένης, στη Σαναά. 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Οι Χούθι ξανανοίγουν το μέτωπο – 58 νεκροί στη φονικότερη επίθεση από το 2022

6/08/2026 - 11:55μμ
Γυναίκα και παιδί στέκονται δίπλα σε οχήματα του λιβανέζικου στρατού στο Ζαουτάρ αλ Γαρμπίγια, στον νότιο Λίβανο. 5 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Το Ισραήλ μπλοκάρει νέες ζώνες αποχώρησης στο νότο

6/08/2026 - 10:22μμ
Το δεξαμενόπλοιο Jag Vasant μετέφερε υγροποιημένο αέριο  μέσω των Στενών του Ορμούζ. Καταπλέει στο λιμάνι της Μουμπάι. 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Divyakant Solanki)
ΚΟΣΜΟΣ

Ορμούζ: «Ναι» από Ιράν και Ομάν, αλλά όχι άνοιγμα – Οι τρεις όροι προς τις ΗΠΑ

6/08/2026 - 8:23μμ
Το ουκρανικό αεροπλάνο δίπλα στο οποίο εντοπίστηκε το drone (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Το ουκρανικό αεροσκάφος κοντά στο οποίο βρέθηκε drone με εκρηκτικά μετέφερε πυρομαχικά, σύμφωνα με την έγκυρη «SZ»

6/08/2026 - 6:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Διάψευση της ΕΛΑΣ για αναφορές περί απόπειρας προσέγγισης ανήλικης στην Κρήτη

8 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Εφήβων Νεανίδων: Ασημένιο οι Χιώτης, Αλεξίου

34 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΧΚ)

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πληρωμές 56,7 εκατομμυρίων ευρώ έως τις 14 Αυγούστου

1 ώρα πριν
Το Πέτρινο Γεφύρι Κόνιτσας (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Γαβούστημα 2026: Το μεγάλο πολιτιστικό συναπάντημα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Καππαδοκών Κόνιτσας «Οι Ρίζες»

1 ώρα πριν
Το Bosintang (ονομασία στη Νότια Κορέα) ή tan'gogikuk (ονομασία στη Βόρεια Κορέα) είναι μια κορεατική σούπα με κρέας σκύλου ως κύριο συστατικό (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

Βόρεια Κορέα: Σούπα με κρέας σκύλου και προπαγάνδα εν μέσω καύσωνα

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τις 14ες Ποντιακές Μνήμες 2025 της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης (φωτ.: facebook.com/enosipontionpolichnis?locale=el_GR)

Ένωση Ποντίων Πολίχνης: 15ες Ποντιακές Μνήμες 2026 στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign